Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

Wilki starają się przekonać Shabaza Muhammada żeby został u nich. Mogą mu teraz zaproponować jedynie minimum weterana.

(źródło: https://twitter.com/DWolfsonKSTP/status/896441133101834240?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fnbalabs.pl%2Fshabazz-muhammad-zostanie-minnesocie%2F )

Nieźle się koleś przeliczył :P

Wilki starają się przekonać Shabaza Muhammada żeby został u nich. Mogą mu teraz zaproponować jedynie minimum weterana.

(źródło: https://twitter.com/DWolfsonKSTP/status/896441133101834240?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fnbalabs.pl%2Fshabazz-muhammad-zostanie-minnesocie%2F )

Nieźle się koleś przeliczył :P

Placi za grzechy GMow z poprzedniego roku. Kto nie jest all star poziomem I nie podpisal rok temu, przyslowiowo przegral.

Co z Noelem, Jamychalem Greenem i Tony'm Allenem?

Tony pewnie nie chce grać za vet minimum, a wiecej nikt mu nie chce dać z jego rzutem.

Reszta czyli RFA - Noel, Green ale i Len, Plumlee i Mirotic to strasznie dziwna sprawa. W pewnym sensie liga ich wyceniła, i chyba nikt nie chce przepłacać przeciętnie utalentowanych wysokich.

Tony pewnie nie chce grać za vet minimum, a wiecej nikt mu nie chce dać z jego rzutem.

Reszta czyli RFA - Noel, Green ale i Len, Plumlee i Mirotic to strasznie dziwna sprawa. W pewnym sensie liga ich wyceniła, i chyba nikt nie chce przepłacać przeciętnie utalentowanych wysokich.

Green akurat przeciętnie utalentowany nie jest, i akurat przy tylu debilnych kontraktach jakie latały to tyle co on chciałby dostać wydaje się być całkiem zasadne

Green akurat przeciętnie utalentowany nie jest, i akurat przy tylu debilnych kontraktach jakie latały to tyle co on chciałby dostać wydaje się być całkiem zasadne

No nie wiem bo Ja Mychal Green odrzucił umowę z Memphis za 52/4

Jak dla mnie on i Noel przejadą się na swojej chciwości bo za rok pieniędzy na rynku będzie jeszcze mniej za to dla równowagi będzie więcej gwiazd do kupienia

Za rok Ja Mychal i Noel będą żałować ,że nie brali umów od swoich klubów

Tony Allen - ciekawe czemu Denver mu nic nie chce zaproponować.Im by się taki gracz przydał bo nie mają żadnego obrońcy na obwodzie ( wiem wiem, że Harris ma potencjał tylko ,że w zeszłym roku go nie pokazywał i obrona Nuggets nie istniała)

Dlatego to jest patowa sytuacja. Gracze myślą czy nie przeczekać roku na niższych umowach, ale ich perspektywy za rok nie będą wcale lepsze.

Do tego dochodzi sytuacja, że gracze dostają teraz inne oferty niż to co było obiecane w trakcie sezonu. Są zirytowani, ale nie mają pomysłu na wyjście z impasu. A kluby czekają, bo są w uprzywilejowanej sytuacji.

Graczom NBA brakuje samokrytycyzmu. Naprawdę, czym taki Noel zasłużył sobie na wysoki kontrakt?Tyle tylko, że jest młody i jakiś defensywny potencjał posiada. Jamychal Green został wypromowany przez Memphis, grał w pierwszej piątce zamiast Randolpha, a i tak było widać, że te umiejętności to nie jest nie wiadomo jaki wysoki level. Obaj powinni brać, co dawały ich kluby i się cieszyć z tego. Dziwi tylko przypadek Allena. Nikt nie potrzebuje obrońcy?

tu nie chodzi o to na co zasluzyl do tej pory, bo podpisujac kontrakt nie placa Ci za to co zrobiles (znaczy no poniekad tez), ale za to co bedziesz robil i no zarowno Noel jak i Green po prostu pewnie uwazaja ze sa mlodzi, maja miejsce na rozwoj i ogolnie po prostu wierza w siebie, wiec nie chca przyjac niskiego kontraktu i potem przez 2 lata widziec wszedzie swoje nazwisko jako potencjalny  trade chip bo maja super kontrakt jak Crowder w tym momencie, albo po prostu nawet zostac i patrzec jak inni zarabiaja 3x wiecej -> tutaj przyklad Walla ktory tez przeciez za drobne nie gral, ale dupa go piekła niesamowicie caly czas jesli chodzi o pieniadze

jasne ze moga sie przejechac, ale moze im sie to tez oplacic, zwlaszcza ze no Mavs nikogo innego pod kosz i tak nie ogarna, bo nie ma kogo, a w Memphis nie ma juz Zacha wiec Green mimo ze juz i tak gral w s5 to teraz odpowiedzialnosc jeszcze nieco wieksza powinna byc, jesli na swoich barkach to udzwignie to tylko propsy

co do Allena to mnie akurat mocno nie dziwi ze nikt sie na niego nie rzuca, to juz jest raczej zawodnik, ktorego sciagnie contender w lutym i tyle

obecne druzyny czolowe nie musza sie o niego bic, a gosc ktory broni, ale nie ma rzutu i ma historie kontuzji nie jest potrzebny druzynom, ktore o nic nie walczza, tyle

Taki gość jak Allen, to wydaje mi się, że dziś jest nieprzystający do obecnych realiów. Teraz prym wiedzie atak i można kręcić nosem na pomysł ulokowania go w pierwszej piątce. No chyba, że drużyna byłaby naładowana talentem. No to jak pierwsza piątka nie, to w takim razie może na ławę? Też nie, bo ławkę zwykle określa się też przez pryzmat ataku, czyli ile ci goście są w stanie rzucić. Z ławki to się lubi energizerów, którzy nie pozwolą rywalowi odjechać. Taki defensywny specjalista furory w tym aspekcie nie zrobi. A jak się jest starym albo ma historię kontuzji, to w już w ogóle tylko do grobu ;)

Edytowane przez Szak

Żeby tylko z tego wszystkiego nie okazało się że Nuggets zostaną bez rezerwowego centra, te 10 baniek za Plumdoga to chyba rozsądna cena, zróbcie coś wreszcie. Mavs mieli farta, że nikt Noelowi nic nie rzucił, teraz czekają aż się zgodzi na 20/2 czy co? Trochę to pojebane.

NBA to brutalna rzeczywistość, z dobroci serca nikt gościa nie zatrudni za grubszy hajs. Ja tego też nie widzę, teraz liczy się atak i najlepiej jeszcze trójki. To nie są czasy defensywy.

No nie do końca tak jest. OBrona nadal ma duże znaczenie tylko, że Tony na rocznym kontrakcie się broni. Na dwuletnim to juz ryzyko a na trzyletnim to samobójstwo. Allen chce dostać więcej niż minimum. I więcej niż rok umowy

Taki Brooklyn mógłby mu dać np 10/2 ale on pewnie nie chce tam grać. Podobnie mogliby mu zaoferować Mavsi

ja mu dałem w fantasy 11 baniek na rok, ciekawe ile dostanie w realu, chyba mniej bo ta jego QO jest pewnie żenująco niska więc w odróżnieniu od Noela nie ma jak Grizzlies szantażować, a jako że nigdy hajsu dużego nie zarobił to weźmie to co dają

ale jak dla mnie idealny zadaniowiec - rzuca trójki, napierdala w D, atlletyzm ok, w miarę młody - dziwne, że nikt mu nie dał oferty do tej pory 

Żeby tylko z tego wszystkiego nie okazało się że Nuggets zostaną bez rezerwowego centra, te 10 baniek za Plumdoga to chyba rozsądna cena, zróbcie coś wreszcie. Mavs mieli farta, że nikt Noelowi nic nie rzucił, teraz czekają aż się zgodzi na 20/2 czy co? Trochę to pojebane.

no szarpią się o jakieś pewnie 2-3 bańki

Noel chce pewnie te 18-19 i szantażuje ich że weźmie QO, a Mavs domyślam się, że więcej niż 15 dać nie chcą

pewnie się spotkają gdzieś po środku czyli 80/5 bez opcji

Noel chce pewnie te 18-19 i szantażuje ich że weźmie QO, a Mavs domyślam się, że więcej niż 15 dać nie chcą

pewnie się spotkają gdzieś po środku czyli 80/5 bez opcji

rozchodzi sie podobno o 5 mln, czyli różnica miedzy 15 co chcą dać Mavs a 20 co chce dostać Noel + są jakieś ploty ze nie chodzi tylko o hajs, ale nie wiem o co może chodzić. Raczej takie gadki sie pojawiają tylko o to zeby nie wyszło ze Noel jest łasy tylko na forse

Noel akurat ma ten problem, że jego rządania nijak mają się do rzeczywistości, bo o ile faktycznie te 15-17 baniek powinien dostać, to karty z rąk wytrącają mu teksańskie podatki i Cuban pewnie wyskakuje z argumentem, że u niego 15 to i tak lepiej niż 18 u kogoś innego (strzelam, jak ktoś zna różnicę w opodatkiwaniu w Teksasie względem reszty ligi to proszę zapodać)

TX jest jednym z 7 Stanów,które nie pobierają State Income Tax .,Pozostałe Stany gdzie płaci się tylko Fedral Income Tax to : FL,SD,WY,NV,WA i AK., Reszta 43 ma stawki od 2.9% ND ,do 13.3% CA.,                        Edit/ "żądania" for God's sake

Edytowane przez mayor