Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Kings jako jedyni poszli drogą Clippers i oddali swoje assety za Davisa, więc są naturalnym drugim wyborem.

Powiedzmy sobie szczerze, gdyby LeBron dowiedział się, że GM nie poświęcił Russella to już dawno byłby gruby dym w LAL. To jest śmieszne, że Jasiek walczy o RL NBA, a tutaj zupełnie zignorował naturę LeBrona Jamesa i tego co zrobił w Cavs i teraz w Lakers. Po czymś takim żaden Kawhi by tam nie spojrzał, bo od Westa również zażądał ruchów na już, a nie bajeczek o wielkich Huerterach.

1 minutę temu, january napisał:

Jesteś największym hipokrytą. 100 postów jak to wynik ważny, a tu nagle "ch*, lepiej dać hardtankerowi Kawhiego" 

Ja mówiłem o zaorywaniu organizacji kosztem wyniku, gdy to nie było potrzebne. A co przepraszam mieli Kings? Przecież shevcu miał jakieś bottom trzy najgorszych organizacji ligi.

A ty miałeś LAL, dlatego liga dała Ci LeBrona. Tylko ty zamiast go obudować po królewsku to sprzedawałeś swoje wizje. Jakby ludzie wiedzieli, że ty assety będziesz mroził, by sobie cwaniakować na FA to nikt by na LAL nie zagłosował.

A Dinwiddie obiecałeś, że będzie starterem i ważną częścią organizacji. Po czym po pół roku go wymieniłeś, gdzie mógł wtedy trafić na FA i dostać lepszą kasę.

Dobra, kończę temat. Swoje zdanie uzasadniłem wystarczająco.

Jak liga po LeBronie Ci podaruje Leonarda, to będzie śmiech na sali.

A @fluber, które całe FA wspierał Kings teraz się od nich odwrócił i głosuje na Butlera w Lakers i Leonarda w Lakers. Słabo. Nie w takiego człowieka inwestowałem.

2 godziny temu, Eld napisał:

Dodam jeszcze, że wysłanie Leonarda do Kings to będzie piękny prztyczek w nos dla wszystkich zwolenników big market rule u nas i wielka nadzieja na przyszłość dla GMów prowadzących takie teamy.

i sygnal by nie zdobywac mistrzostwa i nie budowac mocnych druzyn :)

Z bólem serca głosuję na Butlera w Lakers, ale to najlepsza oferta.

e: biorąc pod uwagę głosy i reakcję pod tym postem @MarcusCamby to mam wrażenie, że toczysz jakąś prywatną wojenkę z @january Ja też nie przepadam za wieloma jego wypowiedziami, ale no Butler nie powinien się ruszać z LA.

Edytowane przez Lucas

2 godziny temu, ozzy110 napisał:

Odnośnie ofert. Postanowiłem z pomocą Marcusa, że Kyrie w 5 roku dostanie PO

dzięki.

powtórzę ostatni raz, zapomnialem o deklaracji, shit happens. 

niepotrzebnie potem sie unioslem i szukalem innych drog klepniecia dealu, za co sorry.

lepiej pewnie jakbym siedzial cicho, i temat sam by zniknal, ale wiecie, ze lubie wtracic swoje 3 grosze wszedzie, pomimo tego, ze mam swiadomosc c***owych skutkow :P

Edytowane przez człowiek...morza

6 minut temu, Lucas napisał:

e: biorąc pod uwagę głosy i reakcję pod tym postem @MarcusCamby to mam wrażenie, że toczysz jakąś prywatną wojenkę z @january Ja też nie przepadam za wieloma jego wypowiedziami, ale no Butler nie powinien się ruszać z LA.

Mimo akcji z SnT facet z wielkim ego po prostu spuszcza głowę po tym jak GM chciał go wysłać do Raptors. Facet, który chciał własny team będzie pobocznym LeBrona, którego nie lubi. Faktycznie, prywatna wojenka, bo znowu Jasiek spada na cztery łapy, chociaż robił wszystko by przegrać, a LeBron z Paulem już dawno wkurwieni, bo młody chłopak od  Mintza postawieni wyżej.

To jest to RL NBA dla niektórych...

No january dostał niesłusznie LeBrona moim zdaniem i o tym wielokrotnie pisałem, do tego ta promocja DLO, ale nie powinniśmy go teraz karać za ten błąd, bo to przecież nie jego wina. Butler jakoś rok wytrzymał u nas z LeBronem, więc skąd mamy wiedzieć, ze go nie lubi?

2 minuty temu, Lucas napisał:

No january dostał niesłusznie LeBrona moim zdaniem i o tym wielokrotnie pisałem, do tego ta promocja DLO, ale nie powinniśmy go teraz karać za ten błąd, bo to przecież nie jego wina. Butler jakoś rok wytrzymał u nas z LeBronem, więc skąd mamy wiedzieć, ze go nie lubi?

Skoro dostał niesłusznie, to czemu go nagradzasz teraz? Nie widzisz, że Jasiek jest zawsze wygranym tutaj?

Nie jego wina? Przecież on właśnie kolejne FA buduje swoje legacy na kłamliwych narracjach. 

Mam wrażenie, że niektórzy bardziej chcą ukarać człowieka morza niż Jaśka, a to ten drugi robił dużo gorsze ruchy, a koniec końców zawsze wygrywa.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Skoro dostał niesłusznie, to czemu go nagradzasz teraz? Nie widzisz, że Jasiek jest zawsze wygranym tutaj?

Nie jego wina? Przecież on właśnie kolejne FA buduje swoje legacy na kłamliwych narracjach. 

Mam wrażenie, że niektórzy bardziej chcą ukarać człowieka morza niż Jaśka, a to ten drugi robił dużo gorsze ruchy, a koniec końców zawsze wygrywa.

no to pewien paradoks, bo ja tez pobronie jaska.

nie glosowalem za lebronem w lakers.

ale skoro lebron u nas wybral lakers, to ja sie do tego dostosowuje i nie tworze wlasnej alternatywnej rzeczywistosci. 

lebron wybral lakers bo chcial. 

d'agelo podpisal kontrakt z lakers bo chcial.

20 minut temu, Lucas napisał:

Tutaj wygrywają finanse, Butler, jak i LeBron zawsze mogą zażądać wymiany, jak January dalej nie będzie chciał oddać Ingrama za żadne skarby świata...

W ogóle powinniśmy pomyśleć o jakichś głosowaniach żądania wymiany:)

Zresztą myślałem że mamy tu głosować z perspektywy dobra zawodnika, a nie karać jednego czy drugiego GMa za decyzje, które podjęli inni gracze

Samo słowa karać kogoś świadczy o Twoim nieodpowiednim nastawieniu mentalnym i braku choćby szczątków obiektywizmu Marcus. 

Podałem sporo argumentów odnośnie decyzji post-LeBronowych, chociażby faktu, że LBJ zawsze żąda graczy na już jak oddanie Wigginsa za Love czy teraz oddanie wszystkich assetów za Davisa.

Jasiek wybrał wyżej chłopaka Mintza niż swojej agencji i nikt się nie odniósł.

Zamiast lizania się po jajkach i wzajemnych like domagam się kontrargumentów.

17 minut temu, Lucas napisał:

Zresztą myślałem że mamy tu głosować z perspektywy dobra zawodnika, a nie karać jednego czy drugiego GMa za decyzje, które podjęli inni gracze

Samo słowa karać kogoś świadczy o Twoim nieodpowiednim nastawieniu mentalnym i braku choćby szczątków obiektywizmu Marcus. 

O obiektywiźmie mówi ktoś głosujący na gorszą ofertę Qcina.

Nie róbcie Panowie jaj z tej gry.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

O obiektywiźmie mówi ktoś głosujący na gorszą ofertę Qcina.

Przecież Qcin nie prosił mnie o głos czy coś takiego. Różnica finansowa nie jest gigantyczna, a moim zdaniem Khris wybiera grę z Lillardem + na tyle dużo zawdzięcza Bucks (w końcu odkopali jego karierę), że zgodzi się na S&T.

13 minut temu, człowiek...morza napisał:

to, ze jasiek nie atakuje w realny sposob po gwiazdy, to jest spory problem.

natomiast utrata butlera to moim zdaniem kara przesadna do skali czynu. 

argumenty sa znane. intepretacja faktow inna. tyle

Dla mnie to naturalna konsekwencja jego działań jako GMa. To nie jest kara za LeBrona, tylko uboczne koszty jego pozyskania.

A tu niektórzy lekką ręką głosują i na Butlera i na Leonarda w Lakers.

7 minut temu, MarcusCamby napisał:

Dla mnie to naturalna konsekwencja jego działań jako GMa. To nie jest kara za LeBrona, tylko uboczne koszty jego pozyskania.

A tu niektórzy lekką ręką głosują i na Butlera i na Leonarda w Lakers.

ja rozumiem twoje podejscie, znajduje ono dobre uzasadnienie. 

ale ja mam inne, ktore bardziej do mnie trafia.

9 minut temu, january napisał:

Tylko LeBron dostał tu podobną sytuację na przestrzeni sezonu do Cavs'15, tzn ogólnie lepszą.

Lepszego Love'a - Butlera już miał. Zamiast młodego Irvinga ma młodego Russella (+ Ingrama gratis).

Przypomnę, że po AS był taki moment z zdrowym Ingramem, gdzie Lakers w RS po prostu roznosili rywali w pył.

Playoffs? Cóż - nie w pełni formy (bo tak ocenialiście) LJ, kontuzjowany Korver i przede wszystkim kontuzja Ingrama, który kręcił fantastyczne cyferki (+ defensywę) tuż przed zakrzepicą. A mimo to LAL byli o chuowe gwizdki od finałów NBA. 

Team był stopniowo wzmacniany (Shumpert, Korver, teraz Dedmon). Idealni rolesi do wiadomej gry. I nie ma u mnie obiecanek, tylko 13osobowa kadra już licząc Butlera z kasą na 2 pozostałych graczy z wyjątków.

Za Davisa oferowałem Ingrama z 1st rounderami, prospectami, solidnymi zawodnikami - jako oferta wyjściowa, nie moja wina, że Pelicans woleli finalnie wziąć paczkę za AD, za którą nie oddałbym samego BI, z najlepszym prospectem chyba w postaci nie wiem - kozłującego piłkę na 3 metry do góry White'a lub gorszego od Bircha Bamby. 

lecisz w c***a, nie maksymalizujac potencjalu swojej kadry.

to ze masz lepszy sklad od . cavs nie ma tu nic do rzeczy.

chodzi o podejscie.

davis badz leonard badz nawet obaj, powinny byc u Ciebie, nie u mnie. Za pomocą transferów. na FA na nich nie zasluzyles.

pisanie o jakis shumpetach, korverach to zart.

10 minut temu, człowiek...morza napisał:

pisanie o jakis shumpetach, korverach to zart.

No to jest malo smieszny zart.

@january

Russell, ingram, huerter, bruce brown, jerome robinson, chandler hutchison, nic claxton, carsen edwards. 

Lebron to rocznik 84, przyszedl do Ciebie, zrobil 2 runde, widzi ze masz mnostwo assetow i chce grac o mistrzostwo. Zeby lakers mieli jakiekolwiek szanse z tuzami wschodu trzeba oddac wiekszosc tych dzieciakow za wzmocnienia. Inaczej lebron wymusi transfer. 

W rl nba oddali calutka mlodziez jaka mieli i sciagneli davisa, cousinsa, czy danny greena, January, czekamy na Twoje ruchy. Korverem czy shumpertem mozesz lebrona co najwyzej wkurzyc

Edytowane przez fluber