Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2023/24

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Mar napisał(a):

😁😁😁

Bo k**** nic nie ma bez zmian a jeśli komish nie zna zasad to sorry winetou ale to albo celowe działanie albo nieumyślne jedno i drugie go dyskwalifikuje. Tak jak brak jakichkolwiek jaj by wprowadzić pod głos zmianę zasad w grze mimo wzrostu znaczenia ofensywy w grze i dlatego westbrooki lądują na fa. 

Edytowane przez bulek

8 godzin temu, bulek napisał(a):

Bo k**** nic nie ma bez zmian a jeśli komish nie zna zasad to sorry winetou ale to albo celowe działanie albo nieumyślne jedno i drugie go dyskwalifikuje. Tak jak brak jakichkolwiek jaj by wprowadzić pod głos zmianę zasad w grze mimo wzrostu znaczenia ofensywy w grze i dlatego westbrooki lądują na fa. 

V.2. Odejście komisarza ligi może nastąpić tylko gdy on sam zrezygnuje z tej funkcji lub gdy minimum 13 GMow wyrazi poprzez głosowanie swój brak zaufania do niego lub jego sposobu komiszowania.

V.11. Propozycje mające na celu urozmaicenie ligi i pytania odnośnie zasad można zgłaszać w wątku na forum ligowym, w którym znajduje się ten regulamin.

Masz dwa punkty w regulaminie, których możesz użyć na swoje gorzkie żale. Nigdzie nie jest napisane, że to ja muszę coś poddać pod głosowanie, załóż odpowiedni wątek z propozycją zmiany i będzie można głosować.

Dodatkowo napisałem wczoraj, że Hornets też obowiązuje 48h deadline na zejście z graczy i salary, więc "spóźniony" wybór @Lu-w drafcie nie ma żadnego wpływu na ten fakt.

btw. wycieczki osobiste w moim kierunku świadczą tylko o Tobie. Może po prostu zrezygnuj z tej ligi, bo widać że się tu męczysz, bo już wtóry raz masz jakiś problem, w sumie jako jedyny z całej stawki🤷‍♂️

U mnie out: Hayes, Nesmith, Okogie, Mykhailuk i Knox.

Edytowane przez Roger

3 godziny temu, Roger napisał(a):

V.2. Odejście komisarza ligi może nastąpić tylko gdy on sam zrezygnuje z tej funkcji lub gdy minimum 13 GMow wyrazi poprzez głosowanie swój brak zaufania do niego lub jego sposobu komiszowania.

V.11. Propozycje mające na celu urozmaicenie ligi i pytania odnośnie zasad można zgłaszać w wątku na forum ligowym, w którym znajduje się ten regulamin.

Masz dwa punkty w regulaminie, których możesz użyć na swoje gorzkie żale. Nigdzie nie jest napisane, że to ja muszę coś poddać pod głosowanie, załóż odpowiedni wątek z propozycją zmiany i będzie można głosować.

Dodatkowo napisałem wczoraj, że Hornets też obowiązuje 48h deadline na zejście z graczy i salary, więc "spóźniony" wybór @Lu-w drafcie nie ma żadnego wpływu na ten fakt.

btw. wycieczki osobiste w moim kierunku świadczą tylko o Tobie. Może po prostu zrezygnuj z tej ligi, bo widać że się tu męczysz, bo już wtóry raz masz jakiś problem, w sumie jako jedyny z całej stawki🤷‍♂️

Za wycieczki osobiste przepraszam, to było niepotrzebne, napisałem na bazie emocji. Wybacz.

Co do merytorycznych argumentów zdania nie zmieniam, obowiązuje 48h po ostatnim wyborze, jeśli już lubisz przytaczać punkty z regulaminu. I to co napisałes,nie  może obowiązywać, bo jest sprzeczne z regulaminem.

Edytowane przez bulek

Panowie przyglądam się Waszemu tematowi z boku ale na wybór Micica również w pierwszej chwili zareagowałem, że jest błędny (bo był on wydraftowany w NBA w 2014) ale w regulaminie mamy:

Co roku 1 września w specjalnym wątku na forum ligowym założonym przez komisarza ligi startuje nabór graczy pierwszorocznych w NBA, których nie było w systemie Yahoo w poprzednim sezonie.

Micic był wybrany wcześniej ale jest graczem pierwszorocznym, w poprzednim sezonie (ani żadnym wcześniej) na yahoo nie było - więc wydaje się, że @Lu- nie zrobił niczego niedozwolonego przez regulamin

Edytowane przez goozman

9 minut temu, goozman napisał(a):

Panowie przyglądam się Waszemu tematowi z boku ale na wybór Micica również w pierwszej chwili zareagowałem, że jest błędny (bo był on wydraftowany w NBA w 2014) ale w regulaminie mamy:

Co roku 1 września w specjalnym wątku na forum ligowym założonym przez komisarza ligi startuje nabór graczy pierwszorocznych w NBA, których nie było w systemie Yahoo w poprzednim sezonie.

Micic był wybrany wcześniej ale jest graczem pierwszorocznym, w poprzednim sezonie (ani żadnym wcześniej) na yahoo nie było - więc wydaje się, że @Lu- nie zrobił niczego niedozwolonego przez regulamin

Regulamin nie jest doskonały, bo zapis o którym mówisz kłóci się z tym:

IV.5. Dozwolone jest wydraftowanie rookiego, którzy nie podpisał kontraktu z drużyną NBA i spędzi następny sezon poza nią [np w Europie]. W takim przypadku GM zachowuje do niego prawa bez utraty slota dopóki nie podpisze on kontraktu z drużyną NBA. Pensja takiego zawodnika będzie taka jaka była w dniu draftu.

To jest kwestia nieuregulowana, ale skoro kiedyś mogłem wybrać Navarro, który był wybierany w drafcie w 2002 roku (wiem, nie było wówczas fbx1).

Nadto:

-Micić'a nie było w zeszłym sezonie na liście graczy yahoo,

-Micić to rookie,

to mój pick nie był nieprawidłowy.

Inaczej było kiedyś np. z Claverem i Bolmaro, którzy grali w Europie, ale byli dostępni na yahoo.

Edytowane przez Lu-

Ciekawy temat o zasadach, wiec dorzuce od siebie, ze w 2017 lorak wydraftowal Milosa Teodosica pomimo iz ten w NBA przeszedl przez draft w 2009.

Takze mamy precedens na taka sytuacje i chyba faktycznie trzeba to doprecyzowac w regulaminie czy wazniejsza jest dostepnosc na Yahoo czy kontrakt w NBA.

Moim zdaniem, ze względu na punkt regulaminu mówiący o możliwości stashu, powinniśmy się trzymać zasady, że jak dany zawodnik jest w drafcie, to jak nie zostanie wybrany i stashowany, trafia na waivera w momencie gdy podpiszę kontrakt.

Edytowane przez Roger

W 2017 roku nie grałem, więc tego nie wiedziałem. A skoro case Teodosica nastąpił w takim samym stanie faktycznym, to jednak powinien pójść i Micić. 

PS. Teodosic poszedł też w drafcie w fbx2 i fbx3. A zatem nie zgadzam się na anulowanie mi tego picku.

Edytowane przez Lu-

Teodosić poszedł w drafcie wcześniejszym, został wybrany u nas w późniejszym, nie było go również na liście dostępnych zawodników do wyboru, a pierwszym który pytał czy Teodosić zrobi 15/7/2/1 (lol), był ten który teraz zaczął temat Micića :)

W dniu 3.09.2017 o 17:16, ai3 napisał(a):

Tez sie czailem na Teodosica, szkoda, 15-7-2-1 zrobi ?

3 minuty temu, bulek napisał(a):

Teodosic nie był nigdy wybrany w drafcie, Micic tak więc to inny case, Lu. 

Akurat to mnie ma znaczenia bo wszyscy undrafted tez trafiaja na waivery.

Wg mnie wazne pytanie, czy Micic byl dostepny do pobrania z Yahoo w kwietniu 2023?

Godny uwagi fakt: kilku gosci z drugiej rundy draftu 2022 nie ma na Yahoo bo graja w Europie.

2 godziny temu, Roger napisał(a):

Moim zdaniem, ze względu na punkt regulaminu mówiący o możliwości stashu, powinniśmy się trzymać zasady, że jak dany zawodnik jest w drafcie, to jak nie zostanie wybrany i stashowany, trafia na waivera w momencie gdy podpiszę kontrakt.

ja bym się tego trzymał

• Roger zablokował(a) i odpiął/ęła ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.