MMM2121 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ja wrzucę taki ranking ale tylko top 50. Spoiler będzie brak Kawahia w top 15 więc potencjał na gownoburze jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ja wrzucę taki ranking ale tylko top 50. Spoiler będzie brak Kawahia w top 15 więc potencjał na gownoburze jak najbardziej O, to czekam. Sam na swojej niedokończonej liście dla Zaliasa miałem go chyba koło 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Kahwi, Porzingis, Hayward, DMC, poniekąd Irving powinni być w ogóle nie klasyfikowani. Wszystko zależy w jakim stanie wrócą. Taki Rose po ACL stracił 90%. Wesley Mathews po achillesie znikł w szarości. PG13 po złamaniu niby też nie był sobą ale pytanie na ile to wina teamu a na ile tego że wrócił słabszy. Kolana też niejednemu karierę rozwaliły a te śruby w kolanach Irvinga przy takim graczu, non stop zmieniającego tempo i kierunek są również niepokojące. Zagadką jest też Leonard. Czworogłowy mięsień - gdzieś ostatnio czytałem, choć ciekawe na ile to plotka a na ile prawda, tej kontuzji po prostu nie da się zaleczyć. Zmiany strukturalne czy coś takiego. Może go też mega ograniczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) O, to czekam. Sam na swojej niedokończonej liście dla Zaliasa miałem go chyba koło 20.Mój ranking został stworzony na podstawie tego jak przewiduje ocenę gracz po sezonie 1.James 2.Curry 3.Davis 4.Durant 5.Harden 6.Giannis 7. Paul 8. Butler 9.Embid 10.Jokic 11. Westbrook 12. Oladpio 13. Wall 14. Towns 15. Gobert 16. Lillard 17.Thompson 18. Irving 19. Green 20. George 21.Kawhi 22.Horford 23.Mitchell 24.Tatum 25. Simmons 26.Beal 27. Aldridge 28.DeRozan 29.Hayward 30.Kemba 31.Love 32. Lowry 33. Brown 34. Brooker 35. Pozingis 36. McCollum 37. Harris 38. Drummond 39. Aaron Gordon 40. Capela 41. Porter 42. Adams 43. Griffin 44. Rubio 45. Dragic 46. Middleton 47. Jordan 48. Conley 49. Hassan 50. Millsap Edytowane 8 Września 2018 przez MMM2121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Obiektywnie, bez tych powyższych kontuzjowanych. 1. LBJ 2. Durant 3. Davis 4. Giannis 5. Curry 6. RW0 7. Harden 8. Embiid 9. Klay 10. Butler 11. Draymond Green 12. CP3 13. Paul George 14. KAT 15. Jokic 16. Wall 17. Gobert 18. Lillard 19. Mitchell 20. Tatum Z tym że pozycje 14-20 mam taki zgryz, że jak by mi ktoś dał średnio przekonujący argument to taki Tatum automatycznie zamienił by się miejscem z KAT. Nie przywiązywać do tego uwagi że kogoś dałem niżej. Jedyny powód dlaczego Tatum i Mitchell są u mnie na 19-20 to to, że zagrali dopiero rok. Jak w drugim się rozwiną jeszcze bardziej to who knows, nawet top 10. @edit O i Oladipo zapomniałem. Cięzko. W choy ciężko. Może kosztem Jokica który w PO nie zagrał albo KATa który pod TT się marnuje? Edytowane 7 Września 2018 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Skoro harden i paul to poziom westbrooka i georga to kto zrobił rockets 17 wygranych róznicy nad thunder w sezonie regularnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Skoro harden i paul to poziom westbrooka i georga to kto zrobił rockets 17 wygranych róznicy nad thunder w sezonie regularnym?1. Porównaj ławki.2. Sprawdź u kogo był Melo. Drużyna u kogo go znajdziesz, miała gorszy bilans. W kosza gra się w 5 plus ławka a nie 2 vs 2. Zresztą to tak głupie pytanie, że po co ja odpowiadam. Co do rankingu, lekkie różnice w topie. https://thebiglead.com/2018/07/16/lebron-james-kevin-durant-kawhi-leonard-anthony-davis-steph-curry/ I jeszcze BR. 11 z 13 w top się zgadza. Lowry u nich na 14 to lol. Edytowane 7 Września 2018 przez Eld Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 1. Porównaj ławki. 2. Sprawdź u kogo był Melo. Drużyna u kogo go znajdziesz, miała gorszy bilans. W kosza gra się w 5 plus ławka Thunder brakowalo tyle winow do rockets co knicks do thunder:) takiej roznicy nie robia rolesi. To teraz skoro melo jest w rockets to bilanse sie odwroca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Thunder brakowalo tyle winow do rockets co knicks do thunder:) takiej roznicy nie robia rolesi. To teraz skoro melo jest w rockets to bilanse sie odwroca? Do czego brniesz? Chyba logiczne, że durne iso ball Melo i brak D zabrało kilka win a do tego chyba nie porównujesz ławki rox do okc na korzyść tych pierwszych? Uważasz że ławka rox + lepsze dopasowanie klocków nie zrobiło tych 17 win? Przecież Melo tak pasował jak pięść do oka do okc. Nie pokazuj Jokiciowcom 37 miejsce, serio xD ? Jedyne tam dobre miejsce to Ingrama 34 tak? Irving i Simmons i wielu innych tam w ch za wysoko, fatalny ranking, zresztą stronki nie znam, jakieś gówienko pewnie^ Bardziej mi o topkę chodziło. Tak nisko nawet nie scrollowałem na telefonie i niezauważyłem że Jok 37. To rzeczywiście lol. To teraz skoro melo jest w rockets to bilanse sie odwroca? Jak ostatnio sprawdzałem swoje dane personalne to nigdzie tam Nostradamus nie było. Zobaczymy po sezonie ale na 95% moim zdaniem nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Obiektywnie, bez tych powyższych kontuzjowanych. 1. LBJ 2. Durant 3. Davis 4. Giannis 5. Curry 6. RW0 7. Harden 8. Embiid 9. Klay 10. Butler 11. Draymond Green 12. CP3 13. Paul George 14. KAT 15. Jokic 16. Wall 17. Gobert 18. Lillard 19. Mitchell 20. Tatum Z tym że pozycje 14-20 mam taki zgryz, że jak by mi ktoś dał średnio przekonujący argument to taki Tatum automatycznie zamienił by się miejscem z KAT. Nie przywiązywać do tego uwagi że kogoś dałem niżej. Jedyny powód dlaczego Tatum i Mitchell są u mnie na 19-20 to to, że zagrali dopiero rok. Jak w drugim się rozwiną jeszcze bardziej to who knows, nawet top 10. @edit O i Oladipo zapomniałem. Cięzko. W choy ciężko. Może kosztem Jokica który w PO nie zagrał albo KATa który pod TT się marnuje? Wincyj takich rankingów :D Będziemy nieśmiertelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ehh Ed skradł mi atencje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) tak się czepiłeś rankingu Janka, Eld, a sam dojebałeś coś bliżej nieokreślonego i to pod szyldem "obiektywnie" lol Westbrook w okolicach top5, jeśli bierzemy pod uwagę obecny ranking to jest, nie wiem nawet jak to nazwać... zbyt kuriozalne? no, ale 7my Harden wygrał te zawody Edytowane 7 Września 2018 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Do czego brniesz? Chyba logiczne, że durne iso ball Melo i brak D zabrało kilka win a do tego chyba nie porównujesz ławki rox do okc na korzyść tych pierwszych? Brne do tego ze harden poprowadzil rockets do 65 wygranych a westbrook nigdy nie przebil 60 a w ostatnim sezonie majac do pomocy 13 gracza ligi zrobil ich tyle co lillard z mccollumem, mitchell z gobertem, oladipo z bojanem bogdanovicem czy aldridge z popovichem. Nie ma zadnego racjonalnego powodu za tym ze harden jest gorszy niz westbrook. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) W sumie chyba fajnie się nad topX przed sezonem 18/19 zastanowić. Tym razem by była faktycznie dyskusja, podrzucę króciutki opis. - pierwsze uwagi jak coś dotyczące przynależności w tierach poszczególnych (kogoś brak, kogoś nie powinno być) podrzućcie jak chcecie. Drugie dotyczące samej kolejności w tierach wypisanej. Tier1 (1-5)Myślę, że top5 : Davis, LJ, duo z GSW i Harden jest locked w rankingach przedsezonowych. Gdzie dać którego - to kwestia osobistych przewidywań, nie mam problemu tu z dowolną kolejnością Tier2 (6-10) Dalej pewniakiem jest dla mnie Giannis - czekam tutaj na progres w normalnych lineupach i pod normalnym coachem i to jest gracz, który może skończyć sezon 18/19 jako #1 nawet. CP3 i Butlera pod względem impactu wieloletniego po obu stronach boiska szanuję tu najbardziej i mam ich tak wysoko. W sumie faktycznie zbyt optymistycznie podchodzę do Leonarda, ale z top10 bym go nie wyrzucał. Embiid z ogromnym sufitem kompletuje tu top10 dla mnie. Tier3 (11-17) Zawodnicy zdrowi w zeszłym sezonie - bestATroleplayer Draymond, wciąż młodzi a już na poziomie ofensywnych bestii Towns i Jokić, oraz ich przeciwieństwo czyli DPOY Gobert. Do tego Westbrook, Dipo, Lillard z pierwszych opcji na obwodzie w swych teamach mający gigantyczny impact. nie ma żadnego powodu aby nie wrzucać Joka do tego samego tieru z Embiidem, "ofensywne bestie" to sobie możesz pisać o Lou Williamsie ;] myślę, że podobnie jest z Gobertem oczywście po tym sezonie może się wiele wyklarować, ale patrząc na sam impact to no fuckin way żeby tak to dzielić Edytowane 7 Września 2018 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Starałem się jak najbardziej obiektywnie ale jakaś sympatia pojawic się zawsze może. Hardena dałem niżej bo on D nie gra. Poza tym nie widziałem rankingu gdzie RW0 był by poza 10. Podobnie jak Harden. Kwestia indywidualna. Ty LBS sam byś swój wrzucił. Brne do tego ze harden poprowadzil rockets do 65 wygranych a westbrook nigdy nie przebil 60 a w ostatnim sezonie majac do pomocy 13 gracza ligi zrobil ich tyle co lillard z mccollumem, mitchell z gobertem, oladipo z bojanem bogdanovicem czy aldridge z popovichem. Nie ma zadnego racjonalnego powodu za tym ze harden jest gorszy niz westbrook. Uważasz że Harden w OKC zrobił by 65W a Russell w HOU nie zrobił by tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Tak wyglądała moja "50" w rankingu zaliasa. 1. LeBron James 2. Stephen Curry 3. Kevin Durant 4. James Harden 5. Anthony Davis 6. Kawhi Leonard 7. Chris Paul 8. Russell Wetbrook 9. Joel Embiid 10. Giannis Antetokounmpo 11. Jimmy Butler 12. Paul George 13. Gordon Hayward 14. Rudy Gobert 15. John Wall 16. Victor Oladipo 17. LaMarcus Aldridge 18. Kyrie Irving 19. Damian Lillard 20. Klay Thompson 21. Nikola Jokic 22. Kyle Lowry 23. Kristaps Porzignis 24. Marc Gasol 25. DeMar Derozan 26. Karl Anthony Towns 27. Paul Milsap 28. Blake Griffin 29. Draymond Green 30. Donovan Mitchell 31. Jrue Holiday 32. Al Horford 33. Mike Conley 34. Kemba Walker 35. Khris Middleton 36. Jayson Tatum 37. Ricky Rubio 38. Myles Turner 39. Ben Simmons 40. Bradley Beal 41. Andre Drummond 42. Otto Porter 43. CJ McCollum 44. Steven Adams 45. Hassan Whiteside 46. DeAndre Jordan 47. Josh Richardson 48. Gary Harris 49. Eric Bledsoe 50. Eric Gordon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Uważasz że Harden w OKC zrobił by 65W a Russell w HOU nie zrobił by tyle? Harden zrobilby jakies 55 wygranych ale z durantem 65 krevilby spokojnie. Russell w houston nie zrobilby 65 winow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Westbrook rok temu (16/17) zanotował sezon na poziomie Hardena, IMHO realne, że tak samo będzie w przyszłym. Edytowane 7 Września 2018 przez BMF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Podsumowując. Jeździjcie ile chcecie po mnie. Po rl OKC. Po beGM Celtics. Po RW0 i PG13. Ale chyba ja jako jedyny wierzę, że ten sezon będzie dla nich naprawdę dobry. Mam nadzieję i głęboko w to wierzę, że w Czerwcu 2019 będziemy inaczej gadać. Jeśli nie. Cóż. Poczuję się jak kibice Knicks... Nie mniej wierzę że się obaj odkują. Mają potencjał obaj. Fakt. Poprzedni sezon to paranoja i wstyd jakiś porównywalny z noszeniem na ulicy koszulki Denga w barwach Lakers a seria z Jazz jest dobra na zatwardzenie. Curry też wdupił finały 3:1. Durant przejebał prowadzenie 3:1 ( tak tak pamiętam że z RW ale KD grał słabo ) a LBJ w finałach z Dallas zaliczył choke niczym Sasha Grey za najlepszych lat. Każdemu się zdarza i mam nadzieję że tak samo będzie tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Ty LBS sam byś swój wrzucił. Żeby nie było, że to jest takie proste, bo ja na przykład nie potrofię sprawedliwie ocenić takiego Gannisa czy Irvinga, jeden niby robi rospierdol, a mało się dzieje, drugi cały czas czeka, aż pokaże, że może grać jak top10 bez odpowiedniego wsparcia i warunków. I tu jest o tyle ciekawa, że sytuacja, że obaj u nas mają w c*** lepsze warunki niż w realu, przynajmniej tak się wydaje. 1. LBJ 2. Durant 3. Harden 4. AD 5. Curry 6. Kawhi 7. Giannis (ciężko go dawać niżej, publicznie) 8. Butler 9.CP3 10. Gobert 11.. Embiid 12. Irving 13. Jokić 14. Lillard 15. Westbrook 16. Draymond 17. PG13 18. Klay 19. Wall 20. KAT Edytowane 7 Września 2018 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi