Skocz do zawartości

Portland Trail Blazers 2015/16

jack

Rekomendowane odpowiedzi

5 seed stał się faktem, podobnie jak rok temu - no ale wtedy mieliśmy LMA, Matthewsa, Batuma i RoLo. Co więc zagrało, że zagrało? Może chcę odświeżenia, odparowania, za czym koledzy z enba chyba nie bardzo już tęsknią. Nic to, przegramy pierwsza rundę play-off, ale za rok ... to się będzie działo.

Nic to, przegramy pierwsza rundę play-off, ale za rok ... to się będzie działo.

Kto Ci takich bzdur nagadał, że Blazers są na przegranej pozycji z Clippers? Fakt, może biorąc pod uwagę statystyki, rankingi, notowanie bukmacherskie, to może trochę odstają..

Ale no do cholery.. To jest sport! :D Tu się wszystko może wydarzyć i ja trzymam mocno kciuki, by Portland mimo wszystko znalazło się w drugiej rundzie! :)

Nie mylcie tego z nienawiścią do Clippers, po prostu fajniej się ogląda zaciętą rywalizację, niż "nudne" 4-0 :)

A zawsze to miłe zaskoczenie jak niespodziewana drużyna trafia do drugiej rundy, a co dopiero jak jeszcze tam nie odpuszcza i nie daje za wygraną! :D

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

http://www.nba.com/2016/news/06/16/trail-blazers-broadcasters-wont-return.ap/index.html

Komentatorzy PTB - Mike Barrett i Mike Rice nie powrócą w następnym sezonie.

http://www.nba.com/2016/news/06/17/blazers-calabro-announcer.ap/index.html?ls=iref:nbahpts

Zastąpi ich Kevin Calabro, który dawniej był związany z Sonics.

Barrett i Rice pasowali mi, lubiłem ich komentarz szkoda.

Pewnie polecieli za pokazanie jaw drop właściciela :onthego: w g4

stunnedpaul.JPG

Edytowane przez Mirwir

• 3 tygodnie później...

Crabbego bym odpuściłbym, choć to fajny grajek. Płacąc tyle Turnerowi nie ma sensu chyba tyle przepłacać gracza potencjalnie raczej rezerwowego. No chyba, że go wyrównają aby po sezonie lub w jego trakcie oddać jednego z dwójki Crabbe - Turner. Harkless i Leonard są okej ale tylko za odpowiednio małą kasę. Przez 4 lata jakoś nie zabłysnęli i nie ma sensu ich przepłacać

Portland będzie silniejsze i cieszy mnie to. Doświadczeni goście + młodzi ograni w zeszłym roku. Jaram się. I ten niesamowity Lillard, jeden z moich faworytów we współczesnej NBA.

Mam nadzieję zatem, że PTB odpuści Crabbe'a. Po co im zmiennik za taki hajs :onthego:

• 3 tygodnie później...

Blazers mają kontrakty na przyszły rok na 134 mln i Plumlee jako RFA..... Osz w mordę zespół który byl typowany do ostatniego miejsca na Zachodzie... Ciekawe czy to będzie casus jak Phoenix rok cudu i potem gra na swoim poziomie czy jednak zespół na pierwszą rundę PO

Wydać 134 banki 30 baniek niż ktokowliek inny i nie być w TOP 5 ligi

Nowa NBA jest naprawdę szurnięta

Wydać 134 banki 30 baniek niż ktokowliek inny i nie być w TOP 5 ligi

Pozwol, zeby zaczal sie sezon, i wtedy okaze sie jakie druzyny sa w TOP 5 ligi. POR jest znacznie mocniejsze niz sezon temu. Sezon temu sprawiali klopoty GSW w 2 rundzie.

Z czystym sumieniem, mogę ich umieścić na 3 miejscu obecnie na Zachodzie, patrząc na skład i możliwości rotacji.

OKC z Russellem, Adamsem, Kanterem i Oladipo.

LAC z trójką CP3-BG-DAJ wciąż over PTB. Śmieszki śmieszkami, ale wiadomo, że to chodzi o ambicje graczy i nazwiska. Szyderka z Clippers i GM Doca tyczy się tego, że teoretycznie mają strzelby do walki o finały, a kończy się wiecznie tak samo. Natomiast wciąż są silniejsi, imho niestety, nawet od SAS i przez słabe lato w Alamo wyrośli na drugą siłę zachodu. 

W dalszym ciągu mi się nie wydaje. Jaki progres zrobia LAC ze swoimi gwiazdami? Eksplozja talentu? Troche chyba na to za pozno.

OKC wg mnie znacznie słabsze bez Duranta. Nawet pomimo tego, że Russel > Lillard, to jest jeszcze CJ, Crabbe, Turner, Aminu, Ezeli, Harkless, itp. 

POR po ostatnim sezonie maja:

a) Chemie

B) Doswiadczenie

c) Glebie skladu

d) Duze szanse na eksplozje talentu u koljenych graczy

Nie ma co dyskutować dopóki, dopóty nie zacznie się sezon i nie potrwa kilkudziesięciu kolejek.

W dalszym ciągu mi się nie wydaje. Jaki progres zrobia LAC ze swoimi gwiazdami? Eksplozja talentu? Troche chyba na to za pozno.

OKC wg mnie znacznie słabsze bez Duranta. Nawet pomimo tego, że Russel > Lillard, to jest jeszcze CJ, Crabbe, Turner, Aminu, Ezeli, Harkless, itp. 

Nie ma co dyskutować dopóki, dopóty nie zacznie się sezon i nie potrwa kilkudziesięciu kolejek.

Turner Aminu Ezeli Harkless - zestaw top3

Zapominasz ze Jazz bedą mocniejsi, Memphis bedą zdrowsi, Houston nie mogą zagrać tak słabego sezonu drugi raz, ktoś zawsze moze wyskoczyć z dobrą grą.