Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2016/17

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Patrzenie gdzie sie moze poprawic bez uwzgledniania co moze stracic to sie nazywa optymizm ;-)

Tym bardziej gdy zakladasz ot tak sobie podwojenie blokow co byloby wlasnie nowym skillem...

W przypadku 23-latka, który się stale rozwija, to raczej realizm. Timing przy blokowaniu to wyuczalny skill, Porter ma warunki fizyczne więc nic nie stoi na przeszkodzie. To nie są grube fantazje, to jest minimum co można oczekiwać od młodego zawodnika, który dopiero zaczyna krzepnąć.

Ale kazda z tych druzyn ma do wyboru fifnastu innych wysokich, ktorzy sa na sprzedaz... 

Jasne, ze Noel/Okafor moga gdzies poszalec... ale jakie sa szanse, ze tam wlasnie trafia?

Co do Okafora to nie widziałem plotek w jego sprawie od dawna ale jak wróci Simmons to będą musieli coś wykombinować. Ale co do Noela to przypominam sobie plotki związane z Bostonem i Toronto i nie pamiętam, żeby te dwa zespoły w ostatnich miesiącach wyrażały zainteresowanie innym centrem. Także całkiem spore.

Po Twoim coming oucie zastanawiam się, czy to właśnie Tobie nie zabrać zespołu ;]

Żeby był coming out, to ktoś musiałby z tego najpierw zrobić tajemnicę ;]

Jeżeli zwolni się miejsce, to Łukasz jest pierwszy w kolejce. Ale na ten czas nie ma opcji żeby odebrać team toudiemu.

Faszystowski totalitaryzm.... jeszcze jedno referendum poproszę !

pewnie mogłem to po prostu wysłać Wilqowi, ale może akurat kogoś jeszcze zainteresuje, więc para tabelek w ramach ciekawostek:

FA	G	GM
37,3	45	Jendras
31,9	24	Wilq
30,4	75	Piotrek
29,2	43	Wira
27,4	83	lorak
27,3	92	Findek
26,5	41	Marcos
26,1	60	Mar

25,8	889	LA

24,8	50	LBS
24,1	55	Roger
24,0	44	Geddo
23,2	56	ai
22,7	35	Obi
21,9	53	Chytry
20,3	67	Bulek
20,1	21	Pewee
19,7	28	Antek
16,0	16	Krzemo
7,0	1	lk
0,0	0	Toudi

KEEPERS	G	GM
45,0	155	ai
44,5	155	Roger
43,8	141	lorak
43,1	107	Findek
42,9	152	Piotrek
42,1	164	Mar
42,1	200	Geddo
41,6	192	Wilq
41,6	219	lk
41,5	174	Jendras
41,5	180	Obi
41,3	143	Chytry
41,0	181	Pewee
40,5	175	Marcos
39,2	118	Bulek

38,6	3389	LA

35,1	193	Antek
35,0	160	LBS
34,6	179	Wira
22,1	216	Toudi
21,9	185	Krzemo

pierwsza z nich pokazuje jak trudno jest wyciągnąć kogoś produktywnego z FA/waiverów, a druga ile dają zawodnicy, których mieliśmy w składach wraz z zakończeniem draftu lub później pozyskaliśmy w wymianach. tak, pobierając tylko z FA można by zbudować lepsze składy niż mają Krzemo z Toudim.

W przypadku 23-latka, który się stale rozwija, to raczej realizm. Timing przy blokowaniu to wyuczalny skill, Porter ma warunki fizyczne więc nic nie stoi na przeszkodzie. To nie są grube fantazje, to jest minimum co można oczekiwać od młodego zawodnika, który dopiero zaczyna krzepnąć.

Wrocimy do tego tematu po sezonie i na pewno w ktoras strone pojdzie "a nie mowilem?".

Jestem pewny, ze z mojej, ale nie bylby to pierwszy raz gdybym sie mylil ;-)

pewnie mogłem to po prostu wysłać Wilqowi, ale może akurat kogoś jeszcze zainteresuje, więc para tabelek w ramach ciekawostek:

Dzieki za nie!

37,3 45 Jendras

Pomijajac Bookera ma ~30,5 w 25 meczach. Tzn nie ujmuje tego swietnego ruchu bo zapowiada sie na pickup roku, ale to potwierdza gdzie jest gorna granica typowych przecietnych pobran.

31,9 24 Wilq

30,4 75 Piotrek

29,2 43 Wira

27,4 83 lorak

27,3 92 Findek

26,5 41 Marcos

26,1 60 Mar

25,8 889 LA [...]

pierwsza z nich pokazuje jak trudno jest wyciągnąć kogoś produktywnego z FA/waiverów,

Yup, dlatego nieustannie mnie bawi traktowanie gosci typu Iggy jako bezwartosciowych - tylko 4 GMow ma z FAsow wyzsza produkcje, a i to w malej probce. A na dluzsza mete to jak zawieranie zakladu z kasynem...

a druga ile dają zawodnicy, których mieliśmy w składach wraz z zakończeniem draftu lub później pozyskaliśmy w wymianach.

Z niej wynika, ze np ai3 mial topowy fundament, ale spartolil swoj sezon FAsami, tak? Dobrze interpretuje ta druga tabelke?

Jakie miales podejscie do trejdow w trakcie sezonu i produkcji graczy w poszczegolnych druzynach?

tak, pobierając tylko z FA można by zbudować lepsze składy niż mają Krzemo z Toudim.

Dzieki za potwierdzenie tej luzno rzuconej acz prawdziwej tezy ;-) To brzmi jak problem dla tej strategii...

Kurde, jakbym wiedział że będą takie tabelki to bym nie wystawiał Vonleha i Looneya.

A ja nie sadzal 50+ fppg od O'Quinna i Noguiery na lawce ;-)

Swoja droga, czy to bedzie ten sezon, ze NIE przejade sie na wierze w OQuinna????

Edytowane przez wiLQ

Yup, dlatego nieustannie mnie bawi traktowanie gosci typu Iggy jako bezwartosciowych - tylko 4 GMow ma z FAsow wyzsza produkcje, a i to w malej probce. A na dluzsza mete to jak zawieranie zakladu z kasynem...

wiesz, AI mógłby być wartościowy dla kogoś walczącego, kto oddaje kogoś perspektywicznego/pick, ale bez sensu jest dawać za niego gracza z produkcją większą o kilkadziesiąt procent. zresztą zobacz za ile poszedł Marvin, który ma lepsze perspektywy niż Iguodala.

Z niej wynika, ze np ai3 mial topowy fundament, ale spartolil swoj sezon FAsami, tak? Dobrze interpretuje ta druga tabelke?

po części tak, ale też ma znaczenie, że ten fundament nie daje tak wielu spotkań jak u innych contenderów.

Jakie miales podejscie do trejdow w trakcie sezonu i produkcji graczy w poszczegolnych druzynach?

brałem pod uwagę tylko to, co zagrali w danej drużynie.

Edytowane przez lorak

u Jendrasa ma ~45 w 20 meczach!

Trevor bedzie pobraniem sezonu?

wiesz, AI mógłby być wartościowy dla kogoś walczącego, kto oddaje kogoś perspektywicznego/pick, ale bez sensu jest dawać za niego gracza z produkcją większą o kilkadziesiąt procent.

Nie pisalem o Tobie tylko ogolnie ;-)

zresztą zobacz za ile poszedł Marvin, który ma lepsze perspektywy niż Iguodala.

... i zjechales ten trejd jako skandalicznie tani! Z czym sie zreszta zgadzam.

po części tak, ale też ma znaczenie, że ten fundament nie daje tak wielu spotkań jak u innych contenderów.

Ach gdyby tylko ktos od kilku tygodni proponowal ai3 wymiane z pozyskaniem glebi... ;-)

brałem pod uwagę tylko to, co zagrali w danej drużynie.

Czyli brales dane z teamlogow?

Wilqu Barbarzynca ! gratuluje ! jak sie czujesz , jak smakowalo ?

Jakbym klepnal zwykly trejd.

Choc doceniam ironie, ze 2 GMow z fatalna dolna polowka skladu nie jestem fanem wymian za glebie ;-)

Jendras honorowy człowiek, nie wycofał się z umowy zawartej z Wilqiem, nawet za moją paczkę instant 1st place.

Znaczy jednak teraz nia handlujesz?

Aldridge średnio 43 Fp i gra gorzej niż w zeszłym sezonie,więcej już raczej nie wyciśnie. Taj ma szanse na 40 Fp i do tego lepszy Morris niż Miles który przy zdrowym Georgu jest zbędny w rosterze. Nikt nikogo nie wydymał,równy trade.

Aldridge był moim jedynym centrem, a wiadomo, ze u Popa będzie opuszczał mecze.

W zamian dostałem dwóch i nie muszę się już obawiać o sloty.

Plus trochę luzu w salary.

Yup. Z mojej strony za duzo gosci chce wystawiac, wiec 2 za 1 bylo mi potrzebne.

Pindek , walić Millsa, nas interesi kiedy bedziesz grał o viktorię w fbx1 i przestaniesz olewac sloty bo tedy wszyscy dołączą do mnie do pikowania po pick.

weź nie trzymaj w niepewności i przybliż termin tego spektakularnego wyczynu!

Tez jestem ciekawy, ale odpowiedz jest chyba zawsze taka sama tzn "za rok od aktualngo momentu" ;-) Edytowane przez wiLQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.