Skocz do zawartości

Kto mowi nie czyli wlasne propozycje trejdow

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

A Ty wierzysz w to że Eric Gordon będzie zdrowy na PO ?

To nie kwestia wiary. Zgodnie rozumowaniem wielkiego filozofa Victora Navorskiego Eric Gordon ma 50% szansy, że będzie zdrowy na PO. Będzie, albo nie będzie.

No i jaki by nie był to jednak Sap jest level wyżej po obu stronach parkietu. To jest All Star pełną gębą. Świetny w obronie.

Gordon to nr 1 jeśli chodzi o ilość celnych 3 w lidze (Houston ma 4 zawodników w top 10), Sap  nie jest game changerem by warto było ryzykować to co urodziło się w Houston.

Rok temu był Howard, który jest lepszym koszykarzem niż Nene, Capella i Harrell razem wzięci, ale co z tego skoro nie potrafił współpracować z Hardenem. Duże ryzyko.

W Rox grają to co grają, bo każdy zna swoje miejsce i robi swoją robotę.

Dodatkowo Morey jest w CY, więc raczej nie spodziewałbym się jakiś spektakularnych wymian z jego strony przy trade deadline.

Julius, to chyba tak jak obecnie z Noelem? Od poczatku bylo wiadomo, ze Brown jest wziety ze wzgledu na fizycznosc, ocene tego picku zostaw na 2-3 lata czy cokolwiek wyjdzie ze szlifowania jego skillu.

Bardzo dobrze, ze Ainge nie wymienil #3 za Noela majac swiadomosc jaki pierdolnik jest wsrod wysokich Philly. Tam bez wymian wybuch smrodu byl nieunikniony.

Z Noelem jest zupełnie inna sytuacja. Gość ma w zespole top3 prospectów w lidze na swojej pozycji, do tego doszedł Okafor i uraz NN. Do tego jest w CY i nie może grać. Nie zmienia to faktu, że kiedy dostawał minuty pokazywał się z bardzo dobrej storny - jako finisher, obrońca , rim protector. 

Dlaczego Ainge zrobił dobrze? bo nie pomogl Sixers? Jak dla mnie Noel , czy nawet Okafor dużo bardziej by im się przydał niż Jaylen Brown i stawiam, że nie jestem odosobniony w tym poglądzie. 

Ja uważam, że w takiej sytuacji, biorąc pod uwagę nowe Sallary jeśli nie trafi się dobry deal to powinni latem wyrównać na Noela oferty do 15mln rocznie i w międzyczasie trejdować Okaforem. 

Gordon to nr 1 jeśli chodzi o ilość celnych 3 w lidze (Houston ma 4 zawodników w top 10), Sap  nie jest game changerem by warto było ryzykować to co urodziło się w Houston.

Rok temu był Howard, który jest lepszym koszykarzem niż Nene, Capella i Harrell razem wzięci, ale co z tego skoro nie potrafił współpracować z Hardenem. Duże ryzyko.

Dodatkowo Morey jest w CY, więc raczej nie spodziewałbym się jakiś spektakularnych wymian z jego strony przy trade deadline.

Akurat Millsap to taki gość, który powinien wpasować się w każdy zespół, bo potrafi... właściwie wszystko. 

Nie zmienia to faktu, że trójki ciska lepiej Anderson i to idealny fit pod wjazdy Hardena. 

Dlatego tez zastanawiam się, czy Rox nie są zakładnikami tego rosteru - całe S5 mają właściwie ułożone pod Hardena - jedynie SF daje jako takie opcje upgrade'u, bo Beverly to idealny gość na backcourt dla Hardena, Capelę możnaby zmienić na coś bardziej mobilnego (Noel? ), ale nie tak taniego. Arizę na jakąś 'gwiazdę' choć sam Trevor jako 3+D to nadal świetny fit do tego zespołu. 

Mam i to nawet kilka propozycji, ale po chwili zastanowienia wszyło mi, że to czyste fan fiction i skoro umówiliśmy się, że ma być fair w stosunku do innych ekip to raczej nie przejdą :grin:

W takim razie dzieki za trzymanie sie zasad i oszczedzenie nam tych propsow typu Noah za Dragicia ;-)

Choc trzeba przyznac, ze to jest wada tej zabawy - w NBA sporo faktycznych wymian JEST rabunkiem, a nie czyms sensownym dla obu stron - ale przy takim zalozeniu to nie moznaby krytykowac zadnej hipotetycznej propozycji.

Hornacek chce poprawić obronę, to może uderzy do Hawks po Sefoloshę, który podobno jest dostępny?

Za? Co Knicks wlasciwie maja na sprzedaz? Holidaya i Thomasa?

Z tym bym sie nie zgodzil bo akurat Morey od dawna preferuje celowanie w gwiazdy niz w rolesow i juz w zeszlym sezonie chcieli zeby Capela gral wiecej minut kosztem Dwighta.

Choc godne uwagi, ze ta propozycja zostala przez kogos odrzucona z obu stron ;-)

Hornacek chce poprawić obronę, to może uderzy do Hawks po Sefoloshę, który podobno jest dostępny?

W zamian za kogo? Wątpię czy Hawks chcieliby takiego Kuzminskasa, który nie broni. Może by się połasili na Hernangomeza (do którego coś bym musiał dołożyć bo kasa się nie zgadza ), ale z drugiej strony to mi szkoda by go było oddawać za rok Thabo. 

Dziś ktoś puścił plotkę na tt, że ktoś z Knicks miał powiedzieć po meczy z Orlando, że "nie przyszedł do tej drużyny by przegrywać, a walczyć o play-off's". Fake oczywisty, ale gdyby coś tam było prawdą, to światło pada na Lee, który wcześniej na początku sezonu nie był się powiedzieć na treningu, że zamiast "trójkątów" powinni ćwiczyć obronę w akcjach p'n'r.  

Więc spakowanie Thabo + Korvera za Lee.

Tylko wątpię, że Atlanta chciałby się pakować w teki deal, bo Lee ma już 31 lat i kontrakt na 4 lata. Dla Knicks to bajka, bo schodzi jego kontrakt, a po sezonie schodzą nowe nabytki z Atlanty.

Jak pisałem: fan fiction :D  

Plotki zazwyczaj sa plotkami i często wymyślanymi by zrobic ruch na stronie

Przykładowo kiedy Thunder handlowało Hardenem to plotek było od groma a potem sie okazało że Oklahoma najpierw dzwoniła do Wizards z propozycją Harden za Beala ale ci podobno ich wyśmiali

A potem zadzwoniło do nich Houston i resztę już znamy. Innych koncepcji nie było z tego co kiedyś w wywiadzie mówił Presti

A co picku Nets w 2016 to chyba było tak że Ainge obdzwonił wszystkich w lidze handlując tym wyborem ale nikt mu nie chciał dać tego co on za to żądał a nie że to Ainge odrzucił oferty. Po prostu chciał za dużo. Tak jak zresztą Phila za Noela

Tak naprawdę w tej lidze to się powinni wzmacniać

Pacers bo PG ma słaby sezon ale ambicje duże i jest wkurzony - PO to dla nich mus

Raptors bo są fajni ale nie mają żadnych szans z Cavs - im potrzeba dobrej obrony pod koszem

Jazz bo im by się przydał ktoś z TOP15 tej ligi ( ale słabo widze jakis sensowny deal)

Golden - kogoś sensownego pod kosz.

Thunder - PF a ale też nie za bardzo wiem co mogliby oddać

Memphis - ktokolwiek z trójką najchętniej jakby udało im się wyrwać Chandlera lub Bartona z Nuggets ale nie za bardzo wiem co by mogli w drugą stronę poza spadającym kontraktem Tony Allena wysłać

Tak naprawdę te ekipy w których wymiana mogłaby coś zmienic nie za bardzo mają co oddać. Jakieś drobne wymiany może się odbędą ale to będzie kosmetyka.

chyba że Boston kogoś namówi oddając picki Nets plus jakąś młodzież np za PG z Pacers

Akurat Millsap to taki gość, który powinien wpasować się w każdy zespół, bo potrafi... właściwie wszystko. 

Millsap jest w CY. Pół roku wypożyczenia w zamian za 3 klocki, które działają.

Capelę można by zmienić na coś bardziej mobilnego (Noel? ), ale nie tak taniego.

To jakaś zorganizowana akcja?

Powiem szczerze nie rozumiem fenomenu Noela na tym forum. Trochę pograł w "parazespole" NBA jakim było jakiś ostatnimi czas y Philly (bo ciężko trafować Philly jako zespół NBA jeśli starterami byli tam zawodnicy z końca rotacji innych klubów) i jest postrzegany jako zbawiciel i game changer. One and done z Kentucky (który jak się im bliżej przyjrzeć wydają się mieć zepsute oprogramowanie) po kilku kontuzjach miałby być lepszy od Capeli? Nie wydaje mi się.

Mam w Houston produkt z Philly KJ i przy całej sympatii dla jego osoby to wcale nie dziwi mnie, że przegrywa z Brewerem miejsce w rotacji.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

A tak przy okazji salary pisze się przez jedno "l" ;-)

Z tym bym sie nie zgodzil bo akurat Morey od dawna preferuje celowanie w gwiazdy niz w rolesow i juz w zeszlym sezonie chcieli zeby Capela gral wiecej minut kosztem Dwighta.

Trochę nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Ale trudno.

W zeszłym sezonie pnr w wykonaniu Hardena i Howarda można policzyć na jednej ręki. Teraz z Capelą Harden gra kilka w ciągu spotkania. Duet Harden/Howard nie zadziałał.

Od tych kilku lat gdy Harden jest w Houston dopiero teraz jest obudowany właściwym systemem i ludźmi i trenerem, którzy wspólnie maksymalizują jego potencjał, a on również maksymalizuje otaczających go graczy (Gordon trafił więcej 3 niż w poprzednim całym sezonie).

Dlatego uważam, że Morey nie będzie zbytnio aktywny w wymianach. Nie w swoim CY, bo jeśli nawet zdrowie nie dopisze, to inaczej to będzie wyglądało niż co by było gdyby ten czy tamten zawodnik był w drużynie.

@ mirwir

Przecież jak nic by z Wami przedłużył. Więc to nie jest półroczne wypożyczenie..

Z tym Gordonem to o tyle bym uważał że Rakiety jak pisałem to prekursor zmian i oni zasypują rywali trójkami niczym walijscy łucznicy pod Crecy.

Tak jak Walijczycy zmienili oblicze wojny tak Houston zmienia oblicze NBA. Jestem pewien że za 2 lata średnia trójek będzie w całej lidze ponad 30 a możliwe że i ok 34 -35

Ale jak ci Eric położy się do szpitala w marcu to jeszcze zatęsknisz za tym dealem. Przecież 60 gier to u niego maks praktycznie

Houston nie za bardzo ma go kim zastąpić i to jest duża słabośc tego systemu

Z Browna jeszcze będą ludzie, nacdziś z poz. 4-8 draftu tylko Hield wygląda lepiej, ale jest kilka lat starszy i miał być bardziej nba ready.

Bender Dunn czy nawet Murray nic wielkiego nie pokazali, a Brown od początku to miał. być projekt na 2-3 lata. Dajecie czas Ingramowi, dajcie i jemu.

Ta oferta za Butlera to zdaje się wyszła od Celtics i to Bulls ją odrzucili.

Oferta PHI (zakładając że taka była - Noel 24 i 26 pick) jak widać wcale taka korzystna nie była. Dziś Noela można taniej wyciągnąć, a na odległe picki Ainge i tak nie miał pomysłu. Nie dziwię się że mając do wyboru 4 lata na rookie kontrakcie prospecta vs rok Noela, któremu trzeba będzie za chwilę rzucić grubą kasę wybrał to piersze. Tym bardziej ze oni w tego Browna naprawdę wierzyli i chyba wierzą nadal.

Wedle plotek to za 3 pick i Crowdera/Bradleya mogli mieć Jimmy Butlera...

Jeżeli prawdą jest, że na stole leżał przynajmniej Noel od 76ers przed draftem, to chyba jednak mają czego żałować.

Pisałem o tym kogo mogli wybrać z nr 3, a nie co mogli zrobić z pickiem.

Jestem prawie pewien, że Noel / Okafor leżał na stole, bo Sixers BARDZO chcieli Dunna, a wiedzieli juz ze Embiid jest zdrowy - nie wierzę, żeby nie padła taka propozycja z ich strony. Chodziły 2 rodzaje plot - Ainge wiedząc, że Philly są mocno najarani na ten trejd chciał wycisnąć za dużo i przesadził, a drugi rodzaj, że wolał zachować wybór i liczył na to , że cos ustrzeli. Ploty z Butlerem też się pojawiały i tam można było zrobić deal, bo ten pick był w dniu draftu bardzo cenny. 

Brown nie gra na miarę 3go picku - nawet w tym c***owym drafcie , mam także duże wątpliwości, czy ktokolowiek wyłożyłby w tym roku pick w top25 żeby gościa wyciągnąć do siebie.

Za Noela, jeśli w ogóle on interesuje Celtics, bardziej realną ofertą jest np Rozier + Olynyk, a i to nie wiem czy nie za dużo. Okafor raczej w ogóle nie jest brany pod uwagę, bo istnieją poważne wątpliwości czy on kiedykolwiek zostanie plusowym graczem.

Oczywiście możesz mieć wątpliwości, ale nie chodzi o to kto jak gra w tej chwili, tylko kto i kiedy by poszedł, gdyby robić dziś redraft. I tak z 1. poszedłby Simmons, który w ogóle nie gra. Z dwójką pewnie bym dalej brał Ingrama, pomimo tego, że ten gra gorzej od Browna, a z trójką brałbym właśnie Browna, bo ci co lepiej od niego na ten moment grają, są dużo starsi. No, może bym chwilę pomyślał nad Chrissem.

Przecież jak nic by z Wami przedłużył. Więc to nie jest półroczne wypożyczenie..

Skąd ta pewność? Jesteś Paul Millsap? Millsap będzie FA, więc po raz kolejny powraca zasada Wiktora Navorskiego przedłuży, albo nie.

Dodatkowo 47% rzutów Millsapa to mniej lub bardziej middle range (jako close range liczę 0-3), a takie rzuty Houston stara się wyeliminować ze swojego repertuaru. Layup/FT/3 to "święta trójca" Houston.

To, że Millsap jest dostępny nie znaczy, że trzeba go brać.

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=z9pnazx

Ale jak ci Eric położy się do szpitala w marcu to jeszcze zatęsknisz za tym dealem. Przecież 60 gier to u niego maks praktycznie

Zatęsknić mogę co najwyżej za zdrowym Gordonem.

Gordon po raz pierwszy w karierze gra w zespole, który sam wybrał. To może znaczącą poprawić jego zdrowie.

Houston nie za bardzo ma go kim zastąpić i to jest duża słabośc tego systemu

Logic Alert!

A oddając go w wymianie będą mieli go kim zastąpić? Na chwile obecną rotacja na pozycji PG/SG to Harden/Pat/Gordon wypada Pat wskakuje Brewer i Ennis, który średnio nadaje się na poważne granie (co było widać w pierwszych kilkunastu spotkaniach)

Oddając Gordona i Brewera mamy Harden/Pat i Ennis/KJ/Bobby Brown.

Te wypowiedzi Millsapa chyba potwierdzaja, ze plotki o handlowaniu nim wyszly od Hawks bo nie chca mu dac maxa?

Zwlaszcza ciekawe, ze juz pare razy mieli na stole trejd z jego udzialem...

To jakaś zorganizowana akcja?

Powiem szczerze nie rozumiem fenomenu Noela na tym forum. Trochę pograł w "parazespole" NBA jakim było jakiś ostatnimi czas y Philly (bo ciężko trafować Philly jako zespół NBA jeśli starterami byli tam zawodnicy z końca rotacji innych klubów) i jest postrzegany jako zbawiciel i game changer.

Wg mnie wyjasnienie jest proste - wszyscy wiedza, ze Philly sprzedadza jakiegos wysokiego, wiec kombinuja zeby jak najmniejszym kosztem trafil do ich ulubionej druzyny.

W zeszłym sezonie pnr w wykonaniu Hardena i Howarda można policzyć na jednej ręki. Teraz z Capelą Harden gra kilka w ciągu spotkania. Duet Harden/Howard nie zadziałał.

To mialem na mysli, ze juz w zeszlym sezonie Capela lepiej pasowal od Dwighta, wiec nie mialo znaczenia czy w prozni ten drugi jest lepszym zawodnikiem skoro w Rockets nie byl. Ale chyba edytowales swoja wypowiedz bo teraz nie moge znalezc tego cytatu ;-) 

Tak naprawdę w tej lidze to się powinni wzmacniać

Pacers bo PG ma słaby sezon ale ambicje duże i jest wkurzony - PO to dla nich mus

Raptors bo są fajni ale nie mają żadnych szans z Cavs - im potrzeba dobrej obrony pod koszem

Jazz bo im by się przydał ktoś z TOP15 tej ligi ( ale słabo widze jakis sensowny deal)

Golden - kogoś sensownego pod kosz.

Thunder - PF a ale też nie za bardzo wiem co mogliby oddać

Memphis - ktokolwiek z trójką najchętniej jakby udało im się wyrwać Chandlera lub Bartona z Nuggets ale nie za bardzo wiem co by mogli w drugą stronę poza spadającym kontraktem Tony Allena wysłać

Liczac Pattersona jako PFa to w ciekawych zespolach, ktore maja cos na handel najwieksza dziure maja chyba Nuggets na PG. Macie jakis pomysl jak to naprawic? Edytowane przez wiLQ

Wiem, że obiecałem, ale nie mogę się powstrzymać:

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=z3zp5gz

No to z Rapparem walczycie o miano najsłabszej prowokacji

@WilQ

Moim zdaniem Kings tez ma dziurę na rozegraniu i obie ekipy mogą próbować wyrwać Dragica.

Może w końcu coś o Lakers?

Cóż osobiście jestem fanem oddania Lou Williamsa, ze względu na kilka spraw. Jest to moment na sell-high, chciałbym uwolnić minuty dla Russella i JC (co oznaczałoby marnotrawstwo  Lou) i chociaż Williams jest świetny w tym sezonie to jednak mam pewne wątpliwości jeśli chodzi o fit. Powiedzmy, że Lou i Clarkson w jednej ekipie to według mnie za dużo, a wolę oddać starszego gracza. Więc 3 oferty :

1) Lou Williams za T.Burke'a i Oubre.

Wizards - zyskują idealnego combo do rotacji z Wallem i Bealem, kosztem oddania Oubre, na którego nie do końca mogą czekać, którego minuty zbiera Porter, a którego przypuszczalnie za kilka lat nie będą mogli wyrównać.

Lakers - młody SF, mogący zbierać szlify po kilkanaście minut na mecz, będący jeszcze 2,5y na rookie dealu. Trochę więcej w tym sezonie minut dla Ingrama na innej pozycji niż SF. A Burke za rok spada umowa (tzn QO bd), spokojnie można go puścić dalej w dealu.

2) Lou Williams za Mario Hezonję i 2nd round pick.

Magic - w walce o PO, w które przy Ibace bardzo mocno celują dostają scorera, który dla Vogela jest idealny (nie potrzebuje wiele by zdobywać punkty). W zamian oddają zawodnika, który wyleciał z rotacji i obecnie pod znakiem zapytania jest jego przyszłość w NBA. 

Lakers - gambling z Hezonją. W szybszej grze Lakers pod Waltonem powinien się odnaleźć znacznie lepiej niż w Orlando. Potencjalna nagroda jest tu zbyt duża, by odmówić.

3) Lou Williams do Bulls

R.Rondo do Hawks

T.Splitter i gorszy z picków Kings/Bulls  (czyli z marszu top10 protected, mogą wyjść 2 drugorundowce od Kings) do Lakers

Lakers - spadająca umowa i pick przypuszczalnie w drugiej dziesiątce draftu, który może się nawet otrzeć o loterię.

Hawks - gambling z Rondo jako liderem drugiego unitu (w Atlancie są shooterzy, więc byłoby to dla niego naturalne środowisko), w razie czego za rok mogą go spuścić. W zamian za wiecznie kontuzjowanego Tiago (btw Budenholzer ładną przysługę Popowi swego czasu zrobił), który nic im nie daje, zwłaszcza od momentu, gdy Muscala pokazuje się z świetnej strony z ławki.

Bulls - dostają gracza, który z marszu wzmocni ich ławkę i daje range.

A - Oubre w momencie draftu mi się podobał. Pyskaty pewny siebie, Niestety jak na razie okazuje się ,że to są jego jedyne atuty. Lakers nic by nie zyskało .Ale kto wie - jak na razie koszykarsko to on jest na drodze do wypadnięcia z ligi

B - Magic mają Wasz pick z 2019 który dostaną pod warunkiem że Wy oddacie pick w tym roku do 76ers - w życiu nie zrobią z Wami dealu w którym byście byli słabsi krótkoterminowo

C- Hawks raczej nie wezmą na siebie tych 3 baniek za rok z kontraktu Rondo. A i Byki mogą gracza typu Lou wyciągnąć z picku Kings. Wiesz Chicago do PO wejdzie a ich głównym problemem jest rozegranie a iso-Lou im tego tematu nie rozwiaże

Ja wiem że by ci pasował wybór między 15-20 ( bo tam będą najpewniej oba wybory) ale to nie ma sensu dla Chicago

Moim zdaniem Kings tez ma dziurę na rozegraniu

Maja, ale mniejsza, mniej moga sprzedac i ich upside druzynowy jest duzo nizszy od Nuggets.

obie ekipy mogą próbować wyrwać Dragica.

Kombinowalem nad tym, ale jakos ciezko mi znalezc bilans miedzy punktem widzenia Heat "oddalismy za niego potencjalne dobre picki, wiec musimy dostac duzo by to wygladalo dobrze", a Nuggets "czy przecietny 30-letni PG z duzym kontraktem jest warty paczki, ktorej chcieliby Heat? Za polowe tego moglibysmy go przyjac, ale tak...".

Może w końcu coś o Lakers?

To najpopularniejsza druzyna na forum, wiec czekalismy ;-)

A skoro pisales z ich perspektywy to skupie sie na tej drugiej stronie...

1) Lou Williams za T.Burke'a i Oubre.

Wizards - zyskują idealnego combo do rotacji z Wallem i Bealem, kosztem oddania Oubre, na którego nie do końca mogą czekać, którego minuty zbiera Porter, a którego przypuszczalnie za kilka lat nie będą mogli wyrównać.

Solidny pomysl, ale tylko przy zalozeniu, ze Wizards stracili nadzieje odnosnie Oubre. Jesli postrzegaja go tylko jako rezerwowego klepneliby to, a jesli widza w nim przyszlego startera albo zabezpieczenie na odejscie Portera to raczej nie.

2) Lou Williams za Mario Hezonję i 2nd round pick.

Magic - w walce o PO, w które przy Ibace bardzo mocno celują dostają scorera, który dla Vogela jest idealny (nie potrzebuje wiele by zdobywać punkty). W zamian oddają zawodnika, który wyleciał z rotacji i obecnie pod znakiem zapytania jest jego przyszłość w NBA.

Tu "nie" by powiedzialo NBA bo trejd nie spelnia zasad ;-)

Takze kluczowe kogo bys dorzucil ze strony Magic - jesli Watsona moze mogliby na to pojsc, ale wydaje mi sie, ze to najslabsza z propozycji bo Magic juz maja problem kim grac wsrod guardow. Gdyby nie podpisali Augustina by sie rzucili na ten pomysl, ale skoro go juz maja i jeszcze mieliby oddawac pick...

3) Lou Williams do Bulls

R.Rondo do Hawks

T.Splitter i gorszy z picków Kings/Bulls  (czyli z marszu top10 protected, mogą wyjść 2 drugorundowce od Kings) do Lakers

Ponownie pensje sie nie zgadzaja, Rondo i Splitter maja za duza roznice, wiec NBA mowi "nie" ;-) Ale koncepcja bylaby ciekawa gdyby Hawks wierzyli w Rondo [w co watpie, ale jakiegos backupa PG chyba faktycznie potrzebuja].

A - Oubre w momencie draftu mi się podobał. Pyskaty pewny siebie, Niestety jak na razie okazuje się ,że to są jego jedyne atuty. Lakers nic by nie zyskało .Ale kto wie - jak na razie koszykarsko to on jest na drodze do wypadnięcia z ligi

Sugerujesz, ze Lakers by powiedzieli "nie"? Bo wg mnie biora to z pocalowaniem reki.

B - Magic mają Wasz pick z 2019 który dostaną pod warunkiem że Wy oddacie pick w tym roku do 76ers - w życiu nie zrobią z Wami dealu w którym byście byli słabsi krótkoterminowo

To dobra uwaga, ktorej nie uwzglednilem. Pewnie nie bedzie wymiany miedzy tymi dwoma druzynami dopoki nie zamknie sie temat pickow, wiec tym bardziej odpada ta propozycja. Edytowane przez wiLQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.