Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie poprzez wiek już LMA nie dostanie tych 30 baniek...

ale to dalej gracz który produkuje:

19/7/2/1,2 gdzie minuty ma mniejsze u Popa, rzutów tylko 14 a niebezpiecznie zaczyna bawić się w rzuty za 3 ( na razie 23 trafione na 41%)

jak na wysokiego jego 1,4 straty na mecz to wskaźnik doskonały....

właśnie poprzez wiek już LMA nie dostanie tych 30 baniek...

ale to dalej gracz który produkuje:

19/7/2/1,2 gdzie minuty ma mniejsze u Popa, rzutów tylko 14 a niebezpiecznie zaczyna bawić się w rzuty za 3 ( na razie 23 trafione na 41%)

jak na wysokiego jego 1,4 straty na mecz to wskaźnik doskonały....

Tylko, że jak Aldridge będzie w takim tempie zjeżdżał ze swoją formą, to niedługo nie będzie wart paczki fajek. Facet musi zdecydowanie się wziąć za siebie.

A widzisz tak teoretycznie kogoś kto da Aldridgowi 25-30 baniek?

Nie zaprzeczam, że Noel się przejedzie, ale pewnie nie tylko on. Na jego miejscu brałbym te 50 baniek od Dallas, albo jakieś 40 za 2+1 PO, ale pomarzyć może. A co do tego komu bym chciał dać to zależy od tego czego bym potrzebował, bo to jednak inni zawodnicy i też nie wiadomo czy będą chcieli grać za 15 mln.

Tak teoretycznie to Sap otrzymał właśnie 61/2 i trzeci rok za 30,5 niegwarantowane

Myślę , że jakieś 66-70/3 LMA mógłby otrzymać na rynku np od Dallas a może i nawet 75/3

hejt na LMA przybrał absurdalne rozmiary i to chyba tylko w wyniku medialnej nagonki po średnich playoffach

to tak jakby oceniać sezon Hardena wyłącznie na podstawie game 6

a moim zdaniem LMA się solidnie poprawił w D przez te dwa lata w SAS, tak przynajmniej mówi mi moje oko ;) 

PRzy ograniczonej liczbie pieniędzy starałbym się je wydać na gracza pokroju All Stara a nie na kogoś kto generuje problem w drugim kolejnym klubie i myśli, że jest wart maksymalnych pieniędzy

Howard też generował problemy a 70/3 dostał ;)

Jak Thunder znów wpadną na Spurs, to kto wie. To jest teraz gdybanie, ale Kanter podejmując decyzję co do swej opcji będzie już bogatszy o wiedzę jak wyglądał w przyszłorocznych PO.

Jeśli ktoś się bawi w ustawianie TOP ileśtam na FA, to chyba bierze się najlepszych graczy na rynku, a nie potencjalnie najlepszy stosunek wartości do pieniędzy. Naprawdę nie mam pojęcia jakie należałoby przyjąć kryteria, żeby wśród topowych wysokich zmieścić Noela (i Monroe!), a nie zmieścić Aldridge'a ;]

A skąd takie mniemanie, że umieściłem w top3 Monroe? Tak po prostu dla szydery?

Niech Ci będzie, że Noel nie będzie top3, napisałem tylko, że po dobrym jego sezonie taka teza ma szansę się obronić. I faktycznie zapomniałem o Jokiciu i Embiidzie. My bad.

To tak gdybając i uwzględniając RFA to Aldridge się zmieści w tym top3 czy też nie? Pewnie zależy od zdrowia Embiida.

A skąd takie mniemanie, że umieściłem w top3 Monroe? Tak po prostu dla szydery?

Niech Ci będzie, że Noel nie będzie top3, napisałem tylko, że po dobrym jego sezonie taka teza ma szansę się obronić. I faktycznie zapomniałem o Jokiciu i Embiidzie. My bad.

To tak gdybając i uwzględniając RFA to Aldridge się zmieści w tym top3 czy też nie? Pewnie zależy od zdrowia Embiida.

Przecież ja komentowałem to co pisał havlicek, który wrzucił Monroe przed LaMarcusa ;]

Nie wiem czy się Aldrigde zmieści za rok w top3. Za dużo zależy od tego jak będzie wyglądał w przyszłym sezonie.

A czemu ograniczasz się tylko do wysokich?

PRzecież NBA nie działa na zasadzie - mam pulę na centra, mam pulę na niskiego

Jeśli na rynku pojawi się George, Paul. Durant., Le Bron, Thomas to jak masz kasę to zrobisz wszystko by ich skusić.

Zgoda tylko, szczerze wątpię, że więcej niż dwójka z tej wyliczanki pojawi się na rynku. Stąd odnosiłem się do wartości Noela pośród potencjalnych ufa bigmenów.

Jak by nie spojrzeć Noel bedzie wciąż daleko w kolejce do otrzymania kontraktu powyżej 15 baniek na sezon zwłaszcza, że ok 20 baniek wolnej gotówki za rok będą mieć

76ers

Mavs

Hawks

Bulls i Lakers

Suns ( ale tylko jak odpuszczą sobie Warrena za rok i w tym roku Lena)

Jakoś nie widze by ktoś z tych klubów dał maxa czy nawet te 60/4 dla Noela

Pozostałe ekipy mają albo własnych UFA albo RFA do podpisania albo w ogóle nie maja szans na cap space

Wiem, że są opcje typu wszyscy w Spurs rezygnują ze swoich kontraktów i nagle Spurs ma kasę ale myślę ,że i tak Noel byłby daleko na liście pożądanych graczy z kontraktem 20 baniek na sezon - no i biorą pod uwagę jak się taki Gay czy Gasol przejechali na tej opcji to nie sądze by było wielu chetnych za rok

Noela za rok nie ma w TOP25 graczy dostępnych na rynku

No ale ja się z Tobą w pełni zgadzam, Noel jeszcze się przejedzie na tym jak przeszacuje. Ja tylko pisałem, że nie uważam, że rynek bigmenów będzie mocno szeroki, a w sumie jakby spojrzeć szerzej to top gwiazdy też raczej nie będą obiektem licytacji wymienionych przez Ciebie ekip z capspacem.

Extension dla Jokicia nie jest możliwe z takiego powodu, że jak Nuggets nie wykorzystają team option na 18/19, to on z automatu zostanie RFA, a nie da się przedłużyć kontraktu, który już wygasł. Można po prostu podpisać nowy.

Przecież mogą w trakcie sezonu odrzucić TO 18/19 i w trakcie sezonu podpisać nowy kontrakt, więc to jak najbardziej będzie extension.

Tak teoretycznie to Sap otrzymał właśnie 61/2 i trzeci rok za 30,5 niegwarantowane

Myślę , że jakieś 66-70/3 LMA mógłby otrzymać na rynku np od Dallas a może i nawet 75/3

Tu się w ogóle nie zgodzę. Sap to typowy late peak, gość stworzony dzięki swojej etyce pracy, a po dwóch latach w SAS to LMA jest raczej zaprzeczeniem takiej postawy, stąd rzucenie Marcusowi takich hajsów będzie niezłą wpadką.

Nie wiem czy w ogóle istniałaby finansowa szansa na takich ruch, ale Marc w C's byłby spełnieniem marzeń. ;)

Edytowane przez havlicek

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=jqnjsos

Pszypadek? Nie sondzem. 

Pewnie znów wyjdę na wyolbrzymiającego hejtera LMA, ale nie jestem nawet pewien czy Aldridge trafi na rynek w 2018 roku. Względem pierwszego sezonu grał 2 minuty więcej co przełożyło się na dodanie pół rzutu per game, ale procenty spadły i z 18 pkt w 30 minut zrobiło się 17 w 32. Wiadomo, że te cyferki to ze sporą rezerwą, bo Gasol w ofensywie odgrywał większą rolę niż Duncan rok wcześniej.

Największym problem z Aldridgem to jego zaangażowanie na boisku, zwłaszcza w ataku. Wygląda tak jakby miał wyjebane i grał na alibi, jak najmniejszym nakładem sił. Ile to razy zamiast popracować nad obrońcą w perspektywie meczu, ściągnąć na siebie część uwagi i zepchnąć grę pod kosz by ulżyć obwodowi to Aldridge sobie ciskać jumperki/fadeawaye przez ręce? W tych playoffach, gdyby nie vintage Tony, to różnie mogłoby się to potoczyć w pierwszej rundzie nawet. Przeciw Houston miał wręcz wymarzony matchup w ataku vs Anderson, który całą karierę zmagał się z obwodowymi, a nie klockami pod koszem. Później Draymond. Rozumiem, że Green to ścisła czołówka obrońców ligi, ale Aldridge zupełnie odpuścił. Robić takie wyniki jak 39 letni Manu czy pozbawiony czysto koszykarskich umiejętności Simmons? Bez jaj. Tu jest problem - brak jaj. Z taką mentalnością, po tej stronie 30 Aldridge to tykająca bomba. Nie wiem czy ktoś chciałby mu dać więcej niż ta opcja na 22 mln.

Też mnie zastanawia jak to się stało. Pamiętam, że Aldridge zaczynał w Spurs od spotkań z 12 punktami na 40 % FG. Taki stan rzeczy trwał +/- 2 miesiące. Natomiast już pod koniec sezonu marzec/kwiecień grał na 25/10. Cały sezon, krok po kroku, szedł w górę i sam jaralem się strasznie tym jak fajnie się wpasowuje w koncepcje gry Spurs. Może rozbiła go przegrana seria z OKC? Może liczył na pierścień od razu i zeszła z niego cała para? Wiem, że to byłoby strasznie lamerskie, ale co innego? Ewentualnie druga opcja jest taka, że liczył na przejęcie Spurs i grę pod niego, ale a) byłoby to głupie tak myśleć b)nie pasuje to do tego, co o nim piszą w Portland, że zawsze taką ciepłą kluchą był. Chciałby się tak pakować znów na świecznik?

no maksa w tym samym roku podpisali więc raczej tak jakby przypadek - nie wiem zresztą po co grizzlies mieliby taki deal robić

oczywiście, że sci-fi ;) Nie ma żadnych logicznych podstaw takiej wymiany, ani też Spurs nie mają niczego co by można w takim dealu zakręcić.

Ostrogi miały świetną sytuację pod 2k18, ale tym FA sobie mocno skomplikowali sytuację i zamiast potężnych ruchów to za rok znów będzie kosmetyka.