Skocz do zawartości

Plotki, transfery, wydarzenia - zaczynamy sezon 2009/10

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie jest taki center 20/10 bo ja zadnego nie widze.Z podkoszowych to fajnie by Big AL Jefferson wygladał w Mavs.Jeden z najlepszych w polu 3 sekund w lidze kupe manewrów ofensywnych a jak mu sie chce to i pobroni przyzwoice potrafi i niezle zbiera co tez ważne.

Mavs potrzebny ktos kto uderza w pomalowane

Mam pare propozyji

Monta Ellis -jeden z najlepszych finisherów w lidze a do tego bardzo dobre midrange

Gilbert Arenas -jak jest w formie i nie biega w tym czasie z pukawką to chyba najlepszy scorrer na PG w lidze(Pomalowane tez potrafi zatakowac).

Tyreke Evans -taki żart ale w tym sezonie pokazał ze w pomalowane wchodzi jak w masło

Devin Harris-dałby rade na 2 przynajmniej w ofensywie?

Rodney Stuckey -kolejny combo który lubi wchodzic pod kosz.

Ciezko znalesc typowego SG który preferuje w wiekszosci wjazdy pod kosz.

Na PG jest juz łatwiej czyli krótko mówiac dopóki Kidd bedzie biegał w MaVs do tego momentu Dirk mistrzostwa nie zdobedzie.

A gdzie jest taki center 20/10 bo ja zadnego nie widze.Z podkoszowych to fajnie by Big AL Jefferson wygladał w Mavs.Jeden z najlepszych w polu 3 sekund w lidze kupe manewrów ofensywnych a jak mu sie chce to i pobroni przyzwoice potrafi i niezle zbiera co tez ważne.

oczywiście masz racje - to tylko propozycja teoretyczna w celu przełożenia akcentu na rozważenie wsparcia Dirka mocnym środkowym

a sugestię z Allem uważam zza trafioną w 100 procentach - trochę też ten typ próbowałem sprowokować

bo niskich dobrych zawodników Dirk z reguły ma wokół siebie

moim zdaniem potrzebuje przedewszystkim zmiany PG.

Haywood to odpwowiedni center dla Nowika.

potrzebna jesy wyrażna druga opcja na obwodzie no bo sorry ale Jason Terry to nawet na 3 sie słabo nadaje.

Ellis albo Arenas.

Tylko widzisz opcje zeby Nelson oddał Ellisa do Mavs za jakis emerytów??Ja nie.

a dla mnie Haywood i Damp to to samo - tak w obronie jak i w ataku. 10 punktów/8 zbiórek max

nie wiem, czy Terry jest już skończony, trochę jest chimeryczny, co komplikuje ocenę

ale nadal twierdze, że Dirkowi było by mega łatwiej z mocnym graczem podkoszowym, chocby Allem

choć zgoda pełna - nie ma Cuban go jak przechandlować

tu też zgoda - ani Ellis, ani Arenas - no o za kogo lub za co niby?

Tylko widzisz opcje zeby Nelson oddał Ellisa do Mavs za jakis emerytów??Ja nie.

Akurat Warriors zdaje sie, że nie chcą za wszelką cene Ellisa trzymać. Wiadomo, że ich menadżerstwo to banda idiotów, więc przy w miare przyzwoitej ofercie nie powinno być problemu. Powinni pójść na Butler albo Dampier i np. Barea za Ellisa.

w GSW robią rózne głupie rzeczy wiec nigdy nic nie wiadomo

chocby cos takiego Ellis plus Azubuike za Bulter Bobła i cash

Mavs potrzeba swiezej krwi jakiegos młodego Sg który ma pełno energi jest energiczny i potrafi zdobywac punkty z kazdej pozycji na boisku

Ktos taki chociaz jak Eric Gordon z Cllips by sie przydał MAVS.

Ciezko znalesc typowego SG który preferuje w wiekszosci wjazdy pod kosz.

Na PG jest juz łatwiej czyli krótko mówiac dopóki Kidd bedzie biegał w MaVs do tego momentu Dirk mistrzostwa nie zdobedzie.

Popieram. Koleś który jest niszczony w obronie przez 90% PG przeciwników z top 10 zachodu, nie potrafi zdobywać punktów, do tego posiada piłkę po 10-15 sekund w każdej possesion nic nie dając drużynie. W PO ledwo uzbierał te 7 asyst na mecz.

Z Mavericks nikt mądry nie będzie tradował. Po prostu nie mają ludzi w rosterze na których ktoś będzie chętny. Jedynie jakieś akcje z Arenasem (kolejny masakryczny kontrakt do kolekcji) albo top FA jeśli Cuban ma jeszcze ochotę wydać sporo kasy.

nikt nie pisze jeszcze a mamy drugiego po collinsie trenera zatrudnionego w offseason

Monty Williams obejmie hornets

do tej pory asystent mcmillana w blazers

z tego co czytałem to mówiło się już w trakcie sezonu że Monty obejmie jakąś drużynę w offseasonie. i generalnie że będzie tendencja do zatrudniana asystentów ze względu na chęć mniejszych płac dla trenerów.

na temat montyego wiele nie wiadomo w sumie. z tego co wiem to jest kumaty i mcmillan zawsze wypowiadał się o nim w samych superlatywach. nie wiem co to oznacza dla hornets. ale jak paul nie będzie zdrowy + nie będzie zmian w składzie (wyjebanie peji, okafora) to hornets dalej będą w dupie i max na pierwszą runde PO.

ale mają collisona który może być mocną kartą przetargową żeby upchnąć gdzieś peje w pakiecie. mogą wyciągnąć coś całkiem ładnego na SG/SF za taki pakiet, bo to jest im najbardziej potrzebne.

Hornets najbardziej to jest potrzebny ktoś pod koszem, kto będzie drugą opcją. Coś jak Gasol dla BYnuma.

Niemniej solidna dwójka też im by się przydała.

Za Okafora i Stojakovica można coś sensownego wyciągnąć.

Jeśli jednak nie będzie chętnych do przejścia na prowincję to zawsze można spróbować Gortata ściągnąc. On byłby zadowolony przynajmniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.