Tomek9248 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ja w sumie też powiem zupełnie poważnie i bez złośliwości. Jeśli Embiid dostanie maksa od kogoś w formie 3+1 a Tecu dalej będzie chciał mu pożydzić milionów to dokładam kolejną 1/29 agenta Joela, która mówi, że Joel pakuje manatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) a widzę, że ponoć Tecu daje 148/5 przy maksie z rynku 131/4. To jest oczywiście żart ogromny i - o ile to nie taka sobie opowiastka przed reofertą - nie ma możliwości żebym ja za tym zagłosował. Mówię od razu żeby nie było później pretensji. Natomiast w przypadku wyrównania go przez Sixers też nie wyobrażam sobie, żeby do CY Joel chciał się zabijać na boisku dla organizacji, która robi mu pod górę. 148/5 od Sixers = 29,6 na rok 131/4 = 32,75 na rok Co kurde? Edytowane 11 Lipca 2018 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Embiid w rl nawet by się nie zastanawiał tylko brał QO. Tecu ma farta, że u nas tak to nie działa i pewnie wyrówna maxa, którego Embiid dostanie od kogos innego i wszystko rozejdzie sie po kościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 (edytowane) Embiid w rl nawet by się nie zastanawiał tylko brał QO. Tecu ma farta, że u nas tak to nie działa i pewnie wyrówna maxa, którego Embiid dostanie od kogos innego i wszystko rozejdzie sie po kościach. Myślę, że się nie rozejdzie i nikt o tym nie zapomni. Co powinno cieszyć Bucks i Knicks. A na poparcie tego masz Kyrie, za którego obecność Cavs tracili W. Edytowane 11 Lipca 2018 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Nie wiem czy się rozejdzie, bo najkorzystniejsza oferta po tych jazdach to dla niego 2+1. Po dwóch latach da dyla z Sixers a w 2020 wszyscy beda mieli praktycznie kase a Tecu wcale nie bedzie w komfortowej sytuacji. Jak dla mnie mozna dusic grosza ale bez przesady. Jak masz trzy gwiazdy jak Joel Klay i Ben to starasz się tego nie spitolić a tu chemia się popsuła. W przypadku braku 4+1PO bede glosował za jakimś 2+1PO by uwolnić Joela z niewoli.... Przykład Jokicia pokzuje co robi organizacja gdy wierzy w swojego gracza. Kontroferty sa takie sobie, najwieksza zabawa bedzie w czasie reofert. Dnc nawet jezeli przeplacil Gordona to minimalnie. Bo ktos te 20/21 by mu dal w czasie reofert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 A Ty nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 JAKO, ŻE TRWAJĄ "KONTROFERTY" MAM WAŻNE OGŁOSZENIE - NIE MOŻNA SKŁADAĆ GRACZOM RFA UMÓW 1+1 (2 LETNIA UMOWA BEZ OPCJI W KONTRAKCIE TO MINIMUM - WEDŁUG NBA CBA). Rada jeszcze musi się ogarnąć co z tym zrobić (sam znalazłem błąd jak coś , przy mojej - błędnej ofercie dla Capeli, jak widać nikt tego nie wiedział, ja także). ale chodzi o to by nikt nie składał błędnej kontroferty. Ma się rozumieć, że Capela tym samym nie dostał żadnej oficjalnej oferty w pierwszej turze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 1+1 nie można. Ale 2-letni max (bez opcji można). I liczę, że ktoś taki rzuci. a 2+1 mogę czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 a 2+1 mogę czy nie? Możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Dobra, pożartowaliśmy, pośmialiśmy się z tego Embiida, ale bądźmy szczerzy, nawet Embiid nie jest tak głupi, by wziąć krótszy kontrakt zamiast dłuższego, po tym jak rozegrał 93 mecze przez 4 lata i to niezależnie od tego, jak zły jest na Tecu. Jak Tecu da mu pięcioletniego maxa to go weźmie, a jak nie to weźmie 4-letniego maxa od kogokolwiek, chociażby od Lakers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ja na miejscu Emblida również bym wziął maxa, ale że Embldiem nie jestem, nie mam jego ego, a historia pokazuje, że zawodnicy odrzucali wysokie oferty, nie pozostaje mi nic innego jak zagłosować nad 2+1 z PO bądź QC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Ma się rozumieć, że Capela tym samym nie dostał żadnej oficjalnej oferty w pierwszej turze? Podpinam się pod pytanie shevcu, bo cisza w temacie... Czy można zatem składać kontroferty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Podpinam się pod pytanie shevcu, bo cisza w temacie... Czy można zatem składać kontroferty? Termin składania kontrofert minął wczoraj przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Rzeczywiście, myślałem że termin mija dziś. Ja jakby coś ofertę złożyłem, chciałem ją jeszcze edytować, ale rozumiem że już za późno. Rozumiem, że te oferty za Capelę są ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Julek wrzucał te kontroferty czy nikt tego nie wysyłał? Rzeczywiście, myślałem że termin mija dziś. Ja jakby coś ofertę złożyłem, chciałem ją jeszcze edytować, ale rozumiem że już za późno. Rozumiem, że te oferty za Capelę są ważne. Nie ma żadnej legalnej oferty za Capelę więc na moje oko nie masz musu na razie z wyrównaniem go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Julek wrzucał te kontroferty czy nikt tego nie wysyłał? Nie ma żadnej legalnej oferty za Capelę więc na moje oko nie masz musu na razie z wyrównaniem go. Nie wrzucał jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 no jeśli oferta z 1 fazy za Capele jest nieważna no to nie ma do czego składać kontroferty i o Clincie będzie można porozmawiać dopiero w w 2 turze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MJ1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Oficjalne stanowisko Rady w sprawie FA: 1) Tak jak to jest w rl NBA (według CBA) gracze mają prawo wziąć QO jeśli uważają, że inne złożone oferty ich nie satysfakcjonują (casus Noela w zeszłym roku), więc u nas przy każdym graczu w głosowaniu pojawia się opcja QO, o ile dany GM ją przedstawił (nie zrzucił capholdów do RFA). Wprowadzenie tej opcji już w 1.turze na pierwszy rzut oka wygląda bezsensownie, ale nawet Noel miał opcję wzięcia czegoś większego, a także, o czym więcej już za chwilę, oferty 1+PO są niezgodne z CBA. 2) Oferty 1+PO dla RFA oraz 4+PO w przypadku Jokicia są niewłaściwe, lecz można je skorygować jako oferty odpowiednio 2 lata (bez żadnych opcji - w reofertach można oczywiście przebić np. do 2+PO) i 5 lat w pełni gwarantowane (bez PO) u Jokicia. Niech dani GM-owie to ogłoszą po prostu Jak coś przekręciłem, to przepraszam i proszę, żeby ktoś z Rady mnie poprawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Oficjalne stanowisko Rady w sprawie FA: 1) Tak jak to jest w rl NBA (według CBA) gracze mają prawo wziąć QO jeśli uważają, że inne złożone oferty ich nie satysfakcjonują (casus Noela w zeszłym roku), więc u nas przy każdym graczu w głosowaniu pojawia się opcja QO, o ile dany GM ją przedstawił (nie zrzucił capholdów do RFA). Wprowadzenie tej opcji już w 1.turze na pierwszy rzut oka wygląda bezsensownie, ale nawet Noel miał opcję wzięcia czegoś większego, a także, o czym więcej już za chwilę, oferty 1+PO są niezgodne z CBA. 2) Oferty 1+PO dla RFA oraz 4+PO w przypadku Jokicia są niewłaściwe, lecz można je skorygować jako oferty odpowiednio 2 lata (bez żadnych opcji - w reofertach można oczywiście przebić np. do 2+PO) i 5 lat w pełni gwarantowane (bez PO) u Jokicia. Niech dani GM-owie to ogłoszą po prostu Jak coś przekręciłem, to przepraszam i proszę, żeby ktoś z Rady mnie poprawił 1. Już kombinujecie, ale spoko. Zawsze będę głosował przeciw QO bo nikomu nie wyszło to na dobre. Rozumiem sytuacje Embiida ale bez jaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 1. Już kombinujecie, ale spoko. Zawsze będę głosował przeciw QO bo nikomu nie wyszło to na dobre. Rozumiem sytuacje Embiida ale bez jaj... Chyba powinnismy przemyslec wzorem nba przeglosowywanie takich rzeczy wiekszoscia 2/3 glosow. Bedzie bardziej przejrzyscie a poza tym bedziemy bardziej na biezaco ze zmianami w regulaminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi