Skocz do zawartości

beGM - Pytania do Radnych (i nie tylko radnych)

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

to zrob tak 

Ball McBride Jones

ale czy ty rozumiesz, ze w ten sposob wprowadzasz w blad innych gm'ow?

ja mam swoja rotacje i tyle. 

i tak cche zeby wygladala moja czesc arkusza, bo tak bede grał 

McBride wraca zaraz?

Jeżeli nie, to nie rób zamętu.

12 minut temu, Alonzo napisał(a):

W Komunikacie jest info że wprowadziliśmy takie cos na próbę w arkuszu - obaczymy czy się przyjmie i jak się będzie sprawdzać.

Oczywiście możesz grać takim graczem tyle ile sobie życzysz, ale GMowie mają sygnał, że takowy gracz gra jednak mniej niż te przysłowiowe 10min w trymestrze.

Tu już kwestia interpretacji, czy głosujący uwzględniają Twoja argumentację, czy nie.

ja to bym wprowadził zasadą malowania czerwonym kasztanów.

i pierwszym ktory by został pomalowany byłby draymond green

dalibysmy innym gm'om wyrazny sygnal, ze to aktalnie typowy kasztan z ujemnym impactem i żeby nie zmylili się jego nazwiskiem na ktorym jedzie

Edytowane przez człowiek...morza

Może bym się i zaśmiał ale przypomniałem sobie że sa GM którzy w sposób uporczywy i powtarzalny odmawiają  robienia opisów. Unikają niektórzy GM tym samym szerszej dyskusji o chociażby minutach gry. Dał bym szanse takiej nowince technicznej. W sumie pomaga ona też tym bardziej roztargnionym w robieniu ocen. A jak to by uruchomiło więcej dyskusji o tych czerwonych graczach to tym lepiej. 

Edytowane przez ignazz

9 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

ja to bym wprowadził zasadą malowania czerwonym kasztanów.

i pierwszym ktory by został pomalowany byłby draymond green

dalibysmy innym gm'om wyrazny sygnal, ze to aktalnie typowy kasztan z ujemnym impactem i żeby nie zmylili się jego nazwiskiem na ktorym jedzie

Urzekła mnie Twoja historia, ale to Mobley dziwnym trafem jest wymieniany wśród tegorocznych zawodów więc tegez;)

Swoją radosną twórczość możesz przedstawiać w opisach, a ideą tych rotacji w arkuszu jest jakaś próba obiektywnego wykazania kto w ogóle grał coś w danym trymestrze.

Każdy pomysł który będzie nam w tym mógł pomóc jest oczywiście mile widziany.

Edytowane przez Alonzo

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
1 minutę temu, january napisał(a):

@Alonzo czas na opisy za długi, a na głosy za krotki w kontekście proporcji.

Głosowanie jest znacznie ważniejsze.

Raczej i tak należy oczekiwać głosowań w łikend w ostatnich dniach na nie. Teraz tez po łikendzie jest jeszcze czas na ostatnie poprawki.

W poprzednim sezonie z powodu małej ilości opisów wydłużaliśmy terminy. Ogólnie względem poprzedniego sezonu ucięliśmy po jednym dniu na opisy w play inach - są 3 zamiast 4.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Raczej i tak należy oczekiwać głosowań w łikend w ostatnich dniach na nie. Teraz tez po łikendzie jest jeszcze czas na ostatnie poprawki.

W poprzednim sezonie z powodu małej ilości opisów wydłużaliśmy terminy. Ogólnie względem poprzedniego sezonu ucięliśmy po jednym dniu na opisy w play inach - są 3 zamiast 4.

O RS mówię, zróbcie głosowanie od 21.04. Jak ktoś spóźniony dorzucić opis to się nic nie stanie. A na głosy im więcej czasu tym lepiej

13 minut temu, january napisał(a):

O RS mówię, zróbcie głosowanie od 21.04. Jak ktoś spóźniony dorzucić opis to się nic nie stanie. A na głosy im więcej czasu tym lepiej

Tak, wiem że o Regularze piszesz, ale dłuższy czas na głosowanie January nie działa. Ogólnie to Ty głosujesz jako pierwszy czy to w 1T, czy to w 2T. W tym sezonie wyglądało to tak (w obu po 16 głosów) :

1T:

4 I - 3 głosy (Twój, Marcusa i mój)

5 I - 1 głos

6 I - 11 głosów

7 I - 1 głos (juz po terminie, ale zaliczony)

2T:

25 II - 1 głos (Twój)

26 II - 1 głos (Ernie)

27 II - 5 głosów

28 II - 1 głos

1 III - 8 głosów

4 dni (w tym łikend) jest ok. W te 2 dni o których piszesz byłby pewnie tylko Twój głos i może jeszcze 1-2 osoby, a większość GMów i tak dopiero w łikend by głosowała. Wrzucisz swoje głosy w czwartek, to i tak będziemy mieli akurat na łikend dyskusje o bilansach. Może @karpik też wrzuci swoje;) 

W dniu 10.04.2026 o 10:04, Alonzo napisał(a):

Tak, wiem że o Regularze piszesz, ale dłuższy czas na głosowanie January nie działa. Ogólnie to Ty głosujesz jako pierwszy czy to w 1T, czy to w 2T. W tym sezonie wyglądało to tak (w obu po 16 głosów) :

1T:

4 I - 3 głosy (Twój, Marcusa i mój)

5 I - 1 głos

6 I - 11 głosów

7 I - 1 głos (juz po terminie, ale zaliczony)

2T:

25 II - 1 głos (Twój)

26 II - 1 głos (Ernie)

27 II - 5 głosów

28 II - 1 głos

1 III - 8 głosów

4 dni (w tym łikend) jest ok. W te 2 dni o których piszesz byłby pewnie tylko Twój głos i może jeszcze 1-2 osoby, a większość GMów i tak dopiero w łikend by głosowała. Wrzucisz swoje głosy w czwartek, to i tak będziemy mieli akurat na łikend dyskusje o bilansach. Może @karpik też wrzuci swoje;) 

Alonzo masz mnie na ignorze albo masz pełną skrzynkę. Odblokuj mnie proszę lub skrzynkę, bo mam ważne informacje dla ciebie na priv. 

Cześć,

prośba o informację jak liczymy graczy typu Siakam ?

Gm pisze w opisie ze zagrał we wszystkich meczach, ja widzę 11 w bbref. 

Czy idąc tym tokiem myślenia JJJ mogl grac w całym t3 a Atlanta robi 25-2 ?

Jak to jest/jak było oceniane wcześniej w poprzednich latach?

Prosba o rozjaśnienie tematu.

9 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Cześć,

prośba o informację jak liczymy graczy typu Siakam ?

Gm pisze w opisie ze zagrał we wszystkich meczach, ja widzę 11 w bbref. 

Czy idąc tym tokiem myślenia JJJ mogl grac w całym t3 a Atlanta robi 25-2 ?

Jak to jest/jak było oceniane wcześniej w poprzednich latach?

Prosba o rozjaśnienie tematu.

Według własnego uznania i rozumu. 

JJJ to chyba sobie zrobił operacje więc kompletnie odrębny przypadek akurat sobie wybrałeś do porównań. 

Edytowane przez RonnieArtestics

8 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Czy idąc tym tokiem myślenia JJJ mogl grac w całym t3

Jeśli mówimy o JJJ co poszedł do JAzz to on akurat nie miał wymyślonej kontuzji tylko w czasie badań medycznych medycy Jazz odkryli mu coś w kolanie . Jakiś przerost. Na własną prośbę zagrał 3 mecze z Jazz bo chciał sprawdzić jak mu się będzie grało z Laurim i Keyonte a potem poszedł pod nóż. Ta operacja by go nie ominęło . Mogli to robić latem ale uznano ,ze lepiej zrobić to teraz by od sierpnia bym mógł brac normalnie udział w treningach Więc nie jestem radnym ale on akurat nie grał bo rzeczywiście miał dolegliwość wymagającą operacji

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Czyli mógłby dograć do końca sezonu jesli grałby o najwyższą stawkę jak rozumiem.

Jeśli rozmawiamy o faktach a nie gdybaniu to nie grał bo musiał mieć operację . Czy uniemożliwia mu całkowicie grę no nie ale fakt jest faktem ,ze było ryzyko ,ze dalsze granie z tym może sprawić większy kłopot. Medycy Jazz chcieli go od razu połozyć na stół. On sam poprosił o możliwosć grania więc ja tylko podaje fakty a gdybanie zostawiam Wam