Baptizia Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Z klasyków to Residencik z tego co wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Bardzo dużo Youtuberów teraz to nagrywa. O właśnie. Może ktoś mi to wytłumaczyć? Jak można tracić czas na oglądanie w internecie jak ktoś inny gra? Nie rozumiem tego fenomenu i popularności tych ziomków co grają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 To jest najlepszy sposób, żeby się za darmo przekonać, czy warto jakąś grę kupić. Z podrasowanych filmików, screenów i dem, których nie ma, raczej trudno się czegoś dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No zgadza się - i ja tak robię. Ale włączam taki filmik na góra 5 minut i już wiem czy kupić. Orzełkowi raczej chodzi o ludzi, którzy to oglądają jak seriale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ok, ale to oglądasz ile? 10-20 min i już wiesz co i jak, a są ludzie którzy oglądają to jak przechodzi całą grę. Ja sam sprawdzałem jak gość grał w L.A Norie na PC bo wyszło spolszczenie, i chciałem zobaczyć jak to wygląda. Po 20 min musiałem wyłączyć bo gość w to grać nie potrafił, omijał poszlaki i pomimo b.dobrego tłumaczenia nie był w stanie wybierać oczywistych odpowiedzi podczas przesłuchań. Irytujące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Wiesz, równie dobrze można zapytać: po co ludzie oglądają telewizję? Ktoś w końcu ogląda te skoki do wody, taniec z gwiazdami i Kiepskich. A po co chodzą do cyrku? Wszystko jest dla ludzi i każdy sobie ceni inny rodzaj i poziom rozrywki. Ze względu na popularność zjawiska streamingu gier, namnożyło się bez liku słabiaków, po prostu transmitujących jak grają. Jest jednak pewna grupa ludzi, np. speedrunnerów lub profesjonalnych graczy specjalizujących się w jednej grze, którzy robią show naprawdę dobrej jakości. Tacy przyciągają tłumy, pełniąc jednocześnie rolę konferansjerów, sprzedających swój spektakl masom. Dobry, przyjemny pomysł na życie, jeśli się uda przebić i ludzie cię zaakceptują (trzeba mieć osobowość, pomysł na siebie). Ja oglądam właściwie tylko przy okazji większych turniejów. W zeszły weekend był turniej Mortal Kombat X. Goście grali na takim poziomie, że można było siedzieć z wytrzeszczonymi gałami i przekonać się przy okazji, że wcale się nie umie w to grać A L.A. Noire tylko w oryginale. Nawet nie wiedziałem, że jest tłumaczenie. Podobnie nie łyknąłbym gier od Telltale ze spolszczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Przerzuć to może do tematu o PS4, bo ja tam coś zacząłem o RL pisać, a tutaj duży ruch i zaraz zginie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 O właśnie. Może ktoś mi to wytłumaczyć? Jak można tracić czas na oglądanie w internecie jak ktoś inny gra? Nie rozumiem tego fenomenu i popularności tych ziomków co grają. Ja sam sprawdzałem jak gość grał w L.A Norie bo chyba nie ma sensu oglądać w necie jak ktoś gra w liniową grę single-player to ma większy sens przy netowych grach takich jak LoL, CS, Dota, gdzie z takich stremów można się masę nauczyć (oczywiście jeśli grający typ odpowiednio to prowadzi - np mówi, czemu zrobił to a to itp a kiedy jeszcze do tego jest śmieszny to już w ogóle miód malina) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jak cytujesz to cytuj dokładnie, bo wyjaśniłem po co to oglądałem i w jakim celu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 k**** chłopie, są ludzie co nagrywają JAK ODPAKOWUJĄ GRĘ, WYCIĄGAJĄ JĄ Z PUDEŁKA. ale jest jeszcze lepszy motyw - są ludzie, którzy to oglądają, setki tysięcy wyświetleń, miliony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Powiem więcej: są nawet ludzie, którzy jarają się tym, że gra jest w ładnym pudełku i dodali do niej trzy pocztówki oraz gwizdek. Ba, są nawet tacy, którzy płacą po 500zł za edycje kolekcjonerskie np. z gipsową figurką Wiedźmina. To są k**** dopiero ulągi http://allegro.pl/wiedzmin-3-dziki-gon-edycja-kolekcjonerska-pc-i5526717628.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Powiem więcej: są nawet ludzie, którzy jarają się tym, że gra jest w ładnym pudełku i dodali do niej trzy pocztówki oraz gwizdek. Ba, są nawet tacy, którzy płacą po 500zł za edycje kolekcjonerskie np. z gipsową figurką Wiedźmina. To są k**** dopiero ulągi http://allegro.pl/wiedzmin-3-dziki-gon-edycja-kolekcjonerska-pc-i5526717628.html To są kolekcjonerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Końcówka się zgadza, ale początek jest "fraj" zamiast "kolekcjon" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Przesadzasz. Ja jak FF7remake będzie miał kolekcjonerkę, to też sobie kupię. Figurka Cloud'a z buster swordem https://d309cd6updicdi.cloudfront.net/images/cf2255944ad2467aa36f132eb88dccc3/raw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 W tym akurat nie widzę nic dziwnego, więc nazywanie takich ludzi "frajerami" jest żałosne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puzonyyx Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Sprawdziłem z ciekawości jak wygląda "Cloud z buster swordem"... Nic nie napiszę, po prostu wejdę do pawlacza i będę tam pił wódkę. Miłego wieczoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Sprawdziłem z ciekawości jak wygląda "Cloud z buster swordem"... Nic nie napiszę, po prostu wejdę do pawlacza i będę tam pił wódkę. zasmiane, props Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kore Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Puzon co chcesz od kolekcjonerek? Fajna sprawa Co prawda sam nigdy nie wydaję na grę więcej niż dwie paczki, ale rozumiem takich ludków doskonale. Sam miałem zajawkę związaną z kolekcjonerstwem, choć na trochę innym poziomie. Za czasów PS3 zbierałem pudełkowe wersję gier, mimo że - co jasne - gdy przeszedłem już np takie Heavy Rain to do gry nie wracałem. Nie wiem po co, to robiłem, chyba jarało mnie że ładnie na półce wygląda Koniec końców całość sprzedałem, no ale frajdę i tak miałem (inna sprawa, że uzbierawszy ponad 50 gier, ładną sumkę zgranąłem). Ktoś pytał o kanapowego co-opa. Moje oczko w głowie i zdecydowanie ulubiony rodzaj grania. Absolutny top w tej dziedzinie to Resitance 3 i Army of Two: 40th Day (sama gra o tak o, ale co-op rządzi i na jednym dechu się ją przechodzi z kumplem). Do tego oczywiście Gears of War, Killzone 3, Halo, Resident Evil, Dead Nation, trzecie Diablo plus jak ktoś lubi Little Big Planet, Lara Croft and the Temple of Orisis czy CoDY (ale one nie mają fabularnego co-opa i to lipa jest). To tyle co mi pierwsze przychodzi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Figurkę z Heavy Rain, którą trzeba było złożyć podczas instalacji gry, mam do dziś i dumnie stoi koło kolekcji gier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ja do dzisiaj żałuję, że nie kupiłem MW2 z noktowizorem ale to wówczas kosztowało bodaj 700zl.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi