LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 No cóż. Ja się z Tobą zgadzam. Ba! Uważam nawet, że wysyłanie głosów w jakiejkolwiek innej formie niż PWN jest absolutnie bez sensu, tak samo jak w przypadku PO. Co większości przeszkadzało, że jest jawne, a teraz chyba nawet te same osoby koniecznie chcą żeby robić kopiuj, przypudruj, wklej. Można by zrobić taką ankietę gdzieś, ale z drugiej strony to mi się już nie chce i załamuje ręce. Nie dramatyzuj, jesteśmy na tym etapie gry, że każdy podchodzi do niej poważnie i raczej nie będzie przyklejanek, bo osoby, które to robiły już w większości nie grają. Jeśli to się nie sprawdzi będzie kolejne głosowanie i tak aż do wyłowienia najlepszego wariantu. Trzeba wierzyć w ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Mnie to bardziej załamuje, że niektórzy nawet dobrze researchu swoich teamów nie zrobili. Dziwne dobrane pozycje albo jakiś zawodnik mający łatkę przepłaconego mimo przyzwoitego sezonu ląduje, gdzieś zakopany w rotacji za weteranami grającymi za minimum. Za bardzo wartość kontraktu przekłada się często w głowach na wartość gracza. Bo ktoś gra przeciętnie, niegodnie swojej gaży to już robią z Niego totalnego szrota. I podobnie w drugą stronę, gdy pisałem o casusie Crowdera latem. Tankerzy to wiadomo, że kombinują, ale były przykłady z zeszłego sezonu, gdy ktoś próbował bezczelnie tankować i odstawiać lepszego gracza i dostawał po łapach. Tu też już widzę takie przykłady. Gorzej z średniakami, bo nie wiem czy to jakaś zmiana kursu pod lekki tank czy po prostu niewiedza. Z drugiej strony, całkowicie tajne miałyby swój plus. Święty spokój po wysłaniu A tak to znowu stosy zapłoną, mimo kilku dni analiz i trzech arkuszy w excelu notatek, ktoś powie, że Camby uskutecznia prowokacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Mnie to bardziej załamuje, że niektórzy nawet dobrze researchu swoich teamów nie zrobili. Dziwne dobrane pozycje albo jakiś zawodnik mający łatkę przepłaconego mimo przyzwoitego sezonu ląduje, gdzieś zakopany w rotacji za weteranami grającymi za minimum. Za bardzo wartość kontraktu przekłada się często w głowach na wartość gracza. Bo ktoś gra przeciętnie, niegodnie swojej gaży to już robią z Niego totalnego szrota. I podobnie w drugą stronę, gdy pisałem o casusie Crowdera latem. Tankerzy to wiadomo, że kombinują, ale były przykłady z zeszłego sezonu, gdy ktoś próbował bezczelnie tankować i odstawiać lepszego gracza i dostawał po łapach. Tu też już widzę takie przykłady. Gorzej z średniakami, bo nie wiem czy to jakaś zmiana kursu pod lekki tank czy po prostu niewiedza. Z drugiej strony, całkowicie tajne miałyby swój plus. Święty spokój po wysłaniu A tak to znowu stosy zapłoną, mimo kilku dni analiz i trzech arkuszy w excelu notatek, ktoś powie, że Camby uskutecznia prowokacje. Uważasz więc więc, że Knicks powinni grać Noahem w s5 podobnie jak Nuggets Fariedem? Każdy ma swój pomysł, to czy jest on słuszny zadecyduje Lud, nie ma co palić czarownic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Nie dowcipkuj. Nie chce palić czarownic, ale widzę pewne zupełnie niezrozumiałe decyzje. Dlatego nie podobały mi się nigdy tajne głosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Chyba zupełnie na opak odebrałeś mój post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Nie dowcipkuj. Nie chce palić czarownic, ale widzę pewne zupełnie niezrozumiałe decyzje. Dlatego nie podobały mi się nigdy tajne głosowania. I co, jak głosy 1 osoby Ci się nie spodobają to będziesz napierdalał do usranej śmierci jedyną słuszną prawdę jakąś żeby nikt przypadkiem nie zagłosował podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Język, Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Język, Panowie. Tomek to chyba inaczej nie potrafi. Właśnie jego osoba to jest główny powód za całkowicie tajnymi głosowaniami. Ja się tam na głosy nie obrażam, ale nawet taki problem z depth chartem, bo nie wiem czy powinienem się tym sugerować co podał GM czy wyjść z założenia, że trener dostał tą listę, a potem ułożył skład w moim mniemaniu bardziej optymalnie. Jak zrobicie całkowicie tajne głosy, to będę za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Tomek to chyba inaczej nie potrafi. Właśnie jego osoba to jest główny powód za całkowicie tajnymi głosowaniami. Ja się tam na głosy nie obrażam, ale nawet taki problem z depth chartem, bo nie wiem czy powinienem się tym sugerować co podał GM czy wyjść z założenia, że trener dostał tą listę, a potem ułożył skład w moim mniemaniu bardziej optymalnie. Jak zrobicie całkowicie tajne głosy, to będę za. Zabawa nosi tytuł beGM, a nie beCoach więc to drugie raczej. Chyba od początku taka była koncepcja, a opis to jest zasugerowanie tego, co się da zrobić z drużyną i uwypuklenie fajnych połączen. Tak samo było przy ubiegłych RS głosowaniach. Wytłumacz mi to czerwone, prosze. Bo jak osoba, która latem agitowała, że NOP są silniejsi albo co najmniej na półce Spurs, pisze że widzi nieprawidłowości i domniemywam, że chce na bieżąco komentować i wytykać inne opinie, to mnie trochę przeraża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Pisałem, że różnica w poziomach wcale nie jest taka duża na korzyść Spurs, więc nie przekręcaj słów i nie chodzi o odmienność opinii, tylko właśnie o sposób w jaki ty inne zdanie przyjmujesz i jak się do Nich odnosisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Ja je przyjmuję i jak się z czymś nie zgadzam to otwarcie to deklaruję. Ja nie robię podchodów pt. "nie wiem czy ludzie będzie głosowali poważnie i chciałbym mieć w to wgląd na bieżąco", a Ty to robisz, pośrednio przyjmując, że istnieje jakaś jedna prawda, do której trzeba równać. Dlatego to ja byłem zwolennikem tego, żeby każdy wysłał swoją opinię na PW i nie musiał przez ten tydzień słuchać jak to się pomylił o 0,5 W w drużynie X. BTW nie widzę sensu dłużej czekać. Z niecierpliwością czekam na Wasze głosy GL HF :> BTW dodam tylko, że o ile sam jestem zawiedziony brakiem opisów i trochę zaskoczony opóźnieniami małymi, to jednak w żaden sposób nie powinno to wpłynąć na ocenę drużyny. Bo oceniamy złożone drużyny, a nie lukrowanie z opisu, składnię, czy aktywność GMa Edytowane 26 Grudnia 2017 przez Tomek9248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) 28/30 to imo wyśmienity wynik zwłaszcza po pierwszych kilku dniach gdy wielu pluło innym w twarz (żarcik) Ignazza trza stymulować co 24h po prostu, ten typ tak ma, Okla chyba się ogarnie - gra żyje i ma się dobrze Edytowane 26 Grudnia 2017 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 strach się bać coby się działo jakby Tomek jednak Klaya nie oddał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Mi wciąż wychodzi remis 12-12 w głosowaniu tajne/jawne. Czy po prostu założyliśmy, że jak remis to zostaje po staremu czy źle policzyłem 3 razy? Trochę zdziwienie po pierwszych głosach, mam nadzieję, że każdy sam będzie sobie liczył a nie kopiuj wklej No i nie widzę głosów za/przeciwko przedłużeniu Covingtona. To jakoś oddzielnie czy wstrzymanie się od głosu? Edytowane 26 Grudnia 2017 przez Tecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Mi wciąż wychodzi remis 12-12 w głosowaniu tajne/jawne. Czy po prostu założyliśmy, że jak remis to zostaje po staremu czy źle policzyłem 3 razy? Trochę zdziwienie po pierwszych głosach, mam nadzieję, że każdy sam będzie sobie liczył a nie kopiuj wklej No i nie widzę głosów za/przeciwko przedłużeniu Covingtona. To jakoś oddzielnie czy wstrzymanie się od głosu? Ronnie jest za jawnym, a Eryko zagłosował chyba literką "J"? ich policzyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 To nie wiedziałem, że Ronnie jest za jawnym, w opisie nie napisał a to liczyłem. J nie liczyłem, bo niby dlaczego? Jak Ronnie za jawnym to 13-12 za jawnym, chociaż mimo wszystko wydaje mi się, że nie wszyscy zrozumieli idee głosowania tajnego, czyli na PW a później opublikowanie kto jak głosował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 No Ronnie pisał w tym temacie, że jest za jawnym Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 ja z tym J to oczywiście strzelam, ale z drugiej strony po coś tam chyba widnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Jak się skopiuje bodajze to wychodzą J. Hipotez może być dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Poniżej wrzucam link do pobrania excela w którym jest poprawiony wzór (kolejność taka jak jest na forum). Możecie sobie wpisać tam swoje typy (bilanse poszczególnych drużyn) i sprawdzić czy wszystko wychodzi poprawnie ( suma kontrolna dla W i L musi wyjść po 420). Pozwoliłem sobie skorzystać z czyjejś roboty w zakładce rs voting I i trochę ją przekształcić (późna pora i już nic się nie chce ) http://www87.zippyshare.com/v/NrwCxCOt/file.html E: widzę że ktoś tam to już poprawia Edytowane 26 Grudnia 2017 przez kolader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi