mateuszf Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Za dużo meczy zostało, za małe różnice między zespołami, żeby teraz o tym myśleć. Wszystko się jeszcze może zdarzyć w tabeli. Chciałbym żeby OKC grali z Jazz. Spokojnie są do przejścia. Edytowane 25 Marca 2017 przez mateuszf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HOLDFAST_ Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Też bym chciał tym bardziej że mamy z nimi dobry bilans chyba 2-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Też bym chciał tym bardziej że mamy z nimi dobry bilans chyba 2-1 kocham to jak się fani podczepiają pod drużyny - "mamy dobry bilans", "musimy wygrać" itd pomijam fakt, ze nie wiem kto to są Ci my w tym zdaniu edit: żeby nie było offtopu to czy 5 będzie OKC czy Clipps to nie widze opcji odpuszczenia przez Jazz meczów, oni muszą walczyc o hca by potem w PO mięc przewagę na rywalami odpuszczać to sobie mogą Cavs bo mają LBJ a nie Jazz, którzy rok temu nie weszli nawet Edytowane 27 Marca 2017 przez Dnc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 kocham to jak się fani podczepiają pod drużyny - "mamy dobry bilans", "musimy wygrać" itd pomijam fakt, ze nie wiem kto to są Ci my w tym zdaniu Mimo, że i mi się zdarza napisać coś takiego, i tak mam ochotę napisać za każdym razem kiedy widzę jak ktoś pisze wygraliśmy pod Grunwaldem, by mi pokazał swoją zbroję i chorągiew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Co dziwnego jest w pisaniu w 1 os. nt. jakiejś drużyny/narodu? Jeśli jestem Polakiem i kibicuję reprezentacji np., to oczywiście że powiem, że wygraliśmy (jako Polacy) z Czarnogórą. Co tutaj jest niezrozumiałe? Analogicznie kibic danej drużyny tak samo może się wypowiedzieć o jej osiągnięciach/poczynaniach. Dziwnego w tym raczej nic nie ma, bo każdy w miarę ogarnięty czytelnik wie, że nie chodzi o dosłowne branie udziału w opisywanej wydarzeniu, tylko o podkreślenie należności do grupy, której przedstawiciele coś zrobili np. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Co dziwnego jest w pisaniu w 1 os. nt. jakiejś drużyny/narodu? Jeśli jestem Polakiem i kibicuję reprezentacji np., to oczywiście że powiem, że wygraliśmy (jako Polacy) z Czarnogórą. Co tutaj jest niezrozumiałe? Analogicznie kibic danej drużyny tak samo może się wypowiedzieć o jej osiągnięciach/poczynaniach. Dziwnego w tym raczej nic nie ma, bo każdy w miarę ogarnięty czytelnik wie, że nie chodzi o dosłowne branie udziału w opisywanej wydarzeniu, tylko o podkreślenie należności do grupy, której przedstawiciele coś zrobili np. Pozdrawiam Dla mnie nic, też często tak piszę, tylko zazwyczaj jest tak, że jak wygrali to wygraliśMY ale jak przegrali to przegrali ONI. Edytowane 27 Marca 2017 przez kolader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HOLDFAST_ Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dziwnego w tym raczej nic nie ma, bo każdy w miarę ogarnięty czytelnik wie, że nie chodzi o dosłowne branie udziału w opisywanej wydarzeniu, tylko o podkreślenie należności do grupy, której przedstawiciele coś zrobili np. Pozdrawiam Nic dodać nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Co dziwnego jest w pisaniu w 1 os. nt. jakiejś drużyny/narodu? Jeśli jestem Polakiem i kibicuję reprezentacji np., to oczywiście że powiem, że wygraliśmy (jako Polacy) z Czarnogórą. Co tutaj jest niezrozumiałe? Analogicznie kibic danej drużyny tak samo może się wypowiedzieć o jej osiągnięciach/poczynaniach. Dziwnego w tym raczej nic nie ma, bo każdy w miarę ogarnięty czytelnik wie, że nie chodzi o dosłowne branie udziału w opisywanej wydarzeniu, tylko o podkreślenie należności do grupy, której przedstawiciele coś zrobili np. Pozdrawiam no to że jesteś Polakiem i coś wygraliśmy to też jest w miarę zrozumiale tak samo jak jesteś np. z Warszawy i kibicujesz od dziecka Legii to jeszcze też mogę zrozumieć (jakaś lokalna więź) natomiast jak jestes gdzieś tutaj w Polsce a kibicujesz jakieś ekipie na końcu świata i piszesz że wygraliśmy to już mi to nie pasuje ale każdy ma swoje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) no to że jesteś Polakiem i coś wygraliśmy to też jest w miarę zrozumiale tak samo jak jesteś np. z Warszawy i kibicujesz od dziecka Legii to jeszcze też mogę zrozumieć (jakaś lokalna więź) natomiast jak jestes gdzieś tutaj w Polsce a kibicujesz jakieś ekipie na końcu świata i piszesz że wygraliśmy to już mi to nie pasuje ale każdy ma swoje zdanie Na jasne, że każdy ma swoje zdanie. I może Ci to nie pasować, z czym nie mam problemu, ale mechanizm jest wg mnie ten sam, więc skoro rozumiesz pierwszy przypadek, to w sumie drugi działa tak samo Dla mnie nic, też często tak piszę, tylko zazwyczaj jest tak, że jak wygrali to wygraliśMY ale jak przegrali to przegrali ONI. To prawda, to wynika z natury człowieka, która jest tak zaprogramowana, by siebie pokazać w jak najlepszym świetle, ukazując innych w gorszym. To już zależy od człowieka Edytowane 28 Marca 2017 przez barcalover Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HOLDFAST_ Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 no to że jesteś Polakiem i coś wygraliśmy to też jest w miarę zrozumiale tak samo jak jesteś np. z Warszawy i kibicujesz od dziecka Legii to jeszcze też mogę zrozumieć (jakaś lokalna więź) natomiast jak jestes gdzieś tutaj w Polsce a kibicujesz jakieś ekipie na końcu świata i piszesz że wygraliśmy to już mi to nie pasuje ale każdy ma swoje zdanie To skoro jesteś gdzieś tu w Polsce to po co wogóle kibicujesz komuś tam z USA, tokiem takiego myślenia trzeba kibicować lokalnej drużynie nie wspominając reprezentacji, a jeżeli nie ma lokalnej drużyny której można kibicować to trzeba sobie darować oglądanie i kibicowanie sportowcom. .................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 nie chodzi o nie kibicowanie tylko o słowa jakie są używane na forum, jakbysmy to my użytkownicy forum wygrywali mecze i mistrzostwa to nie było nic osobistego skończmy ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 A ja się mimo wszystko cieszę ze zdobyliśmy 5 tytułów )) Nie wiem o co się rozchodzi. Chyba już niech dają te playoffs. My w nich zagramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Jak Jazz wygra z Clippers, to ci się posypią. Griffin u nas, CP3 w Spurs. CP3 jest dogadany z Clippers na grube $. A Griffin naprawdę chciałbyś atletycznego kolesia, który traci atletyzm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Gfrifin ja coś to w okc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Gfrifin ja coś to w okc raczej go nie zmieszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stryder Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 raczej go nie zmieszczą Pewnie masz racje trzeba jednak przyznac ze pasowalby calkiem fajnie, moim zdaniem dużo lepszy fit niz do Bostonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Jak CP3 zostanie w Clippersach to może zapomnieć o pierścionku, chyba że w wieku 38 lat dołączy niczym West do jakiejś mistrzowskiej ekipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Pewnie masz racje trzeba jednak przyznac ze pasowalby calkiem fajnie, moim zdaniem dużo lepszy fit niz do Bostonu Poza tym Okla to rodzinne strony gdzie się wychował. Z drugiej strony gdzieś ostatnio czytałem opinię, że tak naprawdę gracze w większości wolą unikać grania w miejscowych stronach. Starzy, nierzadko szemrani znajomi mogą być w takiej sytuacji kłopotliwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 And he did it! 42 triple-dobule w sezonie, pobity rekord legendarnego Oscara Robertsona który to w sezonie 61/62 jako jedyny do tej pory miał statystyki triple-dobule na koniec RS ( 30,8 pkt/12,5 zb/11,4 ast ). Dodać należy że praktycznie samodzielnie wprowadza OKC do PO i to z 6 miejsca na mega ciężkim zachodzie. Dla mnie niekwestionowany MVP RS 2016/2017. Harden też ma kosmiczny sezon, fakt, ale te rekordy ustanowione przez Bricka na dziesięciolecia pozostaną niezapomniane, a o RS Hardena za parę lat pamiętać nie będziemy. Drugi argument że Harden over RW0, ponieważ Houston ma lepszy bilans też moim zdaniem można sobie wsadzić w miejsce gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę. Why? Na ten moment różnica raptem 8 win nie jest różnicą aż tak olbrzymią aby tylko to miało decydować o MVP. Rozumiem jak by kapiszony miały +65W, czy nawet +60, ale tak nie jest. Rozmawiamy tutaj o historycznym sezonie obu, ale tylko jeden z nich ma naprawdę historyczne rekordy i jest to krejzol ze zdjęcia powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 raczej go nie zmieszczą Jeśli by chciał przyjść, to nie powinno być problemu ze zrobieniem miejsca. S&T też pewnie do rozważenia ze strony Clippers i byłby jeszcze łatwiejszy do zrobienia. Ale myślę, że nie będzie chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi