Wooden Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 22 minuty temu, Eld napisał: Bruce Brown odwali za nich dwóch robotę w D. Że Ty tego nie wiesz to się dziwię. Jeżeli w piątce będzie Brown James Butler i center to ten team nie zrobi 50W nawet na tym Zachodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wooden Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 12 minut temu, january napisał: Nah. O ile w Sixers nie był cały czas elite D (Philly nie radzili sobie z obroną PG scorerów ogólnie) tylko raczej solidnym obrońcą, włączającym wielokrotnie eliteD (taki Blake coś o tym wie) jak było trzeba, o tyle w Wolves w '18 to był jak najbardziej elitarny obrońca i negowanie tego jest dziwne (nawet nie chce mi się podawać statów specjalnie, ale on tam defensywę o 7,5/100 poprawiał). Nie oszukasz mnie on offem - Wolves mieli słaby defensywnie team i kto tam za Jima wchodził bronić? Daj Pan spokój. Pokłóciłbym się o to chętnie ale to kompletnie nieistotne dwa lata później. On w Philly nie był nawet solidny. PG mieli być jego zadaniem odziedziczonym po Bobie który sobie radził. Jim tu w RS dawał ciała po całości bo zaangażowanie było minimalne. Mając takiego mało zaangażowanego w RS gracza obok Jamesa będziesz miał kawał wyzwania w defensywie. 16 minut temu, january napisał: Domyślam się że mówisz o spacingu, nie planuję takiej piątki, ale przypomnę, że na C to jak coś mam na ten moment Dedmona i Olynyka, czyli dwie stretch5. Chodzi mi o spacing na zasadzie low-volume graczy w rzutach za 3 i o to że każdy z trójki jest w RS przydatny głównie mając piłkę w rękach. Brown bez piłki był katastrofą ofensywną, Jim i LeBron bez niej stali w miejscu i się opalali... Co jak najbardziej pasuje do LA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, january napisał: Chyba mocno wymyślasz na temat c&s i pullup3 Open i contested etc. No pamietam jak przekonywales ze skoro w c&s wide open corner 3s masz 37% skutecznosci tzn ze masz zajebisty spacing bo 37% za 3 to jest 1.11 PPP czyli poziom najlepszego ataku w lidze:) Godzinę temu, Wooden napisał: Chodzi mi o spacing na zasadzie low-volume graczy w rzutach za 3 Gracz 1 1,1 trójki na 36% skuteczności Gracz 2 1,3 trójki na 38% skuteczności Gracz 3 1,4 trójki na 35% skuteczności Pierwszy gracz to Rondo, drugi i trzeci to Twój spacing @january Edytowane 27 Lipca 2019 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 5 minut temu, january napisał: Fluber nie chce mi się. Porównujesz heavy minutes Rondo pewnie do moich grających mniej zamiast patrzeć per36, porównujesz rzuty totalnie zostawianego wide open Rondo do moich... Konkretnie heavy 29 minutes Rondo, do 25 i 23 minut:) Rajon Rondo 96% open i wide open 3s Gracze 2 i 3 97% open i wide open 3s:) Czyli generalnie częściej rzucają z czystych pozycji za 3 niż Rondo, choć myślałem, że to niemożliwe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Teraz, january napisał: Pisz jacy zawodnicy, bo mi się nie chce sprawdzać. Dedmon i Olynyk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 1 minutę temu, january napisał: Czyli porównujesz stretch5ki I znowu porównujesz tylko jeden rodzaj rzutu tak jakby innych nie oddawali:) Mówiłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 1 minutę temu, january napisał: Zachęcam zarówno do oddawania głosów jak i do dyskusji na temat oddanych/nie oddanych jeszcze głosów! Jak mam argumentować wyższość Blake Griffina na Bradley Bealem, Mitchellem czy Draymondem Greenem to już wolę pozmywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 6 minut temu, january napisał: Draymond to outlier, bo to nie jest legitna nawet 3 opcja w ofensywie, ale jest fenomenalnym budulcem pod team (świetnie się do niego dokłada inne klocki). Dlatego mam go bardzo wysoko. Tylko zakładając tą formę zabawy, to biorąc Draymonda w TOP15, na franchise playera wypadnie Ci jakiś 45 pick. Czyli pewnie jakiś Zach Lavine, bo już nawet DeRozan nie powinien się ostać. Po RS to nie było wątpliwości, że Griffin > Butler w tym sezonie. Masz moc w tej swojej propagandzie Nie wiem jak można mieć Beala wyżej od przykładowo Irvinga, który grał kozackie RS i jest sprawdzony jako bardzo wartościowy franchise player i elitarny sidekick, gdzie Beal w każdym elemencie jest od niego gorszy nie licząc obrony, gdzie guard Wizards nie jest żadnym game changerem. Walker i Beal są stawiani wyżej od Kyrie, a na przestrzeni karier nie ma do tego pół przesłanki. Te TOP10 wyglądało jeszcze fajnie, ale teraz to już wygląda kiepsko. Czekam na jakieś głosy rozsądku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 35 minut temu, MarcusCamby napisał: Jak mam argumentować wyższość Blake Griffina na Bradley Bealem, Mitchellem czy Draymondem Greenem to już wolę pozmywać Marcus, Sezon regularny trwa 82 mecze, a później jeszcze są playoffs. Dlatego takie czynniki jak zdrowie i perspektywa liczenia na tego gracza w jak największej ilości meczy jest dla mnie bardzo istotna. Griffin i Irving dlatego spadają u mnie na miejsca 16-20, a DeRozana raczej będę miał poza top20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 15 minut temu, january napisał: Smutno mi, że tak mało Was głosuje U mnie tez sporo od nas ludzi nie zaglosowalo:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) https://bleacherreport.com/articles/2822874-metrics-101-exposing-the-nbas-worst-defender-at-every-position#slide5 B/R umieścił zestawienie najgorszych obrońców z podziałem na pozycje. Artykuł z marca więc kilka meczy przed końcem RS i finalnie mogą być niewielkie różnice. Dopisałem kto gdzie u nas gra Point Guard: Trae Young, Dallas Mavericks (Minus-7.107) Others: Collin Sexton (minus-6.635) - Clippers Jamal Crawford (minus-6.35) - FA Quinn Cook (minus-5.031) - Frank Jackson (minus-4.998) - Timberwolves Derrick Rose (minus-4.877) - FA Shooting Guard: Devin Booker, Phoenix Suns (Minus-6.898) Others: Dishonorable Mentions: Jordan Clarkson (minus-6.119) - Grizzlies Marco Belinelli (minus-5.605) - Bucks Antonio Blakeney (minus-5.592) - Bulls Malik Monk (minus-5.121) - Suns Lou Williams (minus-4.916) - Raptors Small Forward: Kevin Knox, Detroit Pistons (Minus-5.074) Others: Cedi Osman (minus-4.803) - Cavaliers E'Twaun Moore (minus-4.662) - Thunder Kelly Oubre Jr. (minus-3.735) RFA - Magic Taurean Prince (minus-3.622) - Hornets Alfonzo McKinnie (minus-2.675) Blazers Power Forward: John Collins, San Antonio Spurs (Minus-3.368) Others: Bobby Portis (minus-3.104) - RFA Bulls Patrick Patterson (minus-2.775) - FA Jeff Green (minus-2.588) - FA Markieff Morris (minus-2.295) - FA Julius Randle (minus-2.085) - Pacers Center: Enes Kanter, FA (Minus-2.361) Others: Willy Hernangomez (minus-1.925) - FA Meyers Leonard (minus-1.078) - Celtics Kenneth Faried (minus-0.855) - FA Jahlil Okafor (minus-0.727) - Timberwolves Tristan Thompson (minus-0.635) - Mavericks Edytowane 30 Lipca 2019 przez LONGER01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 12 minut temu, MarcusCamby napisał: "Co Nam hańba, gdy talary mają lepszy kurs od wiary! Wymienimy na walutę Honor i pokutę!" Przeprosiny kieruje w stronę @ignazz. Powiedzcie prezesowi spółdzielni @Qcin_69 że Ignazz zachował się jak trzeba! Buddy Hield w Cavs! A ten Pan w Pelicans Czyżby nam przybył nowy rywal do tankowania w 2020? Camby Ty chyba też ustawiasz się pod bronienie picku? Jeśli tak, to pytanie gdzie Griffin poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 2 minuty temu, Eld napisał: Czyżby nam przybył nowy rywal do tankowania w 2020? Camby Ty chyba też ustawiasz się pod bronienie picku? Jeśli tak, to pytanie gdzie Griffin poleci. Nie ma tematu handlowania Blake. Kultura organizacji dumy Orleanu na to nie pozwala. Blake wie, że to ciężki okres dla Pels, bo wchodzimy w okres 3-letniego rozliczenia finansowego, a Wall skomplikował sytuacje na każdym froncie, ale za rok ma dostać legit wsparcie, a zbierane assety zostaną zamienione na pełnoprawny mocny team na Zachodzie. Czołem wielkim Pels! @LONGER01 chyba po za Oubre nie ma niespodzianek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 8 minut temu, LONGER01 napisał: https://bleacherreport.com/articles/2822874-metrics-101-exposing-the-nbas-worst-defender-at-every-position#slide5 B/R umieścił zestawienie najgorszych obrońców z podziałem na pozycje. Artykuł z marca więc kilka meczy przed końcem RS i finalnie mogą być niewielkie różnice. Dopisałem kto gdzie u nas gra Kelly Oubre Jr. (minus-3.735) RFA - Magic Taurean Prince (minus-3.622) - Hornets Troche zaskoczenie te dwa nazwiska. Prince idzie do magic wiec byly podsmiec***ki z obrony hornets a nie widze tu zadnego mojego gracza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 7 minut temu, MarcusCamby napisał: Nie ma tematu handlowania Blake. Kultura organizacji dumy Orleanu na to nie pozwala. Blake wie, że to ciężki okres dla Pels, bo wchodzimy w okres 3-letniego rozliczenia finansowego, a Wall skomplikował sytuacje na każdym froncie, ale za rok ma dostać legit wsparcie, a zbierane assety zostaną zamienione na pełnoprawny mocny team na Zachodzie. Czołem wielkim Pels! @LONGER01 chyba po za Oubre nie ma niespodzianek. A właśnie. Co z tym ubezpieczeniem kontraktów bo kwestie Walla i kontuzji na 1,5 roku minimum bym dał pod dyskusje. Każdego z GM może to spotkać a zaoranie na dwa lata złym losem to niestety złe rozwiązanie. Ja bym tu dopuścił jakieś korekty rozliczeniowe nawet 25- 35% odliczenia kosztów ze strat jest już dobre 3 minuty temu, january napisał: Prince mnie tu kompletnie nie dziwi, on naprawdę bardzo słabo w Hawks bronił. Oubre i Jeff Green bardziej jak coś dziwią, że aż tak źle. Achtung! Głosować szybko jak coś, bo po 15 głosach tłok na miejscach 13-15 (Beal, Draymond, Kemba) jest niesamowity A za chwilę wrzucam wyniki. Mnie Prince zaszokował bo miałem go za mocno średniego a nie minusowego obrońcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Prince to kasztan. Tylko Alonzo się na Niego mógł jeszcze nabrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Do 5.600.000 odliczenia strat bym dopuścił jaki kalkę tego przepisu o cash latwo by to było ogarnąć technicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 1 minutę temu, january napisał: na pewno nic "w trakcie" trzylatki teraz. Tu zgoda choć akurat Walla potraktowałbym wyjątkowo mimo ze to nue mój kłopot a rywal zza między Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 @ignazz strasznie się o to dopominasz. LMA znów coś nie halo z sercem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Miałem nadzieję, że Wall zostanie potraktowany jako podobny casus co Bosh czy Teletovic. Wszak to ubezpieczenie to nie jest mój własny wymysł, tylko rzeczywista kwestia z RL NBA. Właściciel tych pieniędzy z własnych kieszeni nie zapłaci, więc niejako nie jest on 40mln na minusie. Zarobku by być nie mogło, ale brak straty powinien zostać poddany pod dyskusje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi