Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

pamiętam jak dziś jak na e-b wszyscy pisali że oden over durant bo oden wyjebał na klate prawie tyle co pudzian. gdzie jest teraz oden a gdzie durant? oden w szpitalu, durant pierwszy na liście strzelców. go figure.

a ty pewnie wiedziałeś, że Odenowi karierę zniszczą kontuzje, co?

pamiętam jak dziś jak na e-b wszyscy pisali że oden over durant bo oden wyjebał na klate prawie tyle co pudzian. gdzie jest teraz oden a gdzie durant? oden w szpitalu, durant pierwszy na liście strzelców. go figure.

a ty pewnie wiedziałeś, że Odenowi karierę zniszczą kontuzje, co?

Tak jak teraz wszyscy Amerykańscy kibice NBA twierdzą, że już wtedy wiedzieli że Bowie to będzie bust a Jordan najlepszy gracz w historii i pajacują śmiejąc się z tego wyboru. Daj spokój Buła.

ale zdaje się, że oden kilka meczów rozegrał i prezentował się w nich na poziomie joyego przybilly.

poza tym w słabościach odena wymieniałem także jego kontuzjogenność i problemy zdrowotne już w ncaa.

oden zapowiadał się na busta i można chyba tak o nim mówić. durant zapowiadał się na superstara i tak też się stało. nie wiem o co tu się spierać.

ale tutaj chodzi mi o te wyniki workoutów, które są robione przed draftem. szybkościowe, sprawnościowe, siłowe - nie są żadnym wyznacznikiem przyszłej kariery w nba.

ale tutaj chodzi mi o te wyniki workoutów, które są robione przed draftem. szybkościowe, sprawnościowe, siłowe - nie są żadnym wyznacznikiem przyszłej kariery w nba.

Zgodze się jeśli chodzi o wyciskanie na klate bo w grze za bardzo to pomocne nie jest...lepiej by bylo jakby zrobili test wyciskania w przysiadzie.

Ale taki wyskok jest istotna sprawą...przecież Aldrich z tym swoim 23 verticalem to będzie praktycznie najslabszy w lidze, size na C nie ma za dobrego to bronić tak swietnie juz nie będzie, a w ataku za wiele nie jest w stanie dać.

No tak, bo Durant to w pierwszym sezonie wymiatał. Oden na uniwerku miał kontuzję ręki, przez co zaczął rzucać lewą i całkiem nieźle mu to wychodziło - to powinno świadczyć o jego talencie i etyce pracy. Problem polega na tym, że w Portland wpakowali w niego zbyt dużo masy, przez co kolana nie wytrzymały. Oden mógł zostać najlepszym centrem w lidze, imo miał ku temu potencjał. Często przywołuje się przykład Sama Bowie, ale np. do Houston jakoś nikt nie ma pretensji o wybór Hakeema.

No tak, bo Durant to w pierwszym sezonie wymiatał. Oden na uniwerku miał kontuzję ręki, przez co zaczął rzucać lewą i całkiem nieźle mu to wychodziło - to powinno świadczyć o jego talencie i etyce pracy. Problem polega na tym, że w Portland wpakowali w niego zbyt dużo masy, przez co kolana nie wytrzymały. Oden mógł zostać najlepszym centrem w lidze, imo miał ku temu potencjał. Często przywołuje się przykład Sama Bowie, ale np. do Houston jakoś nikt nie ma pretensji o wybór Hakeema.

to najmądrzejsze 3 wyrazy jakie napisałeś ostatnimi czasy zią :]

możesz wziąć odena w fucku, jak ma taki potencjał :]

durant miał słaby pierwszy sezon bo go jebnięty carlesimo wrzucil na sg.

ale w swojej clasie był top 2 czy 3 czy 4 wheva a do tego miał ze wszystkich najwięcej obszarów w których mógł swoją gre poprawić. nawet teraz ma jeszcze spory upside.

a oden był surowy w ataku, do tego te ciągłe kontuzje. raz to raz tamto, nie były to wielkie urazy ale przeszkadzające w grze i rozwoju. dlatego były przesłanki żeby twierdzić że bedzie bustem. no i stało sie.

Z grubsza racja, że były przesłanki ku bustowatości i łamliwości Odena, on miał dwie poważne kontuzje w ostatnim roku HS i pierwszy roku w NCAA i bazował głównie na warunkach fizycznych. Co nie zmienia faktu, że nie było przesłanek, żeby go olać, bo wyłączając Duranta, każdy team wziąłby wtedy Odena.

Nie mogę jednak oprzeć się wrażeniu, że buła stał się orędownikiem i piewcą talentu Duranta dopiero po tym, jak wydraftowali go Sonics.

Bzdety za przeproszeniem, Durant w swoim rukaskim sezonie był zielony jak to tylko możliwe, akurat wątpię żeby przy innym trenerze od razu wymiatał, prawda jest taka że nikt jestem tego absolutnie pewien nie wiedział że Durant tak podciągnie się, szczególnie że pamiętam a wtedy oglądałem z 4 mecze SS w jego pierwszym sezonie, ze głównie ptk sadził z pod kosza wykorzystując swoje niezłe warunki i długie łapy, teraz będzie Buła prawił jaki to znafffca talentów z niego :?

ps. A co do Odena to nieprzecenienia w jego wyborze, była jego postawa na tych pre draftowych wystąpieniach, że taki dojrzały i fajny koleszka przy durexie robił zdecydowanie lepsze wrażenie.

A tak z innej beczki to ten James może być seryjnym przechwytem, przygotowany do NBA, warunki niezłe, wogóle ze taj jeszcze raz napomnę o Utah to podobno T'Wolves chca sie pozbyć swojego pica z 1 rundy za coś, i podobno cach Tomica prawa od Jazz, za ten 16 nr można by go im dac, bankowo wtedy ktoś z utalentowanej 3 Henry/Geogrge/James by się ostał, ogólnie byłby dla Jazz obiecujący draft wtedy.

ps. sorka już poprawiłem James oczywiście nie Jones, Damion James

to najmądrzejsze 3 wyrazy jakie napisałeś ostatnimi czasy zią :]

możesz wziąć odena w fucku, jak ma taki potencjał :]

durant miał słaby pierwszy sezon bo go jebnięty carlesimo wrzucil na sg.

ale w swojej clasie był top 2 czy 3 czy 4 wheva a do tego miał ze wszystkich najwięcej obszarów w których mógł swoją gre poprawić. nawet teraz ma jeszcze spory upside.

a oden był surowy w ataku, do tego te ciągłe kontuzje. raz to raz tamto, nie były to wielkie urazy ale przeszkadzające w grze i rozwoju. dlatego były przesłanki żeby twierdzić że bedzie bustem. no i stało sie.

Ale w drafcie przede wszystkim bierze się tych, którzy mają największy potencjał i warunki. To jak się później potoczy ich kariera, to zupełnie inna sprawa. Oden miał kontuzję nadgarstka na uniwerku. Problemy z kolanami rozpoczęły się dopiero po przejściu do Blazers. Jak już mówiłem, gdzieś czytałem, że to wynik niewłaściwego postępowania sztabu trenerskiego w klubie. Oden przybrał za dużo masy mięśniowej i organizm nie wytrzymał obciążenia. Tego nie byłeś w stanie przewidzieć.

Nieprawdą jest, że był całkowicie surowy. Durant oczywiście potrafił więcej, ale też jego wartość opierała się głównie na zdolnościach strzeleckich. Oden przede wszystkim miał być graczem, na którym opiera się obronę i deskę zespołu, a w dalszej kolejności scorerem.

Jeszcze jedno mnie ciekawi ten chłopak Larry Sanders, wydaje się być ogarnięty, warunki rewelacyjne, umiejętności tez niezłe, jedynie masa i co za tym idzie siłą to na minus, ale tak to wydaje się być ciekawym zawodnikiem, z uczelni tej samej co Meynor, ogólnie może się wyrobić na niezłego grajka.

tak myślę o nim do Bulls jeśli do picku 17 nie uchowają się Heniek, George i Anderson

to brałbym jego dlaczego ? ano jeśli przy sprzyjających wiatrach uda sie podpisac Bosha to Taj pewnie pójdzie w wymianie bo Deng czy kirk to im zbędny podobnie jeśli Lebrona czy kogos innego Taj jest łakomym kąskiem dla większości wiadomo ze może nie będzie all starem , ale jako zmiennik będzie super

kosi, jaka jest szansa że Warren będzie bardzo dobrym scorerem? Jak u niego z rzutem z daleka (5-7 metrów), no i trójka?. W tych treningach wypadł chyba jako jeden z najlepszych...

Pytanie nie do mnie ale pozwole sobie odpowiedzieć...Jak go oglądałem to gość ma zasięg 8,9 metrów. Do tego crazy hands. Nie pamiętam jak rzucał z półdystansu, ale trójki to potrafił przywalać równo...tylko to było w 1 sezonie z Griffinem, drugi miał słabszy ale w dużej mierze przez kontuzje. Będzie zajebistym sleeperem w tym drafcie.