eMeS Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Tizz, Arctus, SLaKB - macie o jednego zawodnika za dużo. Szczęśliwie się złożyło, że mam ostatni pick, więc przeciągnę draft jeszcze te 70h żebyście zdążyli wyrzucić ( najlepiej w tym temacie, bo editów mogę nie zauważyć). Ja bym w ogóle zlikwidował ten przepis, że można mieć chwilowo 14 zawodników, bo imo robi tylko niepotrzebne zamieszanie. Byłoby dużo klarowniej, gdyby trzeba było od razu przy wyborze zawodnika wywalić innego. Poza tym prosiłbym o dołączanie do ligi tych, którzy jeszcze tego nie zrobili. Edytowane 16 Września 2015 przez eMeS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marthinus Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Jakby ktoś był zainteresowany Bogutem, Chandlerem, Ginobilim, Greenem czy Milesem to zapraszam na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 czekałem ii czekam na odp w zwiazku z trejdem ale by nie mieszac juz trudno, Tony Snell na FA ode mnie. przy okazji, ktos kto nie przyklada wagi do FT, oddam Asika całkiem tanio, najlepszy byłby ktos z REB/BLK ale nie bede wybredny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Lakers out Michael Beasley Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Emes, ale konieczność posiadania w każdym momencie 13 graczy jest trochę oderwane od realiów NBA. Nie przepis jest problemem, tylko jego respektowanie. Ale 48h to trochę za mało, gracz może się nie zreflektować, że draft się już skończył i nagle zostaje postawiony pod faktem dokonanym. Ja bym zrobił albo 96h albo wyznaczył z góry ustalony deadline, tak, żeby ten termin był nieruchomy, niezależny od tego, czy draft się skończy szybko czy też nie. Poza tym jeśli ktoś wybrał gracza z nr 19 czy 20 a nie chce wywalić typka ze składu od razu, też powinien mieć jakiś czas na próbę sformułowania trejdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Jak na razie to mamy przepis mówiący, że 14 zawodnika można mieć tylko do końca draftu. Przez co Arctusowi zaraz zleci Trey Lyles ze składu. 2.10. Po zakończeniu draftu debiutantów, w lidze będzie obowiązywać okres karencji trwający 14 dni, bądź do jednego dnia wcześniej niż rozpoczęcie rozgrywek NBA, pozwalający GM-om, jeśli wymaga tego sytuacja, na zejście poniżej budżetu wskazanego w pkt. 2.6 (tj. 250$). Można dołożyć do tego przepisu "oraz doprowadzenie liczby zawodników do max. 13" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 KCP na sprzedaż. Westbrick do ruszenia. wiadomo że nie tanio, ale dla chcącego nic trudnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Ja sie przypominam z masonem plumlee czyli głównie do osób tankujacych ft piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Chalmers, Shumpert, Wroten, Waiters i Asik na bloccu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 czy można by podpiać wątek z aktualnymi składami, duzo by to ułatwilo w/ comb out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 czy można by podpiać wątek z aktualnymi składami, duzo by to ułatwilo w/ comb out. Już podpięty http://www.e-nba.pl/topic/4321-liga-roto-dynasty-salary-zawodników-sezon-201516/ Skorzystam jeszcze z okazji i przypomnę, że szukam PG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Takie pytanie mam, czym się różni Dario Sarić ( u Qooniu'a w teamie za 1$) od Cedi Osmana (pick 20 bodajże, u eMeS'a) który w składzie zespołu się nie pojawia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Przywilej komisza A tak na serio to zakładam ze Emes nie zauważył, a slot trzeba jako wolny policzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Takie pytanie mam, czym się różni Dario Sarić ( u Qooniu'a w teamie za 1$) od Cedi Osmana (pick 20 bodajże, u eMeS'a) który w składzie zespołu się nie pojawia ? Przywilej komisza A tak na serio to zakładam ze Emes nie zauważył, a slot trzeba jako wolny policzyć Pamietajcie, ze draft and stash weszlo w tym sezonie, wiec Saric byl pobrany w zwyklym trybie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Czyli to oznacza ze Qooniu nie moze pobrać z FA kolejnego zawodnika bo przekracza to ilosc ? Dziwne No ale zasady to zasady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Pamietajcie, ze draft and stash weszlo w tym sezonie, wiec Saric byl pobrany w zwyklym trybie... +1 To nie przeoczenie, zastanawiałem się wcześniej co w tej sytuacji zrobić. Ale takie zadziałanie wstecz i uznanie Sarica za draft&stash rodzi problemy typu "gdybym wiedział, że nie zajmie mi slota, to starałbym się o niego dużo bardziej". Czyli to oznacza ze Qooniu nie moze pobrać z FA kolejnego zawodnika bo przekracza to ilosc ? Dziwne No ale zasady to zasady Nie mniej dziwne niż to że gdy podniesiesz takiego Milutinova z FA, też zajmie Ci miejsce w rosterze, bo nie został wybrany w tegorocznym drafcie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 czy można juz bedzie na starcie korzystać z IL slota w przypadku takiego Shumperta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Nie korzystałem nigdy z IL jeszcze, ale wydaje mi się że jak ruszy liga to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Nie korzystałem nigdy z IL jeszcze, ale wydaje mi się że jak ruszy liga to tak.A propos ruszajacej ligi, mamy jakis twardy deadline do kiedy czekamy na brakujacego GMa? Nie bardzo kapuje jak mozna zadeklarowac udzial w lipcu i przez 2 miesiace sie nie odzewac do nikogo gdy w tym czasie byl draft rookich. Cos tu nie gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 U mnie do oddania wszyscy. Oczywiście w odpowiedniej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi