Sebastian Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 7 minut temu, RappaR napisał: Jeśli dobrze pamiętam, to PO także mówiło, że będzie inne Tak wiem, ale jednak nie mieli hasła "wystarczy nie kraść" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 nie wpisali Tuska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: nie wpisali Tuska? To jest tragedia. Uchwała zastępuje ustalenia prokuratury. Łapcie prawdziwą ustawę budżetową: https://for.org.pl/pliki/artykuly/8115_myobywateleustawabudzetowa2022.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 42 minuty temu, jack napisał: Wiemy tyle, że Komendant Główny Policji przyniósł do biura granatnik. To właściwie wystarczy. A on go jeszcze najwyraźniej, sądząc po skutkach, odpalił. Może myślał, że to wyrzutnia konfetti Nie przyjmuj żadnych podarunków od tych ze wschodu. Proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 5 minut temu, DLT_Braddock napisał: Nie przyjmuj żadnych podarunków od tych ze wschodu. Proste. Czekaj, czekaj czyli on przyjął wyrzutnię w prezencie po czym ona sama bez jego wiedzy poszła za nim do jego biura i się sama odpaliła. Trzyma się kupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 9 minut temu, jack napisał: Czekaj, czekaj czyli on przyjął wyrzutnię w prezencie po czym ona sama bez jego wiedzy poszła za nim do jego biura i się sama odpaliła. Trzyma się kupy Oficjalna wersja będzie taka, że to Putin próbuje nas skłócić, a facet chyba powinien mieć prokuratorskie zarzuty za narażenie życia innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Sebastian napisał: Nie przeszkadza Ci taki Kałuża w JSW za 100 tys miesięcznie. Nie za bardzo rozumiem, skąd taki wniosek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 W dniu 20.11.2022 o 14:24, starYfaN napisał: Może sprzedać, o ile Orlen zgodzi się na sprzedaż danemu nabywcy. A jednak Orlen nie musi wyrazić zgody na sprzedaż udziałów w Lotosie przez Arabów. Ma prawo w ciągu 45 dni znaleźć kupca za wyższą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 2 godziny temu, jack napisał: https://www.rmf24.pl/polityka/news-wybuch-w-komendzie-glownej-policji-media-to-komendant-przypa,nId,6474799#crp_state=1 Państwo w rękach fachowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Wiadomo juz, czy komendat poniseie odpowiedzialnosc za przemyt granatnika do Polski, skoro sami przyznali ze byl poza kontrola? Czy klasycznie zamiatamy pod dywan? Bo juz cos czytam, ze prokuratura uznala go za pokrzywdzonego xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) Mówiłem, żeby nie wyciągać pochopnych wniosków ? Patrzcie co sądzą na ten temat eksperci TVP i na poprawę humoru : Edytowane 16 Grudnia 2022 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Ten to ma łeb do interesów ( nie mówię o panu z filmiku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 7 godzin temu, Sebastian napisał: Mówiłem, żeby nie wyciągać pochopnych wniosków ? Patrzcie co sądzą na ten temat eksperci TVP Poczekaj, może udział rosji, zostanie potwierdzony ustawą. Dopiero wtedy będzie Ci głupio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 3 godziny temu, fluber napisał: Ten to ma łeb do interesów ( nie mówię o panu z filmiku) Pewnie siłą ściąga ludzi do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 34 minuty temu, Cardi napisał: Pewnie siłą ściąga ludzi do pracy jakby siłą ściągał to by nie było takie śmieszne/smutne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: jakby siłą ściągał to by nie było takie śmieszne/smutne Czy ja wiem, za te 4k na UoP to nie mogą pracować specjaliści, raczej jacyś juniorzy po studiach, więc robią sobie jakiś wpis do CV, uczą się czegoś, a zarabiają więcej niż koledzy kosztem braku urlopu. Ja się uczyłem na UoP w gównospedycji za 1300zł netto, potem na dyspozytorce za 1600zł netto ale tylko drugie i trzecie zmiany. Czego się nauczyłem? Reguł czasu pracy kierowców, używałem angielskiego z klientem, ogarnąłem działanie giełdy transportowej, zasad przewozu towarów, mapy kodów pocztowych w krajach europejskich. Pierwszy raz po 3 latach studiowania widziałem druk CMR (na studiach nie raczyli pokazać). Chociażby możliwość używania angielskiego codziennie po X godzin dziennie dało mi bardzo dużo, na tyle dużo, że zaczynając w gównospedycji wracałem do chaty spanikowany, bo nie rozumiałem co ludzie do mnie mówią w języku, który ponoć (po szerokiej maturze) umiałem. A 1,5 roku później pracowałem w firmie, gdzie komunikowałem się tylko z Niemcami, po angielsku, bo niemieckiego nie umiem. Wolałbym się wtedy uczyć za 2200~ na B2B niż za 1600 na UoP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 8 minut temu, Cardi napisał: Wolałbym się wtedy uczyć za 2200~ na B2B niż za 1600 na UoP. przecież przy takich kwotach to nawet nie nadrobi tego co trzeba płacić przy prowadzeniu jdg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: przecież przy takich kwotach to nawet nie nadrobi tego co trzeba płacić przy prowadzeniu jdg Ten Vat 0 do 26 lat tego nie obejmuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 1 minutę temu, Cardi napisał: Ten Vat 0 do 26 lat tego nie obejmuje? W 2022 r. obowiązuje zwolnienie z opodatkowania wynagrodzeń osób do ukończenia 26 r.ż. Zasady korzystania z zerowego PIT dla młodych osób są korzystne dla zatrudnionych na umowie o pracę, pracę nakładczą i zlecenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Teraz, julekstep napisał: W 2022 r. obowiązuje zwolnienie z opodatkowania wynagrodzeń osób do ukończenia 26 r.ż. Zasady korzystania z zerowego PIT dla młodych osób są korzystne dla zatrudnionych na umowie o pracę, pracę nakładczą i zlecenie. No to fakap, nie mam wiedzy w tym temacie, nigdy nie pracowałem na b2b. Jakbym dostał taką propozycję, to pewnie bym rozważył, a na pewno policzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi