Skocz do zawartości

ASG 08

2k4

Rekomendowane odpowiedzi

*nie wiem ile obrońców może być w zespole :P

Ogolnie na ławce "musi" byc dwoch obronców, dwoch skrzydlowych i jeden center + dwoch tzw extra players z obojetnie jakiej pozycji, na zachodzie wrecz obowiazkowo te dwie pozycje powinny byc zapelnione przez obronców, bo oprocz wymienianej przez nas najczesciej czworki: Paul, Nash, Roy i Baron Davis jest jeszcze grupa z Deronem Williamsem, Tonym Parkerem, a nawet z Manu Ginobilim czy Stephenem Jacksonem.

BTW czemu wszyscy piszą Nowitzki? :roll:

Bo Josh Howard za duzo odpuscil meczy z powodu kontuzji.

Btw, post numer 1500 8)

Piszac na goraco, dwa najwieksze "szokery" dla mnie to brak Turkoglu na Wschodzie i Camby'ego na Zachodzie. Super ze trafili do ASG Paul, West i Roy na Zachodzie i Butler na Wschodzie. Ciekaw jestem jak bedzie wygladala gra bez Shaqa, spadam na zblizajacy sie mecz Celtow.

no cóż uważam ze wybory są logiczne i jak najbardziej uzasadnione.

ciesze się ze Tmac nie jedzie. Obiektywnie spoglądając wolałbym, żeby miejsce Westa na zachodzie zajął Matrix choć z drugiej strony juz 2 Phx (i tak samo w przypadku Nuggets i Camby'iego)

>> czyli uważam. że Hornetsi szaleją i należy im się miejsce dla dwóch zawodników.

Szkoda mi patrząc zupełnie obiektywnie D-Willa czyli chyba bezpośrednio 13-14 zawodnika.. na liście do powołania więc tylko czekać na kontuzję kogokolwiek.

Teraz tylko Dallas musi przegrac 2 mecze a Hornets wygrac z Sacramento i jeszcze Byron Scott bedzie trenerem zachodu :-)

O czym ty piszesz? Przecież Scott już został wybrany trenerem zachodu. ;)

Co do składów, to zaskakująco niscy są ci wschodni rezerwowi. Liczyłem po cichu, że z konieczności wybiorą prawdziwego centra, gdzie spore szanse miałby Big Z, ale tak jest na pewno sprawiedliwiej.

Na zachodzie w sumie ok, choć na pewno dziwi obecność zaledwie 3 obrońców. W miejsce Westa wolałbym na pewno Barona.

Turek zasłużył, świetne średnie no i chyba najlepszy gracz w tym sezonie do wykonywania ostatniego rzutu. Wyraźnie postawiono na młodość, brak Shaqa czy T-Maca. D. West hmm, myślę, że nie jest to zły wybór. Jump shot ma na prawdę miażdzący a i na tablicach potrafi powalczyć. Zawsze pozostaje niedosyt, myślę, że zamiast Ripa można by było Turka wepchnąć no i szkoda troche D-Willa.

Gdzie jest Baron Davis, co tam robi West. Rip Hamilton :? czemu np. nie wzieli zamiast niego G-Force'a, Hedo lub Josha Smitha. Do tego nie ma Shaqa :( popelina, a nie all-star game.

Rekami, nogami i... czyms jeszcze moge sie podpisac? ;-) Rip Hamilton wchodzacy na boisko w ASG = "R.I.P. ASG"... Bez Shaqa show straci 50% swojej wartosci i koniec. Co do Smitha to juz kurna nawet koniecznie chcac dawac dwoch Pizdonsow mogli wymienic JJ na Smitha. Ten pierwszy tez nic przeciez ciekawego nie wniesie. No sorry, wniesie, nude.

W ogole te sklady wygladaja tragicznie, cale szczescie ze sa tacy Kidd, Paul czy badz co badz Nash. Mam nadzieje ze rozruszaja ten grobowo zapowiadajacy sie mecz.

ASG schodzi na psy :?

O czym ty piszesz? Przecież Scott już został wybrany trenerem zachodu. ;)

Co do składów, to zaskakująco niscy są ci wschodni rezerwowi. Liczyłem po cichu, że z konieczności wybiorą prawdziwego centra, gdzie spore szanse miałby Big Z, ale tak jest na pewno sprawiedliwiej.

Na zachodzie w sumie ok, choć na pewno dziwi obecność zaledwie 3 obrońców. W miejsce Westa wolałbym na pewno Barona.

Ludzie z forum Hornets mnie w blad wprowadzili bo pisali ze 3 Lutego bedzie wybierany trener wiec jeszcze 2 mecze mogly o tym zostrzygnac.

Też podpisuje się pod słowami Fana. Baron Davis zasłużył sobie jak najbardziej na mecz gwiazd. Do tego Roy już w meczu gwiazd po 2 latach :!: :? . West zamiast niego czemu nie wzieli Marcusa Camby. Co wschodu też nie rozumiem obecności Hamiltona, Jamisona i JJ'a. Powinni to być Smoove, G-Wallace i Richardson. Poza Howardem nie ma innego centra, czemu nawet Big Z nie ma. Nieobecności Shaqa nie rozumiem najbardziej :| on zawsze robi jakiś show. Paul, Nash, Kobe, Lebron może jakoś to rozruszają.

vc15

Roy zasluzyl o wiele bardziej od Barona. Zwyczajnie lepiej sprawdzil sie jako lider. Nie zapominaj, ze tu efektownosc nie jest tak liczona, tu wybierali trenerzy.

Nuggets za to maja i tak juz 2 starterow, a i Camby nie gra tak cudownie, zeby mial byc all-star, a juz na pewno nie zasluguje bardziej niz Roy czy Amare(z tym drugim roznie bywalo, ale od Cambiego i tak bardziej zasluzyl bez porownania).

Hamilton gra sezon na takim poziomie, ze jak najbardziej powinien byc all-starem. JJ jako lider Hawks, ktory ich z glebokiej dupy wyciagnal takze, no chyba ze masz lepszych kandydatow guardow? Chetnie poslucham.

Co do Jamisona to sam nie jestem przekonany do niego, ale juz mozna to poniekad uznac, bo jednak WiZ robia wrazenie(na wschodzie) swoim bilansem, a tu mieliby miec tylko Carona na all-stara. Ja bym wybral tu Josha, ale jestem w stanie to zrozumiec. A gerald i j-rich w zadnym wypadku nie zasluzyli... Bilans ;] Staty w druzynie z dolu tabeli wschodu to i Kwame nastuka ;]

Nieobecnosc Shaqa rozwiazali najlepiej. Za niego nie poszedl jakis pozal sie boze Bogut czy inny ojapi****le Okafor, ale zakwalifikowali tam Bosha, zeby nie zapychal miejsc na forwardzie. Dla Shaqa tez dobrze, potanczyc to moze i nie biorac udzialu w ASG, a kompromitowac sie wsrod kilka klas lepszych graczy nikt by nie chcial.

W sumie jak ja bym wybieral te rezerwy to na wschodzie dalbym jeszcze tylko Josha za kogos z czworki Billups-Rip-Jamison-JJ, ale to i tak bardziej ze wzgledu na jego widowiskowosc niz gre, wiec jesli trenerzy wybierali tych, ktorzy zasluguja na ten ASG to jak najbardziej wybory byly dobre, a w kazdym razie nie bylo wielkich nieporozumien(jak np zeszloroczny Okur, czy Marion rok w rok).

Ogolnie ten sezon jakis strasznie w c*** fajny pod kazdym wzgledem. All-star sie zajebiscie zapowiada, Slam Dunk tez z Rudym 'wrzucac filmiki na youtube' i dwightem 'zlapie sie gornej krawedzi tablicy i zrobie kupe do kosza' i innymi. Teraz jeszcze kolejny wielki trade... A moi Suns jeszcze nie zaczeli zbierac ani bronic od poczatku sezonu.

Szkoda, że Diesla nie będzie :( Miałby najdłuższą w historii listę nieprzerwanych nominacji do udziału w All-Star Game. Ale trzeba też przyznać, że ten sezon to mogiła i jakby miał być brany z litości i za dawne zasługi, to za takie coś lepiej podziękować. Ostatnie lata miewał słabe, ale to ciągle według jego indywidualnej skali. Teraz jest słabo już z punktu widzenia ogólnego poziomu ligi. Może jakby był zdrowy to jeszcze, ale kontuzjowany, to nie. Póki coś pograł i zrobił do tego show, to było dobrze. Teraz miałby problem pograć w takim meczu, a samo robienie show za bardzo podchodziłoby pod puste pajacowanie czy robienie z siebie clowna. Niech się inni produkują.

[*] R.I.P ASG [*] :|

Hamilton gra sezon na takim poziomie, ze jak najbardziej powinien byc all-starem. JJ jako lider Hawks, ktory ich z glebokiej dupy wyciagnal takze, no chyba ze masz lepszych kandydatow guardow? Chetnie poslucham.

Igoudala, Turkoglu (skoro nie było miejsca w F to do G trzeba go było), G-Force, Allen no i wreszcie Josh Smith (najwyżej ATL mieli by dwóch reprezentantów). Chyba juz obecność VC mniej by mnie tu zdziwiła.

- Na zachodzie oczywiście brak Davis'a. Proste. Rozumiem że NOH są na topie, są najlepsi no ale na siłę wybierać drugiego gracza to troche lipa. Nieobecność Barona strasznie mnie wkurzyła, lecz po odetchnięciu cieszę sie że West dostanie szanse pokazania się z dobrej strony. Tymbardziej że ASW jest w Orleanie.

- Jefferson ze wzgledu na wyniki druzyny nie miał szans chodz ma lepsze statsy od Westa.

- Jamison zasłużenie.

Co do Shaq'a to bardzo dobrze że go zbaraknie. Jak większość powtarzała nie nalezy patrzeć na gwiazdki tylko na statystyki i umiejętności z danego sezonu. Dodac do tego wyniki zespołu to z całym szacunkiem ale Shaq nie miał szans. Podobnie jak VC. Life is brutal :)

Aha i ciesze się że na wschodzie jako drugi C jest Bosh. Miejmy nadzieje że będzie grał na skrzydle co daje więcej minut Howardowi - Go to MVP! :wink:

Igoudala, Turkoglu (skoro nie było miejsca w F to do G trzeba go było), G-Force, Allen no i wreszcie Josh Smith (najwyżej ATL mieli by dwóch reprezentantów). Chyba juz obecność VC mniej by mnie tu zdziwiła.

Moze uzasadnij jakos swoje wybory? Dlaczego oni zasluzyli bardziej niz ci, ktorych wybrali?

Allen gra najgorszy sezon w karierze(nie liczac jego pierwszych lat), niedosc ze ma duzo latwiej to zaliczyl spory regres i w zadnym wypadku nie jest to all-star caliber player.

Czekam na twoje uzasadnienie i potem odpowiem, bo teraz nie przedstawiles nic oprocz wlasnych wyoborow ;)

- Na zachodzie oczywiście brak Davis'a. Proste. Rozumiem że NOH są na topie, są najlepsi no ale na siłę wybierać drugiego gracza to troche lipa. Nieobecność Barona strasznie mnie wkurzyła, lecz po odetchnięciu cieszę sie że West dostanie szanse pokazania się z dobrej strony. Tymbardziej że ASW jest w Orleanie.

A od kogo bardziej zasluzyl? Nasha, Kobego, Roya czy Paula?

Allen gra najgorszy sezon w karierze(nie liczac jego pierwszych lat), niedosc ze ma duzo latwiej to zaliczyl spory regres i w zadnym wypadku nie jest to all-star caliber player.

Allen to nie jest all-star? Chyba na prawdę śledzisz tę ligę dopiero do tego sezonu. :P

Poza tym regres? Stary on ma trudinej a nie łatwiej jesli chodzi o indywidualne osiągi. Grał ileś tam lat w SSS, w jednym miejscu z prawie tymi samymi ludźmi, nagle przeprowadza się na do miasta oddalonego ileś tam kilomerów od Seattle, jest nowy w drużynie, problemy z aklimatyzacja, zmianą systemów, nowi partnerzy, do tego nigdy w życiu nie był w takiej sytuacji że musi dzielić liderowanie na 3 osoby.

Piszesz o spadku osiągów ale po części zapominasz też o tym żę być może nie do końca wszedł jeszcze w rytm mniejszej ilości rzutów, przestawienie się często jest trudne, wiadomo jak strzelcy trafiaja seryjnie to trafiają ile wlezie, w obecnym Bostonie nie do końca to możliwe.

03-04 SEA 56 447-1 017

04-05 SEA 78 640-1 494

05-06 SEA 78 681-1 500

06-07 SEA 55 505-1 153

07-08 BOS 40 249-590

Masz tutaj tabelkę. Rok, zespół, ,mecze, liczba rzutów celnych-oddanych. Myślę ze wnioski sam wyciągniesz. A zauważ że procenty wcale mu tak mocno nie spadły(uwzględniając wielkie zmiany i pierwszy sezon w nowym towarzystwie ktory zawsze jest trudny wręcz marginalnie)

Allen byl dla mnie all-starem(i jest, mysle ze w PO to on zaskoczy najbardziej), ale tego sezonu gra ponizej all-star caliber. Dlaczego?

Ma latwiej. Piszesz o aklimatyzacji, o nowej druzynie nowym systemie, ale zapominasz ile przybylo mu open looks, jak malo skupiaja sie na nim obrony przeciwnikow, a mimo to gra slabo. Dalej piszesz o przestawieniu sie z tymi rzutami... Czyli uwazasz, ze Ray lepiej rzuca trojki off the screen niz jako spot up shooter? % rzutow ma slaby i nie wiem czym to jest spowodowane, ale watpie, ze obnizeniem sie poziomem trudnosci rzutow...

Jakby to powiedzial ten co analizuje mecze na espn HIGH PERCENTAGE! to jest bardzo wazna rzecz i allen nie rzuca high percentage. I mi tu nie chodzi w zadnym wypadku o jego osiagi indywidualne, nie wymagam od niego nie wiadomo ilu pkt. Mi chodzi tylko i wylacznie o to, ze slabo spelnia swoja role w druzynie(tzn slabo jak na siebie). Nie wiem jak ty, ale ja sie spodziewalem, ze skocza mu FG% 3pt% i to znacznie.

Zadam ci jeszcze pytanko na koniec: kogo bys wolal, grajacego TAK JAK W TYM SEZONIE raya czy tez GRAJACEGO TAK JAK W TYM SEZONIE hamiltona? Ja bez wahania wybieram tego drugiego, ktory swoja role jednak lepiej spelnia. Aha i Hamilton byl przykladowy, ale JJ i Billups tez graja lepsze sezony.

Jako 3 opcja:

2007-08 Statistics

PPG 18,2

RPG 4,0

APG 2,9

SPG 1,0

BPG 0,2

FG% 0,422

FT% 0,924

3P% 0,372

MPG 38,4

Jako lider i pierwsza opcja:

2007-08 Statistics

PPG 21,2

RPG 4,4

APG 5,3

SPG 0,8

BPG 0,1

FG% 0,407

FT% 0,851

3P% 0,350

MPG 40,7

Co bardziej pasuje do tego lepszego?

Ma latwiej. Piszesz o aklimatyzacji, o nowej druzynie nowym systemie, ale zapominasz ile przybylo mu open looks, jak malo skupiaja sie na nim obrony przeciwnikow, a mimo to gra slabo.

Nie wiem ile przybyło mu wide openów ael czy tak strasznie dużo to też bym się nie zgodził, a trójek oddaje też dużo mniej niż wcześniej więc pewnie tak różowo nie jest.Zresztą nowa sytuacja czasami z pozoru łatwiejsza może nie tak dobrze pasować do zawodnika, który zwyczajnie musi się przyzwczaić jak Allen z częstszego trzymania piłki i większej ilości rzutów. Nikt nie ma statystyk, może w SSS Ray tak samo często musiał sie wstrzelić a potem trafiał seryjnie.

Zreszta ty nie rozumiesz podstawowej rzeczy jak widze na razie. Prawie każdy strzelec w tej lidze ma swoje serie, lubi się wstrzelić, być w grze, rzucać seryjnie i jak trafia to idzie dalej, jak nie to daje sobie siana. Kwestia jest ważnego poczucia gry, albo idize albo nie, jedni mogą sobie odpuścić wtedy inni muszą sobie radzić dalej. W Bostonie nie ma za bardzo takiej możliwości. Ne wiem czy dobrze załapałęś, dziwnie to jakoś ułożyłem, miałem dobrą myśl jak to ideealnie przekazać. Może jutro dopisze to lepiej, w każdym razie nie zdziwie sie jak ine zrozumiesz

Zadam ci jeszcze pytanko na koniec: kogo bys wolal, grajacego TAK JAK W TYM SEZONIE raya czy tez GRAJACEGO TAK JAK W TYM SEZONIE hamiltona? Ja bez wahania wybieram tego drugiego, ktory swoja role jednak lepiej spelnia. Aha i Hamilton byl przykladowy, ale JJ i Billups tez graja lepsze sezony.

To zależy od wielu czynników a szczególnei od tego do jakiej drużyny i kogo bym już w niej miał. Jednoznacznie który z dwóch nie jstem w stanie powiedzieć.

Co bardziej pasuje do tego lepszego?

Strasznego samobója sobie wbiłeś. ;-]

Piszesz o procentach z gry, psizesz o tym jak to się spodziewałeś że mu skoczą i jak źle jest z nim i jak nie spełnia swoich oczekiwań. Wrzucać JJ i co? MA on gorsze wszystkie proenty rzutowe, z gry, za 3 i FT... No to o czym mowa? :roll: