Skocz do zawartości

beGM - Random shit.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego Blazers nie zrobili tego ruchu w wakacje, tylko wtedy gdy mają szanse na HCA?

Dlaczego w lecie oddali pięć 2nd rounderów i prawo swapu (!) za Korvera i Diallo, żeby po kilku miesiącach robić ordynarną przebudowę?

No i zdziałałeś na szkodę Ashigaru, Qcin, bo pisał do mnie w sprawie wymiany: prawo swapu <=> kilka 2nd rounderów, i gdybym nie wiedział, że idzie w przebudowę, to bym rozważył, dzięki.

1 za 20.000.000

2 Kk może miał grać lepiej

3 GM doszedł z opóźnieniem do finansowych konsekwencji finansowych.

To i tak szybciej o pół roku niż GM spurs choć na moje wytłumaczenie głębokiego zadłużenia jest fakt ze nikt nie wiedział zze Leonard nie wróci na PO do spurs

Z Leonardem rok temu z tamtym składem z Dragiczem i Carrollem ( obaj zdrowi) i howardem byłby lepszy wynik.

Nikt tego nie mógł przewidzieć tego a potem był pocisk z długu. A ze zdrowym Leonardem to ten #3 seed robiłby zysk 10.0000.000 więcej może.

Ha tam rozumiem Portland.

Jak by to yebło za miesiąc to niektórzy by się mogli nie otrzepać z szoku, a tak to konkurencja może zrobić ruchy wyprzedzające.

O ile sam trade im więcej czytam, tym bardziej się przekonuje że ma sens dla każdej ze stron, o tyle sposób jego ogłoszenia marny bo teraz każdy zna zamiary Qcina i Asha. Qcin chcąc się wzmacniać będzie musiał teraz więcej płacić. Ash już stracił na negocjacjach z Clippersami.

Ignazz, ja wiem, dlaczego Ashigaru to zrobił, i nawet to rozumiem, po prostu to straszna niekonsekwencja, no i nie wiem, czy te oszczędności mają znaczenie w kontekście faktu, że czeka go kilkuletnia przebudowa - mam duże wątpliwości, zwłaszcza, że wyjdzie z Chandlerem Parsonsem na playoffy/nie załapie się na playoffy.

Sam fakt rozgonienia nie jest jakiś kontrowersyjny i choć smutny (bo Dame wydaje się dobrze czuć w Blazers i mocno to wyrazał) to ma głębszy sens bo sufit jest tu mocno ograniczony. Szczegóły będą tu kluczowe, choć na pewno kontrowersyjne jest to, że GM ze stosunkowo małym stażem po ~ 3 tygodniach bez słowa w tym ważnym z glosowaniem wraca i nagle przybija wymianę.

Edytowane przez TuPalnik

Ignazz, ja wiem, dlaczego Ashigaru to zrobił, i nawet to rozumiem, po prostu to straszna niekonsekwencja, no i nie wiem, czy te oszczędności mają znaczenie w kontekście faktu, że czeka go kilkuletnia przebudowa - mam duże wątpliwości, zwłaszcza, że wyjdzie z Chandlerem Parsonsem na playoffy/nie załapie się na playoffy.

I tak z długami czekała go przebudowa. Ostatni rok Lillarda, a on ma 36 letniego Al Horforda i Drummonda za wsparcie. Nie ma picków, ograniczone salary. Czas tu nie grał na jego korzyść. A tak ją sobie mile uprzyjemnił toną assetów robiąc ruch wyprzedzający.

O ile Ignazz mógł pozwolić sobie na ostatni taniec z Leonardem czy powiedzmy ja na ostatni atak z Davisem ( zakładając, że odejdzie ) licząc na spektakularny sukces po którym jutra może nie być, to Blazers mieli za mało, by wspomóc Lillarda. Zwłaszcza, że Blazers mam wrażenie, drugi sezon są niedoceniani.

Oczywiście tłum, by wygwizdał Ashigaru za oddanie Lillarda w takim momencie, ale mieliśmy już gorsze i nie zrozumiałe przebudowy ( Wolves, Raptors, Jazz ). Tak, więc po zapoznaniu się z całą sytuacją i głównym zdaniem zainteresowanego widzę, że jest to sensowna wizja za którą trzymam kciuki.

I tak z długami czekała go przebudowa. Ostatni rok Lillarda, a on ma 36 letniego Al Horforda i Drummonda za wsparcie. Nie ma picków, ograniczone salary. Czas tu nie grał na jego korzyść. A tak ją sobie mile uprzyjemnił toną assetów robiąc ruch wyprzedzający.

O ile Ignazz mógł pozwolić sobie na ostatni taniec z Leonardem czy powiedzmy ja na ostatni atak z Davisem ( zakładając, że odejdzie ) licząc na spektakularny sukces po którym jutra może nie być, to Blazers mieli za mało, by wspomóc Lillarda. Zwłaszcza, że Blazers mam wrażenie, drugi sezon są niedoceniani.

Oczywiście tłum, by wygwizdał Ashigaru za oddanie Lillarda w takim momencie, ale mieliśmy już gorsze i nie zrozumiałe przebudowy ( Wolves, Raptors, Jazz ). Tak, więc po zapoznaniu się z całą sytuacją i głównym zdaniem zainteresowanego widzę, że jest to sensowna wizja za którą trzymam kciuki.

Poza tym że Al ma 32 lata i na 2 część sezonu i PO wchodzi na wyższy poziom to zgadzam się :)

Poza tym że Al ma 32 lata i na 2 część sezonu i PO wchodzi na wyższy poziom to zgadzam się :smile:

Właściwie rocznikowo to ma 33, a ja snułem wizje o ostatnim roku Lillarda. Po prostu Blazers każdym dniem tracili na wartości. Żaden ich gracz nie jest na fali wnoszącej. No chyba, że mocno Nas jeszcze zaskoczy Terrance Ferguson. Mając mocny zespół przeładowany dużymi kontraktami siłą rzeczy liczysz, że brakującymi elementami będą Ci na rookie kontraktach. Blazers ich nie miał i picków też. I tu był problem.

Właściwie rocznikowo to ma 33, a ja snułem wizje o ostatnim roku Lillarda. Po prostu Blazers każdym dniem tracili na wartości. Żaden ich gracz nie jest na fali wnoszącej. No chyba, że mocno Nas jeszcze zaskoczy Terrance Ferguson. Mając mocny zespół przeładowany dużymi kontraktami siłą rzeczy liczysz, że brakującymi elementami będą Ci na rookie kontraktach. Blazers ich nie miał i picków też. I tu był problem.

A brogdon?

Jak Horford weźmie PO to będzie miał 34, więc nie tak źle. Duo Lillard-Brogdon wg mnie bardzo dobrze się uzupełniające, fajni rolesi, Horford pod koszem. Ferguson ostatnimi czasy prezentuje się porządnie więc i u nas jest podobnie. Ale rozumiem intencje gma PTB

Nie ma co wchodzić za bardzo w buty GM.

Para Lill MB doskonała. Jedna z lepszych w lidze.

Tam kontrakt Andre był kłopotem.

Ja bym pukał od drzwi do drzwi aby go oddać za dwóch graczy.

Ale taka potem piramidka by ogołociła z pickow

Zamiast tego jest wór wyborów.

Chetnie poznam cześć z nich.

Jeżeli Ash okaże się specem od NCAA to może ta gra dodać nam kolorytu.

Jeżeli jednak było to rozebranie za wybory niedługo marnowane będą dymy na wodzie.

GM Portland. Pytam wprost. Jesteś mocny z NCAA?

Drummond też nie jest tak słaby jak się obecnie mówi. W sensie jest wkurwiający w swoim stylu gry i ma od groma mankamentów, ale wciąż jest solidną wartością dodatnią dla drużyny.

Rok temu był overrated, teraz jest underrated.

Brogdon to chyba kluczowa postać w niedocenianiu Blazers. SG z rzutem, obroną i ball handlingiem brzmi jak bajka. Gra genialny sezon w Bucks i tylko jest jeden problem. On mimo, że właśnie kończy swój rookie contract to grudniu tego roku będzie miał 27 lat. Po zgarnianiu ochłapów jako 2nd rounder może myśleć tylko o jednym. Forsa. A mimo strachu przed CY będzie spora.

Tak, więc mamy kwartet Lillard - Brogdon - Horford - Drummond nabitym salary, restrykcjach, bez młodego talentu i picków. Liczysz, że nie dojdzie do katastrofy i nie skończysz jak Utah Jazz i Chicago Bulls tego sezonu.

27 lat to jest akurat problemem drużyn aby mu dużo sypnąć w takim wieku.

Świetny sezon ale lepiej mieć 23 latka z takim CV

Drum był krytykiwany ostro a teraz jest ok?

Nie układamy tu narracji tym bardziej ze zaraz będziesz pisał opis na PO 2020 jak wykorzystujesz w serii jego słabość.

Nie rób teraz odwrotnego opisu w kontekście jaki PTB nie był mocny. ;))))))))

Miałem dyskusje o Andre długie

I nie wyglada to dobrze.

Drum był krytykiwany ostro a teraz jest ok?

Czy ja napisałem, że jest OK?

Rok temu grał w ASG i nie było pół uwagi, że znalazł się tam przez przypadek. Wielu się rozpływało nad jego grą. Wtedy tonowałem nastroje.

Teraz też go krytykuje, ale krytykuje też CP3 ( jako jego największy lover! ) czy Wy Walla co nie znaczy, że Ci gracze są nic nie warci.

Tu akurat przecież żartowałem

Czytam twoje trafne oceny i zgadzam się z postrzeganiem pewnych nie mainsreamowych koncepcji i graczy poza takim „ hype me nba.com all day”

Ale tu się nie zgadzam.

I nie wierze ze to Ty piszesz

NAJGORSZY SEZON KARIERY W SKUTECZNISCIACH RZUTOWYCH

poniżej 49FG

poniżej eFG 51

Pi co on te 30 trójek odpalił?

Edytowane przez ignazz

• Eld zablokował(a) ten temat
  • Eld odblokował(a) ten temat
  • Eld zablokował(a) i odblokował(a) ten temat