Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, człowiek...morza napisał:

Spoko. To ja tez obiecujuje bagleyowi s5. I od niego zależy czy szanse ta wykorzysta, czy już na etapie obozu przygotowawczego spierdoli. Bo do tego sprowadzają się twoje obietnice. Absurdu. Graczom jak bagley nie obiecuje się s5. W istocie powinno sprowadzać się to do wskazania, czy ma szanse na to s5 czy nie. U ciebie konkuruje z nancem. U mnie z collinsem. Reasumując do kosza te twoje obietnice 

Spoko. To ja tez obiecujuje bagleyowi s5. I od niego zależy czy szanse ta wykorzysta, czy już na etapie obozu przygotowawczego spierdoli. Bo do tego sprowadzają się twoje obietnice. Absurdu. Graczom jak bagley nie obiecuje się s5. W istocie powinno sprowadzać się to do wskazania, czy ma szanse na to s5 czy nie. U ciebie konkuruje z nancem. U mnie z collinsem. Reasumując do kosza te twoje obietnice 

starczyło raz napisać. 

5 razy musiałem czytać to samo, choć Regis dał lepsza ofertę 

14 godzin temu, Szulim napisał:

Niektórzy transferują swoje gwiazdy i odmładzają zespół jak ty - niektórzy próbują ratować ;) 

niektorzy obudowują gwiazdy i ściągaja gwiazdy jak ja. a potem płacą za to, ze wczesniej wykonali zajebista robote, ktora  jak widac nie jest podstawa do kredytu zaufania (via trade request davisa)

niektórzy nie obudowują gwizd i ich nie ściągają jak evitcare i wszyscy jego poprzednicy, a potem nie musza za to placic, bo ludzie przyzwyczaili sie do tego, ze jest c***owo (via brak trade request Janisa)

wychodzi, ze lepiej nic nie robic albo co wiecej, robic c***owo (via odejscie za free mideltona, lopeza, bullocka, haywarda i innych, czy strata pickow, ktore powinny posluzyc sciagnieciu gwiazdy)

zabawne i smutne zarazem, jak prawdziwe sa powyzsze tezy

Edytowane przez człowiek...morza

14 godzin temu, człowiek...morza napisał:

I co mu z tego, skoro nie będzie mógł za rok podpisać nowej umowy:) przecież clue polega na tym, żeby on mógł zwiększyć swoją wartość, aby za rok podpisać lepsza umowę, podpisanie jej z Tobą mu to uniemożliwia. I też nie chcę, żeby wszystko sprowadzało się do tego S5, bo prawdę mówiąc nie wiem czy dla niego nie lepiej byłoby grać z ławki, gdzie miałby być może większą szansę się pokazać. Także istotniejsze są tu minuty, u mnie ich nie braknie, a z każdej kolejnej Twojej wypowiedzi wynika, że nie cenisz go zbyt mocno:) i poza tym wszystkim, ja mu po prostu daje lepszą umowę i taka, której jak sądzę on oczekuje i to powinno być kluczowe. 

29 minut temu, Regis napisał:

I co mu z tego, skoro nie będzie mógł za rok podpisać nowej umowy:) przecież clue polega na tym, żeby on mógł zwiększyć swoją wartość, aby za rok podpisać lepsza umowę, podpisanie jej z Tobą mu to uniemożliwia. I też nie chcę, żeby wszystko sprowadzało się do tego S5, bo prawdę mówiąc nie wiem czy dla niego nie lepiej byłoby grać z ławki, gdzie miałby być może większą szansę się pokazać. Także istotniejsze są tu minuty, u mnie ich nie braknie, a z każdej kolejnej Twojej wypowiedzi wynika, że nie cenisz go zbyt mocno:) i poza tym wszystkim, ja mu po prostu daje lepszą umowę i taka, której jak sądzę on oczekuje i to powinno być kluczowe. 

Clue jest tez takie, ze u mnie zawodnicy zwiększają wartość via poole bridges collins divincenzo i wielu innych. Gm klubu ma nosa do młodych. Młodzi powinni przychylnie patrzeć na szanse otrzymana od organizacji New York knicks, bo wiedza, ze to może być ogromny krok w przód. W rockets na próżno szukać tego typu przypadków. 

Wiec szansa od rockets. Cóż przewiduje, ze to równa się wylot z NBA niebawem. 

W dniu 12.09.2022 o 12:01, karpik napisał:

Nie chcę, żeby to zabrzmiało jakbym pisał w pouczającym tonie, ale głosując nie powinniśmy przydzielać zawodników do poszczególnych drużyn, tak, żeby wszystkim dogodzić, tylko głosować w 100% z perspektywy graczy. Dlatego nie zgadzam się na Damiana Jonesa w Bucks (tak, będę o niego walczył bardzo mocno ;), bo dla niego perspektywy w Dallas są zwyczajnie ciekawsze niż w Milwaukee. Dokładnie to opisałem w wątku bez komentarzy :)

Wiesz, przeczytałem to co napisałeś a argumentach i chciałem skontrować. I pomyślałem - qrna, ten @karpik to nawet przemyślał, sam bym zagrał w te nuty. Jednak później spojrzałem na z perspektywy Damiana Jones'a. Rolesa Damiana Jonesa,  który miał w przeszłości problemy z regularnymi minutami. Te argumenty nie leżą na tej samej półce, gdyby przypisać im wagę czas gry ma 75% reszta to detale. I wtedy wychodzi że te 20-25 min w Bucks to jednak trochę lepiej niż 15-20 w Mavs, a dla rolesa czy walczy o misia, czy podaje mu Trae czy Fultzi nie ma aż takiego znaczenia, argument zdrowotny odpada bo dotyczy też Klebera i Grek po mistrzostwach pewnie będzie więcej dopoczywał, więc te 20 meczy startera 30 min/m na luzie się znajdzie. To nie jest Durant planujący swoją karierę na x lat do przodu, tylko roles, u niego liczą się minuty, bo minuty to przyszłe $$$$$$$$$$$ :) Więc do Bucks :)

22 minuty temu, człowiek...morza napisał:

Kawhi wraca do Knicks.

Melo (to nie tylko zawodnik NYK, ale i "haslem") buduje grunt.

W managmencie klubu panuje przekonanie, że istnieje bardzo duże pole do rozmów na temat powrotu Leonarda za rok. Takim krokiem i kolejnym mistrzostwem niewątpliwie gracz mógłby zapisać się w kanonach historii na wieki.

DLACZEGO W 4:15 TATUM W KOSZULCE BOSTONU?

CZYZBY JAKIS DEAL SIE SYKOWAL?

@Principe ???

Oddałeś Kawhi, kiedy leczył kontuzje. Już się wyrywa, żeby wrócić do słabszej drużyny, w której nie gra PG :)

10 minut temu, Pablo81 napisał:

Oddałeś Kawhi, kiedy leczył kontuzje. Już się wyrywa, żeby wrócić do słabszej drużyny, w której nie gra PG :)

Szkoda komentować. Wymiana Leonarda za pick w drafcie do jednej z najsłabszych drużyn ligi ( no offense) to taki poziom absurdu, że Knicks tylko wymianami mogą pozyskać jakąś gwiazdę. Na FA nie mają już co liczyć, handlując HOF-ami, jak pomidorami na targu. Także Knicksami to akurat nie masz się co martwić.

Teraz, człowiek...morza napisał:

no tak, bo zle miał u mnie... 

Jeszcze Melo ma werbować, któremu okazałeś "akt łaski" dając min kontrakt :)

Btw, w sumie to nawet dobrze się skończyło, że jest Westbrook, nie Wall.

2 sezony temu w pojedynkę wprowadził Wizards do playin (u nas tez) robiąc jakieś chore cyferki, w zeszłym sezonie kontuzje, złe wyniki i kwasy, ale już w LA ustalili sobie, że to Vogel był be. Więc liczę na zdrowie liderów i będzie spoko sezonem Russa :) Big4 + Keldon robiący chore cyferki w tankujacych SAS :)

Co w końcu z tymi ofertami Pels 4,8/2 dla weteranów? Poniżej minimum to jest, więc nie bierzemy pod uwagę? 

Jeszcze jedno. Po przemyśleniu, Olynyk w Mavs to powinien być no-brainer przy takich ofertach jakie się pojawiły i potrzebach tych zespołów (widzę tylko Sixers, którzy mogliby rywalizować, ale wzięli Lylesa turę wcześniej). A tu widzę sporo głosów na Rockets, gdzie pewne jest, że 3 innych graczy z pozycji 4-5 im już wpadnie w tej turze. 

33 minuty temu, Braveheart22 napisał:

Co w końcu z tymi ofertami Pels 4,8/2 dla weteranów? Poniżej minimum to jest, więc nie bierzemy pod uwagę? 

Jeszcze jedno. Po przemyśleniu, Olynyk w Mavs to powinien być no-brainer przy takich ofertach jakie się pojawiły i potrzebach tych zespołów (widzę tylko Sixers, którzy mogliby rywalizować, ale wzięli Lylesa turę wcześniej). A tu widzę sporo głosów na Rockets, gdzie pewne jest, że 3 innych graczy z pozycji 4-5 im już wpadnie w tej turze. 

Dokładnie. Z tego co widzę, to Gay już podpisany, Morris praktycznie też (jednego głosu brakuje) oraz Bagley (brakuje dwóch). Także Rockets już praktycznie mają w składzie Adebayo, Nance, Plumlee, Bagley, Morris i Gay na pozycjach 4-5. Mavs mają Ziona, Davisa, Portera i niedoświadczoną (acz zdolną!) młodzież w postaci IJaxa oraz Reeda. Nie mam pojęcia czemu Olynyk miałby wybrać niepewne minuty w gorszym zespole, zamiast pewnych w lepszym. To niedorzeczne, zwłaszcza, że wczoraj z Mavs podpisał jego kumpel Cory Joseph i z tego co mi wiadomo wysłał mu już 17 smsów, żeby Kelly przyjeżdżał do Dallas i podpisał kontrakt. Lakers wyjebali kilka lat temu Olynyka i oferują mu rolę trzeciego centra, szkoda mi nawet czasu, żeby tłumaczyć czemu Olynyk powinien wybrać rolę backupu Davisa ponad byciem backupem Claxtona i Hartensteina.

Proszę o ponowne przemyślenie sprawy @kuba2419 @shevcu @RonnieArtestics @tangiers @ignazz @ozzy110 @evitacre @fluber

@MarcusCamby Ciebie też w sumie oznaczam, bo Twoje oferty dla Olynyka, Morrisa i Dienga są nieważne i powinieneś w ich sprawie normalnie zagłosować.

Edytowane przez karpik