Braveheart22 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) 16 minut temu, bogans2 napisał: Ale ze niby co? Mamy siegac ponzawodnikow z konca drugiej rundy? Zupełnie nie o to chodzi. Praktycznie w każdym drafcie mamy w top10/lottery potencjalnie kilku ~bustów, mimo że w mockach są zazwyczaj przecież bardzo wysoko. Marcus zobaczył coś więcej w gościu medialnie niżej notowanym. Nie widzę powodów do krytyki tego wyboru na ten moment. Edytowane 15 Czerwca 2023 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) https://www.nba.com/stats/draft/history?Season=2014 ten draft, to chyba dobry przykład na to o czym pisze @Braveheart22 na oko 29 nazwisk to totalne busty, a pod sam koniec wybrani naprawdę fajni gracze + jeden Goat Edytowane 15 Czerwca 2023 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 4 minuty temu, LAF napisał: Tak coś czułem , że to draft z Jokiciem przed wejściem w link xD to nie jest najbardziej wiążący przykład, bo trzeba było prześledzić wszystkie pod tym kątem, ale dobrze uzmysławia ile z tych nazwisk kopiowanych z mocków może nie wypalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) 54 minuty temu, Braveheart22 napisał: Zupełnie nie o to chodzi. Praktycznie w każdym drafcie mamy w top10/lottery potencjalnie kilku ~bustów, mimo że w mockach są zazwyczaj przecież bardzo wysoko. Marcus zobaczył coś więcej w gościu medialnie niżej notowanym. Nie widzę powodów do krytyki tego wyboru na ten moment. Ale oczywiście ze tu nie ma mądrego. Tylko z tym synem ojca to czasem różnie może być. Korekta w dół może oznaczać takie urealnienie oceny gracza po tym jak wpływ dawnej gwiazdy nba dał mu szanse zaistnieć w mediach i cześć dziennikarzy mogła trochę z sentymentu a trochę z innych może układów. U nas to nic nie znaczy ale fakt ze na ostatniej prostej akcje rosną. A wybór marcusa nie dziwi gdy poczyta się do kogo syn jest porównywany bo nazwiska które padają MC lubi i to bardzo. To ten profil. 54 minuty temu, Braveheart22 napisał: Zupełnie nie o to chodzi. Praktycznie w każdym drafcie mamy w top10/lottery potencjalnie kilku ~bustów, mimo że w mockach są zazwyczaj przecież bardzo wysoko. Może być i więcej Edytowane 15 Czerwca 2023 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Ile pickow dzisiaj musi pojsc? Bo poki co stypson, ale wczoraj chyba troche nadrobilismy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernie9005 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Teraz, Reikai napisał: Ile pickow dzisiaj musi pojsc? Bo poki co stypson, ale wczoraj chyba troche nadrobilismy? Cale 2 jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Wybieram nie dla siebie, wiec czekam na odpowiedz kogo chce @RonnieArtestics jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Teraz, Reikai napisał: 18 pick - Brandin Podziemski @Regis Wysoko poszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Ja propsuje, nie zdziwie sie jak w RL tez pojdzie w TOP20-TOP22. Chlopak ma te kocie ruchy i moze byc steal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Bardzo wysoko ale nazwisko ma świetne najlepszy strzelec poszedł. 10 godzin temu, ignazz napisał: Moje komentarze w skali A - F do tej pory bo lotto zrobione 1. Hawks - Victor Wembanyama A+ 2. Hornets - Scoot Henderson A+ 3. Kings -> Celtics - Brandon Miller A 4. Blazers -> Wizards - Amen Thompson B+ 5. Wizards -> Blazers - Jarace Walker A- 6. Wolves - Cam Whitmore A+ 7. Suns - Ausar Thompson B- 8. Knicks - Taylor Hendricks A+ 9. Spurs -> Lakers - Cason Wallace A- 10. Nets - Anthony Black A+ 11. Clippers - Bilal Coulibaly A ( subiektywnie bo można było ryzykować i brać później ale kosztem drugorunderow ryzyka nie chciałem ) 12. Pacers - Gradey Dick B 13. Pelicans - Jett Howard C++ 14. Bucks -> Spurs - Dereck Lively II A- 15. Grizzlies -> Blazers - Kobe Bufkin A+ 16. Bulls -> Cavs - Jalen Hood-Schifino A- 17. Jazz - Jordan Hawkins A 18. Warriors - Brandin Podziemski D Najniższa ocena Howard bo patrząc na mocki w żadnym go obecnie tak wysoko nie widzę a są takie co mocno przesunęły go w dół i akurat tego gracza można było brać później. Ale taka uwaga tyczy się także po części Bilala tylko tu tendencja moim zdaniem jest mocno odwrotna tzn z #20-25 pozycji on u niektórych przebija się na #10-11 pozycje. Mocno podejrzanie patrzę na Thomsons twins bo tu zarzutem jest jakość ligi, przeciwników którzy po części byli o dwa lata młodsi i kwestionowane jest wyszkolenie obu łącznie z projekcja ze rzut jest całkowicie broken. Ale wszystko to subiektywne tak jak ocena przydatności w nba Dicka który przebił się w mock do top #10 a ja widzę przede wszystkim cel ataku przeciwnika z jego słaba obrona. Z drugiej strony to wybór #12 wiec wyższy niż potencjalnie w rl jak Orlando czy Jazz wybiorą. Najtrudniejszy do oceny Lively bo to jeden z nielicznych C który cicho wspinał się w górę i może być prawdziwym rodzynkiem w drafcie, oraz mimo wszystko Carson ( oba wybory Lakers). Czy potwierdzi ze to najlepszy obrońca draftu? w sumie lakers dokładają do swojego ofensywnego składu dwóch mocnych obrońców wiec dawno nie widziałem aby klub mając tyle jakości dołożył jeszcze więcej. GM Nets ( wybór dla siebie?) dalej kontynuuje wybory mocno odpowiadające moim gustom bo z plejady PG Blacka cenie najbardziej. Bufkin z #15 to świetny ruch. bardzo wysoki poziom draftowania i na dzień dzisiejszy największe zaskoczenie to wczesny Bilal i Howard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) @ignazz Dosc surowa ocena Podziemskiego. CS check, ballhandling check, passing check, pokazal sie na draft combine scrimmage check, swietny floater check, nienajgorsze 59.5% at rim check, bball IQ check. A przede wszystkim, ten pierwiastek Messiego tak zwany, czyli nieszablonowosc i tzw. dar Bozy. Ja propsuje takie picki jak @MarcusCamby i @RonnieArtestics . Kazdy glupi moze skopiowac pick z draft mocku i potem swirowac skauting, nieoczywiste ruchy zawsze na propsie. Zwlaszcza, ze sa argumenty koszykarskie. Edytowane 15 Czerwca 2023 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 Ale ja oceniam moment pobrania bo jakim będzie graczem to się zobaczy. Mimo wszystko te mocki pewne kwestie normalizują i pomagają dobór meczy do oglądania. Na filmikach fajny każdy. Na całych spotkaniach widać ciut więcej Mock sam w sobie nie jest niczym istotnym ale to pomocne narzędzie do weryfikacji Można by go brać 5-10 wyborów później a i lepsze moim zdaniem nazwiska są dalej Same A+ mam dawać? Już ktoś i tak nabijał się z wysokich ocen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 10 minut temu, Reikai napisał: Kazdy glupi moze skopiowac pick z draft mocku i potem swirowac skauting Wszyscy świrujemy skauting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 3 minuty temu, ignazz napisał: Można by go brać 5-10 wyborów później a i lepsze moim zdaniem nazwiska są dalej Moze tak, moze nie. Ktos by sie skusil za samo nazwisko. 16 minut temu, ignazz napisał: Można by go brać 5-10 wyborów później a i lepsze moim zdaniem nazwiska są dalej To zupelnie jak z Coulibalim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 27 minut temu, ignazz napisał: Ale ja oceniam moment pobrania bo jakim będzie graczem to się zobaczy. Skoro oceniasz moment pobrania, to czemu dałeś tak niskie oceny bliźniakom, skoro oni u nas plus/minus poszli w tych samych miejscach, jak są w mockach? Tzn ja znam odpowiedź, bo sam masz ich niżej, tak jak i Polaka-rodaka, tylko próbujesz zgrywać obiektywnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) Cieszy mnie tak niska ocena mojego draftu ignazza, to jest na pewno dobry znak biorac pod uwagę to jak się zna na koszykówce i jakie osiąga wyniki w naszej grze Edytowane 15 Czerwca 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogans2 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 (edytowane) Ja dzisiaj bede musial wybierac? #20 jak nie to jutro wybiore. Ok jutro.. Edytowane 15 Czerwca 2023 przez bogans2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 39 minut temu, bogans2 napisał: Ja dzisiaj bede musial wybierac? #20 jak nie to jutro wybiore. Ok jutro.. Kurde szkoda. Ja liczyłem, ze dzisiaj jeszcze wybiorę z 22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2023 9 minut temu, MMM2121 napisał: Kurde szkoda. Ja liczyłem, ze dzisiaj jeszcze wybiorę z 22. Czekam na listę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Dawaj @Regis, 15h na sześć wyborów zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi