Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

O co chodzi z tymi treningami?

dokladnie to pamietam historie z 1 sezonu LMA w SAS i oczywiscie ostatniego juz Tima gdzie po traningu ogolnym mieli jeszcze takie gierko/treningi 1v1 i po pierwszym z nich LMA do Duncana powiedzial cos w stylu "kurde jak Ty to robisz gosciu ze w tym wieku jeszcze dajesz z siebie tyle w meczach i na treningach" i Duncan odpowiedzial mu ze jesli chce sie utrzymac w lidze tak dlugo to trzeba po prostu zapieprzac i powiedzial do LMA ze dobra jedziemy z kolejna gierka a LMA odpowiedzial "nah I'm good" i poszedl do szatni

to bylo pisane z pamieci teraz szybkie googlowanie no i mniej wiecej tak to wygladalo w tej historii

Jason Garrett of Arriosti Sports Therapy shared an interesting story regarding Aldridge on Mike Taylor's radio show. He said Tim and Lamarcus were working out together (doing one on one drills) and Lamarcus was exhausted. LA stopped playing and said something like "Man, I don't know how you do it". Tim said, "If you want to be playing when you're 39, you gotta work. Let's go." LaMarcus said "Nah, I'm done" and walked off the court.

• 2 tygodnie później...

Najbardziej mnie dziwi, że kontraktów w NBA dalej nie podpisali Deron Williams oraz Tony Allen. Deron chyba tym podpisaniem z Cavs zrobił pocałunek śmierci, bo za mecze z GSW stał się pośmiewiskiem i jako 33-latek grozi mu wypad z NBA albo granie za jedynie minimum dla weterana.

Tony Allen jeden z topowych obrońców obwodowych, ale przy tym szale na rzucanie za trzy, gdzie Allen w tym względzie jest jednym z najgorszych obwodowych w tym elemencie też ma ogromne problemy, aby z kimś podpisać.

Terrence Jones który ze 2-3 sezony temu pokazał się z naprawdę dobrej strony w Houston w wieku 25 lat wylatuje do Chin. Podpisał jeden z największych kontraktów w tamtejszej historii podobno. Niestety nie udało mi się znaleźć cyfr.

@edit ( szczególnie dla kibiców Lakers ;) )

https://twitter.com/IAmDPick/status/889608582861344769

Edytowane przez Eld

Najbardziej mnie dziwi, że kontraktów w NBA dalej nie podpisali Deron Williams oraz Tony Allen. Deron chyba tym podpisaniem z Cavs zrobił pocałunek śmierci, bo za mecze z GSW stał się pośmiewiskiem i jako 33-latek grozi mu wypad z NBA albo granie za jedynie minimum dla weterana.

Tony Allen jeden z topowych obrońców obwodowych, ale przy tym szale na rzucanie za trzy, gdzie Allen w tym względzie jest jednym z najgorszych obwodowych w tym elemencie też ma ogromne problemy, aby z kimś podpisać.

Mem dali mu poszaleć na rynku. Tony powiedział, że jest Grizz 4 life i że nie chodzi tu o hajs. Na stole niedawno leżała oferta za minimum. Swego czasu było hasło o Allenie w Clipps, ale z racji roszad w LA temat zdechł. Także teges, Grizz 4 life :]

W podcascie u Woja Beverley potwierdza, że poprosił on Rockets o trade po poprzednim sezonie.

Panie Irving, można to ogarnąć po cichu.

Ja się tam na tych nazwiskach nie znam, ale w tej informacji było podane, że Kyrie poprosił o trade tydzień wcześniej, a samo info miało wyjść (tu powtarzam, nie znam się, ale stawiam na nienawiść Hurda do LBJ) od dziennikarza, który jest na skinienie palcem Lebrona.

Ja się tam na tych nazwiskach nie znam, ale w tej informacji było podane, że Kyrie poprosił o trade tydzień wcześniej, a samo info miało wyjść (tu powtarzam, nie znam się, ale stawiam na nienawiść Hurda do LBJ) od dziennikarza, który jest na skinienie palcem Lebrona.

Oj tam, nie wiem jak było, ale daj mi się popastwić nad Irvingiem i fanami Cavs;)

o Beverleyu to akurat przed wymianą też było, że zażądał/poprosił wymiany.

Inny kaliber gracza też.

Dokładnie, przeciętny Smith interesujący się NBA weekendami od razu podchwyci temat przy piwku z kolegami i rozpocznie się żywiołowa dyskusja o upadku dynastii z Ohio. Trzeba też umieć się inteligentnie sprzedać i znać swoje miejsce w szeregu tak jak Beverley.

jak wzialem gosci ktorzy rozegrali conajmniej 40 spotkan i mieli conajmniej 8 prob zatrzymania (N=190) to wyszly ciekawe nazwiska (nie bralem roznicy pomiedzy contested vs uncontested, tylko najbardziej/najmniej efektywnych. srednia w tej grupie to ~46% contestujac (dane za stats.nba.com, nie wiem na ile one klami'o).

najlepsi:

plusy.png

najgorsi:

minusy83f81.png

dystrybucja:

dystrybucja_opp_fgb82b5.png

Edytowane przez memento1984

Dokładnie, przeciętny Smith interesujący się NBA weekendami od razu podchwyci temat przy piwku z kolegami i rozpocznie się żywiołowa dyskusja o upadku dynastii z Ohio. Trzeba też umieć się inteligentnie sprzedać i znać swoje miejsce w szeregu tak jak Beverley.

dynastia z Ohio nie może upaść bo tam nigdy nie jej nie było

jak wzialem gosci ktorzy rozegrali conajmniej 40 spotkan i mieli conajmniej 8 prob zatrzymania (N=190) to wyszly ciekawe nazwiska (nie bralem roznicy pomiedzy contested vs uncontested, tylko najbardziej/najmniej efektywnych. srednia w tej grupie to ~46% contestujac (dane za stats.nba.com, nie wiem na ile one klami'o).

najlepsi:

plusy.png

najgorsi:

minusy83f81.png

dystrybucja:

dystrybucja_opp_fgb82b5.png

Nie widzę wśród najgorszych -  najgorszego obrońcę wszech czasów Jamesa Hardena. Co do k****!?!?