Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko. Dzięki za wyjaśnienie. Dobrze wiedzieć na przyszłość, ze można taki myk zrobić z jakims graczem który przez dwa lata nic nie pokazał i radzej nikt bedzie sie o niego zabijał, a wciąż ma potencjal zeby się wybić w trzecim roku.

Edytowane przez RonnieArtestics

4 minuty temu, LAF napisał:

A pro po RFA. Proponuje rozróżnienie normalnych RFA od RFA typu Jordan Poole bo niby jest zaznaczany jako normalny RFA a nie można my dać np 90/3

nie rozumiem tego wniosku LAF o co ci chodzi?

Poole może zostać podpisany na 25% SC jako jego max - czyli w tym momencie to 30,9 mln w 1 sezonie 

3 minuty temu, Szulim napisał:

nie rozumiem tego wniosku LAF o co ci chodzi?

Poole może zostać podpisany na 25% SC jako jego max - czyli w tym momencie to 30,9 mln w 1 sezonie 

Laf po prostu codziennie czyta CBA ale jeszcze razu mu się nie udało ze zrozumieniem :) 

edit: a może jednak? :o

Edytowane przez RonnieArtestics

Ale arenas rule jest właśnie po to, że możesz dać maxa 2nd round pickowi i również drużyna macierzysta może go wyrównać nawet jeśli jest over SC

to był case na podstawie którego Arenasa wtedy nie wyrównało GSW bo było over SC i arenas to 31 pick w drafcie. 

Więc jak dla mnie RFA ma tu normalne zastosowanie

no chyba że @LAF ma coś o czym nie wiem to chętnie się dowiem ;) 

Edytowane przez Szulim

Tak było w zeszłym roku

Based on a projected three percent salary cap increase for 2021/22, here’s the maximum offer sheet a first- or second-year RFA could receive this coming summer:

Year Salary Comment
2021/22 $9,536,000 Value of non-taxpayer’s mid-level exception.
2022/23 $10,012,800 5% raise on first-year salary.
2023/24 $30,913,906 Maximum third-year salary for a player with 1-2 years in NBA.
2024/25 $32,305,032 4.5% raise on third-year salary.
Total $82,767,738 Average annual salary of $

zostawcie mojego syna Jordana w spokoju.

ja juz sie z nim dogadam bez udzialu osob trzecich.

do szczecia ani jemu ani mi zaden z was nie jest potrzebny

najwieksza beka z frajerow, co gadali, ze jego gra jest od kogokolwiek uzalezniona, a on z kazdym kolejnym meczem oral te brednie

a przeprosin od c***oznawcow zadnych

Edytowane przez człowiek...morza

Dobra, przedarłem się przez CBA i wnioski do jakich dotarłem są następujące:

- arenas provision dotyczy 2nd rounderów którym po 2 sezonach kończy się kontrakt i zostają RFA

- inne przypadki podczas których zawodnik ma min 3 lata kontraktu za sobą i nie schodzi z rookie skale  - można zaproponować maxa zaczynającego się od 30,9mln

natomiast - przedarłem się przez nasze archiwum i faktycznie @LAF ma rację - Poole ma u nas staż 2 letni poniewaz w swoim pierwszym sezonie był stashowany w mavs co oznacza że jego max jest następujące:

1 rok: 10 485 000 (non-taxpayer MLE)

2 rok: 11 009 250 (5% raise)

3 rok: 30 900 000 (max 3rd year player salary)

4 rok: 32 290 500 (4,5% raise on 3rd year)

Total: 84 648 750

Average: 21 171 187,5 

Średnia jest o tyle istotna, że ona wlicza się do rocznego salary - i tylko zespoły które posiadają taki cap space mogą Poole zaproponować maxa. Oczywiście @człowiek...morza może go wyrównać wtedy bez konieczności posiadania cap space właśnie używając Arenas Rule.

@człowiek...morza może również zaproponować mu konktrakt na podstawie Early-Birds: 175% x 10,4mln (estimated avg salary na 22/23) = 18,2 mln z 8% raise co rok, max na 4 lata. (łącznie 18,2+19,656+21,228+22,927 = 82 011 000)

Oczywiście jeśli @karpik znajdzie moment jako najlepszy expert u nas od CBA może mnie poprawić, ale wydaje mi się że znalazłem wszystkie informacje zwiazane z tym przedłużeniem.

Edytowane przez Szulim

2 minuty temu, ignazz napisał:

3 wybory w dół i 18.000.000 w plecy. 

kontraktami reklamowy z NY i MSG nadrobi z nawiazka.

tam juz wszedzie sa murale z nim, a na time square lata flimik z najlepszymi akcjami

Edytowane przez człowiek...morza

39 minut temu, Szulim napisał:

Dobra, przedarłem się przez CBA i wnioski do jakich dotarłem są następujące:

- arenas provision dotyczy 2nd rounderów którym po 2 sezonach kończy się kontrakt i zostają RFA

- inne przypadki podczas których zawodnik ma min 3 lata kontraktu za sobą i nie schodzi z rookie skale  - można zaproponować maxa zaczynającego się od 30,9mln

natomiast - przedarłem się przez nasze archiwum i faktycznie @LAF ma rację - Poole ma u nas staż 2 letni poniewaz w swoim pierwszym sezonie był stashowany w mavs co oznacza że jego max jest następujące:

1 rok: 10 485 000 (non-taxpayer MLE)

2 rok: 11 009 250 (5% raise)

3 rok: 30 900 000 (max 3rd year player salary)

4 rok: 32 290 500 (4,5% raise on 3rd year)

Total: 84 648 750

Average: 21 171 187,5 

Średnia jest o tyle istotna, że ona wlicza się do rocznego salary - i tylko zespoły które posiadają taki cap space mogą Poole zaproponować maxa. Oczywiście @człowiek...morza może go wyrównać wtedy bez konieczności posiadania cap space właśnie używając Arenas Rule.

@człowiek...morza może również zaproponować mu konktrakt na podstawie Early-Birds: 175% x 10,4mln (estimated avg salary na 22/23) = 18,2 mln z 8% raise co rok, max na 4 lata. (łącznie 18,2+19,656+21,228+22,927 = 82 011 000)

Oczywiście jeśli @karpik znajdzie moment jako najlepszy expert u nas od CBA może mnie poprawić, ale wydaje mi się że znalazłem wszystkie informacje zwiazane z tym przedłużeniem.

Poole może się też zgodzić na roczny kontrakt za nontaxpayer MLE i za rok podpisać maxa?

Teraz, człowiek...morza napisał:

kontraktami reklamowy z NY i MSG nadrobi z nawiazka.

tam juz wszedzie sa jego murale, a na time square lata flimik z najlepszymi akcjami

Filmik co robił jak był stashowany?  Możliwe. Ludzie lubią podglądać. A i czuja się lepsi jak widza ze komuś wiedzie się gorzej. 

A ile ma w plecy na podatkach. NYC. Najwyższe stawki w kraju.