fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: problem jest kto Ci płaci jaki jest przelicznik? bo skoro ma znaczenie, czy 5 tysięcy na konto wpłynęło z budżetu państwa, czy z budżetu firmy to znaczy, że jakiś przelicznik musi być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 1 minutę temu, RappaR napisał: No, ale na razie opierdalanie się ludzi w sektorze prywatnym ciągnie nas w dół najbardziej dane albo nieprawda Teraz, fluber napisał: jaki jest przelicznik? bo skoro ma znaczenie, czy 5 tysięcy na konto wpłynęło z budżetu państwa, czy z budżetu firmy to znaczy, że jakiś przelicznik musi być? taki przelicznik że w budżet firmy wyjebane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, Cardi napisał: Nie napisałem tak. Ale już wyjaśniam, przytoczyłem ci z pamięci zapis na umowie, który analizowaliśmy z wynajętą ekspertką przed podpisaniem umowy. Wybacz, że nie pamiętam słowo w słowo jak to brzmi na umowie w języku prawniczym. A że pierwszy raz zmieniałem formę pracy na obecną, to wolałem zapłacić komuś, kto ją przeczytał i mi wyjaśnił "z polskiego na nasze" niż samemu się w tej kwestii edukować. Rozumiem, musiałeś wynająć ekspertkę, żeby ci powiedziała jak podpisać umowę o pracę. Ale nie wiem, jakie to ma znaczenie w tej dyskusji. 1 minutę temu, Koelner napisał: taki przelicznik że w budżet firmy wyjebane Niby czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, fluber napisał: Rozumiem, musiałeś wynająć ekspertkę, żeby ci powiedziała jak podpisać umowę o pracę. Ale nie wiem, jakie to ma znaczenie w tej dyskusji. Nie rozumiesz, to nie była umowa o pracę w rozumieniu przepisów KP. Znaczenie ma takie, że zarzucasz mi jakąś bzdurę, że nie wiem/nie pamiętam ile pracuję bo nie ogarnąłeś czytania ze zrozumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Cardi napisał: Nie rozumiesz, to nie była umowa o pracę w rozumieniu przepisów KP. Znaczenie ma takie, że zarzucasz mi jakąś bzdurę, że nie wiem/nie pamiętam ile pracuję bo nie ogarnąłeś czytania ze zrozumieniem. Wprowadziłes mnie w błąd. Nie rozliczasz sie z czasu pracy, firma go nie kontroluje bo nie jest normowany. To była moja teza od początku ale zacząłeś pisać o pracy od do przez 40 godzin po 8 godzin dziennie co nie ma miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 8 minut temu, Koelner napisał: dane albo nieprawda https://przedsiebiorczepodlasie.pl/pracujemy-niemal-najdluzej-w-europie-ale-malo-wydajnie-nowy-raport-o-produktywnosci-polakow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 minutę temu, fluber napisał: Wprowadziłes mnie w błąd. Nie rozliczasz sie z czasu pracy, firma go nie kontroluje bo nie jest normowany. To była moja teza od początku ale zacząłeś pisać o pracy od do przez 40 godzin po 8 godzin dziennie co nie ma miejsca Nie wprowadziłem. Jest normowany, ale nie ewidencjonowany. Mało tego, obowiązuje nawet zachowanie minimalnych odpoczynków dobowych (11 godzin czasu wolnego pomiędzy zakończeniem a rozpoczęciem pracy) oraz tygodniowych (35 godzin nieprzerwanego odpoczynku tygodniowego) Ma miejsce. Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Cardi napisał: 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku tygodniowego Z raz w miesiącu się zdarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Cardi napisał: Jest normowany, ale nie ewidencjonowany. To na czym polega to normowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 1 minutę temu, fluber napisał: To na czym polega to normowanie? Na sporządzeniu umowy zgodnej z KP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, Cardi napisał: Na sporządzeniu umowy zgodnej z KP. A nienormowany czas pracy jest niezgodny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 13 minut temu, RappaR napisał: https://przedsiebiorczepodlasie.pl/pracujemy-niemal-najdluzej-w-europie-ale-malo-wydajnie-nowy-raport-o-produktywnosci-polakow/ czyli nieprawda 20 minut temu, fluber napisał: Niby czemu? bo tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Teraz, fluber napisał: A nienormowany czas pracy jest niezgodny? Regulują go odrębne przepisy z tego co wiem. Ewentualnie są wyłączenia. Nie odpytuj mnie z prawa pracy, bo się na tym nie znam. Mam pewne rzeczy na papierze, które w opinii prawnika są zgodne z przepisami prawa pracy i mi to wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Koelner napisał: czyli nieprawda Prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 https://serwisy.gazetaprawna.pl/nieruchomosci/artykuly/8402374,indeksacja-cen-mieszkan-deweloperzy.html.amp Co ten jaszczomb naodpierdalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Jestem w Polsce pierwszy raz od września i właśnie zapłaciłem 9.5 zl za setkę czystej wódki w sklepie. Co, czemu, kiedy i jakie 11% inflacji, prędzej 111%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Reikai napisał: Jestem w Polsce pierwszy raz od września i właśnie zapłaciłem 9.5 zl za setkę czystej wódki w sklepie. Co, czemu, kiedy i jakie 11% inflacji, prędzej 111%. podatek na małpki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Reikai napisał: Jestem w Polsce pierwszy raz od września i właśnie zapłaciłem 9.5 zl za setkę czystej wódki w sklepie. Co, czemu, kiedy i jakie 11% inflacji, prędzej 111%. Nie żeby coś, ale nie chwaliłbym się, że po przylocie do Polski pierwsze co zauważyłeś, to wzrost ceny małpki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Nie żeby coś, ale nie chwaliłbym się, że po przylocie do Polski pierwsze co zauważyłeś, to wzrost ceny małpki to jest właśnie godne pochwały, chłopak się nie wynarodowolił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 12 minut temu, RappaR napisał: Nie żeby coś, ale nie chwaliłbym się, że po przylocie do Polski pierwsze co zauważyłeś, to wzrost ceny małpki Pierwszy by mcdonald ogólnie jestem pozytywnie zaskoczy bo i ubrania i restauracje ceny są normalne, tak jak teraz przeszedłem do dania głównego, to jakiś dramat. No, ale to Sopot, może gdzie indziej jest lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi