kcp78 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) problemy z czytaniem?! - cos w ten desen + podejrzewam [a nie,w/g mnie,bo ja zadnej wiedzy na ten temat nie posiadam] = czyste spekulacje z mojej strony...a kwota umowy nie ma tu nic do rzeczy [pisalem o konstrukcji umowy,po czym wkleilem cytat te konstrukcje obrazujacy]... Edytowane 10 Października 2017 przez kcp78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 https://web.facebook.com/PhiladelphiaSixersNation/videos/1787039661363576/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) problemy z czytaniem?! - cos w ten desen + podejrzewam [a nie,w/g mnie,bo ja zadnej wiedzy na ten temat nie posiadam] = czyste spekulacje z mojej strony...]... Czyli wyśmiewasz spekulacje, po czym postanawiasz pospekulować. Edytowane 10 Października 2017 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calagan Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 A podejrzenia oparłeś na .... No właśnie. Czyli jednak według ciebie, bo nie masz żadnej wiedzy. Czyli tak jak inni oceniający kwote kontraktu bez szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 problemy z czytaniem?! - cos w ten desen + podejrzewam [a nie,w/g mnie,bo ja zadnej wiedzy na ten temat nie posiadam] = czyste spekulacje z mojej strony...a kwota umowy nie ma tu nic do rzeczy [pisalem o konstrukcji umowy,po czym wkleilem cytat te konstrukcje obrazujacy]... Ale wiesz że to jest designated max , który jest na twardo ustawiony na 5 lat i może być tylko podpisany przed początkiem sezonu. Jego nie można zakombinowac na mniej więc nie wiem co tam za klauzule powstawiali Ten drugi fragment to do Flubera dlaczego nie mogli tego 5letniego designated dać po sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Nie czaję tego ruchu. Dowiedziałem się wczoraj w czasie draftu i chodzi mi po głowie od rana jedno - co oni zrobili... Pierwsza sprawa jest taka, że spokojnie mogli poczekać do przyszłego roku, sprawdzić go spokojnie jeszcze w tym sezonie. Jest RFA, hmmm? To chyba proste. Nie ma bata, że ryzykowałby za rok wzięciem QO grożąc odejściem po kolejnym roku za free. Gdyby miał się obrazić, że nie chcą mu posypać w ciemno, to byłby po prostu idiotą, który nie widzi, co do tej pory zaoferował. A tak dostał wszystko, co chciał, bo jak inaczej nazwać maksa na 5 lat? Wygląda to tak, jakby 76ers byli postawieni pod ścianą bez wyboru i jakichkolwiek argumentów. Joel to luzak. Jeśli kasa jest w pełni gwarantowana, może mu się w pewnym momencie odechcieć wielomiesięcznej walki o powrót do gry i ryzykowanie kolejnymi urazami - wybierze twittera i spokojne zdrowie, bez obciążeń treningowych. Bardzo ryzykowny ruch, który ma większe szanse na odbicie się czkawką w Philly już niedługo, niż zapewnienie wartościowej pomocy na boisku. Smród może się ciągnąć bardzo długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calagan Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Trochę też osłabiają swoja pozycje wobec innych młodych, którym zaraz trzeba będzie płacić - no bo jak - Embid za 31 gier dostał maxa. Nawet jeśli to super mecze były, to ledwie 31 w kilka lat. I wcale nie ma gwarancji, że będzie wiele więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Za dużo niewiadomych aby gdybać. Zobaczymy kontrakt, wtedy wypadało by wrócić do dyskusji. Jeśli rzeczywiście tylko połowa jest gwarantowana to macie ok 75/5. Za 30 meczy w sezonie takiego kolo wygląda spoko. Po drugie, może jego zdrowie jest już tak właśnie odpicowane jak Currego? Jeszcze dwa lata temu na tym forum słyszałeś Curry, myślałeś-szklane kostki a teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Od GOATa do Twitterowego celebryty. Ile to zajęło? 4/5 miesięcy? Łaska E-NBA na wyliniałym jednorożcu jeździ :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Czyli wyśmiewasz spekulacje, po czym postanawiasz pospekulować. tak,wysmiewam. pisanie o 'zllej' umowie [ktorej sie na oczy nie widzialo] jest czystym idiotyzmem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszNBA Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Czytałem sobie dzisiaj artykuł o tym kontrakcie i autor tego tekstu dał mi trochę do myślenia. Może jednak w 76ers mają jakieś wiadomości na temat jego zdrowia i tak jak napisał Eld jest już odpicowany i nie ma już ryzyka większej kontuzji? Ale w sumie dalej mi to nie pasuje bo przecież mogli przetrzymać ten rok. Edytowane 10 Października 2017 przez ŁukaszNBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 A podejrzenia oparłeś na .... No właśnie. Czyli jednak według ciebie, bo nie masz żadnej wiedzy. Czyli tak jak inni oceniający kwote kontraktu bez szczegółów. widzisz,ale ja - rzeczonej przez ciebie kwoty kontraku - nie oceniam! i tu jest ta 'subtelna' roznica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 @ely. Nie mogli dac mu maksymalnej umowy na 5 lat za rok czy nie mogli mu dac tej designated? Gdzies czytalem jakies plotki ze agent embiida zagrozil ze embiid nie bedzie uczestniczyl w treningach 5 na 5 na calym boisku dopoki nie podpisze nowej umowy bo nie bedzie ryzykowal kontuzji. Brzmi raczej niewiarygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Po drugie, może jego zdrowie jest już tak właśnie odpicowane jak Currego? Jeszcze dwa lata temu na tym forum słyszałeś Curry, myślałeś-szklane kostki a teraz? Dwa lata temu, to Curry sam już pewnie nie pamiętał z którą kostką miał większy problem. W żaden sposób bym nie porównywał tych sytuacji. Curry to lekki kogucik, dużo mniejsze obciążenia. W dodatku nie masuje się pod koszem. Przeciążenia Embiida są nieporównywalnie większe, zarówno te wynikające z budowy, jak i z pozycji, na której gra. Od GOATa do Twitterowego celebryty. Ile to zajęło? 4/5 miesięcy? Łaska E-NBA na wyliniałym jednorożcu jeździ :] Ile osób ma/miało go za GOATa? Mac dobrze wszedł do głów Może jednak w 76ers mają jakieś wiadomości na temat jego zdrowia i tak jak napisał Eld jest już odpicowany i nie ma już ryzyka większej kontuzji? Jakieś wiadomości to jest c***, a nie podstawa do podpisywania kontraktu, szczególnie takiego. Oni muszą go monitorować i mieć prześwietlonego na wylot, a i to nie da im żadnej pewności. 09/25/2017 Left Knee Surgery 01/30/2017 Left Knee Contusion 01/20/2017 Left Knee Contusion 01/05/2017 Illness 12/16/2016 Sore Knee 12/10/2016 Right Elbow Inflammation 11/19/2016 Sore Ankle 08/18/2015 Right Foot Surgery 06/28/2014 Foot Surgery Coś takiego znalazłem. Lista dość długa, kontuzje różne. Nikt nie może im dać pewności, że zaraz nie posypią się np. plecy, bo gość ogólnie jest delikatny. Brak też przyzwyczajenia do stałego i dużego obciążenia ciała na pełnych obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dwa lata temu, to Curry sam już pewnie nie pamiętał z którą kostką miał większy problem. W żaden sposób bym nie porównywał tych sytuacji. Curry to lekki kogucik, dużo mniejsze obciążenia. W dodatku nie masuje się pod koszem. Przeciążenia Embiida są nieporównywalnie większe, zarówno te wynikające z budowy, jak i z pozycji, na której gra. Dobra, trzy lata temu czy ile tam. Czas szybko leci. Co do drugiego i przeciążeń - przy zmianie kierunków jakie robi Coora co u niego jest narażone na największe przeciążenia jak właśnie nie kostki? Więc chyba nie do końca się zgodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Pięć lat. Nie ma porównania w tym, jakim przeciążeniom poddawani są podkoszowi, w porównaniu do obwodowych. U gracza w typie Stepha może i najbardziej narażone są kostki i kolana, ale to nie ma żadnego znaczenia i porównania przy tym, jak po dupie dostaje ciało Embiida czy innego masującego się wysokiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Pięć lat. Nie ma porównania w tym, jakim przeciążeniom poddawani są podkoszowi, w porównaniu do obwodowych. U gracza w typie Stepha może i najbardziej narażone są kostki i kolana, ale to nie ma żadnego znaczenia i porównania przy tym, jak po dupie dostaje ciało Embiida czy innego masującego się wysokiego. Duzi przynajmniej nie zrywają co chwilę ACL jak to robią goście opierający swoją grę na dynamice: Rose, LaVine, Rondo. Ryzyko takie same moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Ile osób ma/miało go za GOATa? Mac dobrze wszedł do głów Hans dostał właśnie kasę jak GOAT, więc jeszcze z Maca bym się tak nie śmiał :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Duzi przynajmniej nie zrywają co chwilę ACL jak to robią goście opierający swoją grę na dynamice: Rose, LaVine, Rondo. Ryzyko takie same moim zdaniem. Udowodnij to Na każdego Rose przypada jakiś Perkins, na LaVine jakiś David West, Al Jefferson, Al Harrington lub Amare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi