Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Cavs mają pod walkę o tytuł McColluma, Jordana i Love'a w CY (PO; raczej niskie value) pod trade.

Lakers mają pod walkę o tytuł Butlera, 25 mln cap space i Ingrama z Russellem + 2nd tier prospects pod trade'y.

Trochę sam january jest sobie winny, bo wszyscy wiedzą, że prędzej zestretc***e LeBrona niż odda Ingrama, a tak w sumie sportowo też nie byłoby o czym gadać, gdyby chociaż dopuszczał ewentualność oddania anorektyka za coś sensownego na teraz. Nie, żebym to jakoś polecał czy coś, ale fluber może dzięki temu kręcić swoje ''u mnie powalczy o tytuł, a tam musi grać z Ingramami''.

Na pewno dałoby się z Lakers coś ulepić, ale przecież January już sprzedał w tym wątku całą wizję gry LeBrona z Russellem, Ingramem, Huerterem (!),a nawet Damianem Jonesem (!!!).

Jerome Robinson & Kevin Huerter – scouting Lakers działa pełną parą, dwóch graczy wybranych w RL NBA z 13 i 19 numerem w drafcie. Dodatkowo wzięci specjalnie nie tylko  jako BPA, ale i pod skillset/timing (>40% 3pt, nie freshmani). Lakers w RL NBA mają w 14 osobowej kadrze 3 rookies i 3 sopho, więc LJ chyba chce mieć młodzież w rosterze!

Daniel Theis – wstępnie ma być 4 wysokim w rotacji. W Cs pokazał, iż w tej roli to świetna sprawa. Świetna defensywa, trójka, bbIQ, passing, effort – idealny pod względem skillsetu (pod LJ też) i umiejętności wysoki roles z ławki. Szczerze mówiąc to może być najlepszy 4 wysoki w rotacji w naszych rosterach

Damian Jones 

Wstępnie poza rotacją ma u mnie być (5 wysoki), ale kto wie, kto wie. LJ ludzi o nazwisku Jones zawsze lubił.

Przedstawił też swoje plany na FA w postaci podpisania Pau Gasola i zaatakowania na FA nazwisk takich, jak:

Po pierwsze Pau Gasol – dwukrotny mistrz NBA z Jezioranami wrócił do Lakers i w wieku 38 lat bardzo chętnie zakończy tu karierę walcząc jeszcze o tytuł i widząc w wieku 40 lat (zaoferuję mu dłuższą niż sezon umowę) zawieszoną swą 16kę w hali. Nie wiem jakie pieniądze musiałyby go skłonić do opuszczenia LA teraz – 20, 30 mln więcej niż ja zaoferuję? Pau jest pewniakiem do gry w Lakers za dość niską kwotę, taka prawda. No ale Gasol to pewny plan na 3 turę (ewentualnie moja kontroferta w 2). 

A te pozostałe miliony zamierza wydać na kogoś z grupy:

Cousins, Favors, Lopez, Nurkić, Olynyk, Randle (kolejność alfabetyczna) – to wśród nich wybierać Lakers będą swojego wysokiego (lub nawet 2, jakby się wszystko idealnie potoczyło). 
Nie bez powodu obsadę tej pozycji sobie mogę zostawić do II tury.

Próbuje tylko zrozumieć twój tok myślenia.

A odniesienie się do ogólnego postrzegania rzeczywistości przez Ciebie może być tu kluczowe. 

Mój to myślenia jest taki że patrzę na to co się działo w rl a nie próbuję sobie stworzyć alternatywnej rzeczywistości w której to Cavs leją GSW. 

Z tego co mi przedstawiono przy dołączeniu do tej zabawy (pewnie nie tylko mi) to gra miała bazować głównie na rl i tego się trzymam. Chyba że ja coś źle zrozumiałem

"Główną zasadą tworzenia regulaminu ma być naturalnie jak najbliższe odwzorowanie NBA - z tym, że zasady salary (takie jak są w NBA) w regulaminie opisywać będę dopiero jak zabawa na pewno się odbędzie (bo to dość dużo roboty szczerze mówiąc i ni cholery tego na darmo robić ochoty nie mam  ;) )"

Czyli Twoim zdaniem DAJ to nie jest upgrade choćby w D nad Lovem i Dirkiem na centrze?

Komentarze po serii finałowej:

"Też myślę, że z DeAndre Jordanem by to Cabo pewnie wzięli. Albo np. Hassan, który też był do wyjęcia" - MarcusCamby

"imo gdyby Jordan byl w tej serii w CAVS to Lebron mialby jeden pierscionek wiecej  " Qcin

"Ciężko sobie wyobrazić Lebrona zostającego w RL Cavs ale u nas? niewykluczone." Bogut

"Ja dałem wysokie zwycięstwo cavs i po kierunkach zmian gotowy jestem na argumentacje dlaczegonlbj ma zostać wvcavs 

Fluber to poukładał. " ignazz (+ wspominał o DAJ)

Fluber zrobił to czego oczekiwała od niego "liga", zrobił to czego chciałby LeBron (były te surówki o chęci sprowadzenia DAJ przez Króla), więc czemu nagle LeBron nie miałby dać mu roku szansy na mistrzostwo jeśli tak mało ostatnio zabrakło?

Jeszcze sezon się nie zaczął, nie wiemy jak DAJ będzie się prezentował w nowym otoczeniu a tu już widzę wytypowano faworyta do mistrzostwa.

Jest upgradem co nie znaczy że nie zostanie zniszczony na switchach, czy będzie wyciągany na obwód latając za Durantem,Greenem a nawet Dedmonem który dołożył 3 do swojego repertuaru.

Ale w te Wasze dyskusje to mnie nie mieszaj. :grin:

Jakby january, nawet jeżeli kocha Brandona Ingrama nad życie i wzorem Kyliana Mbappe i Ronaldo, ma cały pokój wywieszony jego plakatami - sprzedał ściemę, że może jednak spakuje tą młodzież za niezadowolonego allstara (Kawhi?) to i krótkoterminowo, i długoterminowo Lakers >>> Cavs, bo tutaj nie ma różnicy na teraz (jak podpisze Favorsa czy Cousinsa), a te asssety ma dużo lepsze. A że jest jak jest, to sam sobie Styczniu winny jesteś, że na razie jest na równo i krótkoterminowa opcja Cavs zdobywa poklask. 

No i źle punktujecie tych Cavs razem z Regisem, bo dla mnie krótkoterminowo Cavs i tak nie są lepsi, bo fluberowi udało się kompletnie przemliczeć, że po finałach '17, gdzie Love był słabiutki (z głowy - 16ppg na 53%TS i fatalna obrona) - główną narracją było ''Love nie może grać z Warriors jako PF bo go zabijajo smallballeem", w następnych finałach okazało się, że w ogóle nie może grać naprzeciw Warriros bo go zabijajo switchami (19ppg na 53%TS, a w obronie 59%DFG i 75%DFG pod obręczą, LOL), a tutaj nie dość, że musiałby grać znowu z Warriors, to jeszcze jako PF.

Trzeba było o tym pisać i jednak nie wykluczać pozbycia się tych Ingramów, a nie narzekać, że ktoś tam podejmuje irracjonalne decyzje, skoro podejmujemy je my na postawie m.in. tego tematu. :smile: Aż poczekam do ostatniego momentu z głosowaniem.

Edytowane przez BMF

Nawet jeśli nie był adekwatny to został już wyryty w kamieniu, może i Cavs nie zasłużyli na 4:3 ale taki wynik był w naszej BeGMowi historii i tyle.

Ja to sobie tłumaczę tak, że mała aktywność Tomka oznaczała słabą pracę coacha Warriors w finałach a duża aktywność Flubera oznaczała, że Cavs mają dobrze radzącego sobie coacha, który robi przewagę. "Kara" dla Tomka byłaby w przypadku mojego głosowania większa, gdyby nie post w którym wytłumaczył że ma jakieś ważne sprawy w prawdziwym życiu na głowie i w którym dał jakąś krótką myśl taktyczną dla Warriors

Został wyryty na kamieniu, ale miało na to wiele sprzyjających fluberowi zbiegów okoliczności, które miejmy nadzieję (aktywność gmów poprzez umieszczanie opisów) więcej się nie pojawią. Dodatkowo nieprawdą jest że dołożenie DAJa sprawia że CC są faworytem do mistrzostwa.

Znany z krystalicznej uczciwości GM Lakers nie zamierza okłamywać LJ ;]

W dodatku wciąż ma zajebistą opcję na posiadanie LJ+Butlera+Ingrama i kasy na maksa w 2019r, w związku z czym spokojnie monitoruje sytuację ;>

Jedyna opcja, żebyś za rok z LeBronem miał kasę na maxa, to Butler robi opt-in. Trochę mało realne ;]

wysysfakinasom

1) GSW są tak słabsi bo nie mają Cousinsa tylko Dedmona. Lakers jednocześnie nie mogą się wzmocnić, chociaż ich celem transferowym jest Cousins. Zaczynasz orać się sam fluber.

2) LJ ma walczyć o tytuł i dlatego olewa Hardena, Giannisa i Butlera by rok męczyć się McCollumem, a rok później być w czarnej dupie, bo mu LA ucieknie

3) Wypisywanie fragmentów mojego postu o wizji LJ z Russellem i przypadkowo zapomnienie o fragmencie, gdzie pisane jest, iż DLO nie jest untouchable i przedstawiany jest również jako trade asset i był oferowany w wymianie.

4) Pau Gasol za minimum/room przedstawiany jako big4 w Lakers - aka "próbuję obniżyć możliwości Lakers, ale mi nie idzie."

5) Ciągłe sprzedawanie historii o roku w CLE (gdzie ma gorsze perspektywy na tytuł niż w Lakers już w sezonie 18/19) i pójściu w '19 do LA - chętnie posłucham argumentów czemu miałby iść za rok do Lakers fluber, dajesz.

1) Nie napisałem, że nie mogą się wzmocnić. Napisałem, że to najsłabsza sportowo opcja na sezon 18/19. To dwie różne rzeczy

2) Dlaczego męczyć się? Przecież LeBron już miał okazję sprawdzić się w tej drużynie bez Jordana i skończyło się finałem NBA i porażką w nim 3-4? To nie jest męczenie się. A sportowo Rockets i Bucks to lepsze opcje i przecież sam to napisałem

3) No tak, Russell nie jest untouchable, ale jak pisałeś, jaką widzisz pierwszą piątkę na sezon 18/19 to na pozycji rozgrywającego widziałem w Twojej wizji Russella:)

4) Po tym, w jaki sposób pozbyłeś się jego brata, to ja szczerze wątpię, czy Pau ma ochotę w ogóle patrzeć na Lakers, dopóki nie zmienią GM-a:)

5) Nie ma gorszych perspektyw niż w Lakers w sezonie 18/19. Ingram i Russell to są na ten moment minusowi gracze, zejdź na ziemię. Dlatego, że za rok może po raz ostatni podpisać maksymalny długoletni kontrakt.

DLO Ci oferowałem z dobrymi dodatkami ;>

Skoro uważasz, że DLO to poziom Leonarda to nic dziwnego, że uważasz, że Lakers to lepsza opcja sportowo.

Jedyna opcja, żebyś za rok z LeBronem miał kasę na maxa, to Butler robi opt-in. Trochę mało realne ;]

Skoro January taki nacisk kładzie na odwzorowanie RL NBA, a Butler wprost powiedział, że chce grać z Irvingiem, to biorąc pod uwagę, że Irving nie chce grać z LeBronem, to Butler na pewno nie podpisze umowy z jedynym klubem, do którego na pewno Irving nie będzie chciał przejść, więc kasa na maxa na pewno będzie:)

138/5 za top5 gracza  :o

a tak powaznie jestem ciekaw jakby to mialo wygladac dokladnie.

ze wzgledu na to, ze u nas jest bardzo restrykcyjny system finansowy (wbrew temu z nba), to jestem zdania, ze zawodnicy byliby gotowi do znizek przy okreslonych warunkach 

takze January jak chcesz, to rozpisz. moze mnie przekonasz  ;)

Edytowane przez człowiek...morza