fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) 21 minut temu, Koelner napisał: dlaczego łączysz samobójstwa z religią? Co ma kk do samobójstw w Sri Lance, Gujanie, Mongolii, Kazachstan, WKS, Surinam, Gwinea, Angola, Korea ( pierwsza dziesiątka na świecie ) ? Łącze wzrost liczby prób samobójczych wśród dzieci że wzrostem odejść liczby dzieci od kościoła. Od lat mówię że taki będzie efekt zanim ten trend się pojawił. Teraz mogę tylko powtarzać "a nie mówiłem" 20 minut temu, julekstep napisał: tak patrzę na dane to o ile liczba prób wzrosła potwornie...o tyle skuteczność wręcz zmalała niesamowicie to wygląda tbh i ja bym tutaj winy szukał raczej po stronie psychologii i 'mody' na depresję ('miałam próbę samobójczą, mogę być w Waszej emo-bandzie?') a nie LGBTów Rzeczywiście można tak to tłumaczyć. Dziwnie to wygląda. @julekstep chociaż gdybym był Jackiem PiSu to bym powiedział że tak się poprawiła służba zdrowia dzięki pis Edytowane 4 Lipca 2022 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 13 minut temu, josephnba napisał: Sugerujesz, że gdyby PiS dalej rządził w stolicy parady odbywałyby się równie łatwo jak marsze onru i spółki? Wiedziałem że jesteś trochę naiwny ale nie zdawałem sobie świadomości że skali zdecydowanie łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 25 minut temu, josephnba napisał: Kłopot w tym, że tego kolesia na paradzie z kutasem na czole nikt nie krytykował! Sprawa ideologiczna, członek wysunięty z ramienia na czoło, to mokry sen, każdej partii politycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 11 minut temu, fluber napisał: @julekstep chociaż gdybym był Jackiem PiSu to bym powiedział że tak się poprawiła służba zdrowia dzięki pis PiS już ma swojego Jacka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 2 godziny temu, Sebastian napisał: Nie jest normalna negacja nauki która wyraźnie mówi, że biologicznie płcie są dwie. A to jest ciekawe zagadnienie i warto się na chwilę zatrzymać przy tym, ponieważ te same środowiska co negują naukę w przypadku płci same mocno rzucały nauką w tych, którzy mówili że np. homo to dewiacja (nie jest), ziemia jest płaska (jest kulista) albo nie ufają szczepionkom (sprawa mocno dyskusyjna) itp, innymi słowy traktują naukę wybiórczo i podstawiają ją tam gdzie zgadza się ona z ich wizją świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 1 minutę temu, Pepis21 napisał: A to jest ciekawe zagadnienie i warto się na chwilę zatrzymać przy tym, ponieważ te same środowiska co negują naukę w przypadku płci same mocno rzucały nauką w tych, którzy mówili że np. homo to dewiacja (nie jest), ziemia jest płaska (jest kulista) albo nie ufają szczepionkom (sprawa mocno dyskusyjna) itp, innymi słowy traktują naukę wybiórczo i podstawiają ją tam gdzie zgadza się ona z ich wizją świata. Tak właśnie jest z różnymi środowiskami co nie zmienia faktu że ziemia jest kulista, homo to nie dewiacja, życie zaczyna się od poczęcia, szczepionki działają a płcie są dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirylow Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Godzinę temu, josephnba napisał: W kwestii wazektomii i sterylizacji Jedno jest odwracalne w zdecydowanej większości przypadków, drugie jest już 4life Może to jest powód różnicy w prawie Ale to znaczy, że kobieta nie jest na tyle odpowiedzialna, żeby zdecydować o tym ? Godzinę temu, fluber napisał: Zatem zamiast postulatów aborcyjnych powinno pojawić się postulaty prawa do sterylizacji kobiet. Niestety w postulatach parady równości znalazłem prawo do aborcji ale prawa do sterylizacji nie. To był tylko pierwszy z brzegu przykład jak sprawy decydowania o własnym ciele mają się do równości. 6 minut temu, fluber napisał: Tak właśnie jest z różnymi środowiskami co nie zmienia faktu że ziemia jest kulista, homo to nie dewiacja, życie zaczyna się od poczęcia, szczepionki działają a płcie są dwie. 7 minut temu, fluber napisał: Tak właśnie jest z różnymi środowiskami co nie zmienia faktu że ziemia jest kulista, homo to nie dewiacja, życie zaczyna się od poczęcia, szczepionki działają a płcie są dwie. Z tego co wiem nauki gender mówią o płci kulturowej a nie biologicznej. Życie zaczyna się od poczęcia - to już stwierdzenie ideologiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 6 minut temu, Kirylow napisał: Z tego co wiem nauki gender mówią o płci kulturowej a nie biologicznej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 7 minut temu, Kirylow napisał: Życie zaczyna się od poczęcia - to już stwierdzenie ideologiczne. Tako jest konsensus naukowy w naukach biologicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 31 minut temu, fluber napisał: Łącze wzrost liczby prób samobójczych wśród dzieci że wzrostem odejść liczby dzieci od kościoła. na Sri Lance jest tak samo ? Litwa jest w pierwszej 10 samobójstw , reszta to jakieś kraje azjatyckie i inne, jak chcesz stworzyć sobie to zawsze może dobrać dane jakie Ci pasują. w sumie możesz też skorelować odejście od kościoła do stanu trenowania dzieci w koszykówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: na Sri Lance jest tak samo ? Litwa jest w pierwszej 10 samobójstw , reszta to jakieś kraje azjatyckie i inne, jak chcesz stworzyć sobie to zawsze może dobrać dane jakie Ci pasują. w sumie możesz też skorelować odejście od kościoła do stanu trenowania dzieci w koszykówkę Nie wiem jak jest na Sri lance. Oceniam trend a nie łączna liczbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 3 minuty temu, fluber napisał: Oceniam trend a nie łączna liczbe młodzież tyje i coraz mniej uprawia sport - to też wina odejścia od kościoła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: młodzież tyje i coraz mniej uprawia sport - to też wina odejścia od kościoła? i Tuska. Nie zapominaj o Tusku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: młodzież tyje i coraz mniej uprawia sport - to też wina odejścia od kościoła? Gdyby tylko był jakiś związek między wiara w życie wieczne a życiem... W dniu 24.06.2022 o 08:40, Koelner napisał: mobbing to bardzo złożona sprawa i bardzo rzadko zdarza się aby ktoś kogoś nagrywał. ofiary raczej są zastraszone i boją się używać tego typu metod Zwłaszcza kiedy środowisko się tak ładnie wspiera a o sprawie było wiadomo od lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) 32 minuty temu, Kirylow napisał: Z tego co wiem nauki gender mówią o płci kulturowej a nie biologicznej. Ci co się nie chcieli zaszczepić też często się odwoływali to kwestii kulturowo-religijnej itp. a i tak byli potępiani przez środowiska m.in gender, które wykorzystywały wobec nich nauki biologiczne. Dlaczego więc nie ma to być broń obusieczna? Edytowane 4 Lipca 2022 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirylow Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 18 minut temu, fluber napisał: Tako jest konsensus naukowy w naukach biologicznych. Tak, życia...zarodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 1 minutę temu, Kirylow napisał: Tak, życia...zarodka Człowieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirylow Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 11 minut temu, Pepis21 napisał: Ci co się nie chcieli zaszczepić też często się odwoływali to kwestii kulturowo-religijnej itp. a i tak byli potępiani przez środowiska m.in gender, które wykorzystywały wobec nich nauki biologiczne. Dlaczego więc nie ma to być broń obusieczna? Bo dotyczą dwóch różnych spraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Teraz, Kirylow napisał: Bo dotyczą dwóch różnych spraw. Pasujacej światopoglądowo i takiej która do światopoglądu nie pasuje 25 minut temu, jack napisał: i Tuska. Nie zapominaj o Tusku Mam wrażenie że koniec końców w każdej dyskusji musisz na koniec napisać o Tusku żebym się zmieścił w ramach który wyryto Ci w ramach opozycyjnej propagandy politycznej. Zaczyna mnie to już naprawdę męczyć bo zamiast poważnie dyskutować, muszę odpowiadać na januszerskie heheszki o winie Tuska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Kirylow napisał: Używa się często sformułowania, że tak jak czarni nie zostali stworzeni dla białych, kobiety dla mężczyzn tak i zwierzęta dla ludzi. ale ludzie na etapie rozwojowym zarodka zostali stworzeni dla ludzi na dalszych etapach rozwojowych 11 minut temu, Kirylow napisał: Tak, życia...zarodka nie wstyd ci z taką hipokryzją, płodofobie? Edytowane 4 Lipca 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi