Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-znowu-zamieszki-we-francji-jak-naprawde-zginal-17-latek,nId,6873608

17 latek, kryminalna przeszłość, mercedes. Albo zasiłki na Zachodzie są tak wysokie albo ciężka praca handlarza narkotyków jest wyjątkowo dobrze opłacalna. 

Ewentualnie mesio kradziony ale jestem daleki od stygmatyzowania. 

2 godziny temu, DRK napisał:

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-znowu-zamieszki-we-francji-jak-naprawde-zginal-17-latek,nId,6873608

17 latek, kryminalna przeszłość, mercedes. Albo zasiłki na Zachodzie są tak wysokie albo ciężka praca handlarza narkotyków jest wyjątkowo dobrze opłacalna. 

ale to jest beka, i skala hipokryzji wykraczajaca poza wszelakie skale 

ps teraz czytam ze to "dobry chłopak był", rzucił niedawno szkołe i zarabiał jako "kurier", co ciekawe głownie rowerowy. Jak widać robota dobra, szybko mozna przerzucic sie na lepszy środek transportu, tak szybko ze nawet prawka jeszcze zdążyć nie zrobił 😋

Edytowane przez elwariato

32 minuty temu, elwariato napisał:

ps teraz czytam ze to "dobry chłopak był", rzucił niedawno szkołe i zarabiał jako "kurier", co ciekawe głownie rowerowy. Jak widać robota dobra, szybko mozna przerzucic sie na lepszy środek transportu, tak szybko ze nawet prawka jeszcze zdążyć nie zrobił 😋

True. A tu jeszcze Macron apeluje o,, solidarność i czułość całego narodu" z rodziną typa, który sprzedawał dragi dzieciom

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/newsamp-macron-rodzina-zastrzelonego-17-letniego-recydywisty-potrzeb,nId,6869317

5 godzin temu, DRK napisał:

Jaki mercedes taki i z niego kryminalista. 
w Cannes spokojnie, wszystko pod kontrola!

2 godziny temu, elwariato napisał:

Rodzina za duzo w internetach siedzi i chyba mysla ze ich przenioslo do US i jakis grosik wpadnie z dobrego prawilnego wychowania. Zonk.

56 minut temu, Reikai napisał:

Francuzi by codziennie rozpierdalali kraj, gdyby mieszkali w Polsce patrzac na to z jakich powodow oni wychodza co jakis czas na ulice.

Chętnie obejrzałbym nową rewolucję francuską, ścięte głowy turlające się po ulicach Paryża w 4k nagrywane iphone'ami 14 pro ultra max.

Nikt nie pytał każdy potrzebował.

Godzinę temu, Reikai napisał:

Francuzi by codziennie rozpierdalali kraj, gdyby mieszkali w Polsce patrzac na to z jakich powodow oni wychodza co jakis czas na ulice.

tam są strajki jak nie działa klimatyzacja albo brakuje mleka do kawy w pracy, piękny kraj wolni ludzie 

Czy możecie mi wyjaśnić dlaczego przedstawiciele prawicy-narodow-konserwatywnej będąc jednocześnie tak radykalni w swoich poglądach nie umieją wyrazić w sposób cywilizowany? Jednocześnie każde wskazanie że się mylą lub próby zracjonalizowania powodują inwektywy i dyskusje nie z tezami przez nich wymyślonymi? Lewica i nie tylko mówi sporo głupot ale jakoś tak mam wrażenie ze w sposób bardziej kulturalny. Nawet na forum to widać.  Mam wrażenie że taki sposób rozmowy idzie z góry gdzie wykorzystuje się dobre intencje osób w to wierzących do fanatyzowania żeby stanowili trwałe zaplecze polityczne. A normalna dyskusja jest nie pożądana bo tezy przez nich głoszone są nie do obrony.  

1 minutę temu, Gregorius napisał:

Czy możecie mi wyjaśnić dlaczego przedstawiciele prawicy-narodow-konserwatywnej będąc jednocześnie tak radykalni w swoich poglądach nie umieją wyrazić w sposób cywilizowany? Jednocześnie każde wskazanie że się mylą lub próby zracjonalizowania powodują inwektywy i dyskusje nie z tezami przez nich wymyślonymi? Lewica i nie tylko mówi sporo głupot ale jakoś tak mam wrażenie ze w sposób bardziej kulturalny. Nawet na forum to widać.  Mam wrażenie że taki sposób rozmowy idzie z góry gdzie wykorzystuje się dobre intencje osób w to wierzących do fanatyzowania żeby stanowili trwałe zaplecze polityczne. A normalna dyskusja jest nie pożądana bo tezy przez nich głoszone są nie do obrony.  

Każda pliszka...

1 minutę temu, fluber napisał:

Każda pliszka...

Pomimo poglądów i tego że się nie zgadzam z większością Twoich to akurat Tobie braku kultury nie zarzucę. Popatrz sobie na komentarze wyżej. Duża cześć jest obrzydliwa biorąc pod uwagę jak mało w tym momencie wiemy. Już ten mercedes którego posiadaczem miał być 17 latek okazał się autem z wypożyczalni. Tak samo jak nigdy za nic ten chłopak nie był skazany.

I żeby było jasne ja nie wiem i może nawet się nie zdziwię jak naprawdę był dilerem ale...tego nie wiemy . Nie mając odpowiednio wiedzy chłopaka nie bronie ale też za niesmaczne uważam rzucenie na niego takiej ilości gówno. 

18 godzin temu, matek napisał:

To jest wyjątkowy kretyn. 

W ogóle, jak biały chłop może coś takiego pisać.

No. Wystarczy zrobić zakupy w markecie i niekoniecznie trzeba być wróżką, aby mieć świadomość, że idziemy tą samą drogą.

Przez te biuro podroży kartoflarza, mam uczucie, że jestem na wczasach w Bangladeszu.  

10 minut temu, Gregorius napisał:

Pomimo poglądów i tego że się nie zgadzam z większością Twoich to akurat Tobie braku kultury nie zarzucę. Popatrz sobie na komentarze wyżej. Duża cześć jest obrzydliwa biorąc pod uwagę jak mało w tym momencie wiemy. Już ten mercedes którego posiadaczem miał być 17 latek okazał się autem z wypożyczalni. Tak samo jak nigdy za nic ten chłopak nie był skazany.

I żeby było jasne ja nie wiem i może nawet się nie zdziwię jak naprawdę był dilerem ale...tego nie wiemy . Nie mając odpowiednio wiedzy chłopaka nie bronie ale też za niesmaczne uważam rzucenie na niego takiej ilości gówno. 

Ogolnie racja - ale on w wieku 17lat wynajal ten samochod bez prawa jazdy i jakiejs karty bankowej? Tutaj na poludniu to wynajecie takiego sredniego piardka jak on prowadzil to nadal z 80ojro dzien, w Paryzu pewnie podobnie.

chcial staranowac policjanta ktory nadstawia swojego karku pracujac w jakiejs bieda dzielni za 50k ojro brutto na rok. mial pecha ze go trafil smiertelnie kula, z duza doza prawdopodobienstwa udaremnil rajd przez miasto gdzie by ten kretyn rozjechal niewinnych ludzi. Nie jest to moze osiagniecie na medal ale poprawne zachowanie w jego fachu.

normalnie to by mozna oczekiwac jeszcze jakiejs kary dla rodzicow ktorzy takiego ananasa wychowali i sa za niego odpowiedzialni, biorac pod uwage ze nie odebrali im praw (ani obowiazkow) rodzicielskich.