Skocz do zawarto艣ci

Jazz: trade czy nie?

Greg00

Rekomendowane odpowiedzi

oddam kazdego z naszych oprocz dwilla i booza za kogos kto broni! mamy dobr膮 druzyne ale i tylko dobr膮. szkoda zeby przez nastepne 10 czy tam 5 lat nabijali zwyciestwa jak w latach 90tych i nie potrafili nic zdzialac w PO. oconorze widzisz to wiec dzialaj. mamy wielu niezlych zawodnikow ktorych mozna wymienic. boston pokazal ze ta liga jest taka ze jesli masz tylko paru sper zawodnikow to potrafisz niezle jechac. my mamy dwoch wspaniach ale nastawionych na atak dwilla i booza. oni sa fenomenalni ale zeby to sie wyruwnalo musimy miec C z prawdziwego zdarzenia, ktory umie tylko dobijac po innych w otaku i pakowac po ofensywnych zbirkach ale za to w obrnie zeby straszyl, zbiorki ibloki!!! no i oczywiscie SGiSF. jeden z nich rowniez musialby byc dobrym D przy czym drugi musi trafiac z pol i z dystansu. wtedy bedziemy mieli odpowiednia mieszanke, jaka maja sas i inne. a czy jestesmu niepoukladani? nie wiem, ale skoro gramy tym skladem juz ponad sezon a nieco innymi ale z tymi samymi ludzmi od 3 to nie wydaje mi sie. poza tym atak jest swietny.wiec tam umi膮 sie pouk艂adac?nawet atak jest za swietny bo traci rzuty ak i brew na rzecz np memo ktory moglby byc defensywnym centrem. to jest i bedzie 艂adny sezon z wieloma zwyciestwami, jak w pierwszej polowie lat 90 aler jak oconor osi膮dzie na laurach a miler nie wysup艂a na jeszcze co艣, ponad norme, to zostaniemy na tym polapie. historia sie powtarza i stockton z malonem tez grali w PO o pietruszke, dopiero prpzy hornacku i po wielu probach i z ogromnym doswiadczeniem (10letnim) potrafili zajsc do fina艂ow. pozdrawiam wszystki, jasne ze mozna sie bawic i ogladac jazz ale w PO z taka obrona to moga max pierwsza runde przejsc a jak widac ich obrona sie nie poprawia a nawet pogarsza (okur,milsap). tyle z mojej strony. bez ruchow bedziemy mieli 艂adna i fajna druzynke ktora bedzie miala te 60% w sezonie i czasem wyra z najlepszymi ale w PO bedzie polega艂a. pozdro

my艣l臋, 偶e czas najwy偶szy ju偶 za艂o偶y膰 ten temat a jako wst臋p pos艂u偶臋 si臋 dzisiejszym komentarzem hmm z naszej strony

Jazz przegrali w tym sezonie na razie 3 mecze z potentatami (SAS, Dallas i Houston), b臋d膮c wyra藕nie gorszymi w ka偶dym z tych mecz贸w, trac膮c w ka偶dym po ponad 100 pkt...pytanie jest takie czy to ju偶 oznacza, 偶e nale偶y zrobi膰 trejd Memo? zapewne nie oznacza艂oby, bowiem te 3 mecze to tylko ma艂a cz臋艣膰 ci臋偶kich mecz贸w z pot臋gami zachodu, kt贸re rozegraj膮 w sezonie Jazz.....nie oznacza艂oby jednak, gdyby nie fatalna obrona Utah, obecnie 18-najgorsza defensywa NBA....defensywa dru偶yny, kt贸ra by艂a przecie偶 w czw贸rce najlepszych w zesz艂ym sezonie...

Jazz w meczach, w kt贸rych pozwalaj膮 rywalom rzuci膰 powy偶ej 100 punkt贸w maj膮 bilans 4-7....oznacza to, 偶e tylko jeden jedyny raz (z Clevaland 99:94) przegrali powstrzymuj膮c rywali na poziomie <100 punkt贸w....wygrane w 9 innych takich przypadkach m贸wi膮 jasno gdzie le偶y klucz do zwyci臋stw

i tu jedno jest pewne - atak Jazz funkcjonuje jak 艣wietnie naoliwiona maszyna...mamy obecnie 3-najlepszy atak NBA, bijemy si臋 z Phoenix (potentatem NBA) o pierwsze miejsce w najwi臋kszej liczbie asyst i najlepszej skuteczno艣ci....to jako drugi czynnik wskazuje na to, gdzie le偶y problem....i dlaczego mo偶emy sobie pozwoli膰 sobie na oddanie Memo

pomimo nawet utraty tych 12 punkt贸w i konieczno艣ci zmiany stylu gry w ataku o czym pisa艂em w innym temacie (defensywa rywali b臋dzie mniej rozci膮gana, by膰 mo偶e Boozer b臋dzie musia艂 gra膰 przeciw PFom a nie najcz臋艣ciej centrom)....potrzebujemy kogo艣, kto zablokuje 2 rzuty w meczu, zmieni kilka innych i w co drugim/trzecim meczu uzbiera na swoim koncie 10 zbi贸rek, w tym kilka ofensywnych...

oto lista kandydat贸w, kt贸rzy wydaj膮 sie spe艂nia膰 te za艂o偶enia, z klubami kt贸rych O'Connor powinien rozpocz膮膰 pertraktacje z za艂o偶eniem, 偶e gdyby by艂a taka potrzeba, do dorzucenia do Memo (kontrakt $8,5 mln, jeszcze 2 lata) jest ka偶dy opr贸cz Williamsa, Boozera, Brewera i Millsapa:

:arrow: Samuel Dalembert, chyba najlepszy kandydat w ca艂ej NBA...niskie IQ ale dobre umiej臋tno艣ci obronne i przyzwoita gra w ataku..kontrakt $9,7 na jeszcze 4 lata, 26 lat, 11ppg/8,6rpg/2,2bpg

:arrow: Darko Milicic - drugi najlepszy wg mnie kandydat...Serb robi spore post臋py odk膮d przeni贸s艂 si臋 do klub贸w, w kt贸rych mo偶e gra膰..wci膮偶 ledwie 22 lata a ju偶 5 sezon w NBA...obecnie ju偶 7,7ppg/6,7rpg/1,9bpg...obecnie $6,5, kontrakt na jeszcze 2 lata

:arrow: Brendan Haywood - 28 lat, 9,1ppg/10,1rpg/2,0bpg....$5 i jeszcze 2 lata..kolejny kandydat idealny

:arrow: Joel Przybilla - 28 lat, 4,8ppg/6,7rpg/1,2 bpg, obecnie $5,8, kontrakt na jeszcze 3 lata

:arrow: Ben Wallace (?) - 33 lata, 5,1ppg/9,1rpg/1,6bpg, $15,5, kontrakt na jeszcze 2 sezony...Bulls mog膮 by膰 z niego nieco niezadowoleni

:arrow: Jeff Foster - 30 lat, 7,1ppg/9,5rpg/0,3bpg....dobry zbieraj膮cy, niski kontrakt $5,7 i jeszcze jeden rok

:arrow: Chris Kaman - 25 lat, 18,8ppg/13,8rpg/3,0bpg...$8,6 i jeszcze 3 lata...tak nisko bo jego wyci膮gni臋cie z Clippers jest raczej nierealne..cho膰 mo偶e dorzucenie AK i do艂膮czenie 3 klubu mog艂oby to zmieni膰

:arrow: Dan Gadzuric - 29 lat, 2,5ppg/3,5rpg,0,5bpg...$5,8 i jeszcze 3 lata...walczak, kt贸ry m贸g艂by by膰 odpowiedzi膮 na nasze wszystkie bol膮czki

to tylko cz臋艣膰 centr贸w jacy przychodz膮 mi na razie do g艂owy - ka偶dy z nich wni贸s艂by warto艣膰 dodan膮 do obrony Jazz i praktycznie ka偶dy by艂by do wyci膮gni臋cia ze swojego obecnego klubu gdyby Jazz zg艂osili si臋 do niego z ciekawym pakietem lub pokombinowali trejd z 3 zespo艂em..w ka偶dym razie zapyta膰 by nie zaszkodzi艂o...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Gadzuric - ok. facet broni solidnie, zbiera te偶 dosy膰 dobrze i potrafi blokowa膰. ale... ma wysoki kontrakt i za Okura bym go na pewno nie wymieni艂. jak by by艂 w pieni膮dzach Collinsa, bra膰 z otwartymi r臋kami.

Foster- nie umie blokowa膰. a w Jazz w艂a艣nie takiego trzeba co by postraszy艂 blokiem.

o Przybilli ju偶 sam wspomina艂em kiedy艣. to solidny defensor i moze spokojnie mie膰 blok dwa na koncie w czasie meczu. na zmiennika dla Okura wymarzony facet.

Haywood- hmmm... to problematyczny cz艂owiek. konfliktowy i jakos mentalnie nie pasuje do Jazz.

Kaman- tego widz臋 w Jazz. mieliby艣my najlepsz膮 tablice w ca艂ej lidze.

co do pozosta艂ych jakos nie bardzo ich widz臋 w Utah. a z moich typ贸w to S. Hunter- obecnie kontuzjowany, ale solidny wysoki, potrafi膮cy blokowa膰 i skutecznie wyeliminowa膰 gro藕nych wysokich graczy przeciwnik贸w.

Mhim- solidny 艣rodkowy za nie tak wielk膮 kas臋. tylko jego trzeba by艂o bra膰 gdy by艂 wolny w lecie.

poza tym wydaje mi sie 偶e potrzeba drugiego 艣rodkowego. Okur na razie powinien zosta膰 w Jazz. jak nie trudno zauwa偶y膰 co roku kt贸ry艣 z czo艂owych Jazzman贸w ma kryzys formy, albo zwyczajnie zawodzi(Boozer ci膮g艂e kontuzje, AK w tamtym roku by艂 cieniem samego siebie, a teraz Okur) ale to zawodnik kt贸rego warto dalej mie膰 w swoich szeregach.

innym problemem jest brak solidnego zmiennika dla D-Willa. piszecie 偶e Hart jako艣 przecholuje pi艂k臋 i jako艣 j膮 rozegra. wida膰 jak brakuje kogo艣 takiego jak Fisher. przyda艂 by sie solidniejszy rozgrywaj膮cy. mi osobi艣cie podoba sie gra Arroyo i bardzo ch臋tnie bym go widzia艂 w Utah z powrotem . wolny jest Boykins, a to naprawde ciekawy zawodnik.

podsumowuj膮c chyba par臋 zmian musi nast膮pi膰. do listy zawodnik贸w nie do sprzedania do艂o偶y艂bym jeszcze jednak AK i Okura mimo wszystko. to 偶e gra teraz s艂abiej nie znaczy 偶e po po艂owie sezonu nie b臋dzie mia艂 statystyk 16pkt. 8 zb. przychodz膮c do Jazz te偶 nie gra艂 偶adnej rewelacji, a jednak z czasem rozkr臋ci艂 si臋. po prostu potrzebny jest dobrze broni膮cy 艣rodkowy i kto艣 na rozegranie co trzyma艂 by gre gdy Deron odpoczywa, lub nie idzie mu.

Odno艣nik do komentarza

Delambert - robi fajne statystyki, ale mysle ze sa one troche efektem braku u艂ozonego stylu gry 76ers, nie potrafie go sobie wyobrazi膰 w Jazz, chyba bylby jakis szybki konflitk z Sloanem, ale.. gdyby sie udalo go utemperowac, zmusi膰 do nauczenia kilku jazzowych zagrywek... cud miod i orzeszki

Milic - ciagle mi sie kojarzy z takim troche nieporadnym olbrzymem, za dwa czy trzy lata bylby idealny, ale teraz nie jest, a nam jest potrzebny kto艣 do gry od zaraz wi臋c .. 偶egnamy

Haywood - idelany dla mnie, Paul mowiles co艣 o jego problemowo艣ci, ale to chyba Thomas jest przyczyn膮 tego konfilktu a nie Hay, dobre staty, fajny kontrakt czego偶 jeszcze trzeba? ta, szcze艣cia zeby go Wizz oddali

Przybilla - super tylko to jest jak dla mnie kandydat na zmiennika a nie podstawowego centra, ale jakby za niego Blaz do艂ozyli jeszcze Jacka.. mielibysmy obie dziury zalatane

Wallace - bez marze艅 panowie, swoja droga i tak bym go nie chcial, za duzo trzeba byloby za niego oddac

Foster - bleee

Kaman - z nim po Misia idziemy, tylko nie da rady go raczej wyciagnac z Clipps, przy po艂amanym Brandzie chyba nie ma po co podchodzi膰

podrzuce jeszcze pare nazwisk: Bogut, Diop, Dampier, Skinner?

Odno艣nik do komentarza

podrzuce jeszcze pare nazwisk: Bogut, Diop, Dampier, Skinner?

fakt, zapomnia艂em o Bogucie, tak偶e niez艂a opcja, ju偶 jego nazwisko pojawia艂o si臋 kilkukrotnie na naszym forum...pytanie tylko czy nie jest za s艂abym obro艅c膮 (mam troch臋 zastrze偶enia do jego atletyzmu) cho膰 w tym roku ma imponuj膮ce 2,3 bpg...do tego 12,3ppg i 8,7rpg - bra艂bym w ciemno...wci膮偶 na rookie kontrakcie ($5) i tak jak D-Will jeszcze jeden rok....miodzio bior膮c pod uwag臋 styl gry i kolor sk贸ry :P

o Diopie my艣la艂em, 偶e ale to tylko ewentualnie jako backup, troch臋 brakuje mi u niego jednak IQ.....o Dampie nawet nie pisa艂em, bo nie wierze, by Mavs zechcieli go odda膰, a ju偶 na pewno nie za Okura..Skinner to cienizna straszna, nawet nie ma co si臋 rozwodzi膰, bo ja jednak my艣l臋 o podstawowym centrze ze Memo, jako backup贸w ju偶 mamy go艣ci (Fess w ostatnich dw贸ch meczach Flash 22p/8rb/3bl i 21/7/4 :shock: )

o i oczywiscie SGiSF. jeden z nich rowniez musialby byc dobrym D przy czym drugi musi trafiac z pol i z dystansu.

zapomnia艂em sie odnie艣膰 do cz臋艣ci o strzelcu - tu akurat uwa偶am, 偶e 偶adnych wymian ju偶 nie nale偶y robi膰...Brewer dosta艂 20 mecz贸w i pokaza艂, 偶e gra膰 potrafi, a偶 strach pomy艣le膰 jak si臋 rozwinie po sezonie-dw贸ch takiej gry...nie zapeszaj膮c wygl膮da 偶e b臋dziemy mieli drugiego Howarda czy Iguodal臋..jego problemem jest chyba tylko to, 偶e bior膮c pod uwag臋 jego kiepski rzut to on raczej jest jednak tr贸jk膮 a ta jest w Jazz dla niego zamkni臋ta (na razie?)....jako uzupe艂nienie mamy zawodnika - to jest Almond..kto wie, mo偶e jeszcze w tym sezonie dostanie szans臋, bo w D-League na razie wymiata i nie jest w og贸le jakim艣 przypadkowym ma艂ym talentem jak Miles, tylko go艣ciem z uznan膮 przesz艂o艣ci膮....25ppg w ostatnim sezonie w NCAA, teraz po dw贸ch meczach 22ppg w NBDL (rzuci艂 28 i 16pkt) - go艣膰 umie gra膰, nie ma te偶 19 lat a prawie 23 i fajnie by by艂o gdyby ju偶 teraz m贸g艂 zademonstrowa膰 swoje umiej臋tno艣ci...nawet je艣li jednak to si臋 nie stanie to i tak wierz臋, 偶e w przysz艂ym sezonie b臋dzie wymiata艂 tak jak teraz Brewer i kto wie, kto wie czy nie b臋dzie nam r贸s艂 taki ma艂y Redd
Odno艣nik do komentarza

no ale strzelec trojkowy by sie przyda艂 i to taki ktory mial by miejsce w pierwszej piatce i mial by okazje rzucac, delambert z tego grona co wypuisa艂es greg jest chyba naj fajniejszy i efektowny typ jest ale tez ciezko powiedziec czy byl by jakims wzmocnieniem bo on ma super mecze a pozniej totalnie beznadziejne( co zreszta podsomowali trafnie komentatorzy na espn recenzujac jego wystep w ktorym mial 20 ptk i mowili jak dzis mial taki mecz to w nastepnym nie ustrzeli nawet dychy i sprawdzam jego staty z nastepnego spotkania i faktycznie 3 ptk. to taki zawodnik jest) ja jestem wielkim fanem millsapa mysle ze ten chlppak moze cos naprawde wielkiego osi膮gnac w swojej karieze wiec zal mi ze grzeje lawe booza wiadomo wymieniac bylo by glupie i bezsensu wiec dla paula miejsca nie ma dlatego foruje od paru dni rozwiazanie w ktorym booz by gral na centra a millsap na pf. nie wiadomo jak by to wyszlo ale sprawdzic by mozna.

Odno艣nik do komentarza

mowa o wzmocnieniu obrony,a chce sie pozby膰 AK... to troszk臋 nie dorzeczne. to w tej chwili najlepiej broni膮cy zawodnik w Utah. fakt, graj膮 podobnie z Brewerem i potrzebny jest dobry strzelec za trzy, wi臋c jest Almond. ch艂opak najprawdopodobniej zajmie miejsce Giricka w przysz艂ym sezonie. rzut ma ciekawy i chyba jest bardziej perspektywiczny od Milesa.

wracajac do tematu Okura, to jeden z najlepszych strzelc贸w Jazz za trzy. fakt broni bardzo marnie, ale dobrze uzupe艂nia sie z Boozem, potrafi nieraz wygra膰 mecz. uwa偶am 偶e potrzebny jest drugi 艣rodkowy, taki bardziej nastawiony na defensywe, mog膮cy spokojnie gra膰 po 20-30 min gdy zachodzi taka potrzeba. w艂a艣nie Przybilla by艂by idealnym kandydatem.

z zawodnik贸w kt贸rych bym sie pozby艂 to : Giricek, Harpring ( ten kontrakt i to zdrowie to powody) Collins, Miles, Hart. cho膰 nie koniecznie wszystkich, jedynie gdy by to przynios艂o ko偶ystne transfery dla Jazz.

natomiast nie widz臋 logicznej przyczyny pozbywania si臋 Milasapa, to by by艂o szale艅stwo. ch艂opak gra solidna koszyk贸wke. fakt moze i troche sie marnuje,ale jest potrzebny w Jazz. daje si艂臋 z 艂awki, a ta nie jest zn贸w jaka艣 za mocna.

Odno艣nik do komentarza

A wi臋c tak: na pytanie z tytu艂u odpowiedzia艂bym : TAK. Ostatnie mecze s膮 tego 艣wietnym przyk艂adem. Brakuje nam po prostu defensywy. A 偶e tej nie znajdziemy raczej u naszych zawodnik贸w, trza w takim razie szuka膰 gdzie indziej.

No tak fajnie si臋 m贸wi, gdyba, ale tak naprawd臋 nasze tutaj rozm贸wki mog膮 by膰 pustymi listami 偶ycze艅, je艣li nic nie zrobi Kevin O'Connor - tak ten sam, co ostatnio ma nosa do zawodnik贸w wybieranych w drafcie. Niestety musi zrobi膰 jeszcze jedn膮 rzecz mo偶liwe, 偶e najwa偶niejsz膮, zatrudni膰 w艂a艣nie centra-defensora. (ten akapit - takie moje ju偶 delikatne podenerwowanie ;) )

Co do zawodnik贸w, kt贸rzy zostali wymienieni chyba ju偶 nikogo nie trzeba dodawa膰 (naprawd臋 sporo ich). W tym zbiorowisku pojawi艂o si臋 wiele ciekawych nazwisk, z kt贸rymi nasza trumna, sta艂aby si臋 prawdziw膮 trumn膮, a nie o偶ywieniem dla wielu zawodnik贸w jak to si臋 dzia艂o rok temu i jak si臋 dzieje nadal. Bardzo fajnie uj膮艂 za艣 dru偶yn臋 Jazz hmm: poza tym atak jest swietny.wiec tam umi膮 sie pouk艂adac?nawet atak jest za swietny bo traci rzuty ak i brew na rzecz np memo ktory moglby byc defensywnym centrem. No w艂a艣nie z tym jest problem: za wiele bogactwa w ofensywie, ogromne braki na drugim ko艅cu. Trzeba w ko艅cu zmniejszy膰 r贸偶nice poziom贸w. Jazzmani w ataku to bardzo 艣cis艂a czo艂贸wka ligi w ataku - pierwsza tr贸jka. Tak jak podaje Greg00 statystyki m贸wi膮 same za siebie: asysty, skuteczno艣膰, ilo艣膰 punkt贸w rzuconych. Za艣 defensywa to ...

Wymienionych centr贸w, mo偶na zaliczy膰 do trzech kategorii: "mo偶liwy transfer", "na pewno nie odejd膮" i "nie nadawa艂by si臋"

"mo偶liwy transfer":

Darko Milicic - wydaje mi si臋, 偶e ma艂e s膮 szanse na jego odej艣cie, w ko艅cu niema艂o si臋 nam臋czyli Memphis, by 艣ci膮gn膮膰 go w te lato, ale je艣li zaoferowano by za niego Okura (wiadomo, dostajemy wtedy kogo艣 jeszcze) i u艣wiadomiono Iavaroniemu, 偶e idealnie Turek nadawa艂by si臋 do preferowanego przez Marca stylu gry, to mo偶e... Nie zgodz臋 si臋 z opini膮 Luki. Chyba za bardzo pami臋tasz okres z Detroit. Jest to jeden z moich ulubionych typ贸w. Cho膰 przeszkod膮 by艂aby pewnie r贸偶nica wieku pomi臋dzy nim a Fessem.

Brandan Haywood - nie wiem czy tu, czy w "nie nadawa艂by si臋" - w Wizards gra w pierwszym sk艂adzie... a Thomas, no w艂a艣nie co z Thomasem? Haywood jak najbardziej, cho膰 nie wiem czy potrzebny im kolejny strzelec w postaci Okura.

Joel Przybilla - tak i na pierwsz膮 pi膮tk臋. Bardzo dobra opcja. W ko艅cu kot艣 by rzuca艂 w Portland.

Jeff Foster - sk膮d te bleee? Jakby nic nie wychodzi艂o, mo偶na si臋 o niego spyta膰 ;) Ma bardzo dobr膮 zbi贸rk臋. Ale chyba na艣laduje Reggiego.

"nie nadawa艂by si臋"

Dan Gadzuric - w koncu rekord kariery w blokach mia艂 przeciwko Utah, wi臋c z kim mia艂by pobi膰 :D

Chris Mihm - i za kogo? A tak w og贸le to nie. Czy kto艣 si臋 boi zosta膰 zablokowanym przez Mihma?? I jeszcze si臋 mo偶e po艂ama膰...

DeSagana Diop - brakuje mu reputacji...

Brian Skinner - patrz wiadomo艣膰 powy偶ej

"na pewno nie odejd膮"

Samuel Dalembert - brak powod贸w, dla kt贸rych Phila mia艂aby si臋 ich pozbywa膰, nie wiem ale chyba wierz膮 jeszcze w rozw贸j tego zawodnika

Ben Wallace - marzenie..

Chris Kaman - chyba jeszcze wi臋ksze marzenie, dla mnie czo艂贸wka ligi na C w tej chwili - zero szans na transfer, ale pomarzy膰 mo偶na ;) pomy艣lcie sobie tylko, gdyby Brand by艂 zdrowy to by艂by dopiero frontcourt w Clippers 8) A偶 si臋 boj臋 o tym my艣le膰 :D

Andrew Bogut - dlaczego Bucks mieliby to robi膰??

To tyle.

Wszystkie opcje s膮 w oparciu o odej艣cie g艂贸wnie Okura, nie wierz臋 by KOC by艂 tak sk艂onny na jakiekolwiek transfery z innymi w tym momencie, w sumie z Okurem pewnie to samo...A szkoda..

Co do strzelc贸w to zgadzam si臋 chyba ze wszystkimi, 偶e nie rozumiem dlaczego Almond nie dostanie minut. Nie wiem dlaczego tak jest, dlaczego tak podchodzi Sloan do m艂odych, mo偶e w tym jest metoda - jednak jako艣 wszyscy jeste艣my sceptyczni co do tego. Tego u pana Sloana nie rozumiem :roll:

Odno艣nik do komentarza

no odejscie bena walleca z bulls jest nawet wiecej niz prawdopodobne przeciez on sie tam zre ze wszystkimi od poczatku swojego przyjscia a teraz dodatkowo wyniki sa do bani kontrakt ma gigantyczny a gra po 20 min na mecz jak to oczyms nie swiatczy to ja nie wiem, a z transferami to jest tak ze to mi sie wydaje troche bezsensu mowiec ze bedziemy mieli dwoch centrow jeden umie rzucac a drugi bronic memo w tym sezonie ma 11ptk i 41% a w obronie jest do bani booz tez wielkim obronca nie jest natomiast rzucac umie i to nie tylko z pod kosza , jak by przeanalizowac te nasze mecze to widac ze przeciwnicy robia w pomalowanym ca chca i drugi problem nie odpowiadamy za trzy( bez kity srednia trzy celne trojki na mecz to naprawde marnie) wiec przyjscie takiego delamberta i korvera wydawa艂o by sie rozsadne. a o przybilli jak ktos widzial co on robi艂 w meczu z dallas w zesz艂ym tygodniu to nigdy by nie zyczy艂 utah takiego zawodnika on jest totalnie drewniany i w ataku i w obronie.

a i ps. o millsapie racja si艂a z lawki sie przydaje tylko ze on juz w tym roku potwierdzi艂 ze trzymanie go na 艂awie to marnowanie talentu gosc ktory w obronie jest naprawde dobry a gdy dostanie czas na parkiecie wykreca numery w okolicach 20 ptk i 10 zb. nie powinien siedziec na lawie. i jeszcze jedno na koniec co wy tak z tym milicicem przeciez on marny jest jak sobie pomysle ze byl przed anthonym i wadem to zemdlec mozna ale nawet nie to on nawet nie jest solidnym centrem, to bardzo przecietny zawodnik.

Odno艣nik do komentarza

no odejscie bena walleca z bulls jest nawet wiecej niz prawdopodobne przeciez on sie tam zre ze wszystkimi od poczatku swojego przyjscia a teraz dodatkowo wyniki sa do bani kontrakt ma gigantyczny a gra po 20 min na mecz jak to oczyms nie swiatczy to ja nie wiem

No tak i spo艣r贸d wielu ofert z klub贸w NBA, wybierze t膮 z zimnego Salt Lake City?? Nie wydaje mi si臋. Po prostu nie widz臋 tego zawodnika w koszulce Jazz.

a o przybilli jak ktos widzial co on robi艂 w meczu z dallas w zesz艂ym tygodniu to nigdy by nie zyczy艂 utah takiego zawodnika on jest totalnie drewniany i w ataku i w obronie.

I po jednym meczu wyrobi艂e艣 sobie o nim opini臋 :roll: :?

wy tak z tym milicicem przeciez on marny jest jak sobie pomysle ze byl przed anthonym i wadem to zemdlec mozna ale nawet nie to on nawet nie jest solidnym centrem, to bardzo przecietny zawodnik.

Ja widz臋 w nim lepszego zawodnika.

Odno艣nik do komentarza

nie po jednym meczu tylko miedzy innymi po tym spotkaniu aniby czlowieku co mnie mialo zachwycic w tym typie 4 ptk i 6 zb. tobie te numery dzialaja na wyobraznie, a poza tym widzialem goscia w trzech meczach w tym sezonie bo c+ sie pasjonuje pokazywaniem portland i w kazdym gral do dupy ten typ nawet by polskiej reprezentacji nie pomogl w me a co dopiero jazzmanom w walce o cokolwiek wiecej niz tylko o ladny wynik w regularce, a milicic no to naprawde co wiecej oprocz niecalych 9 ptk i 6 zb. na mecz , mowia ze czasami liczby nie oddaja wszystkiego ale w wypadku tych gosci mowia cala prawda , a co do walleca to takie gadanie ze utah to zimnie odludzie dlatego niby taki ben za cholere by sie tam nie wybral otoz gosc ktory za swoja gaze moze sobie kupic wyspe na fidzi mysle ze na pierwszym miejscy gdzie grac przedklada poziom druzyny i czy bedzie w niej mial swoje miejsce niz to czy mu przez po艂 roku ty艂ek nie zmarznie, a pozatym dla zainteresowanych wed艂ug tegorocznego rankingu usa today salt lake znalaz艂o sie na pierwszym miejscu jako najlepiej rozwijaj膮ce sie miasto w stanach i stwarzaj膮ce najlepsze warunki do osiedlenia sie, opisywali tez masowa migracja ludzi z californi do utah w zwiazku z tym, moze i z walecem to nie ma duzo wspolnego ale warto docenic to miasto bo niektorzy maja o nim marne poj臋cie.

Odno艣nik do komentarza

a o przybilli jak ktos widzial co on robi艂 w meczu z dallas w zesz艂ym tygodniu to nigdy by nie zyczy艂 utah takiego zawodnika on jest totalnie drewniany i w ataku i w obronie.

nie po jednym meczu tylko miedzy innymi po tym spotkaniu aniby czlowieku co mnie mialo zachwycic w tym typie 4 ptk i 6 zb. tobie te numery dzialaja na wyobraznie, a poza tym widzialem goscia w trzech meczach w tym sezonie bo c+ sie pasjonuje pokazywaniem portland i w kazdym gral do dupy ten typ nawet by polskiej reprezentacji nie pomogl w me a co dopiero jazzmanom w walce o cokolwiek wiecej niz tylko o ladny wynik w regularce

drewniany, nie drewniany a nam ile wczoraj rzuci艂? 6 pkt (2/3 z gry, 2/2 z osobistych), 10zb, 5bl i my zatrzymani dopiero drugi raz w sezonie <90pkt - czy my by艣my czego艣 wi臋cej potrzebowali od centra? lepiej mie膰 9 pkt (na 3/10 z gry), 5 zb i 0 blok贸w Memo? obecny Przybilla to niemal kopia Ostertaga, kt贸ry je艣li si臋 nie myl臋 to jednak nam przez te par臋 lat nie najgorzej pomaga艂...28 lat, nie najgorszy kontrakt jak na centra....jakby da膰 za niego Gir臋+Collinsa to by by艂o marzenie, nawet Harpa bym odda艂 jakby by艂o trzeba....i bym da艂 Przybill臋 do pierwszej pi膮tki i Memo mo偶e lepiej by sz艂o z 艂awki - jakby trafia艂 to by si臋 go zostawia艂o w grze, jak nie to wchodzi Joel..ustawienie marzenie jak dla mnie....i m艂ody mia艂by si臋 od kogo uczy膰 walki podkoszowej ,zastawiania, zas艂on i blok贸w....kurde, 偶eby tylko O'Connor ruszy艂 wreszcie ty艂ek i z kimkolwiek zagada艂...
Odno艣nik do komentarza

a pozatym dla zainteresowanych wed艂ug tegorocznego rankingu usa today salt lake znalaz艂o sie na pierwszym miejscu jako najlepiej rozwijaj膮ce sie miasto w stanach i stwarzaj膮ce najlepsze warunki do osiedlenia sie, opisywali tez masowa migracja ludzi z californi do utah w zwiazku z tym, moze i z walecem to nie ma duzo wspolnego ale warto docenic to miasto bo niektorzy maja o nim marne poj臋cie.

witam, to m贸j debiut na tym forum. Jako zagorza艂y kibic Jazz od kilkunastu juz lat wiem 偶e nie kazdy zawodnik chce grac w Utah i bynajmniej nie ma to zwi膮zku z samym SALt Lake City, kt贸ry mo偶e i jest miastem przyjaznym dla ludzi, ale opinie w Stanach ma nienajlepsz膮, podobnie jak trener Sloan - kt贸ry mo偶e i jest wybitny, ale ma w sobie co艣 z Urlepa (zamordyzm na treningach i totalna dyscyplina) i czasami odstrzasza to coponikt贸rycyh zawodnik贸w do gry w Jazz. Dlatego ja szuka艂bym wzmocnien w Europie, wsr贸d zawodnik贸w dla kt贸rycxh gratk膮 bedzie sama gra w NBA. Czemu nie wzi膮膰 np. takiego Lawrynowicza albo Tiago Splittera ??

A jesli ju偶 z zawodnik贸w graj膮cych juz w NBA, to Przybilla nie by艂by z艂y, nie tylko dlatego 偶e jest bia艂y i nie boi si臋grac w zimnych miastach , ale te偶 dlatego 偶e umie cos broni膰 pod kosze i to jest teraz dla Jazz podstawa !! Jak dla mnie Milicic膰 z Memphis te偶 by艂by idealny, choc jeszcze bardziej wola艂bym Gasola !! No ale to raczej w sferze marze艅, cho膰 kto wie bo hiszpan jest coraz bardziej sfrustrowany brakiem sukces贸w ! A je艣li juz nei ten kierunek to mo偶e by uderzyc do Atlanty po gruzina Zaze Pachulia, kt贸ry w zesz艂ych dw贸ch sezonach wykr臋ca艂 ca艂kiem niez艂e cyferki i to nie tylko a obronie ale i w ataku - 7,9 zb., 1,7 as, 1,1 przech i 0,5 bloku oraz a偶11,7 punktu a w ostatnim odpowiednio 6,9, 1,5 , 1,1 0, 6 i 12,2 punktu na mecz. W tymsezonie siedzi na 艂awie i my艣l臋 偶e by艂by do wyci膮gni臋cia, mo偶e nawet w pakiecie z Shonem Williamsem kt贸ry cos nie sprawdza si臋 w Atlancie, wi臋c o jakims ciekawym dealu mo偶naby by艂o pomysle膰 !!

Bo ani Kamana, ani Dampier i wydaje mi si臋 (niestety) 偶e Delamberta to ich kluby nie puszcz膮 i o takich centrach mo偶emy tylko pomarzyc, a ja juz cos z Washingtonu to pr臋cdzej Ethan Thomas a nie Haywood !!

Odno艣nik do komentarza

wziazc takiego splitera to by by艂 na pewno dobry ruch tylko ze z tym angarzem gosci z europy jest problem bo kluby nba maja tylko mozliwo艣膰 wykupu kontraktu za max 500 tys $ dlatego te przenosiny tych typ贸w trwaja zazwyczaj tak d艂ugo. a co do sloana zamordysty no to pewnie troche prawda( troche mowie zeby go nie obrazic) ale jak jakis zawodnik ma lep na karku to wie ze z takim trenerem mozna duzo osiagnac. a ztym moim wywodem o salt lake to tak chcia艂臋m poprawic reputacje tego miasta bo niektorzy fani i to nie jest zarzut moga niekturych rzeczy o nim nie wiedziec, no i ludzie szykujcie sie bo ztego co w tym artykule pisa艂o ( oby to by艂a prawda) to salt lake bedzie nied艂ugo prawdziwa potega.

elo pozdro

Odno艣nik do komentarza

najlepszym i najbardziej realnym by艂by Przybilla. je艣li faktycznie uda艂o by sie go wy艂uska膰 z Portland za np Giricka i Collinsa, to by艂o by to mistrzostwo 艣wiata! obaj z naszym turkiem tworzyli by ciekawy duet. takiego ch艂opa w Jazz potrzeba. bo AK o ile broni przyzwoicie, to jest troch臋 osamotniony. Joel mo偶e nie ma za dobrego sezonu, ale jest w stanie zablokowa膰 te dwa, trzy 偶uty w meczu. co mo偶e urealni膰 pozyskanie tego zawodnika to fakt 偶e wr贸ci Oden. i dzia艂acze Blazers mogli by sie zgodzi膰 na wymian臋 z Joelem.

Odno艣nik do komentarza

a i do przybilli no dobra w tym meczu kontra utah moze nie zagra艂 zle ale i tak to nie zmienia sytuacji ze jego liczby nie wygladaja dobrze ale tam liczby gra, chociaz zgodzic sie musze ze na lawk臋 mozna by takiego typa przetestowac, a i co do wymian ktore wiaza艂y by sie z odejsciem harpa to mozna sobie darowac bo on ma pozycj臋 w klubie prawie jak asystent jerrego wiec nie wqazne jak gra i tak zostanie w utah.

Najgorsze w tym wszystkim ze ci ktorzy nie spe艂niaja w tym sezonie pok艂adanych w nich nadzieji to fajni goscie i zawodnicy ktorzy naprawd臋 wiedz膮 jak si臋 gra w kosza.

Odno艣nik do komentarza

a co do walleca to takie gadanie ze utah to zimnie odludzie dlatego niby taki ben za cholere by sie tam nie wybral otoz gosc ktory za swoja gaze moze sobie kupic wyspe na fidzi mysle ze na pierwszym miejscy gdzie grac przedklada poziom druzyny i czy bedzie w niej mial swoje miejsce niz to czy mu przez po艂 roku ty艂ek nie zmarznie, a pozatym dla zainteresowanych wed艂ug tegorocznego rankingu usa today salt lake znalaz艂o sie na pierwszym miejscu jako najlepiej rozwijaj膮ce sie miasto w stanach i stwarzaj膮ce najlepsze warunki do osiedlenia sie, opisywali tez masowa migracja ludzi z californi do utah w zwiazku z tym, moze i z walecem to nie ma duzo wspolnego ale warto docenic to miasto bo niektorzy maja o nim marne poj臋cie.

a ztym moim wywodem o salt lake to tak chcia艂臋m poprawic reputacje tego miasta bo niektorzy fani i to nie jest zarzut moga niekturych rzeczy o nim nie wiedziec, no i ludzie szykujcie sie bo ztego co w tym artykule pisa艂o ( oby to by艂a prawda) to salt lake bedzie nied艂ugo prawdziwa potega.

Ale czego tu o Salt Lake City mo偶na nie wiedzie膰? 呕e jest zimne, 偶e nie ma tam nocnego 偶ycia? 呕e jest od zarypania Mormon贸w? Takie s膮 fakty, nie mo偶na si臋 z tym sprzecza膰. A ameryka艅scy koszykarze tego nie lubi膮. Wi臋c ja po prostu nie widz臋 tam Wallace'a, kt贸ry co jaki艣 czas zmienia sobie fryzury, nosi tysi膮c opasek, kt贸ry znany jest z rozrywkowego trybu 偶ycia (rozrywkowy nie jest zawsze negatywne ;) ). Ja go po prostu tu go nie widz臋.

No i co z tego, 偶e si臋 miasto rozwija? Co to ma do rzeczy? Rozwijaj膮cy si臋 nie oznacza cz臋sto bardziej rozrywkowy. R贸wnie偶 to 偶e jest dodatnie saldo migracji ludno艣ci, te偶 nie oznacza, 偶e miasto jest bardziej komfortowe. Dla koszykarza ameryka艅skiego przy doborze miejsca do gry, bardzo wa偶na jest rozrywka. Tej naprawd臋 ci臋偶ko znale藕膰 w SLC (chodzi g艂贸wnie o nocne 偶ycie).

nied艂ugo

No dla Wallace'a, z kt贸rym mia艂o by teraz podpisywa膰 kontrakt, mia艂o by to najwi臋ksze znaczenie ;)

poprawic reputacje

A co ono ma z艂膮?

warto docenic to miasto i

Kto tu 藕le m贸wi艂 o Salt Lake City?

Aha no i 5 blok贸w Przybilli. Mo偶na powiedzie膰, 偶e to 10 punkt贸w. Do tego do艂o偶y膰 6 zawodnika i mamy 16 punkt贸w dla Portland. Okur tylko 9 i do tego na s艂abej skuteczno艣ci. Nie m贸wi臋, 偶e Przybilla to super go艣膰, na kt贸rego powinni艣my przeznaczy膰 po艂ow臋 dru偶yny, ale zawodnik, kt贸ry idealnie za艂ata艂by dziur臋, kt贸r膮 mamy.

Odno艣nik do komentarza

wlasnie ze znaczy bo rozwija sie przyciaga coraz wiecej ludzi( w tym wypadku g艂ownie z californi) i ci ludzie chca cos zrobic z wolnym czasem tak to wyglada chyba ze myslisz ze salt lake mia艂o by jakiegos dziwnego pecha do przyci膮gania samych wrogich szeroko rozumianej rozrywce ludzi dodam ze oni nie sprowadzaja sie tam dlatego ze od tak wpadli na taki pomys艂 tylko dlatego ze jest tam duzo dobrej pracy (wiec nie jest to jakis okreslony typ cz艂owieka), i ta migracja zmienia to miasto w multi kulturowa aglomeracje, ale nie w tym rzecz moze i racja ze benowi by sie nie usmiecha艂o granie w sl. bo to bezwontpienia nie las vegas tylko ze napisa艂em tam ze jesli typ jest choc troche inteligentny i tu nie mowie o nim tylko ogolnie, to pierwsze na co patrzy to druzyna i sprawy z nia zwiazane a nie miasto i rozrywki( jego ulubiona podobna jest jezdzenie zdalnie sterowanymi samochodzikami wic w sl chyba mog艂by to robic).

a o reputacji i o docenieniu to chodzi艂o mi zeby nie patrzec na nie jako nudne i polorzone gdzies na koncu swiata, nie mowie ze ty tak myslisz ziomek ale czesto takie opinie sie spotyka a sa one krzywdzace( miedzy innymi moj ulubieniec r. horry lubi mowic w ten sposob , ze gdy jest w salt lake to nie wychyla nawet g艂owy z hotelu, nawiasem mowiac ktos kto gra w sa mowiacy te slowa to ciekawe.)

a do przybilli, mowie zawsze i tylko we wlasnej osobie i nikogo nie staram sie nawracac na swoje pomys艂y i o to samo bym prosi艂. poprostu nie uwarzam tego goscia za dobrego zawodnika i poda艂em par臋 moim skromnym zdaniem s艂usznych argument贸w, tyle elo pozdro

Odno艣nik do komentarza

Co do ewentualnego transferu. Nie wiem, czy dzisiejsza nieobecno艣膰 Memo oznacza utrat臋 zaufania Sloana czy te偶 po prostu spowodowana jest jakimi艣 problemami Turka. Je偶eli to pierwsze, to by膰 mo偶e zaczyna nam si臋 kroi膰 sytuacja na miar臋 DeShawna Stevensona czy te偶 Carlosa Arroyo :roll:

Krotko m贸wi膮c, po 3 -letniej przygodzie, wobec takiej dyspozycji Memo i takiej dyspozycji Milsapa big trio czyli Larry&Jerry&Kevin dosz艂o do wniosku, 偶e transfer jest konieczny, z r贸偶nych zreszt膮 powod贸w. Jednak, jak slusznie pisali moi przedm贸wcy :P , zar贸wno mi臋so, kt贸re mo偶emy, powtarzam mo偶emy a nie chcemy, wytarga膰, niekoniecznie by nas zadowala艂o, a na pewno mia艂oby mniejsz膮 warto艣膰 rynkow膮 od Okura.

W takim przypadku, by艂bym zwolennikiem tezy Grega, cho膰 nieco zmodyfikowanej. Uwa偶am, 偶e Memo powinien mie膰 czas na odpoczynek, a wyj艣cia z 艂awki by艂by w jego wykonaniu zmianami na dw贸ch pozycjach C i PF, tzn. za Boozera/Millsapa/ i ... AK. Po raz kolejny bowiem mam nieodparte wra偶enie, 偶e idealnym ustawieniem naszego frontcourtu by艂oby zestawienie nast臋puj膮ce:

C - Carlos

PF - Kirilenko

Sf - Millsap

W贸wczas mieliby艣my niesamowity back-up dla tych trzech pozycji w postaci Memo/Harpa i Fessa, kt贸rzy dawaliby pot臋偶nego kopa z 艂awy. Jednocze艣nie ustawienie takie pozwala艂oby na

1) wykorzystanie naturalnych, a nieco przyt艂umionych umiej臋tno艣ci (vide AK-47)

2) dawa艂oby przewag臋, nienaturaln膮 wr臋cz, naszym graczom na SF - false small foward Millsap mia偶d偶y艂by ka偶dego na tej pozycji, w bezpo艣rednim straciu, cho膰 musia艂by on gra膰 troch臋 inaczej;

3) Booz, o czym by艂a mowa, spokojnie mo偶e gra膰 na C. Ostatecznie Malone w latach 1991-6 by艂 do tego wielokrotnie zmuszany, a si艂a, skoczno艣膰 i parcie na kosz Carlosa, bez problemu u艂atwia艂oby mu znalezienie w艂a艣ciwej gamespace przeciw wi臋kszo艣ci centr贸w w Lidze. Bo przecie偶 zobaczmy ilu mamy klasycznych centr贸w w NBA, na dodatek solidnych/dobrych/wybitnych? 8, 10, mo偶e 12 :roll: A ekip jest 30 :!:

Za to by艂bym zwolennikiem tradu z udzia艂em przynajmniej 3 graczy: Giricka (szkoda, bo go lubi臋, ale si臋 zagubi艂), CJ Milesa i Harta. Co prawda na forach internetowych by USA, mozna znale藕膰 sformu艂owania typu:

let's make a trade 4 Utah players:

1. Collins

2.Collins

3. Collins

4. Hart :lol::lol::lol::lol:

jednak, podobnie do poruszanego tu ju偶 Harpa, gracze ci, co by o nich nie m贸wi膰, szczeg贸lnie o Jarronie, daj膮 naszym tak potrzebn膮 defence safety, pewn膮 regularno艣膰, stabilno艣膰 i bezpiecze艅stwo. Dlatego wracam do tezy go艣cia z naszej stronki, kt贸rego t艂umaczy艂em - nie mia艂bym nic przeciw graczowi w typie Korvera w Jazz za tych 2-3 zawodnik贸w, ewentualnie szuka艂bym wzmocnienia na ... PG. Jak s艂usznie zauwa偶y艂 bowiem karl malone my mamy o wiele wi臋ksz膮 luk臋 na PG, gdzie orze przez 35-40 min D-Will (st膮d takie zdobycze), nie maj膮c 偶adnego solidnego zmiennika dla niego. I to jest problem ... :roll:

P.S. Ten Anthony Parker to niez艂y pomys艂 :roll:

Odno艣nik do komentarza

Co do ewentualnego transferu. Krotko m贸wi膮c, po 3 -letniej przygodzie, wobec takiej dyspozycji Memo i takiej dyspozycji Milsapa big trio czyli Larry&Jerry&Kevin dosz艂o do wniosku, 偶e transfer jest konieczny, z r贸偶nych zreszt膮 powod贸w. Jednak, jak slusznie pisali moi przedm贸wcy :P , zar贸wno mi臋so, kt贸re mo偶emy, powtarzam mo偶emy a nie chcemy, wytarga膰, niekoniecznie by nas zadowala艂o, a na pewno mia艂oby mniejsz膮 warto艣膰 rynkow膮 od Okura.

C - Carlos

PF - Kirilenko

Sf - Millsap

P.S. Ten Anthony Parker to niez艂y pomys艂 :roll:

a ja poddtrzymuje swoje zdanie wyrazone w komentarzach do nwes贸w, a mianowicie :

A i podtzrymuje konieczno艣c wymiany. Odda艂bym Okura, Harpringa, R. J. Harta, R. Prince, C.J. Milesa a nawet A. Kirilenk臋. Nie oddawa艂abym poza Boozem i DWillem jeszcze Millsapa i Brewera, ale poza tym nie mia艂bym lito艣ci. Na 4 w/w zawodnikach budowa艂bym druzyn臋 (J. Coliinnsa i tak nie wymienimy bo nikt go nie zechce !!). Najch臋tniej zrobi艂bym Deal z 7-6ers, i za Okura, Harpringa, CJ Milesa i J. Harta wzi膮艂bym A. Millera (a czemu nie m贸g艂by grac z DWillem, kt贸ry jak Wade m贸g艂by grac na SG) nawet z jego sporym kontraktemn, K. Korvera i S. Delamberta pod kosz. Sixers i tak nie maj膮 wiele do stracenia bo graja bryndz臋, a taka wymiana by艂aby op艂acalna do obydwu dru偶yn. Albo robic wymian臋 z Seattle, tam jest do wzi臋cia Szczerbiak, Luke Rindour i sporo mi臋sa podkoszowego - cho膰by Kurt Thmomas czy J. Petro !!

Te transfery by艂yby po prostu idealne. Mozna te偶 pogada膰 z Toronto i wyci膮gn膮c rzeczonego A. Parkera wraz z Rasho Nesterovicem i jesliby si臋 da艂o z Kapono na dok艂adk臋. W zamian Okura kt贸ry pasowa艂aby do ich ofensywnego stylu i Barganiego , CJ Milesa i Giricka bo oni lubi膮 europejskich zawodnik贸w. I wtedy mamy w ko艅cu solidnego SG oraz SF (Kapono) , AK gra艂by na PF a Booz z Nesterowicem na C. Rasho mo偶e i jest drewniany , ale gra jako center, ma manewry centa i cos tam potrafi zablokowa膰, jest ju偶 do艣wiadczony wi臋c nie by艂aby to chyba najgorsza opcja ??

Odno艣nik do komentarza

z tym ustawieniem to tak by wyg艂ada艂 najlepiej gdyby nie to ze z tej trojki to chyba booz ma najlepszy rzut z dystansu chyba tylko kira pasuje tam gdzie go ustawi艂es idealnie troche pogmatfana sytuacja sie zrobi艂a niewiadomo co by by艂o najlepszym wyjsciem i dobra czy oddanie memo tez bedzie takim dobrym posunieciem az drugiej strony ten millsap ktory musi dostawac te 30 min minimum na parkiecie, trzymanie memo na 艂awie napewno nie wyjdzie bo gosciu z takiej roli nie bedzie zadowolony zaczna sie k艂utnie i tp. no i ten wed艂ug mnie nie rozwiazany problem ak w niekturych meczach naprawde niemoze sobie znalezc miejsca na parkiecie ch艂opak. ale ogolnie z takim kwartetem jak d will( ktory wydaje mi sie gra tyle ile powinien nie zajerzdzaj膮 go tam) booz roni b. i milli trzeba byc optymistycznie nastawionym na przysz艂osc oby juz ta najblirzsza w piatek z portland wyglada艂a dobrze.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.