Skocz do zawartości

2 runda na Wschodzie Celtics kontra 76ers

ptak

Kto wygra   

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra

• Celtics 76 4-0
      3
    • Celtics 76 4-1
      11
    • Celtics 76 4-2
      20
    • Celtics 76 4-3
      6
    • Celtics 76 0-4
      1
    • Celtics 76 1-4
      1
    • Celtics 76 2-4
      7
    • Celtics 76 3-4
      6

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, rw30 napisał:

A i jeszcze jedno - nie wiem, kto wpadł na no, żeby Biid nie grał prawie wcale / mało tyłem do kosza na high poście tylko przodem do kosza, ale ten kto to wymyślił to miał fchooj rację (a sam to kilka razy w ciągu sezony krytykowałem) biorąc pod uwagę i jego skillset i ogólnie jak jego gra wysoko umożliwia drive'y całej reszcie.

Chyba Rivers/ Joeger wychodzi na to. 

Generalnie abstrahujac od skillsetu Embiida - on w lowpost jest mordercą większym niż na highpost przodem. 
ALE 
My nie mamy fitu żeby tak grać - to raz. Nasi strzelcy za 3 wolą jednak rzucać po koźle i nie ma juz Bellineli/JJ style ludzi, a są Harden, Maxey, Harris, którzy wolą sobie jednak klepnąc i poprawić pozycję. Inna kwestia że żaden z nich (no powiedzmy nie liczac Maxeya , ktory ma chyba w tym sezonie jakis chory %) nie jest elitarnym shooterem za 3. 

Dwa - zależy przeciw komu gramy. Im ktoś ma lepsze help D i mobilniejszy/atletyczniejszy sklad (wypisz wymaluj C's) tym latwiej im Biida otaczac, odcinać, podwajac, trajac itd. na obwodzie nie ma shooterow 40% wiec te odegrania koncza sie czesto cegla/strata. Potem inna kwestia - Dasz małego na Embiida, Embiid go spróbuje przepchnąć - leci ofens bo dostanie łokciem/etc.

A trzy - jednak cierpi na tym mocno pace. Embiid musi jeszcze wiecej biegać - walczyc o pozycje, przepychac sie głęboko - często z relatywnie świeższym obroncą, a potem powrót do obrony to zawsze jednak pare metrów więcej. Także w ten sposob morduje się Joela jeszcze bardziej. 

A grajac wysoko jest jednak duzo mneij strat, łatwiej kreowac ścinających/grajacych na midrange Maxey/Harden, bliżej do obrony, można dostac po jakims kickoucie open 3. 

A co do dzisiejszego meczu . Serce mowi Sixers, rozum mowi że bedzie kurewsko ciezko. Cały czas mam nadzieje, że cos w glowach Harden/Joel przeskoczylo, ze juz na tyle maja PO za soba, na tyle skilla żeby wiedzieć, że to nie jest jedna z 2 szans na wyjscie  do ECF w tej serii, a absolutnie mecz o wszystko, bo w Bostonie bedzie kurewsko ciezko ugrać coś z ich home crowd, pasiakami po ich stronie itd. 

Jeśli uda się zielonym od początku narzucic swoje warunki to jest szansa. Jak wejdą oni w te swoje dobre team D, kontry, trójki  to bedzie kurewsko cięzko to przerwać. Celtics lubią grać jednak szybciej od nas, maja wiecej atletyzmu i versatility na wszystkich pozycjach, wieksza glebie i jak zaczyna im wpadać ta trója to juz cholernie ciezko jest ich potem wyhamowac. 

Po naszej stronie jest Embiid, jest bronienie paint, jest jakies tam kreowanie po pickku powiedzmy, ale jako team basketball C's graja w c*** płynnie i trzeba tam wjebać kija w szprychy od początku. 

W dniu 10.05.2023 o 15:57, Reikai napisał:

Nie rozumiałeś krytyki MPJ w takim razie, bo zagrał to co zwykle tylko trafiał, a ja mam z nim inny problem niż to czy trafia, czy nie.

To ja wytłumaczę.

@Reikai ma problem z MPJ, bo dostał od klubu kontrakt, którego być może dostać nie powinien, dodatkowo ten MPJ jest po ciężkiej operacji, więc tym bardziej można mu pocisnąć pisząc, że potrafi tylko walić tróje (choć to oczywista nieprawda)

mam nadzieję, że wyjaśniłem

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał:

To ja wytłumaczę.

@Reikai ma problem z MPJ, bo dostał od klubu kontrakt, którego być może dostać nie powinien, dodatkowo ten MPJ jest po ciężkiej operacji, więc tym bardziej można mu pocisnąć pisząc, że potrafi tylko walić tróje (choć to oczywista nieprawda)

mam nadzieję, że wyjaśniłem

Pewnie, w końcu jeszcze wchodzi na kosz 2x na mecz jak już wyjaśniłeś.

1 minutę temu, Reikai napisał:

Pewnie, w końcu jeszcze wchodzi na kosz 2x na mecz jak już wyjaśniłeś.

opisałem jego zalety szerzej, wspomniałem też, że mógłby wchodzić częściej, ale skoro rzuca tróje na 42% w serii z Suns i generalnie w całych PO, to jakby nie mam z tym problemu, zresztą trójki, to jakieś 55% jego rzutów, więc te Twoje "33333333333" można śmiało wrzucić między bajki

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał:

opisałem jego zalety szerzej, wspomniałem też, że mógłby wchodzić częściej, ale skoro rzuca tróje na 42% w serii z Suns i generalnie w całych PO, to jakby nie mam z tym problemu, zresztą trójki, to jakieś 55% jego rzutów, więc te Twoje "33333333333" można śmiało wrzucić między bajki

Tak jak nie flopowanie Jokicia po ostatnim poteznym podmuchu od Duranta? :P

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał:

przyflopował, ale jak czytam, że Durant dotknął go lżej niż on ownerka, to tylko delikatnie się uśmiecham

niemniej ciekawy zabieg, na zmianę toru dyskusji ;]

A o czym tu dyskutowac, napisales ze swietnie wchodzi pod kosz co jest nieprawda, bo robi to prawie nigdy, dobrze zbiera(prawda) i ze nie traci pilek(ciezko to robic jako spot up shooter). To tyle z tych innych zalet.

Teraz, Reikai napisał:

A o czym tu dyskutowac, napisales ze swietnie wchodzi pod kosz co jest nieprawda, bo robi to prawie nigdy, dobrze zbiera(prawda) i ze nie traci pilek(ciezko to robic jako spot up shooter). To tyle z tych innych zalet.

napisałem, że ma "niezły wjazd", co jest prawdą, bo sam potem napisałeś, że jest w tym efektywny

poza tym nie jest wcale tak, że MPJ tylko spotapuje, bo bardzo fajnie nauczył się rozciągać gre i z tego było kilka ładnych punktów i ta głupia trójka w transition, to była tak naprawdę jedna z niewielu tak złych decyzji w tych PO

więc dalej nie wiem skoro szybciutko wycofałeś się Ber-transa, teraz robisz z niego kogoś na wzór Randla, ale @julekstep na pewno doceni, może nawet lajeczka wyłapiesz ;]

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

napisałem, że ma "niezły wjazd", co jest prawdą, bo sam potem napisałeś, że jest w tym efektywny

poza tym nie jest wcale tak, że MPJ tylko spotapuje, bo bardzo fajnie nauczył się rozciągać gre i z tego było kilka ładnych punktów i ta głupia trójka w transition, to była tak naprawdę jedna z niewielu tak złych decyzji w tych PO

więc dalej nie wiem skoro szybciutko wycofałeś się Ber-transa, teraz robisz z niego kogoś na wzór Randla, ale @julekstep na pewno doceni, może nawet lajeczka wyłapiesz ;]

A tego Randla to skąd wziąłeś?

6 minut temu, Reikai napisał:

A tego Randla to skąd wziąłeś?

gdzieś na Łotwie, stopa łapał ;)

6 minut temu, ignazz napisał:

Ja nie cierpię MPJ ale doceniam jakie ma warunki fizyczne. Wykorzystuje to jako spot up shooter ale rzeczywiście nie dodaje nic do repertuaru a język ciała i czucie gry ma fatalne. Gość między uszami marnuje to co ma między barkami. 

ojej

typek ma 24 lata i przeszedł już dwie operacje pleców, przed tą drugą nie było wiadomo czy wróci w ogóle do sportu

a mowa ciała imo nie odbiega od reszty potrafi wejść w zwarcie wyłapać technika, ma może taką trochę autystyczną twarz, ale nie powiedziałbym, że snuje się po parkiecie w stylu Aytona

Embiid się w 4q zesral a Tatum nie

Harden też strach w oczach wchodząc na kosz czy mając okazję oddać rzut

Prowadzenie w 4, MVP musi to zamknąć 

Kolejny tragiczny mecz Tatuma co go uratowało że wkładając go w te pick and popy zabrali mu decision making i po prostu musiał zrobić catch and shoot

Bo w swoim klasycznym stylu po tych 2 świetnych trójkach oddał 3 najgorsze rzuty na świecie przez ręce 

Tez pewnie pomogło że krył go Maxey na switchu przy 2 pierwszych trafionych który raz jest niższy 2 przez to jak je kryli był spóźniony 

Szkoda mi trochę Doca bo na prawdę niczym nie zawinił a jak nie wygrają w g7 to możliwe że znowu będzie scapegoat gdzie tu na prawdę typowy collapse jego drużyn ostatnie 5 minut 1-14 run dla Bostonu ale nie widzę tu jego winy

Szkoda