ozzy110 Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 1 minutę temu, Lucas napisał: Ok, po prostu kojarzę że było z tym zamieszanie przy chyba Samaniciu? Bo w u nas był wybrany w 1 rundzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Mikal podpisał 90/4, więc u nas nie chciał się na obniżkę zgodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 3 minuty temu, Lucas napisał: Mikal podpisał 90/4, więc u nas nie chciał się na obniżkę zgodzić Więcej nie dostanie w BeGMowych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 XD czyli to 85/4 było całkiem zacne od karpia mowilem ze słuchy jakoby miałby podpisać jakieś 100+ albo 120 to było bzdurą gorzej jak za rok wyjdzie jak inni FA i skończy z jeszcze niższa kasą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 48 minut temu, Lucas napisał: Mikal podpisał 90/4, więc u nas nie chciał się na obniżkę zgodzić W dniu 15.10.2021 o 17:33, Eld napisał: Sorry, tyle razy ile mnie wkurwił Karp to niepojęte, niezliczę ile razy ten ku**on sprawiał, że ciśnienie mi rosło, ale odrzucić 85 baniek? G. mnie obchodzi dyskusja. Kolo na więcej nie zasługuje +/- 10M czyli granica błędu statystycznego. Nawet nie wiem jak to skomentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 ja se nie moge jakiegos normalnego gracza z FA dokooptować zamiast toway? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMM2121 Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Eld napisał: Nawet nie wiem jak to skomentować. 10 milionów to granica błędu statystycznego? Rozwiniesz ta myśl? Abstrachuajc już od tego, ze gość u nas nie wziął zniżki dla klubu, w którym gra jeden sezon (w przeciwieństwie do Real NBA), to imho z hajsem jaki jest za rok na naszym Fa, spokojnie ktoś może przebić ta ofertę, i sypnąć mu nawet te 100 baniek, jeśli tak jak nasi Bulls będą chcieli złożyć szybko contendera, albo osłabić potencjalna konkurencje. Imho z perspektywy gracza odrzucenie, to w tym przypadku była ok decyzja. Edytowane 17 Października 2021 przez MMM2121 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 10 godzin temu, człowiek...morza napisał: ja se nie moge jakiegos normalnego gracza z FA dokooptować zamiast toway? miałeś na to 3 tury FA. skorzystałeś tylko z 1. Odpowiedz sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 13 godzin temu, Lucas napisał: Mikal podpisał 90/4, więc u nas nie chciał się na obniżkę zgodzić Przecież 90 mln w Arizonie to niemal to samo co 85/4 w Teksasie (8% podatku vs 0% podatku). Dodatkowo chyba Bridges w realu nie ma PO w czwartym roku, u nas miał. Daliście dupy i taka jest prawda, a już tłumaczenie, że "jestem na nie, bo w realu jeszcze nie podpisał", to jest dramat, bo nie masz pojęcia jak wyglądają negocjacje w realu, Ty masz po prostu ocenić czy oferta u nas jest dobra czy nie. Jak widać była. Tak czy siak nie mam problemu z tym, że ktoś może mieć inne zdanie niż moje, ale ciekawostką jest to, że 4 GMów było w pierwszym głosowaniu, kiedy dawałem 74/4 na tak, a potem, przy ofercie 85/4 byli na nie To jest kompletnie niepoważne i idealnie pokazuje jak dramatycznie źle wygląda u nas decision making wśród GMów (rzut monetą często byłby lepszym i bardziej sprawiedliwym sposobem podejmowania decyzji). Umowa Otto Portera, Nic Batum za minimum w Lakers, Sexton ze śmiesznym extension to kolejne przykłady, że ludzie tutaj często nie myślą tylko klikają jak leci i choćby jak udoskonalić regulamin, to bez włączenia myślenia nic to nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 16 minut temu, karpik napisał: Przecież 90 mln w Arizonie to niemal to samo co 85/4 w Teksasie (8% podatku vs 0% podatku). Ale w begm podatki są wszedzie takie same ile razy już to omawialiśmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Teraz, RonnieArtestics napisał: Ale w begm podatki są wszedzie takie same ile razy już to omawialiśmy? Szkoły dla synów przyszłych HoF też są takie same wszędzie u nas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Podatek to bzdura akurat w naszej grze nie zmienia to faktu że Bridges powinien podpisać przedłużenie bo 85/4 było bdb ofertą w porównaniu do wcześniejszych propozycji. Zobaczymy za rok, kto wyszedł na tym gorzej a kto lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 3 minuty temu, january napisał: Jesteś pewien że chcesz wskoczyć stricte na markety przy argumentacji przy tym jacy gracze w RL na FA trafiają do LA/NY a jacy do Dallas? Skoro napisałem post na forum e-nba i klinkąłem "Dodaj odpowiedź" to... sam zgadnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 20 minut temu, january napisał: Twój przykład to Bron, który sobie co 4 lata wybierał co chciał - Heat, Cavs, Lakers i nie miało to związku z big marketami. Lakers akurat miało, bo przecież nie przyszedł tam, żeby grać z Ingramem i Ballem. I Ty na tej narracji akurat popłynąłeś, to, że zmieniasz narrację w zależności od potrzeb, to akurat nic nowego. 24 minuty temu, january napisał: Ale jak przeskoczymy stricte na big markety to wiesz, pewnie za 3 lata Ziona stracisz na rzecz Knicks. Niezależnie od wyników. Ok, przekonałeś mnie. Ogólnie ja nie biorę pod uwagę wielkości marketu i tego czy jest ciepło/zimno podczas głosowań, ale warto by to może jakoś odgórnie wytyczne dać co należy liczyć, a co nie. Bo kilka dni temu chyba @Lucas pisał, że bierze pod uwagę markety, to mu napisałem, że 90/4 w Suns to generalnie to samo co 85/4 w Mavs, ale nagle zza winkla wyłania się użytkownik @RonnieArtestics i mówi mi, że markety i stawki podatkowe się nie liczą i ileż można o tym gadać. No, jak widać można, skoro jeden je bierze, a drugi nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Jeden rabin powie tak inny rabin powie nie. Mimo że moi Knicks polaczyli historycznie zajebista przebudowę z big marketem patty millsy wołały pół miliona wiecej w Bostonie. Nie szukajmy logiki zatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 @karpik jesteś jednym z ojców założycieli begm albo jesteś od początku i jednym z pierwszych założeń było ze czynniki pogodowe, podatki i big markety czy ilość ładnych dziewczyn w mieście nie grają roli … że sie dali ludzie nabrać januaryemu wtedy ze szkołą syna lebrona to już nie moja wina. Ale takie były założenia wyraźnie powiedziane, jakby tak nie było to bym sobie wybrał Warriors albo Clippers a nie Pacers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 3 minuty temu, RonnieArtestics napisał: @karpik jesteś jednym z ojców założycieli begm albo jesteś od początku i jednym z pierwszych założeń było ze czynniki pogodowe, podatki i big markety czy ilość ładnych dziewczyn w mieście nie grają roli … że sie dali ludzie nabrać januaryemu wtedy ze szkołą syna lebrona to już nie moja wina. Ale takie były założenia wyraźnie powiedziane, jakby tak nie było to bym sobie wybrał Warriors albo Clippers a nie Pacers Ile razy będziesz powtarzał ta legendę? Nic nigdy nie było wyraźnie powiedziane lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Teraz, człowiek...morza napisał: Ile razy będziesz powtarzał ta legendę? Nic nigdy nie było wyraźnie powiedziane lol Wybacz, że nie będę szukał postów sprzed 6 lat ale jestem pewien ze pytałem o to zanim dołączyłem do gry i wtedy od samego januaryego chyba było info ze nie gramy na bigmarkety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 No a ja jestem pewien że to pitolenie jest powtarzane od 5 lat bez żadnego potwierdzenia. Więc przestań powtarzać że to pewnik, bo nigdy nic nie zostało takiego napisanego. Każdy ma wolność w ustalaniu własnych kryteriów i tylko to było ustalone. Też gram od początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 12 minut temu, człowiek...morza napisał: No a ja jestem pewien że to pitolenie jest powtarzane od 5 lat bez żadnego potwierdzenia. Więc przestań powtarzać że to pewnik, bo nigdy nic nie zostało takiego napisanego. Każdy ma wolność w ustalaniu własnych kryteriów i tylko to było ustalone. Też gram od początku To liczą się te podatki i pogoda czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi