fluber Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 10 minut temu, Koelner napisał: ależ oczywiście jak niewyedukowany gliwicki lekarz jedzący w czasie pandemii kurczaki z czasów ptasiej grypy Widzę że moja armia się powiększa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Będziecie streamować tą waszą solówkę? Chętnie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 1 minutę temu, Pepis21 napisał: Będziecie streamować tą waszą solówkę? Chętnie obejrzę. Jesteśmy tylko grupka panów w średnim wieku z przerosnietym ego więc prawdopodobnie nie byłoby co oglądać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Nie łatwiej zrobić zdjęcie pały i wstawić tu na forum? Byłoby śmieszniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 1 minutę temu, ignazz napisał: Nie łatwiej zrobić zdjęcie pały i wstawić tu na forum? Byłoby śmieszniej. Nie bądź taki złośliwy, w końcu piszesz do facetów w średnim wieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 16 minut temu, ignazz napisał: Nie łatwiej zrobić zdjęcie pały i wstawić tu na forum? Byłoby śmieszniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) 45 minut temu, fluber napisał: Jesteśmy tylko grupka panów w średnim wieku z przerosnietym ego więc prawdopodobnie nie byłoby co oglądać:) Szczegóły, ale i tak bym obejrzał. Edytowane 7 Maja 2021 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Jako ojciec tegorocznego maturzysty, muszę przyznać, że dość sensownie (biorąc pod uwagę sytuację) przeprowadzono egzaminy. Najpierw poszło rozporządzenie z opisaniem wymagań, schematów, celów. To przełożono na produkcję zadań, niekoniecznie programowych. Było lepiej niż myślałem, dla maturzysty - obiektywnie zbyt łatwo (zobaczymy, czy realnie ocenia sytuację). Jeszcze parę dni zawracania gitary, ale zrobili to lepiej niż sądziłem, może poza jednak zbyt małymi wymaganiami w sensie stricte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 "Polska radzi sobie z pandemicznym kryzysem lepiej niż inne gospodarki naszego regionu .... W ostatnich dniach prognozę wzrostu PKB Polski w tym roku zrewidowali m.in. ekonomiści Credit Agricole - z 3,6 do 4,6 proc., uzasadniając to wyższym od oczekiwań wzrostem produkcji przemysłowej i wyższym tempem wzrostu konsumpcji. Ekonomiści ING Banku Śląskiego podnieśli prognozę wzrostu PKB z 4,5 proc. do 4,8 proc. Z kolei Santander BP skorygował prognozę z 4,2 proc. do 4,6 proc." forsal.pl/gospodarka/pkb/artykuly/8157986,bujak-polska-radzi-sobie-lepiej-z-koronakryzysem-niz-inne-kraje-prognozy-wzrostu-pkb-sa-rewidowane-w-gore.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) 15 minut temu, starYfaN napisał: Jako ojciec tegorocznego maturzysty, muszę przyznać, że dość sensownie (biorąc pod uwagę sytuację) przeprowadzono egzaminy. Najpierw poszło rozporządzenie z opisaniem wymagań, schematów, celów. To przełożono na produkcję zadań, niekoniecznie programowych. Było lepiej niż myślałem, dla maturzysty - obiektywnie zbyt łatwo (zobaczymy, czy realnie ocenia sytuację). Jeszcze parę dni zawracania gitary, ale zrobili to lepiej niż sądziłem, może poza jednak zbyt małymi wymaganiami w sensie stricte. Właśnie to mnie zastanawia. Sąsiadka ma syna, który jest w ósmej klasie. Teraz się kobita martwi czy chłopak, pomimo dobrych wyników w nauce, poradzi sobie w szkole średniej. Podobne obawy pewnie mają rodzice maturzystów. I ja się nie dziwię. Antek kończy pierwszą klasę i sam się zastanawiam co dalej. A przecież klasy 1-3 jednak trochę do szkoły pochodziły... Edytowane 7 Maja 2021 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 2 minuty temu, josephnba napisał: Właśnie to mnie zastanawia. Sąsiadka ma syna, który jest w ósmej klasie. Teraz się kobita martwi czy chłopak, pomimo dobrych wyników w nauce, poradzi sobie w szkole średniej. Podobne obawy pewnie mają rodzice maturzystów. I ja się nie dziwię. Antek kończy pierwszą klasę i sam się zastanawiam co dalej. A przecież klasy 1-3 jednak trochę do szkoły pochodziły... No właśnie, obawy ma każdy. Dodatkowo był przecież strajk nauczycieli, więc z liceum zostało raptem parę miesięcy. Mój maturzysta preferuje pracę samodzielną, prawie jak na studiach, ale dylematy pozostają. Ogólnie trochę zawracania ....y, zachodu i oczywiście stresu (liceum bez nauki w szkole). Ale rówieśnicy którzy byli bardziej uzależnienie od nauczycieli, niekoniecznie tak pozytywnie oceniają maturę (w moim przekonaniu jednak łatwą). Zobaczymy, ale wbrew opinii dość sprawnie to poszło (pomijając tradycyjny przeciek na Podlasiu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 3 godziny temu, josephnba napisał: Zdarta płyta lekarza bez powołania. Ja w szkole przynajmniej miałem kolegów. @fluber @RappaR dwaj czołowi konfidenci forum e-nba Musieli was kochać w szkole i w pracy zapewne też was kochają Ty to dobry chłopak. Chcieli Ciebie w parafii, jest pewność, że nigdy żadnego pedofila nie wydasz i nic mu nie zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 1 godzinę temu, RappaR napisał: Ty to dobry chłopak. Chcieli Ciebie w parafii, jest pewność, że nigdy żadnego pedofila nie wydasz i nic mu nie zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 18 godzin temu, ignazz napisał: Nie łatwiej zrobić zdjęcie pały i wstawić tu na forum? Byłoby śmieszniej. Gdy 40 mija to wory dłuższe od kija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Naga prawda o ZUS! https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/czy-zus-zbankrutuje-jest-wyplacalny-czy-system-emerytalny-w-polsce-upadnie/b0b68xx,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 2 godziny temu, darkonza napisał: Naga prawda o ZUS! https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/czy-zus-zbankrutuje-jest-wyplacalny-czy-system-emerytalny-w-polsce-upadnie/b0b68xx,79cfc278 A tam naga. Nie ma jeszcze wyliczonej ilości obecnych obcokrajowców którym trzeba wypłacać świadczenia, oraz zwiększenia ilości robotów/automatów/komputerów/większych kombajnów pracujących obok tych 13 na 10 emerytów :) Ogólnie, podobnie jak dług publiczny, o ile nie jest to element puszczony samopas, jest do ogarnięcia przez państwo na różne sposoby. Drugich Indii, w kwestii populacji nie wydusisz, bo nikt nie chce mieć po 10 dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 1 minutę temu, quevas napisał: policjanci są atakowani i zabijani już nawet przez przypadkowych przestępców, Wcześniej ginęli z rąk nieprzypadkowych? Pytam bo semantycznie niespecjalnie mi się to spina z panowaniem pisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 6 minut temu, quevas napisał: zawodowi bandyci związani z mafią grają jednak w nieco innej lidze więc może Ci się zepnie z rekordowym spadkiem kapitału zaufania społecznego dla policji notowanego za rządów PIS Czyli wcześniej ginęli z rąk zawodowców, a teraz zawodowcy siedzą za kratami? Możliwe, a masz jakiś dane na poparcie tej tezy? Bo jak piszesz o sondażowych punktach to one spadają 30 lat i są cały czas w tym samym miejscu, ewentualnie podrasowane przez zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) 38 minut temu, starYfaN napisał: Wcześniej ginęli z rąk nieprzypadkowych? Pytam bo semantycznie niespecjalnie mi się to spina z panowaniem pisu. Kiedyś robili specjalizację Teraz totalna samowolka Wina PiSu, nawet przestępczość spierdolili ***** *** Edytowane 8 Maja 2021 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi