Skocz do zawartości

[beGM & Co. ATF POST-98] Draft - komentarze

BMF

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, polishllama69 napisał:

ja jestem zdziwiony, że Eld nie wziął Joela, skoro chciał centra z kozak interior D, jednak dużo mocniejsza opcja ofensywna a rzutu Marc też nie daje

Jak to Marc rzutu nie daje? Bardzo solidny półdystans w prime.

Ciężko powiedzieć, który lepszy. Nie wiem czy Marca nie premiuje fakt, że jest bardziej wszechstronny pod względem skillsetu. Chyba jako uzupełnienie też brałbym Marca.

2 minuty temu, tangiers napisał:

prime Marc Gasol w tej grze bedzie wygladal jako washed up Marc Gasol z Toronto, niby ok, ale to raczej 3/4 rundzie

UUU... Underrated...

10 minut temu, MarcusCamby napisał:

Jak to Marc rzutu nie daje? Bardzo solidny półdystans w prime.

który w podobnych wartościach mógłby dać nawet Brook Lopez :) chociaż czekam na opisy, moze być ciekawie 

A zatem w top22 poszlo juz 3 graczy, grajacych w finale ponad 27min w 2014 w mistrzoskiej ekipie.

Moze jednak ten tytul to nie byla jakas magiczna zasluga trenera jak sie tu przedstawia, a raczej cos jak Kerra z GSW.

1 minutę temu, mac napisał:

A zatem w top22 poszlo juz 3 graczy, grajacych w finale ponad 27min w 2014 w mistrzoskiej ekipie.

Moze jednak ten tytul to nie byla jakas magiczna zasluga trenera jak sie tu przedstawia, a raczej cos jak Kerra z GSW.

tbh nie poszedł żaden gracz z 'tej' ekipy :) 

Edytowane przez julekstep

24 minuty temu, polishllama69 napisał:

ja jestem zdziwiony, że Eld nie wziął Joela, skoro chciał centra z kozak interior D, jednak dużo mocniejsza opcja ofensywna a rzutu Marc też nie daje, 

żeby nie było rozumiem passing value, ale chyba mozna je inaczej osiągnąć przy takim wyborze

Joel oczywiście był na mojej liście, ale trochę się obawiałem się jaki wpływ mogą mieć jego kontuzje na odbieranie go w tej grze. Druga rzecz która zadecydowała o Marcu na Embiidem jest to, że Marc sobie świetnie z nim radzi, a trzecia, elite passing skills + DPOTY level za okres jaki wybrałem. Na dwa wybory mam już 2x DPOTY graczy. Nie narzekam. 

1 minutę temu, Eld napisał:

Joel oczywiście był na mojej liście, ale trochę się obawiałem się jaki wpływ mogą mieć jego kontuzje na odbieranie go w tej grze. Druga rzecz która zadecydowała o Marcu na Embiidem jest to, że Marc sobie świetnie z nim radzi, a trzecia, elite passing skills + DPOTY level za okres jaki wybrałem. Na dwa wybory mam już 2x DPOTY graczy. Nie narzekam. 

przecież Kawhi rok temu był przeciętnym obrońcą a nie DPOY, chyba że coś pomyliłem w kwestii lat :) 

23 minuty temu, polishllama69 napisał:

który w podobnych wartościach mógłby dać nawet Brook Lopez :) chociaż czekam na opisy, moze być ciekawie 

Nie no nie porównujmy Brooka Lopeza do Marca Gasola. Brook nigdy nie zbliżył się i się nie zbliży do poziomu Marca.

15 minut temu, polishllama69 napisał:

przecież Kawhi rok temu był przeciętnym obrońcą a nie DPOY, chyba że coś pomyliłem w kwestii lat :) 

Ogólnie piszę. Nagrodami. Za często używasz stwierdzenia "przeciętny", a już pisanie że Kawhi był przeciętny jest no, meh. Nie był to DPOTY level, czyli to co wcześniej widzieliśmy, ale nie róbmy z niego Tobiasa Harrisa.

Teraz, Eld napisał:

Nie no nie porównujmy Brooka Lopeza do Marca Gasola. Brook nigdy nie zbliżył się i się nie zbliży do poziomu Marca.

gdyby chodziło o jeden sezon to Brook pewni mógłby być w tych okolicach, ale z dwulatką juz jest mały problem, bo ciut za mało punktuje, ale za to jego gravity  jest tutaj gigantyczne, są nazwiska bardziej i mniej lubiane, ale nie dajmy się zwariować ;) 

3 minuty temu, Eld napisał:

Ogólnie piszę. Nagrodami. Za często używasz stwierdzenia "przeciętny", a już pisanie że Kawhi był przeciętny jest no, meh. Nie był to DPOTY level, czyli to co wcześniej widzieliśmy, ale nie róbmy z niego Tobiasa Harrisa.

a jaki był ? 1v1 faktycznie poziom, ale te wieczne dropy i zacinanie się zabiera sporo value, jeszcze więcej niż u KT (podobny case) w  tym sezonie za to lepiej, ale to jest far, far away od tego co grał w SAS

1 minutę temu, polishllama69 napisał:

a jaki był ? 1v1 faktycznie poziom, ale te wieczne dropy i zacinanie się zabiera sporo value, jeszcze więcej niż u KT (podobny case) w  tym sezonie za to lepiej, ale to jest far, far away od tego co grał w SAS

W SAS miał inny system i inną pomoc. Inaczej Ci idzie kiedy masz top 5 grajka ostatnich 20 lat za plecami, a inaczej jak masz albo Ibakę z przekręconym licznikiem, albo no już w zeszłym roku starego Gasola. Pooglądaj sobie Memphis z tamtych lat a zrozumiesz mój wybór. Do tego Kawhi w wybranym przeze mnie okresie musiał suwak mocno w stronie offense przesunąć aby miał kto ciągnąć wynik, ale 1 on 1 to wciąż była elita.

dlatego czekam na opis i dalszą budowę, bo faktycznie ten Kawhi miał najlepszy system w jakim grał i jednocześnie zrobiony pod niego w 100%, ale  jednak najlepszy był przed spotkaniem kaukaskiego masakratora :) 

15 minut temu, polishllama69 napisał:

dlatego czekam na opis i dalszą budowę, bo faktycznie ten Kawhi miał najlepszy system w jakim grał i jednocześnie zrobiony pod niego w 100%, ale  jednak najlepszy był przed spotkaniem kaukaskiego masakratora :) 

Ten wielkogłowy idiota z Kaukazu to w kryminale siedzieć powinien. Ale chyba jednak zaryzykuję tezę, że patrząc na skillset ofensywny to jednak Kawhi z TOR > Kawhi SAS.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.