Skocz do zawartości

Free Agency 2017

zalias

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, ale w Lakers ma lepsze perspektywy na wzmocnienie składu.

Woj napisał tylko, że George oznajmił Indianie, że chce odejść. Nie zrobiłby przecież tego bez wiedzy zawodnika i jego agenta.

Tylko teoretycznie, bo jak sam mówisz - liczycie jeszcze na jakieś wzmocnienia do tego czasu, trzeba przedłużyć Rondelka, a macie w payrollu Denga i Mozgowa - na moje oko ciężko będzie upchać wzmocnienia, maxa PG, extension i jeszcze mieć perspektywny na kolejnych klasowych FA  z tymi wszystkim kontraktami. 

Paul George has reportedly informed the Pacers that he intends to leave the franchise as an unrestricted free agent in 2018.

O pol roku za pozno dla Pacers... alez z grubej rury poleca teraz plotki...

to co, aukcje czas zaczac ktora druzyna chce roczna jazde probna z mala, ale niezerowa szansa na nastepny kontrakt?

Wg mnie to fatalna wiadomosc dla Lakers bo taki news mocno obniza wartosc trejdowa PG13, a wiec moze trafic do wielu roznych druzyn za paczke czipsow gdzie moze mu sie spodobac.

O pol roku za pozno dla Pacers... alez z grubej rury poleca teraz plotki...

to co, aukcje czas zaczac ktora druzyna chce roczna jazde probna z mala, ale niezerowa szansa na nastepny kontrakt?

Wg mnie to fatalna wiadomosc dla Lakers bo taki news mocno obniza wartosc trejdowa PG13, a wiec moze trafic do wielu roznych druzyn za paczke czipsow gdzie moze mu sie spodobac.

Z drugiej strony to gdyby nie było takiej wiadomości to Celtics mogliby dać sporo za George, a jednak Celtics chyba mieliby największe szanse na przekonanie go do podpisania z nimi.

Z drugiej strony to gdyby nie było takiej wiadomości to Celtics mogliby dać sporo za George, a jednak Celtics chyba mieliby największe szanse na przekonanie go do podpisania z nimi.

Ale teraz moga go sciagnac za mniejsza paczke, a wiec z mniejszym ryzykiem dla nich! IMO Celtics by sobie raczej darowali temat gdyby musieli skladac typowa gwiazdorska paczke pickow, ale teraz to pewnie wystarczy jeden dobry by Pacers na to poszli.

Ale teraz moga go sciagnac za mniejsza paczke, a wiec z mniejszym ryzykiem dla nich! IMO Celtics by sobie raczej darowali temat gdyby musieli skladac typowa gwiazdorska paczke pickow, ale teraz to pewnie wystarczy jeden dobry by Pacers na to poszli.

Ale jeden dobry pick od Celtics Lakers mogą przebić, a gdyby Celtics złożyli normalną paczkę to Lakers nie mieliby szans.

A nie jest tak ze agent to ustawił aby:

Pg przeszedł do lakers już teraz przy zaniżonej wartości za kontrakty w druga stronę to raz. Z prawami birda to dwa. Aby za rok łatwiej podpisać najpierw druga gwiazdę ( lbj). A dopiero potem pg.

Przechodzą mu wtedy te supermaxa z nim.

Pg za rok za darmo mimo ze brzmi to lepiej dla Ła jest gorsze i dla lakers i dla pg jeżeli cena jest niewysoka.

a macie w payrollu Denga i Mozgowa - na moje oko ciężko będzie upchać wzmocnienia

Widzisz jaki to problem dawanie kontraktow, kiedy niby i tak trzeba wydac kase. A dajesz podobme opcje dla philly - by podpisac kogos bo i tak nie maja minimum. W przyszlym sezonach jednak to juz problem. Wiec tylko jak juz 1roczne syte kontrakty w takich przypadkach.

Wiekszosc klubow moze zaproponowac imo lepsze czipsy niz lakers.

Jaki to bukmacher? Zagrałbym na Sapa poza Hawks.

Unibet. Paula George'a już wycofali z oferty.  Sytuacja Paula najbardziej mi przypomina mi Melo Anthony'ego, który urodził się na Brooklynie i też po 8 latach postanowił, że gówno wszystko go obchodzi i wraca w rodzinne strony. George jest z Cali i też najwyraźniej ma wszystko w dupie i chce grać dla swojego ukochanego klubu.

Wklejałem kilka godzin temu i kurs na odejście George'a przed sezonem wynosił 3.20, a obecnie już jest wycofany i zagranie wydaje się łatwą kasą, bo George teraz ciągle będzie trade'owany.

Aldridge, powołując się na sources, twierdzi, że Pacers chce za George'a startera i dwa pierwszorundowe picki.

W sumie Aldridge jako pierwszy podał że Boston rozmawia z 76ers więc kto wie

Hmm no to Jazz Favorsa + pick Golden i Jazz z 2018

Deng + 28. + future protected :smile:

Imo trzeba sie dogadac z pacers - jak jest szansa wyjac PG za frytki to trzeba to zrobic.

Słowo starter i Deng raczej nie są tożsame no i Pacers nie chce się utopić . Jakby mieli brać Denga to już lepiej puścić za darmo - przynajmniej będą mieli swobodę finansową

Poza tym jak to jest na tym forum ,że Woj podaje info że James idzie w 2018 do LA i jest uważany za niewiarygodnego a jak podaje o Georgu to już pewniak

Ja bym nie przykładał wagi do deklaracji bo Howard ostrzegał ponoć Houston by potem i tak z nimi podpisać jako wolny agent

PG zostanie w każdej ekipie walczącej o coś

Na Zachodzie - JAzz-Spurs - Houston czy nawet Thunder na pewno by go skusili by został u nich na dłużej niż rok

Lakersi w porównaniu z tymi ekipami nie miałyby żadnego magnesu

Poza tym jak to jest na tym forum ,że Woj podaje info że James idzie w 2018 do LA i jest uważany za niewiarygodnego a jak podaje o Georgu to już pewniak

bo Wojnarowski ma bana na kontakty z kimkolwiek z bliskiego otoczenia LeBrona, natomiast w przypadku większości innych drużyn takie wtyki posiada.

Edytowane przez lorak

bo Wojnarowski ma bana na kontakty z kimkolwiek z bliskiego otoczenia LeBrona, natomiast w przypadku większości innych drużyn takie wtyki posiada.

Ale mam wrażenie że nikt Woja nie sprawdza po czasie..

On najszybciej podaje to co się dokonało tzn wybory czy wymiany ale jakieś prognozy co do wymian które mają nastąpić albo kto gdzie podpisze to już tak raczej średnio wychodzi

Ale mam wrażenie że nikt Woja nie sprawdza po czasie..

On najszybciej podaje to co się dokonało tzn wybory czy wymiany ale jakieś prognozy co do wymian które mają nastąpić albo kto gdzie podpisze to już tak raczej średnio wychodzi

Spekulacje nt. Duranta w Warriors np. to właśnie Woj z ekipą zaczęli, jeśli dobrze pamiętam.

Woj jakoś często się nie bawi w gdybanie, raczej trzyma się przekazywania informacji z otoczenia klubów.

Jeśli George faktycznie chce iść do Lakers i poszła taka plota do Woja, to niezle musi być na Indianę cięty - właściwie upierdolił im możliwość jakiegokolwiek zarobienia na sprzedaży go. 

Lepsze to, niż nie mówić nic i po prostu odejść.

Tylko teoretycznie, bo jak sam mówisz - liczycie jeszcze na jakieś wzmocnienia do tego czasu, trzeba przedłużyć Rondelka, a macie w payrollu Denga i Mozgowa - na moje oko ciężko będzie upchać wzmocnienia, maxa PG, extension i jeszcze mieć perspektywny na kolejnych klasowych FA  z tymi wszystkim kontraktami. 

Jeśli Lakers wykorzystają stretch provision na Mozdenga, a następnie spuszczą gdzieś Clarksona, to następnego lata będą mieć kasę na George'a i jeszcze jednego maxa (lub niewiele mniej).

A nie jest tak ze agent to ustawił aby:

Pg przeszedł do lakers już teraz przy zaniżonej wartości za kontrakty w druga stronę to raz. Z prawami birda to dwa. Aby za rok łatwiej podpisać najpierw druga gwiazdę ( lbj). A dopiero potem pg.

Przechodzą mu wtedy te supermaxa z nim.

Pg za rok za darmo mimo ze brzmi to lepiej dla Ła jest gorsze i dla lakers i dla pg jeżeli cena jest niewysoka.

Tak, IMO to ewidentnie dzieło Mintza, który chce George'a w LA.

Co zwróciło moją uwagę - Woj wymienia Randle'a jako gracza, który mógłby zostać wysłany do Pacers. Agentem Randle'a jest także Mintz. Może to więc oznaczać, że jest gotowy umieścić swojego klienta w Pacers (może uważa, że dostanie tam dobrą kasę).

Ramona - Lakers trying to acquire *another* first round pick. Have called at least 2 other lottery teams

To by potwierdzało doniesienia Aldridge'a o cenie za George'a.

Ramona też twierdzi, że Lakers nie chcą póki co oddawać assetów za George'a, więc te kwestie chyba nie są ze sobą związane.

Edytowane przez Jendras