starYfaN Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 (edytowane) 11 godzin temu, josephnba napisał: Wziąłbym to pod uwagę gdyby nie jeden szczegół Że to ty napisałeś a sorry ale jesteś mało obiektywny Pycha i pogarda to cechy całego popisu Ale ty zauważasz go tylko po jednej stronie Czyli wiesz, że mam rację, ale mi jej nie przyznasz bo jestem mało obiektywny? Do momentu zmiany warty głosowałem na nich tyle razy co TY. Morawicki miał więcej wspólnego z PO. Po prostu PIS się redefiniował, a rudy zabetonował swoją partię. Zrobił to co Putin otaczając się nieudacznikami i klakierami. Wybacz ale Trzaskowski podczas wizyty Prezydenta USA, nie potrafi powiedzieć nic poza oklepaną praworządnością, nie mając dodatkowo pojęcia o co toczy się spór - obciach. Grodzki w sytuacji w której cały Świat Polskę podziwia, odpi....la "cyrylicą" takiego chochoła obok nocnika, że smród zostanie z nim do końca życia. To nie brak obiektywizmu, po prostu Ci ludzie to nie moja bajka. Zapomniałem dodać, że wyrzucanie rodziny z dziećmi na bruk w trójmieście, bo mi się podoba mieszkanie, jest skur.....em najwyższej próby. 11 godzin temu, Cardi napisał: A Bronek dał im ciepłą wodę w kranie. I to na kredyt Edytowane 28 Marca 2022 przez starYfaN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Z informacji, jakie poznała "Rz" wynika, że w tym roku za tzw. 50+ zatrzymano prawa jazdy 6222 kierowcom, gdy w tym samym czasie roku ubiegłego - aż 12 597. "Spadek dotyczy także przekraczania prędkości do 30 km/h ponad dozwolony limit - tu w ciągu dwóch miesięcy tego roku policjanci ujawnili 222 tys. wykroczeń" - dodano. "Jednak - co może zaskakiwać - mimo spowolnienia ruchu wypadków w tym roku było o 10 proc. więcej - 3707 (wzrost o 336) niż w tym samym czasie roku ubiegłego. Wzrosła też - do 395 - liczba zabitych, to o 27 więcej" - napisano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 35 minut temu, starYfaN napisał: Zapomniałem dodać, że wyrzucanie rodziny z dziećmi na bruk w trójmieście, bo mi się podoba mieszkanie, jest skur.....em najwyższej próby. Jeszcze o Zatoce sztuki nie zapominaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 48 minut temu, starYfaN napisał: Czyli wiesz, że mam rację, ale mi jej nie przyznasz bo jestem mało obiektywny? Do momentu zmiany warty głosowałem na nich tyle razy co TY. Morawicki miał więcej wspólnego z PO. Po prostu PIS się redefiniował, a rudy zabetonował swoją partię. Zrobił to co Putin otaczając się nieudacznikami i klakierami. Wybacz ale Trzaskowski podczas wizyty Prezydenta USA, nie potrafi powiedzieć nic poza oklepaną praworządnością, nie mając dodatkowo pojęcia o co toczy się spór - obciach. Grodzki w sytuacji w której cały Świat Polskę podziwia, odpi....la "cyrylicą" takiego chochoła obok nocnika, że smród zostanie z nim do końca życia. To nie brak obiektywizmu, po prostu Ci ludzie to nie moja bajka. Zapomniałem dodać, że wyrzucanie rodziny z dziećmi na bruk w trójmieście, bo mi się podoba mieszkanie, jest skur.....em najwyższej próby. I to na kredyt Poniekąd przyznałem ci rację pisząc że równie dużą butą i pychą odznacza się po i PiS Ty wytykasz go tylko po i dlatego nie do końca mogę brać na poważnie twoje zarzuty A propos kredytu Powiedz mi czy za PiSu mniej ludzi bierze kredyt na mieszkania w przeliczeniu na liczbę sprzedanych lokali? Poza obajtkiem dostającym mieszkanie po cenach "promocyjnych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 13 minut temu, josephnba napisał: Powiedz mi czy za PiSu mniej ludzi bierze kredyt na mieszkania w przeliczeniu na liczbę sprzedanych lokali? Zakładam, że odsetek jest bardzo podobny. 13 minut temu, josephnba napisał: Ty wytykasz go tylko po i dlatego nie do końca mogę brać na poważnie twoje zarzuty Po prostu po stronie PIS, niekoniecznie są sytuacje ala targowica 3.0 i nie ma sytuacji pokroju Grodzkiego (który to już raz), czy nawet Tuska, który awarię samolotu kwituje złośliwym "tym razem mnie tam nie było". Pewnych linii się nie przekracza. A wały są, były, będą i szkoda życia na przerzucanie się argumentami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 5 minut temu, starYfaN napisał: Zakładam, że odsetek jest bardzo podobny. Też tak uważam, dlatego śmianie się z tej wypowiedzi, bądź sugerowanie że Komor coś dawał na kredyt jest bez sensu i śmieszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 42 minuty temu, jack napisał: Jeszcze o Zatoce sztuki nie zapominaj i fur deutschland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 19 minut temu, starYfaN napisał: Zakładam, że odsetek jest bardzo podobny. Po prostu po stronie PIS, niekoniecznie są sytuacje ala targowica 3.0 i nie ma sytuacji pokroju Grodzkiego (który to już raz), czy nawet Tuska, który awarię samolotu kwituje złośliwym "tym razem mnie tam nie było". Pewnych linii się nie przekracza. A wały są, były, będą i szkoda życia na przerzucanie się argumentami. O lol, przecież ciężko o bardziej bezczelny i chamski sposób prowadzenia polityki, brak kultury politycznej i sposób wypowiadania się niż to u pisu. To jest jeden z większych zarzutów wobec nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 18 minut temu, Koelner napisał: i fur deutschland ale z jazdą hulajnoga pod prąd to już przesadził, są pewne granice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 13 godzin temu, josephnba napisał: Hołowni nie ma w sejmie z tego co mi wiadomo więc płakać POTENCJALNI wyborcy mogą co najwyżej z tego powodu Konfederacja jest i się co chwilę kompromituje. A robi to na arenie międzynarodowej przez ciebie i innych, którzy na nich głosowali, choć z niczym się najwyraźniej nie zgadzają Pytanie Po co na nich głosowaliście skoro co konfa powie to słyszę "nie zgadzam się z tym" Jedyny vicejakmutam się przyznaje że Konfederacja ma rację No i nie zapominajmy o powielaniu przez konfederację i jej zwolenników narracji o nasileniu przestępstw przy granicy z Ukrainą, o kolorowych najezdzajacych nasz kraj i o zbliżającej się nawałnicy wrogiego tradycjom europejskim elementu To nawet ty @Cardi lykales jak młody leming i powielales te brednie tu, służąc tym samym rosyjskim trollom brawo k**** brawo Ej to trochę pobronię twierdzenia, że wojna to coś normalnego (bez tego dopisku o trzymaniu się z daleka) Ile razy w zeszłym wieku brały udział w wojnie Stany Zjednoczone ? Ile razy Wielka Brytania ? Polska brała udział w wojnie w tym wieku - nazwaliśmy to "Polską misją pokojową w Afganistanie" - tam przywracaliśmy bezpieczeństwo i odbudowywaliśmy kraj - coś co Ruscy mówią, że robią teraz na Ukrainie, tylko trochę innymi słowami. Nasze szczęście większość roboty zrobili wcześniej Amerykanie wprowadzając tam demokrację - oczywiście przy pomocy luf karabinów, bo wiadomo, że tak demokrację i pokój wprowadza się najlepiej. Tak więc tak - wojna jest niestety czymś normalnym - przedłużeniem polityki. Zazwyczaj na świecie toczy się przynajmniej kilka wojen, ale też zazwyczaj daleko, więc tacy ludzie jak Ty, żyją w błogiej nieświadomości i później doznają szoku gdy coś się dzieje blisko. I żeby nie było, wojna jest okropna, nie ma w niej nic miłego, są tylko ból i cierpienie. Nie zmienia to jednak tego, że wojny się zdarzają. Całkiem często. I serio Mikke jest nie do zniesienia od jakichś 4-5 lat w ogóle - a to przysypia a to pierdzieli kocopoły. Ale akurat tutaj trafiłeś z kulą w płot bo on stwierdził coś oczywistego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 (edytowane) Taka bieda, że sie stawia domy bez okien. Edytowane 29 Marca 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Jesteśmy sługami Ukraińców? Łukasz Jasina idzie niebezpiecznym torem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 17 minut temu, Koelner napisał: Jesteśmy sługami Ukraińców? Łukasz Jasina idzie niebezpiecznym torem No. Od początku mówię, że powinniśmy być pół kroku za NATO i EU a nie dwa przed nimi. Może przeczytają i ogarną angielską zasadę dyplomatyczną "serdecznie zapraszamy, proszę przodem panowie" a na dzisiaj to mam wrażenie, że stosują to do nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 19 minut temu, Koelner napisał: Jesteśmy sługami Ukraińców? Łukasz Jasina idzie niebezpiecznym torem No tak. Ale dysonans. Jeżeli jesteś sługą Ukraińców to jesteś Pisowcem. Jeżeli nie. To faszystą z Konfy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 52 minuty temu, Cardi napisał: Taka bieda, że sie stawia domy bez okien. Realnie ludzie wstrzymują się z budową lub rezygnują z budowy domów bo materiały budowlane kosztują krocie. Tak więc jest w tym część prawdy. Co to ma jednak z platformą obywatelska i Tuskiem to nie wiem ? Na przedstawiciela się nie nadaje bo po dwóch trzech sprzedażach klienci by dzwonili do szefa, że kłamał i dostarczył nie to co obiecywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 (edytowane) https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/blokada-importu-wegla-z-rosji-rzad-podjal-decyzje-nie-mozemy-czekac-na-ue/mt10416?utm_source=www.wykop.pl_viasg_businessinsider&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 Brawo pan PiS i to bez szydery. Ktoś tam u góry w pisie mocno zmienił front i zaczął podejmować decyzje, o które ciężko się przyczepić. Ewentualnie wujek Sam udzielił mocnego wsparcia i nakazal jechać ze szmaciarzami. Tzn można, taki Grodzki pewnie zmieni narracje z "zablokujcie węgiel" na "po co się wychylacie przed szereg". Oby tylko reszta poszła za nami. Edytowane 29 Marca 2022 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 https://orka.sejm.gov.pl/Druki9ka.nsf/Projekty/9-020-857-2022/$file/9-020-857-2022.pdf Projekt nowej ustawy o broni i amunicji - ktoś kto składa taki projekt powinien od razu być uznany za zdrajcę i wydalony do Rosji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 33 minuty temu, Reikai napisał: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/blokada-importu-wegla-z-rosji-rzad-podjal-decyzje-nie-mozemy-czekac-na-ue/mt10416?utm_source=www.wykop.pl_viasg_businessinsider&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 Brawo pan PiS i to bez szydery. Ktoś tam u góry w pisie mocno zmienił front i zaczął podejmować decyzje, o które ciężko się przyczepić. Ewentualnie wujek Sam udzielił mocnego wsparcia i nakazal jechać ze szmaciarzami. Tzn można, taki Grodzki pewnie zmieni narracje z "zablokujcie węgiel" na "po co się wychylacie przed szereg". Oby tylko reszta poszła za nami. Od razu oszczędzę Ci rozczarowań. Nie pójdzie W 2014 też jako jedyni nakładliśmy sankcji, gdy reszta robiła geszeft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 17 minut temu, Sebastian napisał: https://orka.sejm.gov.pl/Druki9ka.nsf/Projekty/9-020-857-2022/$file/9-020-857-2022.pdf Projekt nowej ustawy o broni i amunicji - ktoś kto składa taki projekt powinien od razu być uznany za zdrajcę i wydalony do Rosji. W wątku szczegóły skrótowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 W ogóle Polska nakłada sankcje jak Rosja wycofuje częściowo wojska, a Zelensky sam prosi o kompromis i wychodzi że jest gotowy na to co żądał Putin przed wjazdem wojsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi