Skocz do zawartości

beGM - PowerRankingi ,,Mój jest lepszy od Twojego!"

Eld

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, fluber napisał:

Jeszcze jedna dodatkowa ciekawostka, bo korzystałem z tego w głosowaniach w pierwszych dwóch trymestrach, więc może pokażę jak uwzględniałem terminarz. Różnica punktacji między meczem przeciwko T1, a T4 wynosi 6 punktów i średnia drużyna w tabeli powinna z T1 przegrywać, a z T4 wygrywać. Potraktowałem więc 6 punktów jako 1 wygraną i w stosunku do średniej trudności terminarza przeliczyłem, ile wygranych/przegranych dokłada trudność terminarza w trymestrze. Wyniki dla moich obliczeń z początku 3 trymestru są następujące ( daje to też mniej więcej spodziewane różnice pomiędzy bilansem osób, które nie uwzględniają terminarza, a tymi które uwzględniają)

Cavs    2,21
Blazers    2,05
Nets    1,88
Grizzlies    1,88
Pelicans    1,55
Knicks    1,55
Thunder    1,21
Wizards    1,21
Pistons    0,71
Heat    0,55
Spurs    0,55
Warriors    0,38
Mavericks    0,38
Rockets    0,05
Bucks    0,05
Celtics    0,05

Raptors    -0,11
Jazz    -0,28
Lakers    -0,28
Suns    -0,45
Nuggets    -0,45
Timberwolves    -0,45
Magic    -0,61
Bulls    -0,78
Clippers    -0,78
Pacers    -1,28
76ers    -2,11
Hornets    -2,61
Hawks    -2,95
Kings    -3,11

Przy tym, co założyłem, średnia różnica w liczbie wygranych tej samej drużyny pomiędzy najłatwiejszym, a najtrudniejszym terminarzem powinna wynosić około 5,5 wygranej. Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę bilanse w RL NBA, jak mocno zależą od terminarza ( patrz Jazz, czy Thunder w tym sezonie, czy końcówka 76ers w poprzednim), to nie wydaje mi się to wartością zawyżoną. 

Jutro wieczorem wrzucę tutaj grubszy post na temat rywalizacji z Cavs o ostatnie miejsce, małe porównanie tych drużyn czy coś. Prosze osoby ktore do tego czasu juz zaglosują o ewentualne przejrzenie tego postu i może kogoś do czegoś przekonam. dzis juz nie dam rady, za pozno jest.  pozdrawiam i zycze wesolych swiat. 

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał:

Jutro wieczorem wrzucę tutaj grubszy post na temat rywalizacji z Cavs o ostatnie miejsce, małe porównanie tych drużyn czy coś. Prosze osoby ktore do tego czasu juz zaglosują o ewentualne przejrzenie tego postu i może kogoś do czegoś przekonam. dzis juz nie dam rady, za pozno jest.  pozdrawiam i zycze wesolych swiat. 

Pacers w poprzednim trymestrze dostali w glosowaniu bilans 15-12 i nie za bardzo wiem co sie tutaj zmienilo na plus bo nawet jakby nie liczyc 10 meczow pauzy conleya to i tak w tym zespole nie bylo wzmocnien ani eksplozji formy ( step up lamba polega na farciarskim trafieniu z polowy? Przeciez on mial najmniej efektywny trymestr w sezonie, ledwie 43%fg?). A przypominam że w poprzednim trymestrze pacers mieli " plaze" jak okreslil ich terminarz January. Cavs maja najlatwiejszy terminarz w lidze.

No tak @RonnieArtestics mam nadzieje ze minusowanie moich postow poprawia Ci samopoczucie.

Edytowane przez fluber
:-)

5 minut temu, RonnieArtestics napisał:

a twój ranking terminarzy wiadomo ze jest nieobiektywny z oczywistych wzgledowz. 

Z jakich oczywistych wzgledow? Chstnie je poznam. Kryteria podawalem dawno temu. Top 4 z kazdej konferencji jest w t1, pozostale druzyny pewne playoffs w t2, druzyny walczace o playoffs w t3, a 10 najgorszych druzyn ( wg bilansu) w t4. Jedyny wyjatek to blazers w t4 i wolves w t2 ze wzgledu na wymiane po lillarda. Czemu powyzsze kryteria sa nieobiektywne?

27 minut temu, RonnieArtestics napisał:

Choćby dlatego ze uważasz pacers bez 10 meczy Conleya i Cavs bez warrena, 11 meczy McColluma, 10 meczy Gibsona i ilus tam meczy Jordana i dedmona za ten sam tier

Nieobiektywne jest to ze nie dalem cavs do tiera z clippers? Kwestie shutdownow beda interpretowane indywidualnie. Glosujacy sami rozstrzygna czy fakt ze warren nie gral w koncowce sezonu w suns, ze jordan nie gral w koncowce sezonu w knicks, ze gibson nie gral w koncowce sezonu w wolves czy ze dedmon nie gral w koncowce sezonu w hawks to kwestia uniemozliwiajacych gre w walczacych o playoffs cavs kontuzji czy to byly shutdowny.

Ja juz zreszta wspominalem ze takie nieobecnosci jak powyzej ( w tym conleya i dziesiatki innych graczy tankerow w rl nba) traktuje jako shutdowny. 

Trudno mi tez zarzucac nieobiektywnosc gdy w opisach za pierwsze dwa trymestry dawalem sobie lacznie 30 wygranych a dostalem ich od gm-ow srednio 29. 

Edit: wlasnie rzucilem okiem na fg Twoich graczy i nawet nie wiedzialem ze tak ceglili przez caly trymestr.

Edit 2: Ty nie dosc ze sie nie wzmocniles to jeszcze pozyskales out of season jj baree zeby zejsc z kasy...

Edytowane przez fluber

5 godzin temu, fluber napisał:

Edit 2: Ty nie dosc ze sie nie wzmocniles to jeszcze pozyskales out of season jj baree zeby zejsc z kasy...

JJ Barea jest bardzo ważnym i doświadczonym teammate, który ma olbrzymi wpływ na ławkę i szatnię służąc radą i podczas timeiutów, jak i regularnych treningów. Pomimo iż został oddany w blockbusterze do innego klubu, zarząd Orlando otrzymuje od swoich graczy sygnały, że JJ jest nadal w telefonicznym kontakcie z niektórymi naszymi graczami i nawet na odległość potrafi służyć dobrą radą zwłaszcza młodszym graczom :)

Wrzuciłem pierwszą wersję swoich głosów do arkusza.

Jak jeszcze je przejrze pewnie wieczorem to skopiuję do tematu.

@kolader

Nie czytam opisów tym razem, bo nie mam na to absolutnie czasu a i tak jak mowilem rzadko cos zmieniaja, bo jakie druzyny sa kazdy widzi. Do tej pory sam przekopywalem sie przez statystyki graczy z kazdej z druzyn, budowalem ranking, potem czytalem opisy i ewentualnie nakladalem korekty. I to co ktos napisze to jedno, to czy ja to kupuje to drugie.

Edytowane przez Tomek9248

Godzinę temu, Tomek9248 napisał:

Wrzuciłem pierwszą wersję swoich głosów do arkusza.

Jak jeszcze je przejrze pewnie wieczorem to skopiuję do tematu.

@kolader

Nie czytam opisów tym razem, bo nie mam na to absolutnie czasu a i tak jak mowilem rzadko cos zmieniaja, bo jakie druzyny sa kazdy widzi. Do tej pory sam przekopywalem sie przez statystyki graczy z kazdej z druzyn, budowalem ranking, potem czytalem opisy i ewentualnie nakladalem korekty. I to co ktos napisze to jedno, to czy ja to kupuje to drugie.

No czyli ty widzisz nazwiska z excela a skąd wiesz które i ile minut grają skoro nie przeczytasz opisu?

5 godzin temu, ignazz napisał:

Bardziej myśle co by było gdyby...

nasze PTB nie sprzedało hurtem gwiazd...

lillard Horford Aminu Brogdon i tylko ten Drummond do wypchnięcia ... 

Też mi to dziś po tym rzucie Lillarda przyszło do głowy. Sądzę, że Ashigaru II rundę playoffs miałby wielce prawdopodobną ( mógłby skończyć regular na 3 miejscu w konferencji), a niewykluczone, że grałby i w Finale Konf. gdyż Lillard i McCollum mogą postawić się Nuggets/Spurs.

Nie pojmuję, w 17 meczach trymestru gra powiedzmy zespół (jeśli się upieracie na pominięcie Warrena):

Collison/McCollum/Bazemore/Gibson/Jordan

a z ławki wchodzą Rozier, House, Osman, Dedmon

Wśród 27 meczów trymestru gramy 10 meczów z tankerami, mającymi w swoim składzie po jednym, max dwóch sensownych graczach. Bijemy się zaciekle o PO. I dostajemy 12 W. Come on. Jak Wam wychodzi 15 porażek. Z kim?

Ja nie pojmuję jakim cudem Pacers mając w poprzednim trymestrze plażę i zdrowego Conleya zrobili bilans 15-12, a w tym trymestrze na TOP 5 najtrudniejszym terminarzu w lidze i przy 10 opuszczonych przez Conleya meczach żaden GM nie dał im mniej niż 16 wygranych. To się nie trzyma kupy. Albo wtedy ich skrzywdziliście, albo teraz dajecie im wygrane z powietrza, bo konsekwencji w wynikach głosowania nie widzę żadnej.

A każdy wynik dla Cavs poniżej 14 wygranych może być uzasadniony wyłącznie tak, jak to uzasadnił January, czyli porażkami z drużynami takimi jak Clippers i Pistons. Ta gra przerasta moje umiejętności pojmowania koszykówki:)

Edytowane przez fluber