Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.03.2024 o 19:02, LONGER01 napisał(a):

Zwalniać zawodników można tylko do 23:59?

No, rozumiałem to pytanie w domyśle, że do kiedy mamy deadline, żeby gracz zdążył wrócić na rynek. Jeśli wprowadziłem tym kogoś w błąd, to sorry. Jak ktoś bardzo chce zrobić miejsce, to teraz też można, ale taki gracz nie zdąży wyczyścić waivers, żeby był dostępny do podpisu.

• 3 tygodnie później...
W dniu 10.01.2024 o 09:23, człowiek...morza napisał(a):

rowniez popieram.

ja składam wstępny wniosek, tak żeby zdążyć przed latem, o mozliwość złożenia przez macierzysty klub na koniec tożsamej kwotowo oferty do najwyższej złożonej przez inny klub.

kwestia na jakich zasadach, jakie widełki, do dyskusji

większy realizm. mniej loterii. mniej głupich steali. 

drodzy gm-owie, droga rado (ktokolwiek w niej jest),

czy robimy coś pod kątem powyzszego postulatu?

tak zeby bylo to gotowe na letnie okienko

kto jest decyzyjny teraz?

3 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

drodzy gm-owie, droga rado (ktokolwiek w niej jest),

czy robimy coś pod kątem powyzszego postulatu?

tak zeby bylo to gotowe na letnie okienko

kto jest decyzyjny teraz?

Imo totalna zbedna rzecz

Takie cos jest u RFA I spelnia swoja role.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 23.02.2024 o 14:07, karpik napisał(a):

Oferta była nielegalna. Melton podpisał 3-letni kontrakt latem 2022, w związku z czym będzie extension-eligible dopiero latem 2024. 

Jak extension dla Meltona było nielegalne w trakcie sezonu, to automatycznie jest oferowane teraz? 

16 minut temu, LAF napisał(a):

Do kogo składać oferty za Bookera ? 🤔

@Qcin_69 i @mac

Jednak jesli panowie po uplywie jakiegos czasu nie postanowia przejac Soty spowrotem, to zacznie sie poszukiwanie nowego GM'a - pewnie tak skuteczne jak to obecne z innymi wakatami : )

W takim przypadku, Sote bedzie prowadzila pewnie rada, wiec mozna do mnie i wszelkie wymiany bedziemy podejmowac wspolnie z @Alonzo i @karpik. Kazdy z nas ma drugi team niekoniecznie z wlasnego wyboru, wiec trzeciego nikt z nas juz nie bedzie bral.

8 minut temu, Reikai napisał(a):

@Qcin_69 i @mac

Jednak jesli panowie po uplywie jakiegos czasu nie postanowia przejac Soty spowrotem, to zacznie sie poszukiwanie nowego GM'a - pewnie tak skuteczne jak to obecne z innymi wakatami : )

W takim przypadku, Sote bedzie prowadzila pewnie rada, wiec mozna do mnie i wszelkie wymiany bedziemy podejmowac wspolnie z @Alonzo i @karpik. Kazdy z nas ma drugi team niekoniecznie z wlasnego wyboru, wiec trzeciego nikt z nas juz nie bedzie bral.

tak jak wspomniałem, robimy ostatni deal z Georgem i potem róbcie co chcecie, zmiany decyzji nie będzie ;)

1 minutę temu, january napisał(a):

Dokończcie offseason, bo macie hardcap finansowy i ciężką sytuację.

nie dokończymy, po wymianie z Georgem nie będzie ani hardcapu ani ciężkiej sytuacji finansowej, także wraz z tą wymianą nasz udział się konczy

Teraz, Qcin_69 napisał(a):

nie dokończymy, po wymianie z Georgem nie będzie ani hardcapu ani ciężkiej sytuacji finansowej, także wraz z tą wymianą nasz udział się konczy

Tzn. Sam Hardcap na pewno będzie - poniżej 170mln, ale może sytuacja będzie ok finansowo, jak komuś tego nieszczęsnego PG13 wrzucicie i z 192 mln zejdziecie na 170 niecałe na 12 graczy. Powodzenia!

2 minuty temu, january napisał(a):

Tzn. Sam Hardcap na pewno będzie - poniżej 170mln, ale może sytuacja będzie ok finansowo, jak komuś tego nieszczęsnego PG13 wrzucicie i z 192 mln zejdziecie na 170 niecałe na 12 graczy. Powodzenia!

tak dokładnie zrobiliśmy :)

Znalazł się frajer tak szybko na tego przepłaconego emeryta? Wow. Chętnie poznam nick tego GM który nie ogarniał że musieliście zrobić taki ruch. Jakby przetrzymał Was jak całą liga to by gracz poszedł dużo taniej. Kto to taki? 

Oby to był ktoś z grupy 1R PO co chce w rok zaatakować tytuł. 

Jeżeli będzie to ktoś kto zrobi może play in dzięki wymianie to padnę ze śmiechu. 

Mnie nie dziwi odejście z gry. Życie na bogato. Ponad stan na kredyt. Oddanie PG to tak na alibi. A i tak finansowo będzie ledwo ledwo. 

Tylko po co kłamać że to było planowane od dłuższego czasu? 

Choć w sumie? Może był plan. Szalejemy. Wydajemy. Bierzemy grube nazwiska. Wygrywamy. Odchodzimy 

Tytuł goat begm. I sajonara. 

Też mi metoda na wspólne koleżeńskie granie. Co by nie było prawda jest słabe:

puściły nerwy porażka odchodzę 

planujemy wygrywamy i odchodzimy bo taki był plan a wilki? A nic. Niech sobie ktoś radzi. 

Oba scenariusze słabe. 

Przypomina mi się dialog córki oficera Cory z Ostatniego Mohicanina i Duncana pyszałkowatego i pasztetowego oficera zalotnika gdzie Córa powiedziała że miała lepsze zdanie o nim niż rzeczywiście okazało się 

IMG-3606.jpg

IMG-3607.jpg

No i taki koniec

Tylko bez tej szlachetności w tle w obliczu zagrożenia 

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Znalazł się frajer tak szybko na tego przepłaconego emeryta? Wow. Chętnie poznam nick tego GM który nie ogarniał że musieliście zrobić taki ruch. Jakby przetrzymał Was jak całą liga to by gracz poszedł dużo taniej. Kto to taki? 

Oby to był ktoś z grupy 1R PO co chce w rok zaatakować tytuł. 

Jeżeli będzie to ktoś kto zrobi może play in dzięki wymianie to padnę ze śmiechu. 

Mnie nie dziwi odejście z gry. Życie na bogato. Ponad stan na kredyt. Oddanie PG to tak na alibi. A i tak finansowo będzie ledwo ledwo. 

Tylko po co kłamać że to było planowane od dłuższego czasu? 

Choć w sumie? Może był plan. Szalejemy. Wydajemy. Bierzemy grube nazwiska. Wygrywamy. Odchodzimy 

Tytuł goat begm. I sajonara. 

Też mi metoda na wspólne koleżeńskie granie. Co by nie było prawda jest słabe:

puściły nerwy porażka odchodzę 

planujemy wygrywamy i odchodzimy bo taki był plan a wilki? A nic. Niech sobie ktoś radzi. 

Oba scenariusze słabe. 

Przypomina mi się dialog córki oficera Cory z Ostatniego Mohicanina i Duncana pyszałkowatego i pasztetowego oficera zalotnika gdzie Córa powiedziała że miała lepsze zdanie o nim niż rzeczywiście okazało się 

IMG-3606.jpg

IMG-3607.jpg

No i taki koniec

Tylko bez tej szlachetności w tle w obliczu zagrożenia 

lol, Ignazz widzę że znowu kwas wyskoczył - przepraszam za tego Millsapa w 17’ 😂

O tym, że George leci to chyba wiedziałeś nawet Ty gdzieś w okolicach grudnia? stycznia? Było wiadome, że będzie trzeba oddać jednego z maxplayerow bez względu na wynik sportowy :) Nie da się grać 4xmax dłużej niż rok, więc na co te pi****lenie? xD 

W wątku poprzednim masz, że odejście było jeszcze przed końcem serii, przy sporym prowadzeniu w głosowaniu, nie jest to gra potrzebna mi w tym etapie życia:) 

O tego przepłaconego emeryta było zresztą więcej zapytań niż pewnie o te Twoje młode gwiazdy, bo 3 inne zespoły też złożyły ofertę, ale Hornets dwukrotnie się wycofali, a Grizzlies złożyli za słabą :) 

Ja ze zwrotu jestem bardzo zadowolony, druga strona myślę że też nie narzeka i nie jest to zespół z aspiracjami na walkę o playiny, tylko legitny playoffowy team :) 

Wiec może zamiast krytykować innych skup się troszkę na swoim zespole i pomyśl jak go wzmocnić a nie jak tylko dbać o finanse, co też łatwo się robi będąc bottom5 zespołem ligi, jak kiedyś będziesz walczył o coś więcej niż wysoki pick to zrozumiesz, że nie tylko excel jest ważny :)