Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2015/16

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież wyraźnie napisałem, że nie ma sensu porównywać statystyk obu panów jedynie za ostatni sezon. Więc kto tu nie umie czytać ze zrozumieniem?

Napiszę prościej, żebyś skumał. Nie mam nic do statystyk przedstawionych przez maca bo one wyraźnie wskazują, że pau>noah. Mi chodzi o zasadność użycia statystyk tylko za ostatni sezon, które mają świadczyć że pau ma większe jaja niż noah. Takie rzeczy jak serce do gry, intensywność, IQ boiskowe, wielkie D to nie są elementy które należy mierzyć przez pryzmat jednego sezonu. Bo dojdziemy do takich absurdalnych wniosków jak przedstawił mac, że pau jest lepszy w obronie od noah co jest chorym wnioskiem. Czy tera ty rozumieć mnie?

Edytowane przez kao chen

Przecież wyraźnie napisałem, że nie ma sensu porównywać statystyk obu panów jedynie za ostatni sezon. Więc kto tu nie umie czytać ze zrozumieniem?

Nie ma sensu porównywać poprzedniego sezonu obu graczy, myśląc i rozprawiając o nadchodzących rozgrywkach? A jak inaczej/lepiej chciałbyś ocenić rzeczywistą wartość, którą na ten moment ci zawodnicy stanowią?

Oczywiście, że ma sens bo panowie grają razem od tego sezonu, więc inne porównanie nie wchodzi w grę. Nie moja wina, że Ty z tego postu wyciągnąłeś tylko statystyki, ale to nie mój problem.

Nie ma sensu porównywać poprzedniego sezonu obu graczy, myśląc i rozprawiając o nadchodzących rozgrywkach? A jak inaczej/lepiej chciałbyś ocenić rzeczywistą wartość, którą na ten moment ci zawodnicy stanowią?

Czyli uważasz, że statystyki w tym dokładnie przypadku oddają potencjał obu panów i ich rzeczywistą wartość? Nie ważne, że pau przeżył drugą młodość po przejściu do chi i miał najlepsze staty od kilku lat a noah zmagał się cały sezon z szeregiem kontuzji? Ja nie twierdzę, że staty te należy ignorować, ale ja podchodziłbym do nich z dużą rezerwą. Piszesz o rzeczywistej wartości zawodników powołując się na statystyki nie uwzględniając, że kontuzje noah miały na jego wyniki bardzo duży wpływ. Wybaczcie ale ja tego nie kupuje.

Bo dojdziemy do takich absurdalnych wniosków jak przedstawił mac, że pau jest lepszy w obronie od noah co jest chorym wnioskiem.

Ja nie napisałem i nawet nie uważam, że pau jest lepszy w obronie od noah.

Zdaje sobie sprawę, że nawet jeśli ma ciut lepszy DRT to mogło tak byc z wielu powodow, np bo grał częsciej z Tajem czy Jimmim, a Noah np z gorszymi defensorami. Uważam, że określenie w przypadku PGasola, jakoby był soft czy nie miał jaj, jest nie-fair i bazuje lekko bardziej stereotypie, a nie tym co Hiszpan rzeczywiscie wyprawia na parkiecie.

Edytowane przez mac

Czepiacie się kao chena ze nie czyta ze zrozumieniem a mac sam mojego posta zrozumiał opatrznie

Sprostuje, bo zaraz wpadnie jakiś fan Cavs i mnie o hejteryzm Pau posadzi.

Pau poprzedni sezon miał bajecznycjak na niego i jego wiek i tego nie bagatelizuje, wręcz się ciesze ze utarl nosa i kobicom Lakers na całym swiecie.

Ale dam sobie rękę uciąć ze następny taki nie będzie z wiadomych względów. Pau grajacy szybką transmisje to powtórka z LAL a tego nie chcemy. Ograniczenie mu minut i gwa w drugim garniaku, gdzie tych pts będzie brakować może być interesującym rozwiązaniem. Szybki Noah grający bez kontuzji (oby) i w CY to dobry pomysł.

Edytowane przez josephnba

spoko jak już Joseph wspomniał Jendrasa to już sobie przypomniałem jak kiedyś coś dziwnego napisał na temat Gasola i kibiców Lakers co nie miało za wiele wspólnego z prawdą podobnie jak teraz :)

nie ma się co zaczynać, standardzik wmawiania czegoś kibicom Lakers na tym forum, ja przypomnę tylko, że jak podpisał z Bulls pisałem, ze to dla niego idealny fit i typowałem Bulls na najlepszy zespół na pewno na wschodzie, a nie pamiętam czy też nie do tytułu

• 4 tygodnie później...

Derrick podobno oskarżony o gwałt, są jakieś większe info na ten temat poza tym?

http://www.tmz.com/2015/08/26/derrick-rose-sued-for-gang-rape/

http://www.fox32chicago.com/news/local/12412698-story

Może jakiś skok na kasę w wykonaniu byłej?

Edytowane przez kungfubestia

Z Cosbym jedno mnie dziwi a mianowicie że jeden PR przyznał, że coś jest na rzeczy i trza było go pogonić. A nowy mówi, że podtekst rasistowski.

Inna sprawa, że na starego chopa nagle się nasadziło kilkadziesiąt bab co kase wyczuły i czuję że o to głównie chodzi. Może puknął sztukę bądź pięć ale przy jego pozycji w latach 70/80 to nie musiał silić się na gwałty i gumijagody by poruchać. Nagonka na kasę.

Z Derrickiem w sumie.. Kobe też odpalił za młodego chopa imprezę w Denver.