Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 09/10

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

primo. Artesta miałem w ogóle nie dostawać od Bulka kiedy pozyskiwalem Bargnianiego. miał go wywalić na FA i przy okazji mi go rzucił. do niczego mi nie był przydatny.

secundo. Artest był u mnie tylko do ewentualnej wymiany. jeżeli nikt by go nie chciał wywaliłbym go na FA.

drito. ai3 zaproponował Tolivera to 100x bardziej wole go w składzie niż Artesta. człowiek Popovicach, 25 lat, w Golden St.

a nie mogłem pisać, że Artesta i tak wywale

Lu jakby grał w Golden St. to bym go wziął z FA.

Piekne zejscie z SC tym Griffinem. Brawo.

Kiedys podobnie zszedlem oddajac jakiegos typa dobrego (pamiec juz nie ta) za pick w drafcie, ktory zamienilem na Horforda. W debiutanckim sezonie pokazal sie z bardzo dobrej strony.

Co do Branda to mam mieszane uczucia. Lubie typa, ale jemu nie sluza ci Sixers. Nawet jak dostaje wiecej minut, to na palcach jednej reki mozna policzyc mecze, gdzie mial +10 zbr. Poza tym konkurencje ma i to bardzo dobra, w CY nie jest, wiec jak dla mnie - nie ma tu za duzo madziei wzgledem jego gry w przyszlym sezonie. Nie sadze bym byl w stanie oddac za niego Randolpha, ktory w tym jednak CY bedzie.

Myślałem o Griffinie, przez chwilę nawet miałem zamiar zaoferować JJ'a, ale jak doczytałem, że on nawet nie zaczął jeszcze biegać i że mocno niepewne jest to, czy zacznie campy zgodnie z planem, to podziękowałem.

Nie zmienia to faktu, że takie zejście z salary jest całkiem sensowne.

Wracając do mojego trejdu,

Griffin może i fajny prospect, ale był już w lidze taki jeden który całe sezon po wyborze w drafcie pauzował , a jak potem to wyglądało wszyscy wiemy, za duże ryzyko by go kisić w składzie nie mając kilku innych pewnych punktujących, wolałem mieć kogoś sprawdzonego na 50+

Przy okazji zapraszam do negocjacji,

Nr Imie Nazwisko Wiek Cena

1 David Lee 27 61.70

2 Marc Gasol 25 50.55

3 Paul Millsap 25 38.05

4 Courtney Lee 25 31.50

5 Charlie Villanueva 26 29.60

6 Jared Dudley 25 25.45

7 Arron Afflalo 25 24.60

8 Randy Foye 27 24.45

9 Ty Lawson 23 23.95

10 Tyson Chandler 28 23.30

11 Marreese Speights 23 22.35

12 DaJuan Summers 22 15.00

13 Gerald Henderson 23 15.00

Millsap jednak do oddania przy dobrej ofercie, wiadomo już że Okur wyleciał na minimum połowę przyszłego sezonu, będzie więc trzaskał fajne cyferki przy swoim salary, zresztą nie wiadomo co jeszcze z Boozerem.

Marc również ale tylko w wymianie z graczem o podobnych parametrach wiekowych + zyskaniu przeze mnie kilku fp. 8)

Griffin może i fajny prospect, ale był już w lidze taki jeden który całe sezon po wyborze w drafcie pauzował , a jak potem to wyglądało wszyscy wiemy

Tego drugiego gościa, który również pauzował cały rooskie season także kupiłem... Za niego oddałem Yao :]

A co do trejdu Griffina, to jestem świadom, że chłopak jeszcze kuleje, ale nie ma nikogo w tej lidze z SC na poziomie 28fp kto byłby od niego większym prospectem. Jeśli zagra kilka dobrych meczy (jak choćby Oden w mijającym sezonie), jego wartość będzie bardzo wysoka. Resumując, ja jestem zadowolony, bo zszedłem z SC, Krzemo jest zadowolony, bo dostał pewniaka. I oto chodzi.

A co do Branda - ten sezon (mam nadzieję) był lekkim przekłamaniem jego cyferkowania. Podobnie ma się rzecz z Alem Jeffersonem. Po takich kontuzjach nie wraca się raz, dwa do poprzedniego poziomu. Liczę naprawdę, że w październiku pojawi się stary-nowy Elton. Ponoć Brand już mocno nad sobą pracuje żeby następny sezon zacząć z wysokiego c (aczkolwiek czytając offseasonowe newsy, chyba jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem żeby gracz mówił, że nie będzie trenował i nie będzie miał najlepszego sezonu w karierze... no wyjątkiem był Rodman).

:lol:

Apropo tych najlepszych sezonów w karierze, to mi się od razu przypomniał Caron Butler sprzed tego, gdy mówił o tym, że jest najlepiej przygotowany w historii, a zagrał bodajze najsłabszy sezon w karierze.

Tak w ogóle przypomniałem sobie, że mam 1 waiver, co trochę pieprzy moje plany zejścia w salary, chciałem raczej zachować trzon, a wywalić ewentualnie ludków od Sefoloshy w dół, plus minimalny transfer na stracie koło 5fp, ale wtedy zostanie mi na ludka z 1 waiverem 15fp, a tego trzeba uniknąć. Spodziewajcie się niedługo ofert w skrzynkach.

Dla osob powyzej salary cap.

Wymienie Wincenta Cartera za GF mogacego wazyc do okolo 45 fp.

Jak juz jestesmy przy zmianach nazw zespolu to ja bym z checia wymienił swoją nazwę na Portland Trail Blazers. W sumie teraz sobie uświadomilem, ze w kazdym FBXie jestem Gmem Zoltej sraczki.

Czy ma ktoś tabelkę z jakim pickiem wybieraliście debiutantów w drafcie rookies rok temu?

ciekawość

tabelki nie ma bo umarla wraz z e-b

ale to bylo jakos tak:

1. blake

2. evans

3. harden

4. flynn

5. curry

6. thabeet

7. jennings

8. rubio

9. jordan hill ?

10. terence williams

11. holiday

12. derozan

13.

14. david andersen

15.

16.

17.

18. bibua albo lawson?

19. blair

20. teague

tam w srodku byli wybierani jeszcze earl clark, henderson, hansbrough i chyba lawson ale nie pamietam dokladnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.