Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ale koleżanka jak ci za ścianą zrobiła USG to ok xD

Nie zrozumiałeś co napisałem.
Oskarżyli go o przyjmowaniu pacjentów poza kolejką. Której kolejność sam ustala.

To tak jakby oskarżyć kogoś, że wydaje z konta firmowego na własne potrzeby, a prowadzi JDG :D 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Nie zrozumiałeś co napisałem.
Oskarżyli go o przyjmowaniu pacjentów poza kolejką. Której kolejność sam ustala.

To tak jakby oskarżyć kogoś, że wydaje z konta firmowego na własne potrzeby, a prowadzi JDG :D 

To ustalmy na czym opierało się ustalanie kolejki, ewentualne przyjmowanie poza (nagłe przypadki?, znajomi, koledzy z innego piętra,  prywatna praktyka etc).

Dalej uważam że sygnalista nie jest problemem i główny ściek powinien zająć się główna sprawą a sygnalista w tle.

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

To ustalmy na czym opierało się ustalanie kolejki, ewentualne przyjmowanie poza (nagłe przypadki?, znajomi, koledzy z innego piętra,  prywatna praktyka etc).

Dalej uważam że sygnalista nie jest problemem i główny ściek powinien zająć się główna sprawą a sygnalista w tle.

"Mecenas Dubois ujawnia, Salonik VIP w Szpitalu Południowym istniał.
Tylko nie dla "ludzi z KO" jak wrzeszczała cała prawica i ich media
Co wtorek doktor Jędrzejewski przychodził na SOR z listą 3-4 wybranych pacjentów i szli na operacje poza kolejką
To nie był przypadek. To był system."

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

"Mecenas Dubois ujawnia, Salonik VIP w Szpitalu Południowym istniał.
Tylko nie dla "ludzi z KO" jak wrzeszczała cała prawica i ich media
Co wtorek doktor Jędrzejewski przychodził na SOR z listą 3-4 wybranych pacjentów i szli na operacje poza kolejką
To nie był przypadek. To był system."

No i co to zmienia w stosunku do tego co napisalem? Jeszcze raz, niech ustalą klucz jaki sygnalista miał co nie zmienia że to nie powinno być głównym wątkiem.

Czasem mam wrażenie że ten szpital w gdzie pracujesz to jeszcze większa bańka niż to forum.

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

No i co to zmienia w stosunku do tego co napisalem? Jeszcze raz, niech ustalą klucz jaki sygnalista miał co nie zmienia że to nie powinno być głównym wątkiem.

Czasem mam wrażenie że ten szpital w gdzie pracujesz to jeszcze większa bańka niż to forum.

To, że te zarzuty to kompletny absurd.

Jako ordynator sam ustalał kolejność przyjęć planowych i sam ją dowolnie zmieniał. I generalnie to się zwykle zapisuje w zeszycie w sekretariacie, raczej ludzie z oddziału mają do tego wgląd(ale nie muszą), ludzie spoza oddziałów w ogóle.

W dany dzień po prostu daje się listę nazwisk do przyjęcia i tyle to widzi izba przyjęć(która zwykle jest na SOR, choć nie musi).

48 minut temu, RappaR napisał(a):

To, że te zarzuty to kompletny absurd.

Jako ordynator sam ustalał kolejność przyjęć planowych i sam ją dowolnie zmieniał. I generalnie to się zwykle zapisuje w zeszycie w sekretariacie, raczej ludzie z oddziału mają do tego wgląd(ale nie muszą), ludzie spoza oddziałów w ogóle.

W dany dzień po prostu daje się listę nazwisk do przyjęcia i tyle to widzi izba przyjęć(która zwykle jest na SOR, choć nie musi).

Absurd nie absurd, trzeba wyjaśnić, do spodu najlepiej.

Rozwinę swoją wypowiedź, osobiście byłbym bardzo zdziwiony jakby nie przyjął kogoś bez kolejki, z polecenie etc.

Jeżeli mu wyciągają takie rzeczy to naprawdę musi być ciężko z czymś sensownym.

Edytowane przez agresywnychomik

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Absurd nie absurd, trzeba wyjaśnić, do spodu najlepiej.

Nie trzeba, chyba że pojawią się jakieś sensowne zarzuty.

To zarzut w stylu, że wchodził do gabinetu ordynatorskie bez pytania. 

Chyba, że zarzut brzmi, że samą kolejność zabiegów ustalał na podstawie prywaty. Haczyk w tym, że wtedy trzeba mieć wgląd i zbadać pacjenta, którego przyjął poza kolejnością i wszystkich pacjentów po nim, by udowodnić, że to był błąd.

6 godzin temu, RappaR napisał(a):

dobra, Jędrzejewski stracił u mnie cały szacunek.

Wciskał pacjentów poza kolejkę. Tą kolejkę, którą sam ustalał. 

No debil po prostu 🙄

Przecież pisałem, że tak będzie... naprawdę nie trzeba być lekarzem w szpitalu, żeby wiedzieć jak jest w 99,99% szpitali. W przychodniach to samo. Moja partnerka jest dentystką i jak była chora (jakiś wirus) poszła do przychodni - normalnie jak każdy człowiek. Nie było już numerków/terminów, więc standardowo - Pani spyta lekarza, czy przyjmie dodatkowo. Z niechęcią powiedział lekarz, że przyjmie. Po czym jak już była na wizycie, to lekarz internista, widząc ją pierwszy raz, mówi do niej - "a czemu Pani nie mówiła, że jest lekarzem, nie musiałaby Pani stać w kolejce..."

Tak samo jest w kwestiach prawno-sądowych, uczelnianych, wojskowych czy urzędniczych - dziwi mnie, że kogokolwiek tu to dziwi... 

Od początku było wiadomo, że to 2 skonfliktowanych patoli, z czego jeden wykorzystany przez PiS i że wyjdzie masa brudów i że za 5 lat umorzą wszystko. Zwykła polityczna szczekaczka na odwrócenie uwagi problemów w PiS i sukcesów KO (SAFE), której celem było przełamanie złej passy (skuteczna wg mnie, ale notowania/sondaże pokażą za chwilę).

PS. Wiecie jaki % donosów od konfidentów/donosicieli (lub jak wolicie sygnalistów) pokrywa się z prawdą? Od 4,5% (tego typu tematy, głównie oparte na konfliktach międzyludzkich i zazdrości) do 25% (np. ktoś kogoś przetrzymuje, bije, gwałci itd.). Dajmy już spokój z tymi "sygnalistami" i ich "obroną".

3 minuty temu, dannygd napisał(a):

Przecież pisałem, że tak będzie... naprawdę nie trzeba być lekarzem w szpitalu, żeby wiedzieć jak jest w 99,99% szpitali. W przychodniach to samo. Moja partnerka jest dentystką i jak była chora (jakiś wirus) poszła do przychodni - normalnie jak każdy człowiek. Nie było już numerków/terminów, więc standardowo - Pani spyta lekarza, czy przyjmie dodatkowo. Z niechęcią powiedział lekarz, że przyjmie. Po czym jak już była na wizycie, to lekarz internista, widząc ją pierwszy raz, mówi do niej - "a czemu Pani nie mówiła, że jest lekarzem, nie musiałaby Pani stać w kolejce..."

Tak samo jest w kwestiach prawno-sądowych, uczelnianych, wojskowych czy urzędniczych - dziwi mnie, że kogokolwiek tu to dziwi... 

Od początku było wiadomo, że to 2 skonfliktowanych patoli, z czego jeden wykorzystany przez PiS i że wyjdzie masa brudów i że za 5 lat umorzą wszystko. Zwykła polityczna szczekaczka na odwrócenie uwagi problemów w PiS i sukcesów KO (SAFE), której celem było przełamanie złej passy (skuteczna wg mnie, ale notowania/sondaże pokażą za chwilę).

PS. Wiecie jaki % donosów od konfidentów/donosicieli (lub jak wolicie sygnalistów) pokrywa się z prawdą? Od 4,5% (tego typu tematy, głównie oparte na konfliktach międzyludzkich i zazdrości) do 25% (np. ktoś kogoś przetrzymuje, bije, gwałci itd.). Dajmy już spokój z tymi "sygnalistami" i ich "obroną".

Kompletnie nie zrozumiałeś nic z tego co napisałem. 

Wiara chrześcijańska be, polska kultura również, ale religia i zwyczaje, które założą jej chomąto i faktycznie ograniczają swobody jest ok. Dziwni ludzie.

Godzinę temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

oni są niemożliwi, wczoraj wstali i się obudzili że na UPAdlinie jest kultywowany antypolski banderyzm

No Morawiecki jest w tym tak autentyczny, jak w walce z EU i forsowaniu polskiej racji stanu. Swój chłop 🥳

W dniu 23.06.2026 o 07:06, fluber napisał(a):

Tusk wczoraj zapowiedział konsekwencje dla każdej osoby która się wepchnie poza kolejką, ale niezmiennie mnie szokuje jak szybko władza potrafi odkleić

https://www.rp.pl/polityka/art44749271-klub-ko-zdecydowal-nie-bedzie-konsekwencji-po-doniesieniach-o-badaniu-poza-kolejka

Kto jeszcze w szoku?;)

Btw. To nawet lepsze:

Edytowane przez fluber

25 minut temu, fluber napisał(a):

Słuchałem ta babe dzisaj xD najlepsza była w odpowiedzi o Tutenhamonie. Wysokie miejsce na listach zapewnione.

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Kluzik wiadomo nie jest tytanem intelektu, ale to zwykły clickbajt z wyciętą wypowiedzią. Tam było "- No i co, że Kanał Zero...

Tam było kilka innych głupot - w stylu, że Trzaskowski nie ponosi odpowiedzialności itd. LOL

BTW. Marcinkiewicz chce do polityki wrócić? Bo aktywizował sie ostatnio z bardzo "ciekawym" materiałem ;)