Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem czy biednie?

Jonas, Irving, Leonard, Porzingis, Barnes, Middleton, Brown, Murray, Randle, Dray, Vucevic, Wiggins - nie ma tragedii, jest z czego rzeźbić, czy stworzyć nowe podwaliny pod Giannisa. Plus brak HC i salary cap oraz już więcej 1stów da pewne mozliwosci

no ale to już zależy od @evitacre co z tym zrobi ;) 

1 godzinę temu, Szulim napisał:

w związku z tym moje podpisy składam:

Harrell - GSW

Drummond - 76ers

Jones - Bux

Olynyk - Mavs

to chyba najbardziej logiczna kolejność podpisów

Nie chcę, żeby to zabrzmiało jakbym pisał w pouczającym tonie, ale głosując nie powinniśmy przydzielać zawodników do poszczególnych drużyn, tak, żeby wszystkim dogodzić, tylko głosować w 100% z perspektywy graczy. Dlatego nie zgadzam się na Damiana Jonesa w Bucks (tak, będę o niego walczył bardzo mocno ;), bo dla niego perspektywy w Dallas są zwyczajnie ciekawsze niż w Milwaukee. Dokładnie to opisałem w wątku bez komentarzy :)

24 minuty temu, Szulim napisał:

Ja wiem czy biednie?

Jonas, Irving, Leonard, Porzingis, Barnes, Middleton, Brown, Murray, Randle, Dray, Vucevic, Wiggins - nie ma tragedii, jest z czego rzeźbić, czy stworzyć nowe podwaliny pod Giannisa. Plus brak HC i salary cap oraz już więcej 1stów da pewne mozliwosci

no ale to już zależy od @evitacre co z tym zrobi ;) 

No właśnie dlatego biednie :D Kyrie nie sadze zeby odpuscil 43 banki w dobrym zespole, gdzie i Klay i Embiid są podpisani. Brown to samo, ma core z Bealem i Bamem na lata.  Kawhi to samo, są PG i Ayton - dla mnie oczywiste extension. Middleton dopiero ściągnięty przez Wolves, nie po to żeby go odpuścić.  Zakładam że @ignazz może rzucic Murrayowi najwięcej kasy przy extension i dodatkowy rok? 

Reszta to szrot, a nie realne 2 opcje. Czyli niby nazwiska są, ale nierealne do ściągnięcia.  Ale no zobaczymy za rok co tam Bucks wymyślą.

Nie porządkuje drużyn wedle dogodzenia GM - myśle jako zawodnik - i widać jakie oferty kto ma na stole, wybieram. 

szanuję walkę o jonesa - jeszcze nie powiedziałem, ze to ostateczne głosy - tak póki co bym sugerował jako agent moich zawodnikom

poczekam jeszcze na argumenty @evitacre w tej kwestii 

@LAF akurat to ile daje BB dla mnie to żaden argument - raczej wolałby zostać w organizacji którą już poznał i dała mu szansę na grę, niż szukać gdzieś indziej 

Godzinę temu, człowiek...morza napisał:

Gdzie on niby będzie miał u cb minuty jak na centrze są adebayo, nance i plumlee?

Jeśli gdzieś może mieć szanse na s5 to u mnie. Adebayo na pewno nie przeskoczy.

Nie mam żadnego PF-a, tutaj miejsca i minut od groma. jeśli to wykorzysta to zostanie w s5 do końca sezonu. 

I nisko go cenisz, skoro wyżej masz Śliwkę, wiem że to Twój syn, ale jednak...:) 

1 godzinę temu, Szulim napisał:

@Regis tu też sie wahałem - na razie dalem za hajsem

Bagley to nie jest jakiś super hot pick na FA - miał szczęście że dostał umowę od DET, ale czy będziesz tam miał opcję na wybicie? Może tak, może nie - póki co chyba jestem bardziej za gwarantowanym hajsem, niż braniem opcji za rok - odrzucenie i min jest chyba bardziej realne, niż wysoka umowa.

Ale jeszcze pomyślę 

edit - masz rację @karpik z tym Olynykiem

w związku z tym moje podpisy składam:

Harrell - GSW

Drummond - 76ers

Jones - Bux

Olynyk - Mavs

to chyba najbardziej logiczna kolejność podpisów 

Ale przecież Bagley tak o sobie nie myśli. On uważa, że jest wart więcej, jest przekonany że w tym sezonie to pokaże i za rok dostanie duża podwyżkę. 

3 minuty temu, Regis napisał:

Ale przecież Bagley tak o sobie nie myśli. On uważa, że jest wart więcej, jest przekonany że w tym sezonie to pokaże i za rok dostanie duża podwyżkę. 

tym bardziej - czy mając takie ego, nie dostałeś żadnej sensownej oferty przez całe FA i na sam koniec dostaniesz w końcu trochę hajsu - nie brałbyś go? 

czy myślisz, że Bagley zjada swoje ego i przekonanie o wielkości, żeby zacząć pracować i się pokazać? no nie wiem :D dla mnie nawet to co napisałeś jest argumentem za tym, żeby wziąć jednak pewny hajs

4 minuty temu, Szulim napisał:

tym bardziej - czy mając takie ego, nie dostałeś żadnej sensownej oferty przez całe FA i na sam koniec dostaniesz w końcu trochę hajsu - nie brałbyś go? 

czy myślisz, że Bagley zjada swoje ego i przekonanie o wielkości, żeby zacząć pracować i się pokazać? no nie wiem :D dla mnie nawet to co napisałeś jest argumentem za tym, żeby wziąć jednak pewny hajs

U mnie dostal 10+10 jakos, ale warunkowo więc spadł. Imo zawiódł się i za rok odrzuca PO, już po całym sezonie w nowym zespole gdzie w RL w Pistons wygladal 100x lepiej niż w Kings.

2 minuty temu, Szulim napisał:

Przecież Bagley miał w pewnym momencie 10mln od Warriors, ale oferta była warunkowa. W RL gra za 13mln. Poważnie chcesz mu zablokować możliwość dostania godziwych pieniędzy na przyszłe FA?

Inna sprawa, że te 3mln od Rockets to żart oferta. Jakbym wiedział, że tak się potoczy sam bym mu dał pełne Room MLE.

16 minut temu, Regis napisał:

Nie mam żadnego PF-a, tutaj miejsca i minut od groma. jeśli to wykorzysta to zostanie w s5 do końca sezonu. 

I nisko go cenisz, skoro wyżej masz Śliwkę, wiem że to Twój syn, ale jednak...:) 

Z niego taki pf w warunkach ligowych bez rzutu jak z koziej dupy trąba. Zwykła ściema z twojej strony i oświadczenia pr-owe

I tak, śliwka jest lepszy aktualnie 

Edytowane przez człowiek...morza

Godzinę temu, Reikai napisał:

Ten Gobert to pol żartem pol serio, cenie go ale to rookie. Nie będzie grał dużo, przynajmniej na początku sezonu. Spokojnie Harrell powalczyć o bycie backupem, Mark może mieć zwiększane minuty w trakcie sezonu w zależności od tego jak będzie wyglądał, ale na ten moment s5 to Looney.

Embiid rok temu zagrał 68 meczów i ma ciśnienie na mvp, nie odpuszcza żadnych b2b itd. Ma też Clarka, bardzo fajny backup. Tam totalnie nie ma minut. Przyjmując ze Embiid 34 min I Clarke 14, to gdzie tu miejsce na Drummonda? Jedynie musi liczyć na kontuzje Biida.

W Warriors Looney będzie grał pewnie 20-25 jak to ma w zwyczaju w RL - tu jest masa minut do obsadzenia. Na ten moment Harrell do GSW, więc na pewno pogra sporo z moimi młodymi, szybkimi, gniewnymi. Przynajmniej na początku sezonu.

Z całym szacunkiem, ale bierzesz jakieś założenia i trzymasz się ich, bo to dla Ciebie korzystne. Musisz niestety brać pod uwagę, że założenia mogą być nieprawdziwe czy to specjalnie czy niespecjalnie.

1. RoCo

Chyba zauważyłeś, że nie ma już go u mnie a był moim głównym PFem jak i działał czasami na C.

Jego nieobecność zwalnia masę minut na PF gdzie głównym/naturalnym kandydatem jest właśnie Clarke, który był jego back upem i czasami też był back upem Joela w zależności od match upów. Także ślepe wrzucanie Clarke jako pierwszego back upu Joela, nie jest zbytnio uprawnione.

RoCo jest teraz u Ciebie, więc możliwe jest, że też parę minut na C może zająć w zależności od match upów, ale tego faktycznie nie wiem.

2. Świeżo podpisany Looney za większe pieniądze, wysoko wydraftowany młody C to nie jest idealne miejsce na minuty. Ale o tym sam nie piszesz, skupiając się na Clarke na C.

3. Harrell

Cytat od Ciebie "spokojnie Harrell może powalczyć o back up". Czyli może powalczyć u Ciebie. U mnie też może powalczyć :)

Do tego zapowiedź zwiększonych minut Williamsa w trakcie sezonu.

Harrella traktuje jako PF/C gdzie widzę go grającego przez jakieś minuty na PF obok Joela, o czym też pisałem w argumentach. Także mogą być minuty i tu i tu i to niezależnie od podpisania Drummonda.

Czy Harrell podpisując z Sixers w realu pokazał, że dla niego najważniejsze są minuty, czy raczej jednak podpis w kontenderze? Wg mnie to drugie, bo minuty pewnie w wielu zespołach miałby większe.

Reasumując:

- Harrell może liczyć u mnie, nawet po podpisaniu Drummonda, na porównywalne minuty jak u Ciebie, nawet jeżeli na mniejsze to nie jest to wielka różnica.

- podpisał z Sixers w realu

- przy całym szacunku do Twojego zespołu, ale wydaje mi się, że trafia do mocniejszego zespołu z którym może o coś powalczyć

Aktualnie w rotacji PF/C mam

Embiid, Clarke, Lyles i może jakieś minuty McDanielsa, którego jednak widzę bardziej na SF.

Na jakie minuty może liczyć Harrell po podpisaniu Drummonda? Nie wiem, nic nie mogę obiecać, ale mogę napisać to samo co Ty - spokojnie może powalczyć o bycie back upem.

Jeszcze jedno, rozumiem, że jakbym przegrał Drummonda to osobiście zrobisz wszystko bym dostał Harrella? Bo na tym polega Twoja argumentacja.

Nie będę umierał za Harrella, przedstawiłem argumenty, sprostowałem Twoje, wybierze jak wybierze.

31 minut temu, Szulim napisał:

Pokrętna logika, dla mnie absolutnie nie do przyjęcia. Zakłada, że mamy do czynienia z zawodnikiem bez ambicji, bez przekonania o własnej wartości. IMO nie ma ku temu żadnych przesłanek, już to napisałem - kolejny sezon jest szansa na odbicie i wysoką umowę za rok. 

23 minuty temu, człowiek...morza napisał:

Z niego taki pf w warunkach ligowych bez rzutu jak z koziej dupy trąba. Zwykła ściema z twojej strony i oświadczenia pr-owe

Nieprawda. Walczę o niego właśnie po to, aby grał u mnie jako S5 PF, bo tutaj mam największe braki. Gdybym go nie uważał za PF to bym szukał innych, jak widać po ofertach to Bagley był w tej turze opcją nr 1 u mnie. 

27 minut temu, człowiek...morza napisał:

I tak, śliwka jest lepszy aktualnie 

Ty po prostu nie cenisz Marvina:) 

34 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Inna sprawa, że te 3mln od Rockets to żart oferta. Jakbym wiedział, że tak się potoczy sam bym mu dał pełne Room MLE.

Cóż, ja mu daję maks tego co mogę, gdybym mógł dałbym więcej. Niemniej - to wciąż finansowo najlepsza oferta dla niego. Nie mogąc polepszyć oferty finansowo próbuje pokazać mu, że zależy mi na nim w inny sposób - miejscem w s5, dużymi minutami i tym, że napisałem już o nim tyle, ile średnio pisze tutaj przez miesiąc:)