mcreativo Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Ja polecam: Fajna dyskusja, generalnie każdy ma jakiś punkt widzenia i wiele wątków się pojawiło. Mi najbardziej przypadły wypowiedzi profesor Bonikowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 9 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, RonnieArtestics napisał: Dobry filmik z analizą, używanie zwrotów typu "w desperackiej próbie", a odnośnie drugiej strony "świetnie wyszkoleni" raczej niewiele ma wspólnego z dobrą analizą i jest po prostu przedstawieniem perspektywy z jednej bańki. od siebie mogę polecić jak zawsze niezawodnego Harariego: Edytowane 9 Marca 2022 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szak Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 A co powiecie na takie sci-fi, że może nasze samoloty już są w Ukrainie? Że cała ta szopka ma zmylić Rusków i pokazać nieudolność NATO. Że niby ciągle dywagacje, zmiany zdania, przerzucanie piłeczki, a tymczasem cichcem samoloty już przemalowane poleciały na swoje nowe miejsce? Ale by było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Teraz, Szak napisał: A co powiecie na takie sci-fi, że może nasze samoloty już są w Ukrainie? Że cała ta szopka ma zmylić Rusków i pokazać nieudolność NATO. Że niby ciągle dywagacje, zmiany zdania, przerzucanie piłeczki, a tymczasem cichcem samoloty już przemalowane poleciały na swoje nowe miejsce? Ale by było... Ja mam jeszcze lepszy scenariusz i wcale nie uważam go za scifi. Od początku Zachód wysyła na Ukrainę dużo więcej broni, niż podają media i stąd wynika silny opór Ukraińców, a nie z nieudolności Rosji. Przecież podawanie w mediach, kto ile czego wysyła to strategiczny nonsens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 16 minut temu, lorak napisał: używanie zwrotów typu "w desperackiej próbie", a odnośnie drugiej strony "świetnie wyszkoleni" raczej niewiele ma wspólnego z dobrą analizą i jest po prostu przedstawieniem perspektywy z jednej bańki. od siebie mogę polecić jak zawsze niezawodnego Harariego: Zle słowo użyłem ale mój filmik wskazywał znamiona rzetelnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 1 godzinę temu, Szak napisał: A co powiecie na takie sci-fi, że może nasze samoloty już są w Ukrainie? Że cała ta szopka ma zmylić Rusków i pokazać nieudolność NATO. Że niby ciągle dywagacje, zmiany zdania, przerzucanie piłeczki, a tymczasem cichcem samoloty już przemalowane poleciały na swoje nowe miejsce? Ale by było... To by było coś, jak na nasz Cebuland. Gdzieś słyszałem o teorii spiskowej, że ruscy dowódcy celowo tak słabo prowadzą "operację" w ramach nie wiem, nazwijmy to "strajku włoskiego". Naciągane i to mocno, ale w dobie tego co się dzieje nie niemożliwe. Chociaż mało prawdopodobne. https://businessinsider.com.pl/gospodarka/arabia-saudyjska-i-zea-odmowily-rozmow-z-usa-w-sprawie-cen-ropy/v33plxy Saudowie się nie pierdolą. Rijad zasygnalizował, że jego relacje z Waszyngtonem pogorszyły się za administracji Bidena i teraz oczekuje więcej wsparcia dla interwencji w wojnę domową w Jemenie, pomocy przy opracowywaniu programu nuklearnego i nietykalności dla księcia Muhammada w Stanach Zjednoczonych. Jak wskazuje "WSJ", księcia czeka w USA wiele procesów sądowych, w tym jeden w sprawie zabójstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 42 minuty temu, Cardi napisał: Gdzieś słyszałem o teorii spiskowej, że ruscy dowódcy celowo tak słabo prowadzą "operację" w ramach nie wiem, nazwijmy to "strajku włoskiego". Naciągane i to mocno, ale w dobie tego co się dzieje nie niemożliwe. Chociaż mało prawdopodobne ja slyszalem , ze 60% oficerów w ruskiej armii to rodowici Ukraińcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szak Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 (edytowane) Ten książę z Arabii to ten, który kazał zabić i wywieźć w kawałkach z ambasady tego dziennikarza amerykańskiej gazety? Jak tak, to słabo. Czemu świat jest tak bardzo zależny od różnej maści sk****synów? Edytowane 10 Marca 2022 przez Szak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 3 minuta ciekawe czyli jednak ruski nie kłamali o tych laboratoriach i były fundowane przez stany 5 godzin temu, Krzemo napisał: ja slyszalem , ze 60% oficerów w ruskiej armii to rodowici Ukraińcy Wstawiałem tutaj rozmowę z gościem z Gromu który mówił że zdarzają się sytuacje że Ruski zabijają Ukraińskich żołnierzy z którymi chodzili cdo szkoly 5 godzin temu, Krzemo napisał: Linki do rządowych stron na temat tych laboratoriów dziwnym trafem nagle zdechły Jedno z nich jest dziwnym trafem w Odessie która Ruski ostro nacierają Może jednak nie tak do końca bez powodu tam wjechali? Skoro sama sekretarz stanu się wysypała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Jakie laboratoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 8 godzin temu, Szak napisał: A co powiecie na takie sci-fi, że może nasze samoloty już są w Ukrainie? Ja Ci powiem, że pierwsza informacja która do mnie dotarła na temat tych samolotów to właśnie taka, że one już są na Ukrainie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Godzinę temu, matek napisał: Jakie laboratoria? Ruskie tłumaczą, że Ukraińcy mają laboratoria z bronią biologiczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Godzinę temu, matek napisał: Jakie laboratoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 @Sebastian Widzisz? Możemy być spokojni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 12 minut temu, fluber napisał: @Sebastian Widzisz? Możemy być spokojni Oni zawsze „wyzwalają”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 9 minut temu, fluber napisał: @Sebastian Widzisz? Możemy być spokojni To jeszcze nic. W tym samym wystąpieniu, tłumaczył, że oni pojechali się tam bronić Biorąc pod uwagę, że wcześniej dali możliwość ucieczki przed Rosją, do Rosji, wygląda mi to na dość mocny zjazd poziomu ruskiej propagandy. Im już nie chodzi o mydlenie oczu, a o oderwany przekaz za żelazną kurtyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 https://m.facebook.com/photo/?fbid=511824823646796&set=a.323751662454114 Wygląda na to, że narodowi czempioni wiedząc o napasci rosji na Ukraine zajmowali się sojuszami z proputinowskimi partiami, wszystko się skleja w calosc łącznie z billboardami anty UE, pewnie liczyli na szybkie przejęcie Ukrainy, brak reakcji zachodu i powolny upadek UE oraz stworzenie koalicji proobywatelskiej, pro prawa człowieka i wolne media z putinem, Orbanem, Salvinim oraz Le Penn. Do tego zrobili ogromne nic w kwestii przygotowania kraju na fale uchodźców, wszystko wisi na włosku i to tylko dzięki temu ze obywatele sami się wzięli do roboty, a teraz przypisują sobie zasługi, jednocześnie próbując przepchnąć ustawę o bezkarności w czasie covidu PODCZAS k**** WOJNY. Nie ma wystarczająco obelzliwych słów na takie postępowanie. Do tego zaczynają się przybąkiwania o wyborach 22 maja, póki jeszcze paliwo nie jest po 12 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 4 minuty temu, Reikai napisał: jednocześnie próbując przepchnąć ustawę o bezkarności w czasie covidu Rano jadąc do pracy coś o tym w radio słyszałem. @fluber spytasz żony (a może sam wiesz), o co w tym dokładnie chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Rano jadąc do pracy coś o tym w radio słyszałem. @fluber spytasz żony (a może sam wiesz), o co w tym dokładnie chodzi? Odrzucone wczoraj w Sejmie 226 vs 229 bodajże, próbowali to drugi raz pchnac. Za 3 razem pewnie się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 9 minut temu, Reikai napisał: Odrzucone wczoraj w Sejmie 226 vs 229 bodajże, próbowali to drugi raz pchnac. Za 3 razem pewnie się uda. Ale przeczytałeś te prt sc które wstawiłeś? czy wstawiłeś tak samo bezkrytycznie, jak reszta szafuje umową ramową na dostawę respiratorów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi