Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, fluber napisał:

Zarabia świetnie, stąd kasa na zakup ziemi, nieruchomości, udziałów, akcji its 

X wykorzystuje w nieetyczny/nielagalny sposob swoje stanowisko, zeby sie bogacic, min. poprzez nabywanie dzialek, na ktorych potem inwestowac bedzie spolka skarbu panstwa, co podniesie wartosc tych dzialek.

Odp.: X ma dobra pensje, wiec stac go na kupienie dzialek.

Le viva fluber! Topowa forma.

6 godzin temu, RappaR napisał:

Jak coś jest głupiego to wyśmiewam i się pod tym nie podpisuję. Sęk w tym, że propapanga prawdziwych Polaków jest głównie zmyślona przez lewicę, a to co wierzą "nowocześni", to autentyk 

Jesteś niesprawiedliwy. Nie zauważalne jest abyś wyśmiewał propagandę prawdziwych Polaków przynajmniej na tym forum a wystarczy odpalić TVP na 5 minut ( albo skomentować post @fluber ) aby mieć materiał na kilkanaście postów. 

6 godzin temu, Pablo81 napisał:

X wykorzystuje w nieetyczny/nielagalny sposob swoje stanowisko, zeby sie bogacic, min. poprzez nabywanie dzialek, na ktorych potem inwestowac bedzie spolka skarbu panstwa, co podniesie wartosc tych dzialek.

Odp.: X ma dobra pensje, wiec stac go na kupienie dzialek.

Le viva fluber! Topowa forma.

Chodzi Ci o warunkowe kupienie 2 działek oddalonych o 17 kilometrów od jednej z planowanych lokalizacji jednej z elektrowni atomowych, która może za kilkanaście lat powstanie? 

8 godzin temu, fluber napisał:

Zarabia świetnie, stąd kasa na zakup ziemi, nieruchomości, udziałów, akcji its 

Zapomniałeś dodać że uczciwie i zgodnie z prawem., Dlatego prokuratura wycofała akt oskarżenia o kradzież 1,4 miliona na szkodę firmy w której zaczął karierę, a kontrolerów NIK nie wpuścił do Orlenu bo nie ma niczego do ukrycia i nie chciał marnować ich czasu czyli pieniędzy podatników 

2 godziny temu, Koelner napisał:

Jesteś niesprawiedliwy. Nie zauważalne jest abyś wyśmiewał propagandę prawdziwych Polaków przynajmniej na tym forum a wystarczy odpalić TVP na 5 minut ( albo skomentować post @fluber ) aby mieć materiał na kilkanaście postów. 

Twoja nieważność nie jest moją winą.

TVP nie oglądam. 

2 godziny temu, fluber napisał:

Chodzi Ci o warunkowe kupienie 2 działek oddalonych o 17 kilometrów od jednej z planowanych lokalizacji jednej z elektrowni atomowych, która może za kilkanaście lat powstanie? 

Chodzi mi o to w jaki sposób odpowiadasz. Te działki moglyby być i 40 kilometrów od inwestycji, ale Ty odpowiedziales, że zarobił to kupił, kładąc merytoryczny nacisk nie na umiejscowienie działek, a na relację zarabia to kupuje. Takie "fluberowanie", jest brakiem przejawu szacunku dla rozmówcy. 

Teraz, Pablo81 napisał:

Chodzi mi o to w jaki sposób odpowiadasz. Te działki moglyby być i 40 kilometrów od inwestycji, ale Ty odpowiedziales, że zarobił to kupił, kładąc merytoryczny nacisk nie na umiejscowienie działek, a na relację zarabia to kupuje. Takie "fluberowanie", jest brakiem przejawu szacunku dla rozmówcy. 

Wręcz przeciwnie, to ja dokładnie napisałem o umiejscowieniu działek 

11 minut temu, Pablo81 napisał:

Wiesz co to jest metafora?

Masz okropny sposób prowadzenia dyskusji udając skończonego troglodytę, kiedy to jest dla ciebie wygodne.

Nie ukradł, a wykorzystał koneksje przy zakupie. 

Wolałbym żebyś był precyzyjny. Ziemia była do kupienia na wolnym rynku. Obajtek kupił ją za cenę rynkową. 

Jeżeli przez "koneksje przy zakupie" masz na myśli, że znajomy mu powiedział, że tam sprzedają ziemię, to tak, ale nie za bardzo rozumiem co miałoby być w tym nielegalnego, czy nagannego.

Teraz, fluber napisał:

Wolałbym żebyś był precyzyjny. Ziemia była do kupienia na wolnym rynku. Obajtek kupił ją za cenę rynkową. 

Jeżeli przez "koneksje przy zakupie" masz na myśli, że znajomy mu powiedział, że tam sprzedają ziemię, to tak, ale nie za bardzo rozumiem co miałoby być w tym nielegalnego, czy nagannego.

Znowu udajesz osobę kompletnie niezorientowana w temacie. Albo pomijasz niewygodne fakty. Poczytaj i wróć do dyskusji.

Btw więcej takich jak ty, gdzie wystarczy osobie przypiąć znaczek PiS i może robić co chce. Karmisz patologie w imię ideałów światopoglądowych i polityczbych.

11 godzin temu, Sebastian napisał:

Czuję, czy ja kiedyś broniłem Tuska ? Ogólnie powinieneś już wiedzieć co o nich wszystkich sądzę. 

Wiem, ogólnie szkoda na nich wszystkich czasu.

11 godzin temu, Sebastian napisał:

Jak samemu inwestujesz w złoto a ludziom wokół mówisz, że to nieetyczne bo nie wolno mieć za dużo złota bo dla innych nie starczy to jesteś krętaczem, kłamczuchem i świnią.

No. Albo zarzucasz komuś przez lata, że wszedł do polityki z rozdzielnością majątkową, po czym po zarobieniu okrągłej sumy wracasz i okazuje się, że nie masz nawet tego co deklarowałeś wcześniej.

Ogólnie nie mam złudzeń, jaka będzie polityka po wyborach (bez względu na rozkład mandatów). Zmianę odczuwają jedynie partyjne kręgi wpływów (i to jest być albo nie być) oraz rodziny, układy ect.

Dlatego zawsze głosuję na opcję, która zada sobie tyle trudu i zachodu, aby wciskać ciemnotę w miarę spójną i możliwą do realizacji (której i tak nie będzie realizować :) ) albo wcale.

Co do linku z emisją obligacji które podałeś, to każdy rząd to robi bez względu na orientację. Chyba, że zostały źle wycenione, nie śledzę tego, więc nie wiem.

6 minut temu, Pablo81 napisał:

Znowu udajesz osobę kompletnie niezorientowana w temacie. Albo pomijasz niewygodne fakty. Poczytaj i wróć do dyskusji.

Btw więcej takich jak ty, gdzie wystarczy osobie przypiąć znaczek PiS i może robić co chce. Karmisz patologie w imię ideałów światopoglądowych i polityczbych.

Fakty są takie, że:

Były działki na Pomorzu, których prawo pierwokupu miał KOWR

KOWR zrezygnował z prawa pierwokupu działek

Działki trafiły na wolny rynek

Daniel Obajtek kupił je za cenę rynkową

Urząd wydał zgodę na zakup, podając w uzasadnieniu, że działka sąsiaduje z działką której właścicielem Obajtek był już znacznie wcześniej

Działka znajduje się w odległości 17 km od jednego z miejsc, gdzie planowane jest za kilkanaście lat otwarcie elektrowni atomowej

Prezesem KOWR jest człowiek, który kiedyś pracował w Orlenie.

Co pomijam?

Edytowane przez fluber

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat