Skocz do zawartości

Karuzela transferowa 2017/18

BothTeamsPlayedHurd

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie przecież przewaga Celtów nad Cavs to no brainer!

Od początku sezonu piszę, że to Celtics są team to beat na wschodzie, mają młodszy, pełniejszy i lepiej zbilansowany roster do tego mają najlepszego trenera po tej stronie ligi

Owszem, nie mają lebrona, ale C's mają kom przeciwko niemu grać

A jeśli Monroe i Evans tu dojdą, wówczas i Warriors będą mieć naprawdę nieprzyjemna serię

Czyli zawodnicy grają dużo efektywniej, ale ... nie mają lepszego skillsetu?

W 2002 roku w skali lig oddawano tyle samo rzutów spod obręczy i 3-10ft co teraz - tylko tyle, ile wtedy rzucano z półdystansu, teraz się rzuca za 3, i na odwrót. No jak to nie jest dobra zmiana to ja nie wiem o co chodzi. Naturalna droga ewolucji NBA.

Efektywny to jest strzał z rzutu karnego, a efektowny gol z 30 metrów po widłach. Rozumiesz analogie?

To nie jest skill tylko optymalizacja gry. To co kiedyś było półdystansem, dziś jest trójką.

Nie wiem czego tu nie rozumieć.

Pudłowali, bo obrona była lepsza, akcje się inaczej rozrysowało, tam mało kto rzucał contestowane trójki, a z dzisiaj mamy świetny przykład, gdzie Paul George trafia co prawda same świetne big shoty, ale właściwie wszystkie bez rozegrania i z ręką na twarzy. Swego czasu BMF wykazywał na przykładzie CP3, że w danych czasach był elitarny na dystansie 15-17 FT i z czasem coraz bardziej odchodził na obwód, by stać się efektywniejszy. Ten sam zawodnik, raczej na starość nie udoskonalił rzutu, a tylko zmienił nawyki prowadzenia akcji.

.

Czyli kiedys obrona była lepsza, dlatego teraz maja lepszy procent bo rzucają contestowane trójki z ręka na ryju. W sumie logiczne!

No i polepszanie rzutu za 3 w trakcie trwania kariery to tez SF. Ja tez na silowni zmieniłem sobie nawyki i teraz po prostu używam 2 razy większych ciężarów.

Raczej nie ma drużyny, która by była chętna dać za Smarta 1st picka. 

Ba,śmiem twierdzić że Danny będzie chciał minimum pick z loterii :>. Coś gdzieś ktoś wspomniał o Portland,ale na ile to prawda to nie wiem. Zresztą oni i tak mają na tyle zasrane salary, że by go po sezonie pewnie i tak nie podpisali, to po co bez sensu tracić pick.

Ba,śmiem twierdzić że Danny będzie chciał minimum pick z loterii :>. Coś gdzieś ktoś wspomniał o Portland,ale na ile to prawda to nie wiem. Zresztą oni i tak mają na tyle zasrane salary, że by go po sezonie pewnie i tak nie podpisali, to po co bez sensu tracić pick.

Nie wiem czy ktoś by dał za niego second round. Będzie chciał sporo hajsu, a to gracz systemowy, który mało komu jest potrzebny. 

Co by ożywić temat, garść plotek:

- Bulls i Thunder pytają o Hooda

- Willy Hernangomez zarządał wymiany

- Nuggets chcą Smarta, Mudiay byłby częścią wymiany

- Cavs dalej myślą o George'u Hillu i DeAnrzeju Jordanie. W przypadku tego drugiego Cavs musieliby oddać pick Nets.

Nie znam jego sytuacji, ale to może być casus Dunna. Młodzi gracze czasem nie potrafią sobie poradzić z daną sytuacją w klubie i dopiero po zmianie barw odżywają. Zresztą Cmon, chłopak przez długi czas był typowany do pójścia z 1 pickiem, chyba nie może być aż taki lujowy.

Ainge chciałby 1st rd pick, a nie jakieś bilety. ;) Bardzo podoba mi się opcja ze Smartem mimo że nie jestem przekonany co do pobudek Ainge'a. Z jednej strony niby może poszukiwać picku do wymiany Evansa, a z drugiej może po prostu chce pokazać Smartowi jego wartość na rynku FA i tym samym ugrać lepszy deal w lato.

Moment moment, przeciez broniliscie go miesiac temu ze postepy robi, ze sie nadaje a teraz chiny? To jak z tym Mudiayem w koncu jest? Bedzie z niego chleb czy granie z lawki do konca kariery?

miesiąc temu to on już grzał lawę dawno. Niby miał kontuzje, ale potem wrócił lecz Malone w ogóle go nie wystawiał, w takich warunkach ciężko być optymistą choć... oczywiście zjinxowałem się jak zwykle, ale tak to ja akurat mogę codziennie ;]