Skocz do zawartości

[West 1ST Round] Los Angeles Clippers [4] - Utah Jazz [5]

LAF

LAC - Jazz  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Los Angeles Clippers - Utah Jazz

• 4:0
      1
    • 4:1
      1
    • 4:2
      10
    • 4:3
      12
    • 0:4
      0
    • 1:4
      3
    • 2:4
      21
    • 3:4
      17

Rekomendowane odpowiedzi

Rivers ma zagrać jutro. A Gordon sraczka, chyba też zagra choć mówią, że dopóki nie ogłoszą, że zagra należy go traktować jako questionable.

Jak Jazz pisze questionable to oznacza że zagra tak było z Rudym jak go podnieśli na questionable to już było wiadomo że zagra

Hayward przed meczem otrzymał kroplówkę ale to nie pomogło - Lindsey go zawiózł do domu w trakcie meczu - cholera wie co tam się stanie ale jednak kluczowy jest przede wszystkim Rudy bo było widać jak taki Paul bał się wjeżdżać pod kosz... Clippers zdobywali ponad 20 pkt mniej z pomalwoanego w stosunku do meczu nr 2 i 3

Wyjąłeś mi to z ust.

Patrząc na to jak gra Ingles to Jazz aby go zatrzymać będą musieli mu dużo zaoferować , a u nas J.J.Redick zostanie na zrównoważonej ofercie ;)

No już mam świadomość że Inglesa nie utrzymamy choć to trochę zależy gdzie JAzz zajdą i czego chce Joe

Niby tak ale ten obwodowy robił 26,5 pkt/8 zbiórek miał 47% za 3 i robił 8 Ft/mecz

Był najlepszym strzelcem i zbierającym - więc nie do końca się z Tobą zgodzę - więcej pkt zbiórek asyst i bloków miał niż Blake przez te 3 mecze ale Clippers by to pewnie wygrali i tak tylko że powrót Goberta naprawdę dużo zmienił

Ale nie lubię takich serii gdzie kontuzje sterują wydarzeniami i mamy różne historie

A i jeszcze Gobert zebrał 60% możliwych dla niego zbiórek na bronionej tablicy... Uwielbiam gościa i chciałbym naprawdę chciałbym zobaczyć serię Gobert vs Golden

to jakis zart ? albo celowo manipulujesz statami albo nie umiesz z nich korzystac. g1 i g2 hayward mial fatalne. te srednie pts podales nabil sobie w w g3 gdy rzucil 40 pts .co i tak nic nie dalo poniewaz w 4 q sie nie zjawil i jazz przegrali ten mecz,

do tej pory hayward ma w 4Q efg na poziomie 25% !!!  imo  strata haywarda w ostatnim w g4 przyczynila sie do wygranej jazz poniewaz cala gra w 4q szla przez iso joe co przy gordonie ktory niby jest liderem niebyloby takie pewne.

jazz bez problemu moga zastapic haywarda , cliipersi nawet z griffinem mieli krotka rotacje - na pf/c . speight, blake, griffin.

teraz nie maja wogole rotacji - deandre na c , speights na pf a gdzie rezerwowi? brak. dodatkowo blake jest zdecydowanie lepszym obronca niz speights , teraz marreese musi grac na pf/c, woda na mlyn dla obowdowych jazz

jazz bez problemu moga zastapic haywarda , cliipersi nawet z griffinem mieli krotka rotacje - na pf/c . speight, blake, griffin.

Oprócz łysego i dwóch (?) rudych dodałbym jeszcze Brandona Okonia. Aczkolwiek Clippers i tak nie mają kim grać pod koszem i skończy się oczywiście tak, że Pierce będzie męczył bułę na PF.

A co stoi na przeszkodzie grać Luciem na czwórce? Skoro Jazz grali w tej serii Haywardem czy JJ notorycznie

Ba Jazz grało Diaw na centrze długie minuty w meczu 1 i 3

No dziś mecz nr 5 - kluczowy bez dwóch zdań - wraca Rivers. wraca Hayward . Gobert pewnie może grać dłużej niż 24 minuty .... Będzie ciekawie

Szkoda że Griffina nie ma --- oby dziś Jazz wygrało

Za Griffina tak czy siak trzeba wylozyc maksa, bo on tez markentingowo sie sprzedaje i jest po prostu mega znanym nazwiskiem w lidze, takie rzeczy tez maja wplyw. Po za tym jesli Chandler Parsons dostaje maksa, to nie ma opcji zeby Griffin nie dostal, jest zbyt dobry. Edit: kurde jestem na telefonie i jakos tak mi pokazalo ostatnie posty jak byla duskusja ze pozytyw braku griffina to to ze go moze nie przeplaca... napisalem co napisalem i zobaczylem ze wiecej duskusji i juz na inny tor zeszla, takze sorry ze tak wyszlo

Edytowane przez zalias

Griffina to bym wyjebał od razu, koleś 3 lata temu ostatnio zagrał jakieś PO, tak to się łamie ,blokuje salary ,blokuje przyjście all-stara w ogóle nadaje się do Sacramento Kings żeby chociaż byli czasami w TOP10 i przypominali się że tam nadal jest jakiś paraklub.

jak ktoś chce z nim coś jeszcze budować to gratulacje

Griffina to bym wyjebał od razu, koleś 3 lata temu ostatnio zagrał jakieś PO, tak to się łamie ,

Memphis>? Phoenix???

A już idealny duet by tworzył z Noahem w Knicks --- tam i tak by mu PO nie groziło więc by się nie łamał

Tylko że Griffin chciał grać dla Clippers to on był magnesem na Paula kiedyś tam i z tego punktu widzenia cięzko podjąć decyzje władzom LAC

Griffina to bym wyjebał od razu, koleś 3 lata temu ostatnio zagrał jakieś PO, tak to się łamie ,blokuje salary ,blokuje przyjście all-stara w ogóle nadaje się do Sacramento Kings żeby chociaż byli czasami w TOP10 i przypominali się że tam nadal jest jakiś paraklub.

Przecież on w lato trafi do Knicks, którzy pozbędą się Melo i w jego miejsce wsadzą Rudego Blejka. 

Tak na szybko

Mecz wyjątkowo nerwowy do 4 kwarty. Zespoły grały jak ze związanymi jajami. Ok obrona po obu stronach była świetna niemniej było widać że grają z dusza na ramieniu i nie szło obu ekipom

Kiedy Paul doprowadził do remisu a byo już +11 to mi się przypomniał mecz nr 3... Tym razem jednak Hayward zagrał o wiele lepiej. Trafiał zbierał podawał i Hood z JJ dołożyli swoje i Jazz wygrało

To nie był piękny mecz poza 4 kwartą ale widać było że Jazz sa pierwszy raz w takiej sytuacji i potrzebowali dużo czasu by wyjść z tego kryzysu

Clippers chyba nie mają w tej chwili za dużo argumentów. Jazz jest wszechstronniejsze ma lepsza ławke i ma pewnych liderów.. Dziś Reddick zagrał wybitnie dobry mecz. Pierce wniósł co nie co ale jednak JAzz w całym meczu było ciągle o ten krok szybsze..

Jest 3-2 i następny mecz w Salt Lake

Wyjąłeś mi to z ust, ost. dobre serie w PO grał Blejk w 2015 roku, a i tak w papę od pussy Rockets dostali ;) Powtarzam, to jedna z najbardziej przecenianych gwiazd w NBA. Dziwię się, że Rivers nie gra doświadczonym Bassem, który dałby trochę solidnej obrony - chyba, że go trzyma jako tajna broń na Favorsa ;)

Clippers chyba nie mają w tej chwili za dużo argumentów. Jazz jest wszechstronniejsze ma lepsza ławke i ma pewnych liderów.. Dziś Reddick zagrał wybitnie dobry mecz. Pierce wniósł co nie co ale jednak JAzz w całym meczu było ciągle o ten krok szybsze..

Jest 3-2 i następny mecz w Salt Lake

Kuriozalnie od początku pisałem, że ławka LAC mnie nie przekonuje z 37-40 letnimi pradziadkami, a ISO JOE będzie kluczowy. To jak koleś "ćwiczył" obrońców LAC to poezja - a zaznaczam, że kolesia nie lubie!

Prawda jest taka, że CP3 (jak mi go szkoda...) będzie do wyjęcia w wakacje, jeśli przegrają kolejny mecz. Im taki PG13 by sie przydał, ale ten deklaruje gre dla purpury i złota ;)

Prawda jest taka, że CP3 (jak mi go szkoda...) będzie do wyjęcia w wakacje, jeśli przegrają kolejny mecz. Im taki PG13 by sie przydał, ale ten deklaruje gre dla purpury i złota ;)

Jedno ale ---- fajnie że Paul zdobywa 45% punktów drużyny w ostatniej ćwiartce meczu ale dziwne jest że tak doskonały generał rozgrywa cała serię na warunkach Jazz. To Jazz narzuciło tempo i  styl całej tej serii. Gra jest wolna z twardą obroną i CP 3 w ani jednym meczu nie zmienił tempa ani oblicza.On pozwalał ( poza meczem nr 2) by obrona JAzz się ustawiała. Nie ma grania szybkiego a jeśli jest to jest chaotyczne ( Clippers fatalnie wyglądali w ostatnich spotkaniach przy rzutach w pierwszych 6 sekundach akcji)

Powolna gra to jest to w czym się Jazz specjalizuje i dlatego mogli przetrwać pierwsze 4 mecze grając bez swoich liderów

Dziwne że Paul dał sobie narzucić taki styl w którym Clippers się nie odnajdują zwłaszcza Crawford czy Reddick

Jedno ale ---- fajnie że Paul zdobywa 45% punktów drużyny w ostatniej ćwiartce meczu ale dziwne jest że tak doskonały generał rozgrywa cała serię na warunkach Jazz. To Jazz narzuciło tempo i  styl całej tej serii. Gra jest wolna z twardą obroną i CP 3 w ani jednym meczu nie zmienił tempa ani oblicza.On pozwalał ( poza meczem nr 2) by obrona JAzz się ustawiała. Nie ma grania szybkiego a jeśli jest to jest chaotyczne ( Clippers fatalnie wyglądali w ostatnich spotkaniach przy rzutach w pierwszych 6 sekundach akcji)

Powolna gra to jest to w czym się Jazz specjalizuje i dlatego mogli przetrwać pierwsze 4 mecze grając bez swoich liderów

Dziwne że Paul dał sobie narzucić taki styl w którym Clippers się nie odnajdują zwłaszcza Crawford czy Reddick

Moim zdaniem tu większą winę Doc ponosi,bo jak wrzuca mu Speightsa do S5 i Moute na 3, żeby ten krył Gordona czy ISO Joe,to z automatu skazuje ekipę na niski pace...

Moim zdaniem jak juz gra wyższą 5 to Bass powinien wejść do slow game vs Jazz, aczkolwiek moim zdaniem LAC sa bardziej efektywni bez Griffina kiedy grają niską 5 w stylu (CP3, Rivers,Reddick,Moute, DAJ czy CP3, JJ, Wes Johnson, Moute, DAJ) - gdzie 2 ustawienie nastawia się bardzej na defensywę a pierwsze na off. Dziwię się też, że tak mało minut gra doświadczony Felton, który niezłym obrońcą jest.

Wtedy Crawford może grać więcej combo G z ławki (typowego 6th mana, którego gdy wchodzi z Riversem grac juz nie może), a Speight gra rozciągającą 4,a Bass na C.

Swoją drogą brakuje im inteligencji na ławce w postaci takiego Aldricha czy Hawesa czy graczy dających określoną jakość jak Barnes czy Collison.

Fakt jest faktem że Doc przegrywa ze Snyderem walkę na adjustment w trakcie serii i meczu..

Wyjście na druga połowę z Piercem w podstawowej piątce to była koncepcja karkołomna. Ja wiem że Speights nie dawał rady bronić pick and rolla ale Pierce vs Favors to nie miało prawa bytu

Nie za bardzo też rozumiem co kolejny raz w końcówce robi Crawford na parkiecie. W ataku nie istnieje w obronie jest fatalny... I musi bronić albo Hooda albo Haywarda co nie kończyło się najlepiej. Gordon sobie nad nim zbierał co chciał

Kokainowy Snyder wciąga Doca nosem

mnie zaszokowała piątka Doca z 4 obrońcami:

długo grał pod koniec

Cp3+Crowford+Reddick+Rivers

inna sprawa że wpadło parę z dystansu i Jazz nie potrafili zagrać pod dziurę długo......

wtedy po raz kolejny zapłakałem że pozycja wysokich w lidze dalej spada....

Takie zestawienie grało ze soba 90sekund w tym meczu z czego 30 s w drugiej kwarcie. Potem Doc rzucił coś takiego na ostatnia minutę ale tak naprawdę zaskutkowało to tym że Hayward bez problemu zebrał ofensywną zbiórkę nad głowę Crawforda..

Więc bo ja wiem czy było to jakies długie?