LAF Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 1 minutę temu, fluber napisał: Oni muszą na stałe mieszkać w Polsce żeby dostać emeryturę z ZUS. Nie prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 2 minuty temu, Sebastian napisał: Oj nie wiem. Muszę to sprawdzić. 2 minuty temu, LAF napisał: Nie prawda. Bosak kłamie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 https://www.money.pl/emerytury/polska-emerytura-dla-ukrainca-po-jednej-skladce-wiceminister-odpowiada-6907493644667456a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 5 minut temu, fluber napisał: Oni muszą na stałe mieszkać w Polsce żeby dostać emeryturę z ZUS. W De musisz pravowac >5 lat i masz emeryturę. Bez obowiązku meldunkowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) 10 minut temu, Reikai napisał: https://www.money.pl/emerytury/polska-emerytura-dla-ukrainca-po-jednej-skladce-wiceminister-odpowiada-6907493644667456a.html Czyli z tym jednym dniem to fałsz bo chociaż to teoretycznie możliwe to w praktyce nie da się w jeden dzień wypracować takiej dużej emerytury. Chociaż w sumie to nie jest tam wprost napisane czy liczą staż z Ukrainy do minimalnej czy nie Edit: liczą https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polskie-emerytury-dla-Ukraincow-Rzecznik-ZUS-prostuje-fake-newsy-8530046.html Edytowane 10 Czerwca 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 O jak szybko odkręcili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 1 minutę temu, LAF napisał: O jak szybko odkręcili Co odkręcili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 16 minut temu, LAF napisał: Punkt widzenia jest taki, że skoro ZUS stać na to to niech płaci sam a nie zdziera z obywatela kraju. Zastanawiam się jaka jest Twoja wiedza na temat funkcjonowania państwa. Bo to zdanie jest tak dziwnie skonstruowane ,że nie wiem co ci napisać Ty w ogóle masz pojecie co to jest ZUS? 18 minut temu, LAF napisał: W Niemczech płaci się niższy ZUS a ma się większa emeryturę niż u nas więc co Ty porównujesz. A u nas odwrotnie Może mi wyjaśnićjakim cudem wg Ciebie płaci sie niższy ZUS. w Niemczech? Bo ja mam nadzieje ,że nie pomyliłeś procentów od pensji z kwotami realnymi. Bo odnoszę wrażenie ,że robisz takie zwroty akcji w jednym zdaniu ,że coraz trudniej zrozumieć o czym piszesz 6 minut temu, LAF napisał: O jak szybko odkręcili To raczej Ty sprzedajesz fake newsy a nie ,że odkręcili...Zresztą z tego co w ogóle sprawdzałem to raptem 1000 Ukraińców ma takie dopłaty i nie pracowali oni jednego miesiaca tylko sporo dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 23 minuty temu, fluber napisał: Oni muszą na stałe mieszkać w Polsce żeby dostać emeryturę z ZUS. 22 minuty temu, Sebastian napisał: Oj nie wiem. Muszę to sprawdzić. Ci Ukraińcy emeryci muszą mieszkać w Polsce. Tylko to taki martwy przepis. Bo kto miałby to weryfikować? Mieliby 2x w tygodniu stawiać się na posterunku i podpisywać listę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 7 minut temu, ely3 napisał: Zastanawiam się jaka jest Twoja wiedza na temat funkcjonowania państwa. Nie jestem ekspertem jak Sławek, ale coś tam wiem. 8 minut temu, ely3 napisał: Ty w ogóle masz pojecie co to jest ZUS? Tak mam i wiem też, że można spokojnie obniżyć składki nie zaburzając funkcjonowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 1 minutę temu, LAF napisał: Nie jestem ekspertem jak Sławek, ale coś tam wiem. owkurwesku xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 1 minutę temu, LAF napisał: Nie jestem ekspertem jak Sławek, ale coś tam wiem. Jak Ty myślisz że Sławek jest ekspertem od funkcjonowania państwa to możemy się tylko domyślać co tam wiesz. 2 minuty temu, LAF napisał: Tak mam i wiem też, że można spokojnie obniżyć składki nie zaburzając funkcjonowania. A powiesz mi jak kupić za 100 złotych to co dziś kupiłem za 200 złotych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Sławek to ten od piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 11 minut temu, Koelner napisał: Sławek to ten od piwa? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Teraz, fluber napisał: Tak. podobno świetny pracodawca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 5 minut temu, Koelner napisał: podobno świetny pracodawca Dokładnie https://oko.press/czy-slawomir-mentzen-zna-prawo-pracy-pomylil-umowe-o-prace-z-umowa-zleceniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 4 minuty temu, Koelner napisał: podobno świetny pracodawca Śmieją się z niego przez tę ofertę pracy, a koleżanka pracowała po studiach u pani posłanki za darmoszkę, byle to do CV wpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Teraz, fluber napisał: Dokładnie https://oko.press/czy-slawomir-mentzen-zna-prawo-pracy-pomylil-umowe-o-prace-z-umowa-zleceniem jak go dojeżdża sławny „Szumi nie rozumi” to chyba jednak jest gorszy niż Wawrzyniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Teraz, Pablo81 napisał: Śmieją się z niego przez tę ofertę pracy, a koleżanka pracowała po studiach u pani posłanki za darmoszkę, byle to do CV wpisać Z jakiej partii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Teraz, fluber napisał: Z jakiej partii? PiS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi