Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

jak to sie stalo, ze knicks juz w 2010 beda mieli taka plynnosc finansowa? nawet z kontraktem lee to bedzie tylko 25 baniek wydanych w kontraktach. jezu ten swiat upada. mieli byc udupieni do 2020:) a tak serio, to w tym momencie jak patrze na ich salary, to jezeli jeszcze zdobeda dobry draft, to lbj naprawde moze opuscic cleveland po tym sezonie. kto wie moze nawe z shaqiem:D

No i tu są pogrzebani, bo ten najbliższy ich numer w pierwszej rundzie draftu należy do ...Jazz, dzięki transakcji z 2004 roku ("Isiah Thomas originally traded the pick to Phoenix as part of the Stephon Marbury deal. The Jazz obtained it as the Suns made a luxury-tax saving deal, trading Tom Gugliotta plus two first-round picks to the Jazz for Ben Handlogten and Keon Clark")

Transfer praktycznie nic nie wnoszący, a tu proszę za 6 lat, co może z niego wyjść :) - Brawo GM Jazz!

Właśnie bardzo dobrze się składa, że to już w tym roku, a nie dalej, bo tam już różnie mogłoby być (lato 2010 itp). Więc tak jak każdy fan Utah, liczę na bardzo słabą grę Knicks w tym sezonie (sorry danp :P), może akurat będzie pierwsza trójka, jak dopisze szczęście w loterii. Zapowiada się mocny draft, więc może być bardzo ciekawie. Dobry moment za rok, na jakąś przebudowę w SLC. Kontrakty pospadają (na dzień dzisiejszy - 30 mln), jest pick, jest git.

Ale to dopiero za rok..

Wiesz km bardzo mozliwe ze bedziecie mieli bardzo wysoki pick w tym najblizszym drafcie... dzieki niezapomnianemu Thomasowi. W NYK nie dzieje sie najlepiej poki co, wzmocnien echo, proba sciagniecia dwoch dziadow poki co spelzla na niczym, Lee i Robinson czyli podstawowy PF/C i czolowy 6th man ligi na wylocie. Co oni licza ze Edek nagle zagra sezon zycia? Fajnie ze rookie Hill i mlodzi Gallinari i Chandler beda mieli sporo okazji do grania, to na pewno plus, Harrington i ulubieniec tlumow Hughes jako liderzy ekipy? Moze top3 pick to nie (chyba ze przez lotery dostaniecie np 1 :)), a zreszta kto wie, nie takie rzeczy juz sie dzialy. A moze mnie NYK zaskocza pozytywnie? Aha i potem trzeba przekonac Wejdow, Bronkow, Boshow i bande ze zrobia im pake na Misia, zycze powodzenia :)

Raptors podpisali kotrakt z Bargnanim dzięki któremu w 5 lat zarobi 50 mln licząc od sezonu 2010/11. Dla mnie mocno przepłacony zawodnik.

The Raptors will extend the contract of Andrea Bargnani on a five-year deal starting in the 2010-2011 season.

The contract will be worth $50 million.

Dokładnie, jak to przeczytałem, no to po prostu rozbawiło mnie to do łez :lol: Czy ci kolesie naprawdę poupadali na łby :?: :roll: Chociaż z drugiej strony, może się nie powinienem wypowiadać po tym jak Jazz dali maxa Kirilence, a szykują się do wyrównania każdej, najbardziej idiotycznej proposal dla Sapa :roll: :?:

Raptors upadli na glowe, kolejny przeplacony gracz? No to Bosh dlugo tam nie zabawi.

W obozie NYK znowu sie dzieje, jako ze madry agencina Davidka zazadal podobno 12 baniek za sezon dla Lee to nie ma za bardzo chetnych na jego uslugi (w tej cenie), Memphis i Oklahama daly sobie spokoj, a Portland nie chce dac nawet 10 baniek. Wiec kombinuja co tu zrobic by nie przeplacic i miec gracza, bo jak mu za malo zaoferuja a on podpisze kontrakt to go Knicksi przebija. Wyszla wiec plota o sign&trade, Lee do PTB, w druga strone Outlow i Blake (m.in-nie wiem czy to wszyscy zamieszani w ten trejd).

Ignazz sie pewnie cieszy, bo teraz sie mowi o SAS jako glownych faworytach do podpisania McDyessa.

edit:

Zapomnialem o jeszcze jednej sprawie dotyczacej NYK. Walsh poszedl po rozum do glowy i zaproponowal Hillowi jednoroczny kontrakt ze jakis ulamek MLE, a nie calosc.

jeszeli gortat dostaje 35 bniek to bargnani jest wart 50:D

moze mi ktos podac cyferki i tabelki dotyczace placenia luxury w ostatnich 10 latach?

zastanawia mnie ile kosztowalo najtansze mistrzostwo, i ktory klub zostawil w kasie nba najwiecej do tej pory. domyslam sie, ze knicks ale interesuje mnie kwota.

i z tego co widze to mistrzostwo kosztuje. boston rok temu musial doplacic do zabawy. lakers teraz musza doplacic. zastanawia mnie jak to bylo w latach poprzednich. heat placili? spurs? pistons?

edit:

w ogole rynek sie chyba nasycil za bardzo. bo na hilla, barnesa czy kilku innych solinych grajkow w ogole nie ma zainteresowania. no moze poza celtics. ale dziwnie sie porobilo. i cos mi sie wydaje, ze niektorzy bedaszukali miejsca w europie

Kurdę czytałem to i czytałem i myślałem. Cholera. Czemu wg Was Biedrins nie jest wart 50 baniek ?

Dopiero po którymś przeczytaniu spostrzegłem swoją pomyłkę :oops:

I muszę się z Wami całkowicie zgodzić. 50 baniek za takiego gracza ? To już chyba wg mnie większa porażka niż z Hedo.

I co do Gortata to wg mnie już jest wart niewiele mniej od niego. Jak dostanie szansę to pożre Bargnianiego na śniadanie.

Nie wiem co się dziej z Raps. Za dużo kasy mają i nie wiedzą co z nią robić ?

Porażka na całej linii.

Może jeszcze Leona Powe zakontraktują za 8 baniek za sezon ? Chociaż to nie europejczyk. Z drugiej strony jednak głupota nie zna granic ...

To jakis joke. Po jednym solidnym sezonie od razu 10mln i na 5 lat? Nie wiem moze przewiduja ze w nadchodzacym sezonie bedzie pykal 24pkt.. Mogli zaczekac rok az mu wygasnie umowa i wtedy gadac. Wiedzieliby jak ludzie reaguja na jego finansowe oczekiwania itd. a nawet jakby sie z nim nie dogadali to nie jest to zawodnik ktorego nie mozna zastapic..

Bibby 18mln na 3 lata

Kidd 25mln na 3 lata :roll:

dali 8 baniek za sezon takiemu dziadowi? powariowali..

Anderson dostal od Nuggets 5-letnia umowe, z jakimis marnymi 3.65mln za sezon, szczerze mowiac myslalem ze dostanie w granicach 4.5-5 min, no ale jak widac sie mylilem.

Jednak nie o tym glownie chcialem tu napisac. Nie bede tworzyl nowego tematu, nie bede wpisywal sie w dziale Cavs, wpisze sie tutaj. Otoz LeBron mial juz wiele przezwisk, mniej lub bardziej celnych, otoz ja mam nowe. Bron to nie jest Krol, to nie jest Ksiaze, to w koncu nie jest Krolewna, to jest zwykly blazen, czytam i czytam i nie moge przestac sie smiac. Amerykanskie media juz go zjadly na sniadanie (wg tego co widzialem o 9 rano na espn).

Poczytajcie:

http://rivals.yahoo.com/ncaa/basketball ... aab,175293

Brak slow...

Po kolei

1. Hedo

IMO na plus

Hedo z gra z tego roku patrzac na kase Stojaka Lee Bargnianiego Kidda i wczesniejsza kase Maggetegio Lewisa Barona o niewypalach Dampier Diop Hughes BigB, J.James nie wspominajac w dzisiejszych czasach jest ok

Powtorze ok (takie czasy)

Zapomnijmy że za 3 lata moze z poziomem się obsunac bo mowimy o Raptors ekipie najczesciej pomijanej przez FA podobnie jak Hawks

Marketing.......

Teraz ewidentnie Raps chca skopiowac polityke Hawks ( lider 3 lata temu w glosowaniu gdzie nie chcę grac) i dajac kase jak na JJ szukaja backupa-lidera aby uglaskac Bosha lub cos po nim pozostawic. Wyboru nie maja za duzego wiec przeplacaja ale wydaje się że wcale nie w najglupszy sposob.....

A tworza pozytywny wizerunek dodatkowo wykorzystujac fakt że Toronto ma niezle polaczenia lotnicze z Euro!!!!

Licza na sukcesy a'la NOH wiec siegneli po model Stojaka gdzie szanse że Hedo tak nie zjedzie sa wieksze..gorzej że zapomnieli że w Magic co najmniej 4 graczy było twardzielami poprzez co Hedo nie byl obijany jak worek treningowy

Sklad Raps tego nie gwarantuje i IMO o kontuzje bedzie duzo latwiej. Bosh po prostu nie bierze 2-3 graczy na plecy...

2.Polityka Memphis MINUS

Gdzie konsekwencja i czyszczenie skladu (Gasolem) aby jechac Zacharym?

3. Sas i McDyess

Oj nie cieszy bo propozycja 3 razy MLE czyli dziadkowi danie 3 letniego kontraktu mija się z celem

IMO obecny sezon Antonio zagra na poziomie Kurta Thomasa a zawalanie za rok salary aby nie podpisac Manu uwazam za nieporozumienie

Przypominam że Antonio przyszedl do NBA razem z Mutombo a kontrakt ma miec jak Duncan (do 2012?)

Porazka tym bardziej ryzykowna że moze okazac się że na koniec skonczy w Pistons a w tym czasie Gortat Glen Davis Anderson beda w nowych klubach........

Witaj Bonner w S5 again!

4. Salary levels

Oj bedzie masakra bo o ile obnizenie tegoroczne w wysokosci 1,0 mio salary i 0,8 mio luxtax nie robi problemu to prognozy na nastepne lata sa powazne bo uzaleznione od przychodow ( a znamy zaraz wyniki kontraktow TV a bilety zostaly obnizone) sa wyliczalne precyzyjnie.

5-8 baniek pojdzie raczej w dol i nie widze paru gosci

5.

Nie widze Odoma w PTB choc to jedyna ekipa z uwolnionym salary

Biore w ciemno wzmocnienie lakers Artest za Odoma i Arize

Bo to robi jakakolwiek nadzieje na walke na zachodzie

6. Sheed w celts fajnie ale lawa plytka...

Marion w Dallas, ~40 baniek za 5 lat. W sumie niezła kwota, w takim wypadku J Ho przechodzi na dwójkę. Piątka Kidd-Howard-Marion-Nowitzki-Gortart nie wygląda źle... w kontrach będą zabijać (Kidd+Marion), obrona przyzwoita, jest wsparcie z ławki. Jednak na Lakers i Spurs to chyba nie wystarczy.

McDyess na 2 lata za MLE, spora kasa jak na jego wiek ale i grajek całkiem solidny, chyba najlepszy zawodnik Pistons w ostatnim sezonie...

No to po kolei.

Marion w Dallas za tą kasę ? Wg mnie dobry i niedużo przepłacony ruch ze strony Mavs zakładając, że Shawnowi się będzie chciało i fochów nie będzie. Czyżby powrót na SF ?

Dice w Spurs . Nie powiem. Dwa lata temu bym powiedział - wow ! No to Spurs będą rządzić pod tablicami. Dziś mówię : może się uda.

Lubię Antonio i mam nadzieję, że mu się będzie wiodło. Para Duncan-McDyess na papierze wygląda super i przy dobrej formie, bez kontuzji powinna być jedną z silniejszych w lidze.

W przypadku tego ruchu z Marionem naprawdę trudno mówić o jakimkolwiek przepłaceniu (Varejoke dostał więcej :evil: WTF?). Dla Mavs to świetny ruch. Póki Kidd jeszcze się trzyma wzmocnili ładnie skład i zaproponowana przez VeGiego piątka Kidd-Howard-Marion-Nowitzki-Gortart wygląda świetnie. Jest przede wszystkim cholernie wysoka, ale przy tym wystarczająco mobilna, żeby wyrabiać w obronie i ładnie biegać do kontr. Mavs powinni bronić i przede wszystkim zbierać zdecydowanie lepiej niż w zeszłym sezonie, a i atak powinien pójść ładnie w górę, bo Marion to zawodnik stworzony dla Kidda. Nawet wzmocnieni Spurs będą ponownie do ogrania, gorzej jednak z Lakers.

Dice 3 lata nie 2 ale 3 rok czesciowo niegwarantowany wiec bedzie w 2011 rewelacyjnym blokbusterem.

Solidnosc i twardosc oby nie skonczyl jak Kurt Thomas

Balaem się że sas moga stracic na ryzyku że Dice wroci do Pistons ale widocznie byli jednbak nieformalnie dogadani stad brak konkretnych ofert dla innych wysokich.

Podpisujac jednego za MLe sas zlamali tradycje że biora 2 grajkow za ok. 2,5 mio

Moga jedynie podpisac Fina lub Ime jako ich FA i to koniec ruchow

Co do Mavs wyglada to bajecznie ale raczej na RS

W PO moze być już roznie choc doswiadczenie graczy spore charakter już nie bardzo

Matrix bez poswiecania Josha ba nawet Bassa na razie to arcydzielo!!!!

Dla mnie mavs to bardzo silny sklad ktory ma szanse jedak w PO zawiesc......

Z ekip ktore rok temu pograly niezle widocznych wzmocnien nie widac u Nugetts, jazz, PTB bez wzmocnien a rakiety suns i tloki wychodza IMO oslabione

Czekam na Odoma

mcdyess w spurs.

bardzo dobry ruch. w zasadzie to jest chyba najlepiej grjacy wysoki z tych starszych. musieli mu dac tak wysoki i dlugi kontrakt bo po 1 by do nich nie poszedl a po 2 to byla ostatnia szansa na pozyskanie goscia, ktory jeszcze cos wniesie do gry. to tylko potwierdzilo to co pisalem wczesniej. duncan na pf juz nie wroci. i to nawet nie chodzi o jego kontuzje. on ma juz swoj wiek i jest duzo wolniejszy. pozostaje mu przepychanie sie z klocami, co momentami daje mu spora przewage ale to juz nie bedzie ten sam duncan co niszczyl swego czasu.

okienko u duncana jest otwarte jeszcze przez 2 lata. nie sadze, zeby udalo im sie zdobyc misia. nie wygraja nawet dywizji. bo wygra ja dallas.

mavericks. to jest czarny kon poki co tegorocznego offseason. mariona za ta kase?! jak sluchalem cubana, ktory obiecywal kiddowi szanse na misia to go wysmialem generalnie. a tu ciach. zatrzymali bassa, pozyskali gortata i dostali mariona. swietny deal. marion padl troche ofiara tego co sie z nim dzialo w ostatnich 2 latach. chcial za duzo kasy, pozniej zmiany klubow, gdzie druzynom nie bylo z nim po drodze i dostal swojego maxiora. to jest swietna cena za takiego goscia. nawet przy artescie wyglada to duzo lepiej.

bardzo dobry ruch dallas. nei do konca jestem przekonany, czy howard nadaje sie na sg. predzej terry'ego wrzuca do s5 a howarda sprobuja shandlowac gdzies za cos. to chyba nie koniec ruchow w dallas, choc mozliwosci ogranczaja sie juz w tej chwili do transferow.

co nie zmienia faktu, ze dallas wrocilo do gry. imo to 2 sila zachodu w tym momencie. fajnie dla nich by bylo gdyby jeszcze pozyskali kogos w rodzaju hamiltona czy redda za josha ale to jest chyba nie do zrobienia.

do tego bardzo mozliwe ze stack wroci do dallas. maja 2 centrow, maja bassa i nowika, w zasadzie gdyby nie taki sklad lakers...

cavaliers podpisali z anthony'm parkerem i varejao. kwota jaka zarobi varejao to dramat w porownaniu z tym co dostal artest czy marion. cavs daja w ten sposob jasny sygnal nie tylko jamesowi ale i lidze. pakujac sie w taki kontrakt varejao pokazuja, ze nie mysla o tym, ze lbj ma zamiar opuscic cavs po tym sezonie. problem polega jednak na tym, ze cavs byl potrzebny gracz kalibru mariona a nie parkera, ktory choc fajny to pewnego poziomu nie przeskoczy. ale do lbj'a pasuje.

zwyciezcy tego dnia/okresu to jednak mavericks. kidd-marion. uua. zeby tylko ten kidd mial 2-3 lata mniej...

Odpowiadajac na pytanie Josh Howard a zdobycie SG typu Redd wspomne tylko:

JH konczy się kontrakt plus Stock ktory ma ponad 6 mio niegwarantowane do zrzucenia sprawia że za ta pare poza KB mozesz miec kazdego SG ligii jeżeli ktokolwiek chcę czyscic salary i Bucks moga to chciec najbardziej

Howard z reszta moze grac na SG spokojnie choc nasuwa mi się tu raczej RIP......

Dalej jednak uwazam że jest to ekipa mocniejsza w RS niż w PO choc tu nie mozna wykluczyc trasferu typu Ray Allen

Taki ruch otwiera im mistrza