josephnba Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Musiałem aż zobaczyć kom jest ten Kossakowski bo kompletnie człowieka nie znam. Pierwsze co mi wyskoczyło, to że bije się w jakiejś patogali z ulubionym poetą Julka (i moim ofkoz) i jeszcze dostał od Jasia wpierdol że go musieli cucić Trochę wstyd, że ktoś taki, prawdopodobnie tylko z racji tego że był sławny z tego że popiea PiS dostał się do formacji, choć jego wygląd tężyzna fizyczną i zachowanie jawnie szkalują mundur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: Jednostki Waffen-SS też były bardziej dofinansowane niż Wehrmacht Szybko z argumentum ad Hitlerum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Mam w mazowieckiej na oficerskim stanowisku kilkoro znajomych, podpytam przy okazji jakim cudem wzięli tego suchoklatesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 2 minuty temu, RappaR napisał: Szybko z argumentum ad Hitlerum bardziej Himmler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 51 minut temu, jack napisał: Po wczorajszej "walce" to https://natemat.pl/243725,ekipa-wojsk-obrony-terytorialnej-z-ziemowitem-piastem-kossakowskim-foto bawi jeszcze bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 54 minuty temu, josephnba napisał: W WOT jest też naprawdę wielu porządnych ludzi, którzy niezależnie od poglądów politycznych chcą zrobić coś dla kraju A mi się wydaje, że to nie jest niestety najlepsze dla nich miejsce. Widzę w tym analogię to marszu niepodległości. Wielu porządnych ludzi chce świętować i zamanifestować swoją miłość do ojczyzny a zwłaszcza organizatorzy ale też ich przeciwnicy polityczni robią z nich idiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 55 minut temu, jack napisał: A mi się wydaje, że to nie jest niestety najlepsze dla nich miejsce. Widzę w tym analogię to marszu niepodległości. Wielu porządnych ludzi chce świętować i zamanifestować swoją miłość do ojczyzny a zwłaszcza organizatorzy ale też ich przeciwnicy polityczni robią z nich idiotów. Nie bardzo rozumiem analogię Marsz w teorii jest dla wszystkich Mundur nie jest Będąc w wojsku zawodowym, WOT, straży zawodowej OSP its masz pewne zobowiązania, masz godnie reprezentować i rodzimą jednostkę i kraj Taki patus, który leje się na patogalach, słynie z ganiania lewaków i fake newsów nie spełnia tych wymagań Nie wiem czy i jakie kroki podejmie jego dowódca w WOT, u nas po takiej kompromitacji i narażeniu jednostki na straty wizerunkowe taki druh zostałby prawdopodobnie wyrzucony lub zawieszony Ale u nas nie ma ludzi z politycznego nadania, ludzi mających plecy w partii rządzącej czy jakiejkolwiek innej U nas nie ma rozmów o polityce, religii i orientacji Nie ma na to przyzwolenia, każdy z każdym może prywatnie takie rozmowy prowadzić, ale na forum ogólnym, na terenie jednostki czy na Messenger że jednostki są to tematy zakazane, za które są konsekwencje od usunięcia z grupy na FB po zawieszeniew działaniach. Do tej pory mogę szczerze napisać nie zdarzyło się nawet kogoś usunąć z Messenger a, bo po pierwszym ostrzeżeniu każdy odpuszczał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 3 godziny temu, jack napisał: A mi się wydaje, że to nie jest niestety najlepsze dla nich miejsce. Widzę w tym analogię to marszu niepodległości. Wielu porządnych ludzi chce świętować i zamanifestować swoją miłość do ojczyzny a zwłaszcza organizatorzy ale też ich przeciwnicy polityczni robią z nich idiotów. Piszesz głupoty. Wszędzie możesz spotkać ludzi dziwnych. W kościele, w pracy, w kołach łowieckich, w stowarzyszeniach cyklistów i w kółkach czytelniczych. To nie znaczy, że ludzie mają się stamtąd wypisywać. Trzeba zwyczajnie robić sobie i nie dać się idiotom. To normalni są większością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 13 minut temu, Sebastian napisał: Trzeba zwyczajnie robić sobie i nie dać się idiotom. Warto jednak pamiętać, że to idiota jest twórcą WOT. I żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie atakuję ludzi z WOT ani z marszu niepodległości tylko po prostu nie wyobrażam sobie bym mógł czynnie uczestniczyć z własnej woli w czymś firmowanym przez Bakiewicza, Macierewicza czy im podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 16 minut temu, jack napisał: Warto jednak pamiętać, że to idiota jest twórcą WOT. I żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie atakuję ludzi z WOT ani z marszu niepodległości tylko po prostu nie wyobrażam sobie bym mógł czynnie uczestniczyć z własnej woli w czymś firmowanym przez Bakiewicza, Macierewicza czy im podobnych. https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HitlerAteSugar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 " Pseudotarcze inflacyjne to tylko leki przeciwbólowe. Do lipca będą kosztowały nas 35 mld złotych, a jeśli rząd przedłuży je do wyborów koszty, wzrosną do 100 mld złotych - mówił w środowym "Studiu Biznes" dr Sławomir Dudek, główny ekonomista FOR " https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28133213,rekordowa-inflacja-dudek-tarcze-do-wyborow-beda-kosztowaly.html#s=BoxOpImg1 Według najbardziej opozycyjnych ekonomistów wobec PIS czyli FOR Balcerowicza, obniżanie podatków podnosi "koszty", sami więc rozumiecie ze podatków nie wolno obniżac a ciągle należy je podwyższac by koszty spadały a po odpowiednio dużych podwyżkach podatków w końcu zamieniły się w zyski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 47 minut temu, Deltuś napisał: Ale aborcję popierasz mimo tego, że pierwszym politykiem, który zalegalizował ją na ziemiach polskich był Adolf Hitler. 88 Jasne i nie mogę lubić sportów wodnych bo jestem ateista a Jezus chodził po wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Godzinę temu, jack napisał: Warto jednak pamiętać, że to idiota jest twórcą WOT. I żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie atakuję ludzi z WOT ani z marszu niepodległości tylko po prostu nie wyobrażam sobie bym mógł czynnie uczestniczyć z własnej woli w czymś firmowanym przez Bakiewicza, Macierewicza czy im podobnych. No właśnie i tu leży problem.. Twój sposób myślenia wyklucza udział gdziekolwiek. U podłoża każdej organizacji leży jakaś idea, a każdą ideę można przekląć. Godzinę temu, jack napisał: Jasne i nie mogę lubić sportów wodnych bo jestem ateista a Jezus chodził po wodzie Czyli jesteś po prostu hipokrytą i nie ma realnie znaczenia czy rzeczy zostały stworzone przez idiotów jeśli tylko zgadzają się z Twoim światopoglądem Typowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 32 minuty temu, Sebastian napisał: Twój sposób myślenia wyklucza udział gdziekolwiek. U podłoża każdej organizacji leży jakaś idea, a każdą ideę można przekląć. Bzdura. Od Macierewicza do WOT tak samo jak od Bakiewicza do jego marszu jest bezpośrednia i krótka droga. Na pewno dłuższa niż od Hitlera do miłości dla zwierząt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 8 minut temu, jack napisał: Bzdura. Od Macierewicza do WOT tak samo jak od Bakiewicza do jego marszu jest bezpośrednia i krótka droga. Na pewno dłuższa niż od Hitlera do miłości dla zwierząt. Tylko w Twoim umyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 5 minut temu, jack napisał: Bzdura. Od Macierewicza do WOT tak samo jak od Bakiewicza do jego marszu jest bezpośrednia i krótka droga. Na pewno dłuższa niż od Hitlera do miłości dla zwierząt. A słyszałeś kiedyś o Gwardii Narodowej ? Macierewicza już nie ma w rządzie a WOT jest. I mam nadzieję, że jak przyjdą następcy to nie wpadną na głupi pomysł likwidacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 3 minuty temu, Sebastian napisał: A słyszałeś kiedyś o Gwardii Narodowej ? Macierewicza już nie ma w rządzie a WOT jest. I mam nadzieję, że jak przyjdą następcy to nie wpadną na głupi pomysł likwidacji. Myślisz, że do Gwardii Narodowej przyjmuje się takich Ziemków i im podobnych? Ja rozumiem czym WOT powinien być. Tak samo jak wiem czym powinna być telewizja publiczna. I nawet czym mógłby być fundusz sprawiedliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 2 minuty temu, jack napisał: Myślisz, że do Gwardii Narodowej przyjmuje się takich Ziemków i im podobnych? Ja rozumiem czym WOT powinien być. Tak samo jak wiem czym powinna być telewizja publiczna. I nawet czym mógłby być fundusz sprawiedliwości. Przyjmuje się, bo to między innymi takie organizacje są od tego aby kształtować odpowiednie postawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 1 minutę temu, Sebastian napisał: Przyjmuje się, bo to między innymi takie organizacje są od tego aby kształtować odpowiednie postawy. Właśnie. I wczoraj oglądałem efekty tego kształtowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 16 minut temu, jack napisał: Myślisz, że do Gwardii Narodowej przyjmuje się takich Ziemków i im podobnych? Oczywiście, za granicą trawa zieleńsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi