LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 4 minuty temu, fluber napisał: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Przyczyną pedofilii jest życie w celibacie? nie no jakby żyli w celibacie, to by raczej nie było pedofilii na chłopski rozum - spróbuj przez miesiąc nie seksić albo choc nie spuścić z kija i daj znać jak tam nastrój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Teraz, LeweBiodroSmoka napisał: nie no jakby żyli w celibacie, to by raczej nie było pedofilii na chłopski rozum - spróbuj przez miesiąc nie seksić albo choc nie spuścić z kija i daj znać jak tam nastrój wiezienie też dlatego jest takim środowiskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 10 minut temu, Koelner napisał: ? na barykady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Teraz, julekstep napisał: na barykady! a po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał: nie no jakby żyli w celibacie, to by raczej nie było pedofilii kryminolodzy go nienawidzą! Teraz, Koelner napisał: a po co? słaby inkwizytor z Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 1 minutę temu, julekstep napisał: słaby inkwizytor z Ciebie nigdy nie byłem więc nie wiem co tam sobie znowu coś ubzdurałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 12 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: nie no jakby żyli w celibacie, to by raczej nie było pedofilii na chłopski rozum - spróbuj przez miesiąc nie seksić albo choc nie spuścić z kija i daj znać jak tam nastrój Lepiej nie, u mnie w parafii są ministranci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 4 minuty temu, fluber napisał: Lepiej nie, u mnie w parafii są ministranci. pewnie chciałbyś nam wyjaśnić skąd w takim razie ten proceder istnieje na taką skalę, ale w sumie nie wiem czy chce się dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: pewnie chciałbyś nam wyjaśnić skąd w takim razie ten proceder istnieje na taką skalę, ale w sumie nie wiem czy chce się dowiedzieć pedofilia istnieje, bo po prostu niektórzy ludzie tacy się rodzą, że pociągają ich nierozwinięte płciowo osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: pewnie chciałbyś nam wyjaśnić skąd w takim razie ten proceder istnieje na taką skalę, ale w sumie nie wiem czy chce się dowiedzieć Ani trochę bym nie chciał. Ale przynajmniej ten seksuolog twierdzi że to co napisałeś wyżej o celibacie to "piramidalna bzdura" https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1412880,seksuolog-o-tym-dlaczego-wsrod-ksiezy-sa-pedofile.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 6 minut temu, fluber napisał: Ani trochę bym nie chciał. Ale przynajmniej ten seksuolog twierdzi że to co napisałeś wyżej o celibacie to "piramidalna bzdura" https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1412880,seksuolog-o-tym-dlaczego-wsrod-ksiezy-sa-pedofile.html „wdrukować sobie właściwy obiekt seksualny” - i uzależnienie od seksu. więcej takich artykułów i będzie weselej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Trochę nie jestem w temacie i nie znam reportażu, ale z tego co się orientuję to z dokumentów dostępnych w IPN ma wynikać, że KW/JP2 był umoczony w kwestię pedofilii w kościele. Skoro tak i SB miała takie kwity na papieża to dlaczego do tej pory nie grano tą kartą, skoro było to w interesie władz PRL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 22 minuty temu, Kily napisał: Trochę nie jestem w temacie i nie znam reportażu, ale z tego co się orientuję to z dokumentów dostępnych w IPN ma wynikać, że KW/JP2 był umoczony w kwestię pedofilii w kościele. Skoro tak i SB miała takie kwity na papieża to dlaczego do tej pory nie grano tą kartą, skoro było to w interesie władz PRL? Władze PRL w odróżnieniu od aktualnych "polityków" kumały jaki efekt przyniosłyby takie ataki na Wojtyłę. Poza tym wtedy w latach 60-tych i 70-tych ludzie mieli do takich działań zupełnie inny stosunek niż teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 30 minut temu, Kily napisał: Trochę nie jestem w temacie i nie znam reportażu, ale z tego co się orientuję to z dokumentów dostępnych w IPN ma wynikać, że KW/JP2 był umoczony w kwestię pedofilii w kościele. Skoro tak i SB miała takie kwity na papieża to dlaczego do tej pory nie grano tą kartą, skoro było to w interesie władz PRL? Wtedy było niskie zaufanie do władzy a teraz dość spory % we wszystko jej wierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Godzinę temu, Kily napisał: Trochę nie jestem w temacie i nie znam reportażu, ale z tego co się orientuję to z dokumentów dostępnych w IPN ma wynikać, że KW/JP2 był umoczony w kwestię pedofilii w kościele. Skoro tak i SB miała takie kwity na papieża to dlaczego do tej pory nie grano tą kartą, skoro było to w interesie władz PRL? najważniejsze dokument z tego filmu nie jest z IPN. poza tym wtedy takie przenoszenie po parafiach z powodu skandalów było uznawane za coś normalnego, więc i nie było sensu grać taką kartą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 W sumie SB też nie robiła z Wałęsy „Bolka” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/papiez-reaguje-na-informacje-o-wojtyle-w-tamtych-czasach-wszystko-bylo-tuszowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 1 godzinę temu, lorak napisał: https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/papiez-reaguje-na-informacje-o-wojtyle-w-tamtych-czasach-wszystko-bylo-tuszowane @fluber widzisz? Franciszek potwierdził. Polski kościół sam się związał i nie bardzo chce się rozwiązać. Jest zakładnikiem pomnikowania JP2. Cały świat przyznał, że ukrywali i poszedł dalej a ci się boją, że ich najlepszy produkt straci na jakości. Choć moim zdaniem obawa ta jest przesadzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Tu chyba celowo rozpętali wojnę bo można wygrać wybory na okopaniu się na froncie Bronimy Papieża. To jest wręcz genialne bo sprawia ze nie rozmawia się ani o aferach aparatczyków, ani o coraz gorszej sytuacji materialnej tych uboższych poprzez inflacje tylko jest okazja wywijać szabelka. geniusze. Bez ironii Tu będzie potężna mobilizacja z ambony bo przedstawi się to tak. Albo PiS wygra albo utracimy Papieża. Ludzie nie rozumieją tej perfidii ze głosują nie oceniając tego z czego rozliczany powinien być polityk a rząd z wyników tylko znaleziono kolejny raz wroga przeciw któremu trzeba się zjednoczyć. I mało istotne ze ten obóz poza hasłem o papieżu nie ma zbytnio nic do zaoferowania. A i tak opozycja jest tu gorsza i głupsza. Co jest mimo wszystko osiągnięciem. MO BI LI ZACJA Pospolite ruszenie bez składu i ładu, systemu i celu może wygrać liczebnie bo z drugiej strony nie ma armii zawodowej tylko amatorzy. I sporo ludzi co maja dosyć ogólnie polityki. Ale Ci odpadną z opozycji. Od strony pisu będzie monolit Oczywiście wyszedł film w TVN ale obecnie to ataki na papieża są raczej podsycane i opisywane w rządowej niż realnie kontynuacja ataków z poziomu TVN. ( podsycane w tym znaczeniu ze Morawiecki ciagle gada ze atakują papieża). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirPsychoSexy Opublikowano 13 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 1 godzinę temu, jack napisał: Polski kościół sam się związał i nie bardzo chce się rozwiązać. Jest zakładnikiem pomnikowania JP2. Cały świat przyznał, że ukrywali i poszedł dalej a ci się boją, że ich najlepszy produkt straci na jakości. Choć moim zdaniem obawa ta jest przesadzona. Nic dziwnego, polski kościół lada moment dostanie nagrodę za spędzenie ostatnich 20 lat na kremówkowaniu i pomnikowaniu papieża. Może gdyby się skoncentrowano na naukach JP2 np z encyklik zamiast na nadawaniu każdej szkole imienia JP2, to efekt szoku byłby mniejszy, bo wiara większości Polaków miała by jakieś podstawy zamiast tylko "bo JP2 wielkim Polakiem był" a tak kościół wleci w sam środek sztormu bez dobrego kapitana. Katolicka Polska AD 2023 to: pokolenie <25, dla którego JP2 to śmieszny pan z memów z żółtą twarzą pokolenie 25 - 60 które chodzi do kościoła głównie tylko na prowincji (i tak ma wyjebane na nauczanie Kościoła) stare baby, które mają taką wadę, że zaraz wymrą śmiercią naturalną rządzący, którzy perfidnie wykorzystują katolicyzm do celów politycznych, też mają wyjebane na nauczanie Kościoła Kościół, który się związał z władzą dla krótkoterminowych zysków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi